De Ligt: ‘Laatst hebben we wat gegeten na de onderlinge wedstrijd’

Woensdag, 13 november 2019 om

Matthijs de Ligt meldde zich maandag met een beter gevoel bij Oranje dan een maand geleden. Waar hij in zijn eerste maanden als speler van Juventus vaak bekritiseerd werd vanwege een aantal persoonlijke fouten, ging het hem de afgelopen weken op sportief gebied beter af. Zowel in Turijn als bij het Nederlands elftal is hij zeker van een vaste basisplaats, maar in Oranje krijgt hij concurrentie van Stefan de Vrij. “Het is een mooie strijd”, aldus de ex-Ajacied.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Wie zie jij het liefst in het centrum van Oranje naast Virgil van Dijk?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door zortax)

Toch verdiend de vrij ook een keer een kans. Doet t bij inter uitstekend, beter dan de ligt tot nu toe bij Juventus. Ook maken van dijk en de ligt samen niet altijd een even zekere indruk in oranje. Wel een luxe om 3 toppers te hebben, ongekend voor oranje begrippen.

13 november 2019 om 09:40

Is dat zo? Ik volg het Italiaanse voetbal niet fanatiek, maar behalve het gezeur in de Nederlandse pers hoor je eigenlijk weinig over beide spelers. J De ligt maakt volgens sommige enorme fouten, maar als ik die dan zie vind ik het meevallen. Over De vrij hoor ik helemaal niets.

13 november 2019 om 09:50

Volgens mij is de mening van de gemiddelde Serie A volgers hier dat de Vrij een topspeler is en de Ligt een potentiële topspeler.ik vind het zelf wel apart dat we in het Nederlands elftal een centrale verdediger die het al jaren uitstekend doet in de top van de Serie A amper aan het werk zien. Tekent wel de luxe op het moment. Mocht Ake ook nog naar Tottenham o.i.d. gaan en zich daar staande houden, dan is het helemaal goed dubbel bezet.

13 november 2019 om 09:59

Als het zo’n topspeler is waarom speelt hij dan bij Inter?

13 november 2019 om 10:22

@steeck03 Ja dat is zo, ik volg de serie a op de voet. De ligt maakt op dit moment meer fouten dan de vrij, niet zo gek ook. De ligt is pas 20 jaar en zit pas net bij een nieuwe club in een andere competie. Moet zeggen dat de vorm ook gewoon niet optimaal was in het begin. Maar dat ie volgens sommige enorme fouten maakt, Dat is niet gek toch? Als je 3/4 keer een penalty weg geeft door elke keer hands te maken, is dat op zn minst opmerkelijk te noemen. Heb m in oranje ook wel wat fouten zien maken het nieuwe voetbal seizoen.

13 november 2019 om 10:23

@pii2 Je kan wel denigrerend over inter doen, maar is gewoon een topclub. Staan een punt achter op Juventus.

13 november 2019 om 10:35

Inter is een topploeg. De Vrij kan makkelijk bij Barca in de basis. Pique haalt al tijden zijn niveau niet.

13 november 2019 om 10:41

343 is de beste opstelling met De Ligt, De Vrij en VvD achterin. Frenkie met de punt naar achteren, Wijnaldum en De Roon op de flanken, Van de Beek op 10. Promes, Depay en Lhattaren voorin.

13 november 2019 om 10:48

De enige reden dat hij nog bij Inter zit en niet bij Barca is doordat Conte heeft gezegd dat hij niet weg mocht afgelopen zomer. Barca wou hem hebben. Buiten dat is Inter ook top.

13 november 2019 om 19:02

@warabe..3-4-3 is wel op en top hollandse school.. Ik denk dat we voor niemand bang hoeven te zijn als iedereen met lef en bravoure speelt. Ik denk wel dat er echt een ijzersterk fundament staat met van dijk de vrij en de ligt. Ik zou alleen met blind ipv de roon spelen op het middenveld die kan hetzelfde als de roon en is ook nog eens een uitstekende passer

13 november 2019 om 09:52

Doet De Vrij het beter dan De Ligt? Zo denderend doet Inter het niet in Europa. De beste moet spelen lijkt me, en lijkt me geen discussie dat De Ligt een betere verdediger is dan De Vrij. Heeft hij oa vorig seizoen wel bewezen. De Vrij hoort bij het Nederlands Elftal, als back-up voor De Ligt.

13 november 2019 om 10:01

De Vrij doet het echt uitstekend in de driemansdefensie. Vooral voetballend steekt hij op het moment met kop en schouders boven de rest van de verdedigers in de Serie A uit. Conte heeft De Vrij wat dat betreft omgetoverd tot een Bonucci 2.0. Vergeet niet dat Bonucci onder Conte op een gegeven moment misschien wel de beste verdediger ter wereld was, na het afscheid van Conte heeft Bonucci dit niveau niet meer weten aan te tikken. De Ligt is fysiek sterker, harder en heeft een betere tackle/sliding. De Vrij is beter met de bal aan zijn voet, is tactisch sterker en heeft een betere positionering. Dat is hoe ik het verschil tussen beide heren in de Serie A tot nog toe het best kan beschrijven. Ik zou het dan ook toejuichen als Koeman in een drie mans defensie gaat spelen, zeker nu De Ligt steevast als linker centrale verdediger staat gepositioneerd bij Juve.

13 november 2019 om 10:29

@sjaakc Ja de vrij doet t momenteel veel beter dan de ligt, oogt veel zekerder in het veld. En mischien nog veel belangrijker, hij geeft geen pingels weg doormiddel van hands te maken, de ligt meerdere keren. De ligt is in potentie veel beter als de vrij, maar op dit moment is de vrij gewoon beter. Dus zou hij moeten spelen. Dat de ligt bij Ajax fantastisch was zal niemand ontkennen. Maar heb je ook de wedstrijd tegen Tottenham gezien? Waar hij als aanvoerder alle lange mensen naar voren stuurt bij een vrije trap terwijl ze 2-0 voorstaan, alle mensen achterin weg en de counter om de oren krijgen, dat is gewoon nog jeugdigheid. De vrij speelt al jaren constant, maar word in Nederland niet of nauwelijks, erkent voor zijn prestaties. De vrij is gewoon heel goed bezig bij inter. Bij lazio was ie al heel goed. Een 3 mans verdediging zie ik zelf niet zitten bij oranje, je ziet toch vaak dat een 3-5-2 formatie tegen de grotere tegenstanders gewoon niet werkt. Als je een tegenstander met snelheid op de vleugels heb, word je helemaal kapot gespeelt na verloop van tijd. 5-3-2 is dan weer te verdedigend in mijn optiek.

13 november 2019 om 13:29

Dat was de opdracht van ten hag. De ligt is gewoon beter. Speelt al weken gewoon goed.

13 november 2019 om 14:17

Heeft net 2 redelijke wedstrijden gehad. Daarvoor 1 van de slechtste van het veld. De ligt in potentie beter, de vrij op dit moment

13 november 2019 om 16:27

De Vrij heeft bagger gespeeld tegen Dortmund. Bewijs dat hij dat niveau niet aankan? Voor beide is wat te zeggen om ze op te stellen. Voorlopig gaan de kwalificaties goed met de Ligt dus waarom zou je daar is aan veranderen. Het centrale duo regelmatig wisselen is het domste wat je als coach kan doen omdat het in de verdediging communicatie is dat key is. Dus dat wil je altijd gelijk houden, mits beide natuurlijk gewoon presteren.

13 november 2019 om 16:58

1 slechte wedstrijd vs 10. Zoek de verschillen. Tegen Dortmund speelde inter gewoon goed de eerste 60/70 minuten, daarna stortte het helemaal in, niet alleen de vrij. De vrij speelt het tot nu toe bijna alle wedstrijden goed, waar de ligt de 2 laatste wedstrijden redelijk speelde en de rest slecht. De ligt heeft ook meerdere penalty’s weg gegeven door hands te maken. Het is dat de rest van de defensie, met name Bonucci meerdere malen zn reet heb gered. Hij gaat er zeker wel komen hoor, maar de vrij is gewoon verder op dit moment, dat de ligt in potentie beter is twijfel ik niet aan

Goed om te zien dat als van Dijk een keer wegvalt er toch een top centraal duo kan staan die elkaar kunnen vinden. Weer een stuk winst.

13 november 2019 om 09:36

Niet alleen dat. Je hebt voor Europese begrippen prima spelers als Blind en Ake nog achter de hand mocht de eerste drie wegvallen.

Iedereen lijkt te vergeten dat De Vrij de afgelopen jaren regelmatig niet heeft gespeeld wegens blessure. Ook in de tijden dat we hem het hardst nodig hadden - kwalificatiewedstrijden waar De Ligt nog niet er klaar voor was, maar wel moest - ontbrak De Vrij.is dat een reden om hem nu niet op stellen? Niet per se. Maar het is wel een goed argument om te zeggen dat De Ligt in die tijd het uitstekend heeft gedaan en als centrale man achterin samen met Van Dijk een heel team om hen heem heeft gebouwd. Niemand van ons voelt hier aan hoe de band van De Ligt met de andere spelers is of hoe dat van De Vrij in het veld is. Wel kunnen we invullen dat De Ligt het echt heel goed heeft gedaan in Oranje de afgelopen 2 jaar.

13 november 2019 om 10:32

Nee de enige reden is dat de ligt nu in de flow zit. Hij heeft geluk dat chiellini geblesseerd is en rugani niet goed genoeg is, waardoor de ligt basis staat en hij zichzelf kan laten zien. En dat doet hij fantastisch, daarnaast is juve beter dan inter. Dus bij een juve basis staan betekent dat je meer kwaliteit heb dan bij inter basis staan. Alleen de ligt is nog jong dus er gaat een periode komen dat de ligt minder is. Als de vrij op dat moment net zo stabiel speelt en het goed doet bij inter, dan zal Koeman voor de vrij kiezen.

13 november 2019 om 10:45

André toth. De laatste 2 wedstrijden heeft hij goed gespeeld. Maar fantastisch? Is 1 van de minder presterende spelers van juve. Waarom denk je dat je elke keer de trainer en spelers zien die t voor m opnemen?? Dat zou niet nodig zijn als ie t zo fantastisch deed lijkt me zo. Op dit moment is juve helemaal niet zo heel veel beter dan inter. Dat de ligt basis staat heeft puur en enkel te maken met dat chiellini geblesseerd is.

Waarom niet in de van Gaal variant spelen... een 5-3-2 opstelling. Zodat je 3 sterke centrale verdedigers heb, met 2 opkomende backs.. Cillessen op goal. Dumfries, Vrij, Dijk, Ligt, Blind achterin.. De Jong, Wijnaldum, v.d. Beek op het middenveld... Depay en Quincy voorop..

13 november 2019 om 10:39

Omdat we onder van gaal zo speelden doordat de defensie te zwak was, dus moest er een mannetje bij. Dat is nu niet het geval, dus alsjeblieft geen 5-3-2

13 november 2019 om 12:17

Opkomende backs en dan noem je Blind op. Achterin staan er al 3 sterke verdedigers dan moet je op de flanken Ake of van Aanholt hebben.

13 november 2019 om 15:50

Onze backs zijn juisthet zwakst bezet. En die geef je dan de verantwoordelijkheid voor de hele flank.

13 november 2019 om 19:04

Omdat we moeten aanvallen! Met dit team kun je ieder land je wil opleggen mits koeman de juiste poppetjes op de juiste plaats neerzet

Ik zou wel graag eens het NL elftal zien met 3 verdedigers, 5 middenvelders en 2 spitsen. De Vrij, van Dijk en De Ligt achterin, dat is een groot blok beton. Daarvoor dan spelers als De Jong, Ihattaren, Wijnaldum, vd Beek en Stengs. Als spitsen dan Depay en Malen/badu/de Jong

Cillisen
De Vrij
van Dijk
De Ligt
Stengs
vd Beek
De Jong
Wijnaldum
Ihattaren
Mal/Bad/Jong
Depay
13 november 2019 om 10:49

Maar wie gaan, als je tegen een tegenstander speelt met snelle vleugel aanvallers, de vleugels continu opvangen dan? De cv’s kunnen dat niet doen, dan word t centrum veels te zwak. 3-5-2 tegen pakweg een Frankrijk gaat niet werken. 3-5-2 tegen grote ploegen werkt gewoon bijna niet, is ook vaak t manco van een België. Leuk tegen de kleintjes, maar tegen de grotere ploegen ga je eraan.

14 november 2019 om 08:55

Belgie speelt geen 3 5 2.

Het is jammer dat het NL-elftal relatief weinig speelt in vergelijking met een club. Anders zou ik zeggen dat je ze zou kunnen rouleren. Zorgt er ook voor dat als er 1 wegvalt met een blessure de ander meer ritme heeft in het NL-elftal.Ondanks dat ik net zoals denk ik velen hier van mening ben dat de Ligt de betere verdediger is en zeker in potentieel zou het leuk zijn om de Vrij die altijd zonder gemor zijn positie accepteert ook zijn wedstrijden te geven wanneer het kan.

De Ligt hype laat de uitstekende prestaties van De Vrij wel onderbelicht. Alleen daarom al hoop ik voor Stefan dat hij die Scudetto een keer omhoog mag houden. En daarna nog een toptransfer maken naar een echte Europese topclub zodat Feyenoord nog een keer mooie vergoeding krijgt.

Ik zag de Vrij met Inter afgelopen week in Dortmund. Het hele team inclusief de Vrij zakte na rust door het ijs. Toch zie ik Oranje graag spelen met achterin De Ligt, van Dijk en De Vrij. Dat komt dan vooral omdat ik vind dat one aanvallers vooralsnog geen wereldtoppers zijn. Ik vind Depay nog te grillig, Promes ook wisselvalllig en Stengs vooral nog jong en dus niet nu al een speler waar je je team aan ophangt. Daarom zie ik de drie genoemde verdedigers in ieder geval als een goed geheel in verdedigend opzicht. Middenvelders van niveau hebben we m.i. voldoende met de Jong, Wijnaldum, v.d. Beek.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 15
2220 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
T. KrulKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
S. BotmanVerdediger
F. de BoerVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Nederland.

255 fans
Verdediger, 28 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 4 december
Chelsea is in januari bereid om te luisteren naar aanbiedingen voor Antonio Rüdiger, die in de belangstelling staat van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren