Landzaat volgt Ten Cate daags na ontslag bij Feyenoord naar Midden-Oosten

Maandag, 4 november 2019 om

Henk ten Cate heeft een nieuwe club gevonden. De ervaren oefenmeester gaat op korte termijn aan de slag bij het Saudische Al-Ittihad, dat hem maandagavond officieel hoopt te kunnen presenteren. Voetbal International weet toe te voegen dat hij Piet Hamberg en Denny Landzaat meeneemt als assistenten.

Landzaat was tot vorige week werkzaam bij Feyenoord als assistent van Jaap Stam. Nadat de trainer de eer aan zichzelf hield, werd echter duidelijk dat de voormalige middenvelder en zijn collega’s Jean-Paul van Gastel en Roy Makaay eveneens het veld moesten ruimen. Stams opvolger Dick Advocaat heeft met Cor Pot en John de Wolf inmiddels twee nieuwe assistenten.

Al-Ittihad wordt na Al-Ahli, Umm Salal, Al-Jazira en Al-Wahda de vijfde club voor Ten Cate in het Midden-Oosten. “Henk heeft een topnaam in deze regio”, vertelt Samir El Gaaouri, die zijn belangen behartigt, in gesprek met Voetbal International. “Ik heb de afgelopen jaren meer aanbiedingen voor hem gehad, maar deze klopte. Ittihad is oprecht blij dat hij voor de club wil komen werken, ze weten ook wat Henk heeft gepresteerd bij Al-Jazira en Al-Wahda.”

Al-Ittihad geldt als een grote club in Saudi-Arabië, maar dit seizoen verloopt met een dertiende plek vooralsnog niet als gewenst. Ten Cate krijgt bij zijn nieuwe werkgever twee spelers met een verleden in de Eredivisie onder zijn hoede. Karim El Ahmadi en voormalig PSV-verdediger Manuel da Costa staan momenteel onder contract in Jeddah.


Poll

Een goede club voor Henk ten Cate?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

6 reacties (laatste reactie door raubaht)

Landzaat altijd al een vreemde toevoeging gevonden aan de staf van Feyenoord. Leek me een tweede Gio, niet alleen qua uiterlijk/afkomst, maar ook qua karakter. Ongetwijfeld een verstandige vent, maar voegde niet zo gek veel toe leek het. Wel weer een heel ander type dan Ten Cate, dus kan me voorstellen dat dat wel goed werkt.

4 november 2019 om 20:12

Als het niet goed gaat liggen ook de assistenten onder vuur. Maar even serieus....wat ziet de buitenwereld nou over het functioneren van de assistenten? Helemaal niks toch? van Gastel kon er opeens ook niks van (maar was ook de assistent in het kampioensjaar) en idem dus voor Landzaat. Geen idee wat zijn toevoeging was, maar dat weet ik nu ook niet van die Bakkati en ik zou ook niet goed weten of Reiziger goed functioneert als assistent, voegt hij wat toe?

Gaat Landzaat er kwa salaris waarschijnlijk in ieder geval flink op vooruit. Waarschijnlijk trouwens ook kwa voetbal..

4 november 2019 om 18:28

Doet Ten Cate wel gewoon eventjes.. Ik vraag me eigenlijk af of er ook Engelse of Duitse coaches in die competitie actief zijn.. Dit komt trouwens voor Landzaat erg mooi uit..

Hoppa, afkoopsom en meteen een nieuwe, dik betaalde, baan... Dubbel cashen ...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Al Ittihad Jeddah

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
12.Al Feiha10-3
14.Al Adalah8-2
15.Al Fateh5-7
Voor de complete stand: League

4 fans
Coach, 64 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 16 november
Clubs die Zlatan Ibrahimovic willen vastleggen, moeten voldoen aan stevige salariseisen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren