Racisme tegen Balotelli leidt tot leeg vak en stadionverbod van tien jaar

Dinsdag, 5 november 2019 om

Hellas Verona heeft dinsdag van de tuchtcommissie van de Italiaanse voetbalbond te horen gekregen dat het wordt gestraft voor de uitingen van racisme die afgelopen weekend te horen waren jegens Mario Balotelli. Een groep supporters maakte zondag apengeluiden richting de spits in de wedstrijd tegen Brescia en Hellas zal als straf het betreffende vak leeg moeten laten in de eerstvolgende thuiswedstrijd.

Balotelli werd op bezoek bij Hellas het slachtoffer van de apengeluiden en schopte uiteindelijk uit woede de bal in de Poltrone Est, het vak van waaruit hij de beledigingen hoorde komen. De spits wilde vervolgens het veld afstappen, maar kon daar uiteindelijk door medespelers en tegenstanders van weerhouden worden. Balotelli speelde de wedstrijd uit en nam vijf minuten voor tijd nog een fraaie treffer voor zijn rekening, al kon hij niet voorkomen dat Brescia met 2-1 verloor.

Het incident werd na afloop van de wedstrijd gebagatelliseerd door Hellas-voorzitter Marizio Setti en trainer Ivan Juric, die aangaven niets gemerkt te hebben van de racistische uitingen richting Balotelli. De tuchtcommissie oordeelt naar echter anders over en heeft nu besloten dat het vak leeg moet blijven. Supporters met een seizoenskaart voor het betreffende tribunedeel kunnen overigens nog wel gewoon kaartjes kopen voor een andere plek in het stadion.

Hellas heeft ook zelf ingegrepen na de incidenten van afgelopen weekend. De club heeft Luca Castellini, een van de leiders van de harde kern van de club, een stadionverbod opgelegd tot medio 2030. Castellini reageerde na afloop van de wedstrijd op de uitbarsting van Balotelli door onder meer te stellen dat hij ‘nooit een echte Italiaan zou zijn’.

Ancelotti: 'Ik sta 100% achter Mario Balotelli in deze kwestie'
Meer video's

Poll

Vind jij de straf die Hellas opgelegd heeft gekregen hoog genoeg?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

22 reacties (laatste reactie door supernico31)

Zwakke straf zeg het moet zoiezo hoger maar nog hoger omdat dat bestuur en de coach van Hellas allemaal onzin heeft lopen uitkramen en het dan een soort van goedkeurd. Ik zou zeggen minstens vijf wedstrijden en een dikke boete.

5 november 2019 om 17:03

Hellas handelt toch gewoon door stadionverboden uit te delen aan daders? Lijkt mij dat ze niet meer in de hand kunnen hebben. Een boete prima, kunnen ze die verhalen op de daders.

5 november 2019 om 17:11

Ja maar er waren genoeg mensen in de club die liepen te ontkennen en zelfs een rechtzaak tegen Balotelli wouden starten daar doel ik op.

5 november 2019 om 19:57

Volgens het vorige bericht over deze situatie waren het geen leden van de club maar raadsleden van de gemeente die Balotelli wilden aanklagen. En een van de leiders aanpakken door hem voor 10 jaar een stadionverbod op te leggen, is tenminste een begin.

5 november 2019 om 17:30

Wel grappig dat die coach nog beweerde dat er niks aan de hand was. Sta je toch geweldig voor lul.

5 november 2019 om 18:32

Ik vind 10 jaar eigenlijk precies goed.Ik ben niet van mening dat een aantal fouten in je jeugd je zo lang hoeven te achtervolgen. Mensen veranderen en ik ken genoeg jongens (van school bijv) die racistisch waren en daar later helemaal op zijn terug gekomen.Levenslang hoeft van mij persoonlijk echt niet. 10 jaar is goed en een duidelijk genoeg signaal imo.En ja, ik ben zelf ook ‘donker’ (sorry ik voelde me genoodzaakt dit erbij te vermelden)Ben het wel met je eens dat de mensen eromheen die vervolgens aan pappen en nathouden doen ook best aangepakt mogen worden...

Ik vind een stadionverbod van 10 jaar toch nog behoorlijk mild. Ik zou er totaal geen problemen mee hebben als clubs in samenwerking met de voetbalbond een zwaardere straf zouden uitdelen, los van eventuele verhaling van de boete op de racisten. Een levenslang stadionverbod voor de club waar je een kaarthouder van bent en daarnaast nog eens 10 jaar voor de overige stadions in het land van kwestie vind ik prima.

5 november 2019 om 17:25

Dit vind ik echt een straf van niks. Die mensen horen nooit meer een stadion binnen te gaan, maak niet uit waar het stadion staat. Stadion verbod bij Verona, betekent nog steeds 19 uitwedstrijden waar ze hun racisme kunnen uitten.

5 november 2019 om 17:45

Kan iemand die een stadionverbod bij (in dit geval) Verona heeft dan wel nog een seizoenskaart krijgen en daarmee ook kaarten voor de uitvakken van de 19 wedstrijden? Ik was altijd in de veronderstelling dat een stadionverbod automatisch ook betekent dat je je clubcard of seizoenskaart moet inleveren en in die periode geen nieuwe kunt bemachtigen.

5 november 2019 om 18:07

Ook met een ban komen veel hooligans makkelijk een stadion in. Clubs geven vaak zelf al aan dat een stadion verbod moeilijk te handhaven is. Iemand die een stadion verbod heeft kan niet via een legaal manier aan kaartjes komen)thuis of uitwedstrijden', maar dan heb je nog altijd een zwarte markt waar je kaartjes kan kopen. Bij de ingang word het kaartje gescand en zien ze dat het kaartje gewoon op naam is van iemand die het stadion in mag. Enige manier om zo iemand dan nog tegen te houden is, is wanneer een bewaker de hooligan herkent. Aangezien er meer dan 10.000 man naar binnen gaan, is het moeilijk om alle gezichten te herkennen

als waardig teletekst support vraag ik mij dan af. als je stadion verbod van 10 jaar krijgt in het stadion can je eigen club betekent dit dan ook dat je niet meer mee mag naar uit wedstrijden? zou een beetje stom zijn namelijk als dat wel gewoon word toe gelaten. kan die de volgende keer gewoon weer verder gaan in de uitwedstrijd en dat lijkt mij ook niet helemaal de bedoeling.

5 november 2019 om 17:28

Ik zou zeggen dat dat gepaard gaat met het aanschaffen van kaarten voor uitwedstrijden via de club. Zal vast lastiger gaan als je naam op een zwarte lijst staat. Veel clubs hebben ook een seizoenskaart-/clubkaartverplichting bij het halen van kaarten voor uitwedstrijden.

Kunnen mensen hier geen misbruik van maken btw? Door bijvoorbeeld zich voordoen als fans en dan dit soort praktijken uitvoeren puur om de club te schaden?

Stadion is toch al nagenoeg leeg, dus genoeg andere vakken waar ze terecht kunnen. Slap gebaar zeg!

Als zelfs bestuurders van een club de kop in het zand steken moet je de hele club straffen! Weg met clichéetjes als ; de goeden lijden onder de slechten etc Aanpakken dat stelletje racisten!

Balotelli hoort dan ook gewoon eem dikke boete te krijgen omdat hij die bal richting die mensen trapte

Hoewel het nog steeds erg mager is de straffen die zijn opgelegd is het beter dan niets doen! Waar ik me ook wel druk over maak in het vorige topic hierover is dat er mensen zijn die beweren dat er niets is geweest en het aanstellen is. Ze krijgen dan ook nog volop duimpjes, wat mij helaas verteld dat er hier op dit forum ook genoeg figuren zijn die keihard het eens zijn met dit soort racistische uitlatingen...maar wat wil je als je al moeite hebt met de tafel van 2 en je nergens in de maatschappij thuis hoort, ja dan kan je nog altijd hooligan worden en fascistische uitingen doen, want het ligt altijd aan de buitenlander...nooit aan de politiek nietwaar? Goed voorbeeldje was onlangs voorbij gekomen op FB, iemand poste racism for dummies...met 3 verschillende gekleurde eieren maar in de pan zijn ze allemaal hetzelfde...je wordt zo moe van dit soort mensen...

5 november 2019 om 20:53

Iedereen moet zijn mening kunnen ventileren. Ook Lazio fans die zich storen aan lompe gasten en lompe berichtgeving. Voorbeelden genoeg. Afgelopen jaren is in Italië niet mogelijk om napoli te bekritiseren en krijgen fans en clubs straffen onder het mom van "territoriaal rascisme". Afgelopen weekend bij Milan-Lazio werden de Romeinen territoriaal geschoffeerd maar niks wordt gezegd of gedaan door instanties en kranten. Binnen Lazio fora worden plaatjes verspreid van graffiti met daarop Lazio = juden en niemand die daar iets van zegt. En dit spelletje gaat al jaren zo. Als Lazio fans zich misdragen via spandoeken, stickers of graffiti's worden deze urbi et orbi verspreid. Misdragingen vanuit deze fans van stadsgenoten verdwijnen meteen in de doofpot. Journalisten, politici en Seriea beleidsmakers moeten eens hun werk goed doen. Zoals het nu gaat is iedereen verantwoordelijk dat de ene idioot gestraft wordt en de andere doorgaat met zijn idioterie. Nu is het kleine Verona die gepakt wordt en de Big guys worden weer eens met rust gelaten. Ja, ook Inter, Milan, Asroma en Juve hebben walgelijke figuren rondlopen, op belangrijke posities in de curva's.....

Hoorde afgelopen jaren wel eens dat er sprake was van racisme in Italie, maar heb echt de afgelopen weken het gevoel alsof het wel heel vaak raak is! Het is toch werkelijk schandalig dat dit zo vaak voorkomt. Zulke mensen zou je eigenlijk nooit meer het stadion in moeten laten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Hellas Verona


17 fans
Actuele wedstrijden

904 fans
Aanvaller, 29 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 19 november
David Beckham overweegt om de aan Manchester United gelinkte Mario Mandzukic in januari naar Inter Miami CF te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren