‘Zijn deze spelers klaar om de stap naar Feyenoord 1 te maken? Dat denk ik niet’

Maandag, 4 november 2019 om 17:33Rian Rosendaal • Laatste update: 17:38

FC Dordrecht is niet tevreden over het samenwerkingsverband met Feyenoord, zo laat nieuwbakken technisch directeur Harry van den Ham duidelijk merken. Volgens de bestuurder van de hekkensluiter in de Keuken Kampioen Divisie voegen de spelers die door Feyenoord naar Dordrecht zijn gestuurd weinig toe aan de selectie van trainer Cláudio Braga.

"Wij bieden Feyenoord een podium. Als je een podium biedt in de Keuken Kampioen Divisie is dat voor de ontwikkeling van een speler heel goed", stelt Van den Ham in een interview met RTV Rijnmond. "Dat zie je bij Ajax, AZ, FC Utrecht en PSV. Je ziet hoeveel spelers er daar doorkomen vanuit de jeugdopleiding. Waar het dus stokt is bij Feyenoord. Zij hebben besloten om niet met een elftal deel te nemen aan de Keuken Kampioen Divisie. Dan denk ik dat je de slag gemist hebt, terwijl wij als Dordrecht een podium bieden."

Blinker ziet trend: 'Spelers durven nu meer'

Dordrecht maakt dit seizoen op huurbasis gebruik van onder meer Feyenoord-spelers Jordy Wehrmann en Ramón ten Hove. Laatstgenoemde is echter reservespeler, tot verbazing van Van den Ham. "Dan moet je je wel afvragen of dit de spelers zijn die we nodig hebben bij Dordrecht. Ik ben met Martin van Geel (voormalig technisch directeur Feyenoord, red.) in gesprek geweest over Matthew Steenvoorden. Dat was echt een topper voor ons. Als je die kant op gaat, zou het mooi zijn."

Van den Ham ziet desondanks ook voordelen in de samenwerking met Feyenoord, al wil hij eerst een goed beeld krijgen van de kwaliteiten van de huidige Dordrecht-selectie. "Ik kan de kwaliteit nog niet helemaal inschatten, want ik heb de spelers nog niet gezien. Als je zo'n samenwerking aangaat, moet je er allebei beter van worden. Zijn deze spelers klaar om de stap naar Feyenoord 1 te maken? Dat denk ik niet. Je moet dus kijken naar welke spelers die stap wèl kunnen maken", aldus de 'td' van Dordrecht, die enkele jaren geleden nog trainer was van de Schapenkoppen.


Poll

Ben jij het eens met Harry van den Ham over Feyenoord?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

28 reacties (laatste reactie door orwell)

Hij heeft wel een punt. Als je Ten Hove ziet, dat is echt drama. Je moet dan jongens als Azarkan, Bannis, El Bachataoui en Touré verhuren aan Dordt. Die jongens moeten stappen maken. Ten Hove is nooit een groot talent geweest. Wehrmann zal het eerste ook nooit gaan halen.

4 november 2019 om 17:45

@wazza dus zoals bij Ajax vroeger dat ze de mindere spelers stuurden naar Haarlem en Omniworld. Jammer dat Feyenoord niet in de KKD zit met een jeugd team. Denk dat zij meer te bieden hebben qua talent en fans dan Utrecht.

4 november 2019 om 18:12

Zal aan de nieuwe TD zijn dat we met de jeugd in de piramide stappen, onderaan, en naar ik begreep zal er geen stap KKD volgen door de degradatie/ promoveren wat niet (meer) aanwezig is?

4 november 2019 om 20:34

Eens Krillin. Dit is niet het eerste of tweede garnituur met talentvolle jongens, maar de derde garnituur die Dordt ter beschikking heeft in Ten Hove en Wehrmann. Lewis wil ik nog niet afschrijven maar zijn kansen zijn ook gering. Als Feyenoord ee Jong team kan laten meespelen ipv bijv FC Utrecht dan zou ik er zeker voorstander van zijn. Denk dat als je over Jong teams praat dat dan ook echt de beste mee moeten doen en dat zijn sowieso Ajax, Feyenoord en PSV. AZ heeft ook altijd talent en daar zie je ook het nut want die jongens stromen (gelukkig) ook door naar het eerste. Maarja, we hebben de boot gemist en nu maar afwachten hoe we dat kunnen gaan oplossen.

5 november 2019 om 06:05

Ik denk dat jij je behoorlijk vergist, wazza.laten we eerst eens naar de beloftenteams kijken. Jong FC Utrecht is naar de KKD gepromoveerd door Landskampioen te worden in 2016. Jong Feyenoord werd voor het laatst kampioen in 2013. FC Utrecht speelt in de KK-divisie en doet het daar goed. Het team speelt in de subtop en heeft veel meer punten dan bijvoorbeeld AZ of Psv, die in de onderste regionen vertoeven. Feyenoord speelt in de beloftencompetitie. Jong FC Utrecht staat ongeveer gelijk met Go Ahead Eagles,jong Feyenoord staat ongeveer gelijk met Jong Go Ahead Eagles. Als Jong FC Utrecht en Jong Feyenoord tegen elkaar zouden spelen, zou dat een zeer eenvoudige overwinning worden voor Jong FC Utrecht.bij de A-junioren spelen FC Utrecht en Feyenoord in dezelfde divisie. Jong FC Utrecht doet mee om de bovenste plekken, Jong Feyenoord speelt om de onderste plekken.bij de B-junioren strijden FC Utrecht O17 en Feyenoord O17 samen om de bovenste plek en ook FC Utrecht O16 en Feyenoord O16 staan precies gelijk.feyenoord heeft uiteraard een veel grotere naam dan FC Utrecht of AZ, maar de jeugdopleiding van deze twee clubs is op dit moment gewoon beter dan die van Feyenoord.

4 november 2019 om 18:18

Waarom zulke talenten stallen bij Dordrecht? Die jongens moet je boven in de KKD laten verhuren. Niet bij een dordrecht op zo plastic veld. En Dordrecht kan wel zeuren maar als ze die jongens niet hebben dan staan er nog slechtere spelers in de basis..

4 november 2019 om 18:29

Dordrecht speelt niet (meer) op plastic.

4 november 2019 om 18:33

Snap dat je vanuit de emotie reageert maar hij zegt dus letterlijk dat hij het nut er niet van in ziet als een speler zoals Ten Hove dus ook bij dordt op de bank zit. Het tegenovergestelde van je opmerking. Daarnaast spelen ze al weer een tijdje op echt gras (Xtragrass hybride)

4 november 2019 om 18:56

Oke sorry foutje van mij dan.

4 november 2019 om 18:57

Nee het heeft sowieso geen nut om een gehuurde speler op de bank te hebben. Kijk naar Psv met Lato. Dat is dan erg jammer voor Dordrecht maar dat gebeurt bij meer clubs.

4 november 2019 om 19:40

Zeker, denk dat Dordrecht er misschien ook meer van verwacht had. Een club als Feyenoord moet toch net zo veel talent voortbrengen als een Ajax of PSV. Voldoende achterland en een ijzersterke naam. En dan nog, stal je jongens die tegen het eerste aanzitten bij een satelliet in de kkkd of stuur je de twijfelgevallen door. Lastig. Feyenoord heeft er ook niks aan als ze op de bank zitten bij Dordrecht.

Ik denk ook dat een verhuur aan Dordrecht (of soortgelijke club) weinig zin heeft. In de basis maken de jeugdspelers natuurlijk de nodige vlieguren (tenzij ze op de bank belanden), maar zitten niet meer in de jeugdopleiding van hun eigen club én spelen/trainen nu met, alle respect, stuk beperktere spelers dan in de jeugdopleiding bij Feyenoord. Het beste wat Feyenoord kan doen is proberen spelers te verhuren aan een niveau hoger, zoals met Summerville. Diegene die niet verhuurd worden, meer bij Feyenoord 1 betrekken en deze, wanneer een wedstrijd het toelaat, minuten laten maken op niveau.

4 november 2019 om 18:09

Netjes geschreven en naar waarheid, echter hebben we nu Dick aan het roer en weten wij als geen ander dat 1 + 1 geen 2 zal zijn dit seizoen en dat de talenten weinig tot geen minuten zullen maken. Misschien een Burger of Bannis 'als' de stand het toe laat maar anders is het voor hen enkel trainen en in de o19 voetballen. Helaas.

4 november 2019 om 18:23

Geertruida krijgt genoeg minuten dit seizoen. Karsdorp word nog wel een x geblesseerd dit seizoen en is nog lange na niet 100% fit. Voor Malacia is het jammer dat Haps gewoon een constant niveau haalt. Jongens als Burger en Bannis zijn inderdaad stand ins.

4 november 2019 om 18:33

We zullen het maar af moeten wachten. Over Geertruida kan ik je wel volgen en 'gelukkig' hebben we geen andere stand -in voor Rick dan hij. Maar ja, ik zie Geertruida nog steeds het liefst op zijn plek op het middenveld, komt hij veel beter tot zijn recht als op RB. Burger en Bannis, thats it inderdaad, stand-ins jammer genoeg.

4 november 2019 om 18:58

Ik zie Geertruida ook liever als Cvm maar Geertruida vind ik op rb ook niet heel erg.

4 november 2019 om 19:40

We MOETEN gewoon instappen. Dan kun je jongens als Bannis, Geertruida, Malacia, Burger Bouchataoui Toure Azarlam Bijlow allemaal gewoon behouden en minuten geven in het eerste maar als ze daar een tijdje niet aan toe zijn minuten geven in het 2e.. als dat 2e op lager niveau is dan is dat maar zo en dan missen we dat met deze groep maar kunnen we wel met ze kampioen worden en spelen ze iig veel.. maar dan hebben we daar in toekomst wel wat aan!! En als je ze naar Dordrecht ofzo stuurt kun je er tussentijds ook geen gebruik van maken. dat Is echt een prioriteit voor de nieuwe TD!!!!!

Vorig seizoen met Summerville en Zwarts wel twee voltreffer. Het kan ook een incident zijn dat de spelers van dit seizoen toevallig niet kunnen brengen wat er werd verwacht

4 november 2019 om 18:21

Ja en je gaat talenten als Summerville, Bannis, Azarkan etc niet verhuren aan Dordrecht. Deze jongens moeten bovenin mee doen en niet bij Dordrecht.

4 november 2019 om 18:31

Nee, die jongens moeten vlieguren maken. En als er een aantal van die gasten (de betere talenten) gezamenlijk bij Dordrecht speelt, dan stijgt Dordrecht natuurlijk ook op de ranglijst.

4 november 2019 om 20:37

Als ik had geweten dat Stam uiteindelijk toch nooit een beroep zou doen op Azarkan had ik hem graag naar Dordt zien gaan. Vlieguren maken, leren van bepaalde situaties. Bannis idem. Laat Bannis, Azarkan, El Bachataoui maar bij Dordt spelen hoor.

De befaamde jeugdopleiding van Feyenoord levert eigenlijk gewoon veel te weinig talent af.

Bijv een Schuurmans, destijds aangekondigd als geweldig talent kan nog geen skippybal raken en heeft totaal geen eredivisie niveau.

Dan kunnen mensen wel roepen dat niet elk talent het zal redden, dat klopt ook wel. Maar welke talenten hebben dat de afgelopen 5 jaar wel gedaan? Misschien dat Kokcu, Burger en Malacia nog wat worden maar die laten ook nog niet heel veel zien. Terwijl ik het idee heb dat je momenteel met een klein beetje talent, al boven een aantal Feyenoorders uit moet kunnen steken.

Als ik dan een voorstel mag doen voor volgend seizoen zou ik zeggen: M'Hand, Hendriks, Koorevaar, Touré en Belarbi. Denk dat jongens zijn die Dordrecht beter kunnen maken die ook uiteindelijk in Feyenoord 1 terecht kunnen komen. Jongens als Bijlow, Geertruida, Azarkan, Bannis, Vente en Hall zou ik proberen te verhuren aan een beter team in mogelijk de Eredivisie. Summerville en Burger bij het eerste houden. Maar hey, ik ben maar een supporter. 😅

Jonge spelers die een beetje goed zijn moet je niet verhuren, en al helemaal niet aan de kk divisie. Zo'n Kokcu knokt zich gewoon in de basis.dordt krijgt inderdaad alleen de rommel. Vinden ze dat niet goed genoeg? Dan ga je toch lekker zelf je eigen selectie regelen joh

@ Detoorn, Jou betoog geeft het gelijk van Harry v.d. Ham aan. Want v.d.ham is er dus ook achter dat hij slechts de rommel van Feyenoord krijgt toegespeeld en dat hij daar met zijn club niet wijzer van wordt.ondertussen is ook wel duidelijk dat Feyenoord zelf geblunderd heeft door niet zoals Ajax, PSV etc vertegenwoordigd te zijn in de Kkd. Dat zou het nog enigszins via de samenwerking met Dordrecht kunnen herstellen maar daar is men kennelijk niet in geinteresseerd op Zuid. Dat is dan wat we noemen een vrije keuze.

Ik neem aan dat Dordrecht zelf heeft ingestemd met deze spelers. Bij Feyenoord zouden .ze toch een inschatting kunnen maken of spelen bij Dordt toegevoegde waarde heeft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Dordrecht

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
19.FC Dordrecht20-19
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
L. BossinKeeper230
PascuMiddenvelder230
N. AgrafiotisAanvaller215
S. MeijerAanvaller208
A. MiceliMiddenvelder192
E. BiberoğluMiddenvelder180
M. SurayAanvaller183
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Dordrecht.

0 fans
Middenvelder, 22 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 29 januari
Brentford hoopt Christian Eriksen dit weekeinde nog te presenteren. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren