‘Dat Barcelona op zoek gaat naar een nieuwe nummer negen is niet vreemd’

Woensdag, 13 november 2019 om

De toekomst van Luis Suárez bij Barcelona lijkt onzeker te zijn, daar ESPN dinsdag meldde dat de Spaanse grootmacht de verrichtingen van Erling Braut Haaland op de voet volgt. Het vermeende prijskaartje van honderd miljoen euro voor de aanvaller van Red Bull Salzburg lijkt echter te gortig te zijn voor Barcelona. Súarez maakt zich echter vooralsnog geen zorgen over een eventueel vertrek uit het Camp Nou.

"Bij Barcelona ligt de lat nou eenmaal enorm hoog", laat Suárez woensdag optekenen in de Uruguyaanse media. "Bij deze club moet je om de drie dagen een examen afleggen en slechte prestaties worden niet geaccepteerd door de supporters. Het is dus niet eenvoudig om voor Barcelona te spelen, je aan te passen aan de speelstijl en je plaats in de selectie te verdienen."

Valverde ziet Griezmann tegenvallen: 'We moeten nog aan elkaar wennen'

Suárez rekent evenwel op krediet van de Barcelona-leiding en trainer Ernesto Valverde. "We moeten niet vergeten dat ik al vijf jaar lang alles geef voor deze club, terwijl de druk enorm hoog is. Ik probeer altijd mijn uiterste best te doen." De geruchten over aanvallende versterkingen bezorgen Suárez geen slapeloze nachten. "Dat Barcelona op zoek is naar een nieuwe nummer negen is niet vreemd, zo gaat dat nou eenmaal in de voetballerij."

"Ik heb het lang geleden al gezegd. Er komt een moment dat ik vanwege mijn leeftijd niet meer in staat ben om de concurrentiestrijd aan te gaan bij Barcelona", verzucht de realistische Suárez. "Maar ik blijf wel zo lang mogelijk vechten voor mijn plaats. Van concurrentie worden de club en ik alleen maar sterker. Daarnaast kan ik met mijn ervaring nieuwe spelers wegwijs maken binnen Barcelona." Suárez, reeds gelinkt aan een transfer richting de Major League Soccer, heeft in Barcelona een contract tot medio 2021.


Poll

Moet Barcelona Luis Suárez een nieuw contract aanbieden?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

35 reacties (laatste reactie door millonario)

Wat zou het toch mooi zijn als je deze man bij Ajax kan strikken als opvolger van Huntelaar. Maar als ik eerlijk ben zie ik het niet zo snel gebeuren helaas.

13 november 2019 om 19:07

Ik vind hem met z'n zuigerige gedrag helemaal niet passen bij Ajax. Dat is toch wel een vrij nette club, die met leuk en verzorgd voetbal he publiek graag wil vermaken. Daarnaast heeft Ajax met Tadic al een ervaren spits en kan The Hunter in z'n huidige rol nog wel even mee. Die Suárez is ook wel een enorme aanslag op je salarishuis.

13 november 2019 om 19:09

Nee, Tadic is natuurlijk geen zuigende speler.. Of Huntelaar.. Zulke spelers heeft Ajax ook gewoon nodig.

13 november 2019 om 19:17

Bij ajax verwacht je inderdaad een iets ander gedrag, maar we zijn ook niet roomser dan de paus. Bovendien heb je in een selectie altijd spelers nodig die tot het uiterste gaan, wat onze huidige "grinta" boys uit Z-Amerika gelukkig wel allemaal op een positieve manier hebben. Als hij graag wilt zou hij wat mij betreft enorm welkom zijn.

13 november 2019 om 19:31

Met Martinez, Alvarez en Tagliafico heb je toch al wel drie spelers in je basiselftal met flink temperament. Suárez is vieze zuiger die schwalbes maakt en jongere spelers afzeikt als ze niet de perfecte bal afleveren.

13 november 2019 om 20:42

Zijn schwalbes vind ik anders wel aanzienlijk verminderd ten op zichtte van een aantal jaar geleden. Verder vind ik ook zijn gedrag in het algemeen sterk verbeterd sinds zijn laatste doldwaze actie met bijten heeft hij zich gewoon voorbeeldig gedragen. Daarbij een speler met de voetballende kwaliteiten als Suarez en nog steeds een killer in de 16 is bij Ajax meer dan welkom.

Ik zou een voorhoede van Dembélé, Griezmann & Messi wel eens wat vaker aan het werk willen zien. Met Dembélé heb je iemand die voor diepgang zorgt, met Griezmann heb je een hardwerkende spits die ruimte kan maken voor Dembélé doordat hij zich laat inzakken, en met Messi heb je een absolute god die kan scoren én assisteren. Met Alba & Semedo heb je twee backs die er over heen kunnen denderen en voor gevaar kunnen zorgen.

13 november 2019 om 19:28

Grotendeels met je eens, maar Nelson Semedo die voor gevaar zorgt? Dat zou voor het eerst zijn. Zelden een speler gezien die een gebrek aan spelinzicht zoveel moet compenseren met een surplus aan loopvermogen. Je zou eens voor de grap moeten kijken hoeveel kansen Sergi Roberto creëert en hoeveel assists hij levert ten opzichte van de Portugees. Natuurlijk heeft Sergi Roberto ook z'n slechte kanten, maar in offensief opzicht is hij echt tien klassen beter dan Semedo.

13 november 2019 om 19:33

@Guaporta, Wat vind jij van de optie Depay in de spits? Ik weet dat die bij united "gefaald" heeft, maar dat heeft een Di Maria om maar even op te noemen ook. Ik denk echt dat het een goede combi zou zijn namelijk.

13 november 2019 om 19:41

Vreselijk. Niet alleen denk ik dat Memphis met zijn levensstijl behoorlijk buiten de toon zal vallen in de 'huisje-boompje-beestje' kleedkamer van Barcelona, hij zou moeite hebben om zich staande te houden in een elftal waar hij vooral in dienst van anderen zou moeten spelen. Alleen spelers die met kop en schouders boven anderen uitsteken zullen een voorkeursbehandeling krijgen en als zelfs Antoine Griezmann daar moeite mee heeft zal Memphis dat ongetwijfeld ook krijgen. Daarnaast zou het geen verrassing moeten zijn dat ik twijfels heb bij zijn wisselvalligheid. Natuurlijk zijn er slechtere opties, maar er zijn ook veel meer betere opties voor die positie.

13 november 2019 om 19:34

Dembele zorgt voor diepgang ja, alleen weet hij amper die acties tot een goed einde te brengen. Wat ie soms forceert met beide voeten is echt een ramp. Tegen Celta weer 'dreigend' ingevallen, maar echt bijna 10 keer dat ie de bal aan de tegenstander geeft. Dat kan echt niet op dit niveau. Na 2,5 jaar mag ie van mijn part wel vertrekken. Ik zie niet hoe die zich in de toekomst nog in de basis kan spelen en tevens belangrijk zijn voor het elftal. Ansu Fati, die wil ik vaak zien spelen. Krijgt ook niet voor niks de voorkeur.

13 november 2019 om 20:13

Dat hij talent heeft, is duidelijk. Bij BVB was hij ene absolute ster. Valverde is ook niet echt een trainer die talenten zichtbaar beter maakt. Ik denk dat bijvoorbeeld Guardiola net zoals hij bij Raheem Sterling dat stukje rendement kan aanleren bij Dembélé.

13 november 2019 om 21:41

Mja, maar naar Valverde wijzen omdat Dembele niet echt immens belangrijk is vind ik te ver gaan. Die jongen moet zelf in de spiegel kijken. En ja, de blessures zijn jammer en daar kan hij vrij weinig aan doen. Maar na 2,5 jaar moet er wel verbetering zijn en die zien we niet terug. Sommige mensen hier noemden Dembele's invalbeurt tegen Celta 'meesterlijk'. Dan denk ik echt 'maak je een grap ofzo?'. Het moet echt beter dan wat hij nu laat zien of hij mag van mij echt vertrekken komende zomer.

Ik hoop als Barca fan dat hij een contract verlenging krijgt. Hij brengt flink wat gif in de ploeg en is natuurlijk een goal getter eerste klas. Ook zie ik hem altijd heel fanatiek en enthousiast met jongere spelers omgaan. Ookal lijkt het misschien niet zo, het is een top gozer voor je selectie. Vind het altijd raar dat anderen zeggen dat hij dankzij Messi er nog speelt. Ik bedoel,hij maakt de goals zelf en Messi doet dat niet voor hem.

13 november 2019 om 19:17

Als Liverpool fan kan ik alleen maar achter deze comment staan. Suarez is misschien een rare snuiter af en toe, maar voor je team gaat ie door het vuur. Zoals je al aangeeft brengt ie naast zijn voetballende kwaliteiten ook een hoop gif (in de goede zin van het woord), passie en energie in de ploeg.

Ik kijk al tijden geen Barcelona meer. Maar voor de Barca fans wordt niet ook gewoon keer tijd voor nieuwe CV? Je hebt misgrepen naast De Ligt, Umtiti is heel vaak geblesseerd? En Pique is ook niet de jongste meer... En met alle respect maar alleen Lenglet kan niet genoeg zijn toch?

13 november 2019 om 19:32

Umtiti is weer terug, hopelijk. Todibo is er ook nog, die zal nog wel zijn kans krijgen. Lenglet zie ik liever nooit meer spelen bij Barca, die komt echt veel tekort.

13 november 2019 om 19:36

Thnx!! Helder. Zo te horen kan er dan wel dus iemand bijkomen iig achterin dus. Ik hoop ook dat Tobido kansen gaat krijgen.

13 november 2019 om 19:44

Ja, dat kan maar Pique kan echt nog wel ff mee hoor. Ik merk nog geen echte achteruitgang in zijn spel. Dan heb je ook nog Ronald Araujo die momenteel bij Barca B speelt.

Mijn eerste reactie na het lezen van de titel was 'volgens mij zijn deze uitspraken gedaan door iemand die de club niet op de voet volgt', maar de uitspraken blijken gewoon door Luis Suárez te zijn gedaan. Blijkbaar ziet hij Antoine Griezmann niet als mogelijkheid voor die positie en heeft hij weinig vertrouwen in jeugdspeler Abel Ruiz. Als je naar de selectie van Barcelona gaat kijken lijkt me die 'nieuwe nummer negen' vooralsnog geen prioriteit, dan zou ik toch echt eerder kijken naar een creatieve aanvaller á la Neymar. Dan bedoel ik uiteraard niet de Braziliaan zelf (ben namelijk tegenstander van zijn komst), maar wel een type zoals hij; iemand die zijn eigen kansen kan creëren, constant de aandacht van de tegenstander vraagt (omdat iedere fout wordt afgestraft), sterk is in de kleine ruimte, de persoonlijkheid heeft om op de belangrijkste momenten de beste prestaties te leveren en bij afwezigheid van Messi het karakter heeft om aanvalsleider te zijn. Overigens zou het geweldig zijn als Luis Suárez op het moment dat hij het fysiek niet meer aan kan om basisspeler te zijn zou besluiten om salaris in te leveren en als super-sub te fungeren. De selectie kan zijn ervaring en vechtersmentaliteit goed gebruiken. Aan de andere kant zou een terugkeer bij Ajax ook geen verkeerde gedachte zijn!

13 november 2019 om 19:23

Maar is dembele niet hetzelfde type als Neymar

13 november 2019 om 19:43

Hetzelfde type, maar niet hetzelfde niveau.

13 november 2019 om 19:31

Wie zie je als alternatief voor Neymar als creatieve aanvaller? Malle Mbappe?

13 november 2019 om 19:49

Eigenlijk zijn er weinig spelers die aan alle eisen voldoen, daarom vond ik het ook niet opvallend dat Barcelona weer bij Neymar uitkwam. Zelf ben ik gecharmeerd van Lautaro Martínez, Bernardo Silva, Leroy Sané en João Félix, maar zij voldoen om uiteenlopende redenen ook niet aan al die eisen. Kylian Mbappé komt natuurlijk in de buurt, maar denk dat Xavi het al treffend verwoordde; hij doet eigenlijk ontzettend veel op basis van snelheid en explosiviteit en relatief minder op basis van techniek. Bij Barcelona speel je negen van de tien keer tegen een tegenstander die zich ingraaft, waardoor hij niet de ruimte krijgt die hij nodig heeft.

Is het scoren nog lang niet verleerd, al heeft hij ook zijn leeftijd niet meer mee helaas. Chapeau eigenlijk, want spitsen ouder dan 30 hebben bij Barca geen toekomst. Hij is een uitzondering. Griezmann is geen spits, dat moeten mensen echt eens begrijpen. Dat is een allrounder, alleen heeft hij nu geen idee hoe hij dat moet invullen bij dit Barca aangezien ie op links moet spelen en je met Messi al zo een type hebt. Ben echt benieuwd wie de opvolger wordt van Suarez.

Wijze teksten van een grote spits. Natuurlijk een goede maat van Messi (wat veel over zijn kwaliteiten zegt) en dat hij Griezman niet noemt... Griez was kansloos en dat zegt weer veel over het bestuur en de manier waarop de selectie samengesteld wordt

100 miljoen voor die Noorse spits is wellicht wel terecht gezien zijn prestaties in onder andere de CL dit seizoen, maar het blijft een gigantisch risico. Daarnaast heeft Barca al een dikke klapper gemaakt afgelopen jaar met Griezmann. Ik denk echt dat Lacazette een echte Barca spits zou zijn. Daar moeten ze vol voor gaan.

13 november 2019 om 20:46

Haland is absoluut een groot talent, maar toch zie ik zijn prijskaartje van 100 miljoen eerder als gewenste vraagprijs dan dat hij dat na 1 seizoen daadwerkelijk gaat opleveren. Red Bull Salzburg heeft met alle respect niet de naam van een Ajax bijvoorbeeld. Denk dat een bedrag rond de 70 miljoen daarom eerder reëel is.

Boadu halen. Kost misschien 20mln, wel speler voor de toekomst. In het meest slechte scenario bakt hij er niks van en kan die nog voor 15mln verkocht worden.

Barcelona moet vol voor Roberto Firmino gaan als opvolger van Suarez. Beste meevoetballende spits op dit moment.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4906 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona3423
3.Sevilla315
5.Getafe278
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
AspiazuUnknown
M. ter StegenKeeper150
F. de JongMiddenvelder151
PiquéVerdediger141
A. GriezmannAanvaller145
Sergi RobertoVerdediger130
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

1010 fans
Aanvaller, 32 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Barcelona 13 8 2 0
2018/2019 Barcelona 33 21 5 0
2017/2018 Barcelona 33 25 9 0
2016/2017 Barcelona 35 29 8 0
2015/2016 Barcelona 35 40 6 0
Laatste voetbalnieuws

‘Zwijmelen’ in Milaan: ‘Frenkie de Jong gaf voetballes in een kathedraal’

Frenkie de Jong moest dinsdagavond genoegen nemen met een invalbeurt bij Barcelona. De middenvelder, die op 24 september tegen Villarreal voor het laatst de rol van invaller had vervuld, kwam in...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 12 december
Donny van de Beek vertrekt na dit seizoen zo goed als zeker van Ajax naar Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren