‘Bij FC Twente staat het eten voor je klaar, hier hebben we ontbijtdienst’

Donderdag, 21 november 2019 om 07:43Yanick Vos • Laatste update: 10:21

Tom Boere maakte afgelopen zomer de overstap van FC Twente naar KFC Uerdingen 05. Hij ruilde de Eredivisie in voor een stap naar de derde Bundesliga. De randvoorwaarden bij de Duitse club zijn niet om over naar huis te schrijven, maar daar moet oud-international Stefan Effenberg verandering in brengen. Boere heeft het goed naar zijn zin in, vlak over de grens bij Venlo.

Uerdingen begon beroerd aan het seizoen en daarom werd Effenberg in huis gehaald als manager. Hij moet de club op weg helpen. “Stefan is een goede vent en weet hoe het werkt in het voetbal. Hij doet er alles aan het topsportklimaat te verbeteren. Zo heeft hij ervoor gezorgd dat we voor de uitwedstrijd naar Chemnitz met het vliegtuig gaan. Anders hadden we negen uur met de bus gemoeten”, legt Boere, tot dusver goed voor drie doelpunten in acht wedstrijden, uit in een interview met TC Tubantia.

Boere is bij Uerdingen in een andere wereld terechtgekomen. “In Nederland zijn we verwend”, stelt de spits. “Bij FC Twente staat het eten voor je klaar. Hier hebben we zelf geregeld dat spelers ontbijtdienst hebben. Dan ben je met vier man die week verantwoordelijk voor het ontbijt, zodat we op de club samen kunnen eten.” Boere geeft aan dat hij graag nog bij Twente was gebleven. “Maar uit de gesprekken die ik met de trainer (Gonzalo Garcia. red.) had, proefde ik dat ik niet al te veel perspectief op speeltijd had. Toen Uerdingen kwam, zag ik dat dit als de kans om de deur naar Duitsland te openen.”

De voormalig jeugdspeler van Ajax bloeide jaren geleden op bji TOP Oss. De clubs stonden voor hem in de rij, met een transfer naar Twente als gevolg. In Enschede heeft hij twee moeizame jaren achter de rug. “Het was voor mij als speler van Oss destijds een toptransfer, maar het is voor beide partijen niet helemaal geworden wat we er van voor hebben gesteld. Ik heb ook de pech gehad dat ik bij een grote club in crisis kwam.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

15 reacties (laatste reactie door harisfuckic)

3e Bundesliga is van prima niveau en als hij het daar aardig doet weet je maar nooit waar hij terecht kan komen in Duitsland. Hele logische stap dus voor hem en ook logisch dat hij op het tweede plan terecht komt met Vuckic in de gelederen.

“In Nederland zijn we verwend”. Nee Tom je speelt in de 3de Bundesliga. In de hoogste competitie in Duitsland hoef je ook niet zelf je ontbijt klaar te maken. Dat heeft dus puur met de competitie te maken..

Ergens vind ik het jammer dat hij het niet gered heeft bij ons en als je heel eerlijk bent is het complete mazzel dat Vuckic het nu zo goed doet in de spits aangezien de spits geen positie is voor hem maar hij dat fantastisch invult. Dat ze afscheid namen van Oosterwijk begreep ik, maar Boere had ik er nog bij gehouden als back up. Verder gunde ik het Boere zeker, tomeloze inzet, alleen een niet erg goed aanspeelpunt met teveel balverlies. Wat betreft dat ontbijt, ik denk dat we hier niet verwend zijn, maar dat de eredivisieclubs professioneler zijn dan de 3e bundesliga.

21 november 2019 om 11:07

Het voordeel van Vuckic is dat hij kan voetballen en lengte heeft. Boere is afhankelijk van aanvoer. Hij vecht altijd tot de laatste seconde en hij is doelgericht. Echter heeft FC Twente al jaren geen buitenspelers meer die voor aanvoer zorgen. Tegenwoordig hebben "we" vooral spelers die naar binnen trekken en zelf willen scoren. Vuckic rendeert daarin beter vanwege z'n voetballende kwaliteiten. Voetbaltechnisch is Boere inderdaad niet bijzonder goed.

Ik denk dat je op een niveautje hoger ook niet voor het eten hoeft te zorgen. De 3. Bundesliga zal in Duitsland niet zo professioneel zijn op dat gebied, althans niet bij de kleine(re) clubs. Enfin; Boere is een redelijke spits als je aanvoer vanaf de flanken hebt. Voetbaltechnisch is het bijzonder matig, maar hij werkt wel elke wedstrijd keihard. Van Halst haalde hem enkel op basis van rendement en gaf hem ook nog eens een enorm salaris. Boere zelf gun ik nog een mooie carriere en ik hoop dat hij het nog een keer op een leuk niveau kan laten zien.

21 november 2019 om 11:28

Dat hij niet kan voetballen is niet zo erg als hij maar scoort en dat was bij Boere ook een probleem. Hij mistte ook de kansen die hij wel kreeg. Dat hij geen aanvoer had klopt, toch had hij er meer moeten scoren. Zonder strafschoppen blijven er weinig goals over. Wel altijd een hoop inzet en een sympathieke gast die door iedereen gewaardeerd wordt/werd.

21 november 2019 om 11:53

Het was ook niet zo dat hij een lading kansen kreeg. Meestal kreeg hij er zo'n twee per wedstrijd en dan moet je wel bijzonder effectief zijn om er uiteindelijk een behoorlijk aantal in een seizoen te maken. Zie bijvoorbeeld hoeveel kansen een talentvolle spits als Boadu nog mist. Echter kan hij het zich veroorloven omdat hij er sowieso 5-7 per wedstrijd krijgt. Dat is natuurlijk wel wat makkelijker. Ik gun hem nog een hele mooie carriere, maar voor FC Twente was het wel een domme aankoop. Wat heeft die Van Halst gigantisch staan blunderen destijds...

21 november 2019 om 12:57

Boadu krijgt zoveel kansen omdat hij positioneel heel goed is, die heeft ook geen buitenspelers om zich heen die een voorzet geven. Het goed draaiende AZ helpt natuurlijk ook mee. Boete heeft bij Twente toch wel behoorlijk kansen gemist in zijn periode, hij mist net dat doelpunteninstinct en die killersmentaliteit. De aankoop van Boere toendertijd eigenlijk niet zo slecht. Hij schoot bij Oss alles binnen, ik vraag mij nog steeds af hoe hij dat gedaan heeft. Zijn salaris was wel veel te hoog. Ik, en ik denk iedere Twentesupporter, gunt hem een mooi carrière omdat hij altijd hard gewerkt heeft.

21 november 2019 om 13:15

Vond je Boere serieus een domme aankoop? Of is dat achteraf? Ik vond dat destijds helemaal geen domme koop namelijk.

21 november 2019 om 14:31

Toen we hem wegplukten bij Oss was bekend dat het leeuwen deel van zijn doelpunten van af de stip was. En hij speelde destijds ook een niveau lager. Hele sympathieke jongen die altijd 100 gaf maar helaas viel het uiteindelijk tegen. Maar enigszins had je dit wel kunnen zien aankomen. destijds was het vooral kww.

21 november 2019 om 16:03

Bij Oss kwam hij tot 23 gewone doelpunten en 10 strafschoppen. Vind ik nog steeds niet slecht. Vorig jaar speelden wij op het zelfde niveau en is hij niet in de buurt gekomen van zijn productie in Oss.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

2 fans
Aanvaller, 29 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 24 juni
Manchester United is in de markt voor Yannick Carrasco. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren