Club Brugge-fans plannen Facebook-evenement na gemiste penalty Diagne

Donderdag, 7 november 2019 om

Mbaye Diagne zal met weinig plezier terugdenken aan het Champions League-duel met Paris Saint-Germain (1-0 nederlaag) van woensdagavond. De aanvaller van Club Brugge had de Belgen vanaf elf meter een punt kunnen bezorgen, maar hij faalde jammerlijk. Diagne haalde daarmee de woede van onder meer ploeggenoot Hans Vanaken op zijn hals, want laatstgenoemde zou bij afwezigheid van de geschorste Ruud Vormer de strafschop eigenlijk nemen.

Diagne komt via zijn Instagram-pagina met welgemeende excuses aan iedereen bij Club. "Het spijt me heel erg. Ik wilde het team helpen, maar ik heb een grote fout gemaakt. Ik heb het helemaal verkeerd aangepakt. Ik wil me eerst en vooral excuseren bij de coach, de aanvoerder en alle andere ploeggenoten. En natuurlijk ook bij de supporters. SORRY. Ik zal alles doen om te geven wat jullie verdienen. Het spijt me zeer, Club Brugge-familie."

Dit bericht bekijken op Instagram

To the Club Brugge family: I'm absolutely sorry for last night. I've made a big mistake and I will do everything to give this big club and his fans back what they deserve. I hope you can forgive me...????

Een bericht gedeeld door Mbaye Jr Diagne (@mbayediagne909) op

Analisten Jan Mulder en Marc Degryse spraken bij Q2 over het opmerkelijke voorval omtrent Diagne. "Ik zou hem op zijn minst een tijdje negeren, net zoals dat met Jelle Vossen (wiens vrouw via Instagram kritiek uitte op trainer Philippe Clement, red.) gebeurd is", is Mulder onverbiddelijk voor Diagne. Om er gelijk een kwinkslag aan toe te voegen. "Jelle Vossen zit bij mij zondag op de bank en valt ook in."

Degryse is het met Mulder eens dat Diagne een tijdje uit de wind moet worden gehouden door Club. "Clement moet ingrijpen. Je moet Diagne nu een maandje, bij wijze van spreken, negeren en kijken hoe hij zijn gedrag eventueel verandert. Want er zijn andere jongens die ook een kans verdienen en die wel aan het geheel denken." Een groep Club-supporters heeft een Facebook-evenement aangemaakt met de ludieke titel 'Diagne buitengooien bij Club', met 24 november als datum. Honderden mensen hebben inmiddels al aangeven dat ze daarbij aanwezig zijn en de actie is ook al honderden keren van een ‘like’ voorzien.


Poll

Moet Club Brugge Mbaye Diagne een straf opleggen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

30 reacties (laatste reactie door _buffalo_)

Ben benieuwd of mensen nog zo hadden gereageerd als hij had gescoord.

7 november 2019 om 13:45

wat als is niet van toepassing hier. Hij had respect voor de aanvoerder en penalty nemer moeten hebben en de bal moeten afgeven. Als je je eigen belang voorop stelt ipv teambelang en vervolgens ook gewoon mist dan kun je verwachten dat iedereen over je heen valt. Mensen hadden ook verontwaardigd gereageerd als hij had gescoord, misschien in mindere maten dan nu, maar het is zijn eigen schuld.

7 november 2019 om 13:52

Je bent niet aanvoerder voor niks. Hij had gewoon de bal moeten afpakken en zeggen ik neem m. Wegwezen jij! Ze moeten die aanvoerder ook een straf opleggen, watje!

7 november 2019 om 14:06

Menterio, er zijn gewoon duidelijke afspraken over wie de penal mag nemen als vormer er niet is. Niks bal afpakken, lekker door diagne laten nemen, die vervolgens terecht een lading kritiek etc. over zich heen krijgt. Absoluut niet de schuld van de aanvoerder. Het is geen Bal op het Dak 7, waar het allemaal niet zo veel boeit.

7 november 2019 om 15:05

Wat een domme reactie. Neen, er was dan uiteraard veel minder ophef rond geweest. Dat heb jij knap gezien zeg. Vergelijk het met drinken en autorijden. Als je drinkt, rijdt en dan een ongeluk veroorzaakt met 5 glazen te veel op zal je ook veel harder neergesabeld worden dan als je naar huis rijdt na een nachtje stappen en er gelukkig niets gebeurt. In dat laatste geval ben je dan gewoon goed weggekomen, maar het is iets wat niet hoort. Hetzelfde geld voor Diagne. Er is een lijst, waar hij zich niet aan houdt, ondanks dat de aanvoerder en de trainer hem de bal willen afnemen. Vanaken had wellicht geen zin om ruzie te maken want dat ziet er kinderachtig uit en je schiet er beiden ook weinig mee op dat de emoties hoog oplaaien vlak voor een belangrijke penalty. Dus liet hij Diagne maar trappen. Met de gekende gevolgen, Diagne schiet de bal tenenkrommend slecht in en verpest een droomavond voor half Belgie, kost de club een gouden punt en 900.000 euro of misschien zelfs meer. Als je op die manier de bal opeist weet je nu eenmaal dat er maar 1 manier is om je vel te redden, en dat is die bal tegen de netten schieten. Hoe doet er zelfs niet toe. Of het nou snoeihard in de winkelhaak is of een lucky rebound, de bal moet er gewoon in. Dat is echter niet gebeurd, en nu wordt hij geheel terecht met alle zonden van Israã«l overladen. Eigen schuld, dikke bult. Hou je aan de hiã«rarchie en dit gebeurt niet. Bij transfers in de toekomst mag ik toch hopen dat er een IQ en EQ test afgenomen wordt. Ik snapte deze transfer vanaf dag 1 al niet echt goed. Toen Verhaeghe en Mannaert de club overnamen, hebben ze domme en moeilijke jongens als Dirar, Odjidja en Donk buiten gewerkt, en nu kiezen ze al jaren voor intelligentere ploegspelers als Mignolet, Vanaken of Rits gehaald. Maar dan halen ze plots Diagne op Deadline Day. Als je die kerel haalt, weet je dat je jezelf problemen op de hals haalt. Laat hem nu maar de rest van het jaar met de beloften spelen. Wat een ongelofelijke debiel, hij lag al niet goed in de groep en doet dan dit. In januari volgen straks weer de verkiezingen voor gouden schoen, mooiste doelpunt, beste trainer, beste doelman, beste Belg in het buitenland et cetera. Misschien kunnen we ook de prijs voor beste schlemiel uitreiken. Ik zie 2 grote kandidaten: Mbaye Diagne en Didier Lamkel Ze.

7 november 2019 om 15:27

Tja transfer Diagne is toch een beetje het gevolg van Brugge dat Anderlecht de loef wou afsteken ook he? Want ik vond de transfer van Diagne bij Brugge helemaal niet nodig en kan me nog steeds niet van het gevoel ontdoen dat Brugge een statement wou maken. Daarnaast reageert Vanaken ( en de rest) te braaf toch? Kom op, hij is (gelegenheids)captain en Gouden Schoen! Sta op je strepen. Jammer voor Brugge maar winnen in Galatasaray moet kunnen.

7 november 2019 om 15:35

Domme spelers als Donk? Kan je dat nader toelichten? Was Donk geen prima speler daar?

7 november 2019 om 22:52

Donk is een goeie gast maar deed vaak domme dingen. Domme kaarten en zo, matige mentaliteit ook. Had het talent om bij de absolute top te spelen.

Dit is weer een voorbeeld hoe opportunistisch dit wereldje is. Als hij die penalty maakt is hij de held. Nu hij hem mist kan hij er niks van en moet hij maar weg. Ik vind het overdreven van de supporters. Wat ik ook niet snap is dat van Aken, de aanvoerder, hem de penalty laat nemen. Daar hoor je dan niks over.

7 november 2019 om 13:30

Ik vind het vooral zwaar irritant dat zo'n jongen denkt dat hij die penal moet nemen. Hij weet dondersgoed dat hij niet aangewezen man is, maar meneer denkt alleen aan zijn eigen roem. Heb een hekel aan dat soort spelers.

7 november 2019 om 13:35

Ach, die gasten willen allemaal het mannetje zijn. Dit is meer een fout van Vanaken en de coach, die hadden moeten ingrijpen. Toekijken en dan achteraf gaan zeiken is lekker makkelijk. "ik had hem moeten nemen", dan had ie z'n smoel open moeten doen.

7 november 2019 om 13:46

Gisteren kwam er bij shaktar een 19-jarige speler als invaller binnen die in de 95e minuut de penalty ging nemen. Nu schiet hij hem binnen en is hij de held. Ook als je niet de aangewezen man bent mag je een penalty nemen. Dat een penalty mis kan gaan hoort bij het spelletje.

7 november 2019 om 14:43

Het mag wel, maar als je van tevoren afspraken hebt gemaakt en iemand gaat daarmee lopen kloten zorgt dat ook weer voor onrust bij de penaltynemer. Je maakt zo'n afspraak toch niet voor Jan Doedel? Als je vindt dat jij die penalty moet nemen kaart je dat aan bij de trainingen ofzo, niet in de wedstrijd waarin spanningen al hoog zijn opgelopen.

7 november 2019 om 13:33

Als je een penalty neemt, is er nu eenmaal de kans dat je mist. Een penalty missen kan gebeuren, maar als je de regels aan je laars lapt en dán ook nog mist, is het logisch dat het onder een vergrootglas komt. Hij moet hem gewoon niet nemen, niet te graag zelf de held willen zijn. En Vanaken houdt hem niet tegen nee, maar dat vind ik niet heel gek. Je wil ook geen stennis schoppen in een vol stadion. Dan heb je ook gezeik

7 november 2019 om 13:50

Dan mis je toch wel karakter als aanvoerder. Ik kan mij herinneren dat Ziyech (mist ook wel eens een penalty) bij Ajax de penalty nam, ondanks dat El Ghazi hem heel graag wilde nemen. Je moet die bal gewoon afpakken en de speler wegsturen. Niet achteraf zielig doen

7 november 2019 om 14:12

Toch wel een verschil tussen El Ghazi en Diagne. Diagne heeft een lange geschiedenis van dit soort voorvallen. Na een korte discussie tussen Diagne en meerdere Club-spelers maakte Vanaken de volwassen keuze geen circus op te gaan voeren. Had mooie beelden opgeleverd, twee spelers die vechten om de bal... Diagne is niet het type dat snel afdruipt. Diagne heeft zich nu gewoon onmogelijk gemaakt bij Club Brugge, dit gedrag past totaal niet bij onze club en hij heeft het voor altijd verkorven bij de fans. Deze actie kost de Clubfans op zijn minst een punt en misschien wel een verdiende overwinning op het veld van een Europese grootmacht.

Heb de wedstrijd niet gezien, maar wat ik dan niet snap is dat Vanaken niet gewoon de bal afpakt en hem neemt. Je bent de aanvoerder, je hoeft in een CL wedstrijd geen vriendendiensten te verlenen. Pak die bal en neem hem. Als je daar niet genoeg moeite voor doet moet je ook niet huilen als de penaltynemer mist.

7 november 2019 om 14:13

Tja. Als je de bal afpakt en faalt sta je zelf ook voor lul. Net als met Barkley toen.

7 november 2019 om 14:19

Het punt is dat als je gaat staan ruziën om die bal je beide uit je concentratie bent en je er per saldo dus niks mee opschiet. Ik snap wel dat Vanaken op dat moment wegloopt.

7 november 2019 om 14:46

Precies dit, daarom maak je die afspraken van tevoren. Als daar dan iemand in het heetst van de strijd mee gaat lopen kloten is dat uitermate irritant.

7 november 2019 om 16:48

Tijdens zo een wedstrijd waarbij duizenden mensen staan te kijken is het soms moeilijk om in te grijpen als 1 iemand beslist om vastberaden tegen het teambelang in te gaan en niet naar zijn teamgenoten en coach wilt luisteren. Vergelijk het met Sarri en Kepa vorig seizoen. In principe had Sarri zelf ook het veld kunnen oplopen en hem eraf sleuren, maar dan maak je je als ploeg belachelijk voor heel de wereld. Hetzelfde als Vanaken gisteren die bal uit Diagne zijn armen had proberen trekken.

Ik vind het van een ongehoorde amateuristische situatie getuigen dat het zo vaak bij professionele clubs gebeurt dat er een strafschop wordt gegeven en er vervolgens onenigheid ontstaat over wie die dan gaat nemen. Ik heb jaren op kneuzenniveau gespeeld maar 1 simpel ding regelde ik als aanvoerder elk jaar weer direct bij aanvang. In overleg met het team werden er een nummer 1,2 en 3 aangewezen voor een eventueel te nemen strafschop. Was nummer 1 er niet of was hij reserve werd automatisch nummer 2 de eerst aangewezene. De nummer 1 of 2 kon ook onzeker zijn en dan was het gewoon zijn recht om de penalty over te geven aan de eerstvolgende.nooit ruzie om gehad.moeilijk he ?

7 november 2019 om 14:29

En wat zou je gedaan hebben als een nieuwkomer opeens die afspraken aan zijn laars lapt en niet luistert als je de bal wil afpakken? Hem op zijn gezicht slaan? Spelletje spelen wie kan de bal het beste vasthouden? Misschien hafld je dit op jouw kneuzen niveau nog wel kunnen doen, maar op het allerhoogste niveau wordt je dan met rood van het veld gestuurd en ontstaat er beschamende televisie. Vanaken heeft de schade op gebied van imago in ieder geval beperkt, sportief gezien helaas niet.

7 november 2019 om 15:18

Wie zegt dat het niet zo afgesproken is bij Bruggen zoals jij het beschrijft hier? Als iemand vervolgens toch moeilijk gaat doen en die bal pakt terwijl hij niet op het lijstje staan kun je als aanvoerder wel een hele discussie op het veld gaan houden maar daar schiet je net zo goed niks mee op.

En zeggen dat Brugge deze Diagne heeft weggekaapt vlak voor de neus van Anderlecht. Ik denk zelfs niet zozeer omdat ze deze jongen echt nodig hadden maar ook om Anderlecht dwars te zitten ( de machtsverhoudingen eens duidelijk maken). Ze zullen er bij Brugge ondertussen ook spijt van hebben... al wist iedereen dat dit een jongen met een handleiding was.

7 november 2019 om 15:13

Gelukkig hebben ze hem geleend met een koopoptie zou je zeggen.

7 november 2019 om 15:28

Idd al hebben ze er blijkbaar 3 miljoen voor betaald om hem te lenen. Al ben ik dat niet zeker🤔

7 november 2019 om 19:12

Ja, dat is inderdaad waar! Maar ze betalen zijn salaris van 2,5 miljoen ofzo niet als ik me niet vergis.

Wat eigenlijk grappig is dat diagne vorig seizoen 10 penalty’s ofzo erin had gescoord en de enige manier bijna waarop die bij gala scoorde was vanaf de stip. En nu mist die een penalty lol

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Club Brugge

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. KrmenčíkAanvaller93
D. OkerekeAanvaller91
E. DennisAanvaller80
S. MignoletKeeper130
S. SchrijversAanvaller80
P. ClementVerdediger
S. DeliVerdediger101
Voor de complete selectie: Clubpagina Club Brugge.

0 fans
Aanvaller, 29 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Galatasaray 9 4 0 0
2019/2020 Galatasaray 3 0 0 0
2019/2020 Club Brugge 6 4 1 0
2018/2019 Galatasaray 12 10 2 0
2018/2019 Kasımpaşa 17 20 4 0
Laatste voetbalnieuws

Meest bekritiseerde speler van Galatasaray maakt hattrick in dikke zege

Mbaye Diagne heeft zijn doelpuntenaantal dit seizoen in de Süper Lig flink opgeschroefd. De aanvaller was zaterdag in de 0-4 zege van Galatasaray op Rizespor goed voor een hattrick, nadat hij...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 4 december
Chelsea is in januari bereid om te luisteren naar aanbiedingen voor Antonio Rüdiger, die in de belangstelling staat van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren