‘Kwaadwillenden’ teisteren VVV - Feyenoord: ‘Dit fenomeen baart ons zorgen’

Maandag, 4 november 2019 om

Rond de wedstrijd VVV-Venlo - Feyenoord afgelopen zondag (0-3) zijn er enkele randzaken voorgevallen die VVV ernstig betreurt, zo meldt de club maandag via de officiële kanalen. 'Het feit dat goedwillende supporters de dupe worden van kwaadwillende stadionbezoekers, is een fenomeen wat de club zorgen baart', zo beginnen de Limburgers in een statement.

VVV-Venlo had in overleg met de lokale driehoek diverse maatregelen genomen zoals het traceren en blokkeren van de kaartverkoop voor thuistribunes aan Rotterdamse supporters. Daarnaast was er sprake van een 'risicowedstrijd' met bijbehorende verscherpte regelgeving voor onder andere de ticketverkoop, toegangscontrole en het scheiden van bepaalde tribunevakken middels gesloten poorten.

De club stelde deze maatregelen in om de veiligheid van alle stadionbezoekers te waarborgen. 'De wanordelijkheden betrof een groep bezoekers op de thuistribunes met kwaadwillende bedoelingen. Dat zal de club niet tolereren. Er wordt dan ook, in samenwerking met politie en justitie, een onderzoek ingesteld. Vervolgens zullen er passende maatregelen worden genomen', zo klinkt het.

"Ondanks alle genomen veiligheidsmaatregelen, hebben diverse stadionbezoekers gistermiddag derhalve een zeer vervelend gevoel overgehouden", laat directeur Marco Bogers weten op de clubsite. "Dat vindt de club een zeer kwalijke zaak en daar willen wij dan ook onze welgemeende excuses voor aanbieden. VVV-Venlo zal de bezoekers die zondag direct werden geconfronteerd met deze ongeregeldheden, tegemoet komen. Als compensatie voor een ontzettend vervelende ervaring, zal de club hen op korte termijn tóch een mooie, positieve én onvergetelijke ervaring aanbieden."Gerelateerd

Meer sportnieuws

22 reacties (laatste reactie door suppyourlocal)

Blijft toch een probleem met uitsupporters op de thuis tribunes in Nederland helaas. Vooral als er topclubs op bezoek komen, op de een of andere manier kunnen deze clubs het niet laten om toch te gaan provoceren, waar toch op gereageerd wordt natuurlijk. Ook bij PEC Ajax afgelopen weekend weer.

4 november 2019 om 13:01

Ja Ajax-supporters in het zwolle vak waren erg aan het provoceren, snap niet dat die mensen niet gewoon naar de Arena gaan. Zijn vaak van die lokale mensen die dan voor Ajax zijn, blijf dat gewoon thuis of ga naar Amsterdam. En dan lopen provoceren en vervolgens huilie huilie doen als mensen boos worden en reactie krijgen.

4 november 2019 om 16:09

Het gaat om een uitwedstrijd voor Ajax, wat moeten die mensen dan gaan doen in de Arena?

4 november 2019 om 19:13

Wat ik er mee bedoel is dat die mensen ipv dat ze naar Zwolle-Ajax beter naar Ajax-Fortuna moeten gaan in Amsterdam. Want die mensen die in thuisvakken juichen zijn van successupporters uit de regio.

Snap niet helemaal waarom er alleen wat over het Feyenoord publiek wordt gezegd? Volgens mij heeft een grote groep vvv supporters zich tegen de trainer gericht en ook buiten het stadion nog lopen rellen.

4 november 2019 om 15:14

Maar die staken geen vuurwerk af vlak bij het vak met kinderen. En diezelfde kinderen mochten na afloop niet via de korste weg het stadion verlaten maar moesten weer langs deze groep met Feyenoord supporters. Mijn zoontje van bijna 4 zou eigenlijk meelopen als spelers escorte, ik ben blij dat we hebben gezegd dat hij dat toch niet ging doen, want dan had hij ook in dat vak gezeten.

Mooi man, enkel benoemen dat de uit supporters (lees Feyenoord supporters) de daders waren. - 1: hoe komen deze lui aan kaartjes: VVV supporters die geen interesse hebben en massaal doorverkopen.2: Voor de kijkers: in de rust was er een incident tussen Maaskant en een thuissupporter. Waarin beide fout zaten. Je trainer scheld je niet uit, maar als trainer moet je al helemaal niet met rare gebaartjes komen. Hier wordt niks over geroepen....kennelijk is dat geen issue?

4 november 2019 om 13:59

Daar is in een ander artikel toch al aandacht aan besteed joh..

Misschien is zorgen voor grotere uitvakken? Bijvoorbeeld flexibele vakken maken! Wat ik vooral niet snap is dat waneer Feyenoord ergens op bezoek komt. Alle thuisvak kaartjes die door verkocht zijn worden geblokkeerd en er maatregelen getroffen worden. Maar wanneer Ajax ergens op bezoek gaat het overal wordt getolereerd (zover het in de media besproken wordt)

4 november 2019 om 13:05

Ik denk dat er ook een vrij grote groep mensen is die zowel Ajax/Feyenoord als de lokale club supporten. Zeker kinderen.

4 november 2019 om 13:20

Er zijn maar een paar clubs die uitvakken over het algemeen vol krijgen. Ajax, Feyenoord, PSV, Twente en tegenwoordig ook Willem II. Flexibele uitvakken zou dan best een goede oplossing zijn, behalve dat wedstrijden tegen de eerder genoemde clubs vaak al risicowedstrijden zijn (Willem II daargelaten). De lokale driehoek wil het liefst dan juist minder uitsupporters toelaten i.p.v. meer. Of je met een groter uitvak ook minder mensen op de thuisvakken krijgt is ook nog maar de vraag. Grootste reden dat deze mensen niet in het uitvak zitten is dat ze op deze manier de combiregeling omzeilen. Doe ik zelf ook geregeld. Vooral bij de kleinere clubs. Gaat bij mij altijd goed en is ook overal gezellig. Maar ik ben dan ook niet van het uitdagen.

4 november 2019 om 13:25

Omdat de Ajax supporters veel minder overlast veroorzaken dan Feyenoord supporters over het algemeen.

4 november 2019 om 13:32

Gerard13, ben toch heel benieuwd waar jij deze wijsheid vandaan haalt. Dit lijkt alleen maar op clubvoorkeur gebasseerd te zijn. Ajax en Feyenoord hebben beide genoeg rotte appels er tussen zitten. Dat hebben we afgelopen jaren toch wel gezien.

4 november 2019 om 13:33

Dat laten ze wel stelselmatig zien de laatste tijd ja

4 november 2019 om 13:33

Beetje kinderachtig om die discussie hier aan te gaan, maar ik denk dat er weinig van je uitspraak overblijft als we hem toetsen aan de realiteit. Niet voor niets zijn Ajacieden morgen niet welkom bij Chelsea. Elke grote club heeft een flink aantal malloten

4 november 2019 om 14:08

Die ajaxsupporters misdragen zich meer dan de feyenoordsupporters die dat natuurlijk ook regelmatig doen. Wat echter opvallend is is dat het in de Koel al 3 jaar op rij grimmig is als Feyenoord op bezoek komt en totaal niet als PSV en Ajax op bezoek komen. Het is tegen feyenoord veel drukker, het stadion zit ook veel eerder vol dan tegen PSV en Ajax.

4 november 2019 om 14:54

Nee, de supporters van VVV horen gewoon hun kaarten te kunnen kopen. Uitsupporters krijgen zo veel kaarten, klaar. Ook wanneer Ajax op bezoek komt worden er maatregelingen getroffen.

Wat erg opvallend is, is dat er in alle drie de thuiswedstrijden in de eredivisie de afgelopen 3 jaar tegen feyenoord een heel grimmige sfeer hangt in de Koel. Waarom dit in de Koel gebeurt en waarom dit alleen bij Feyenoord gebeurt begrijp ik niet. Hiermee overigens niet zeggende dat dit dan alleen aan de Feyenoord supporters ligt. Bij Ajax en PSV zitten supporters door elkaar en gaat het op een gezellige manier.

4 november 2019 om 14:03

Misschien omdat Feyenoord er meestal weinig van bakt in Venlo, extra frustratie ofzo. Belachelijk natuurlijk.

4 november 2019 om 14:06

Dat lijkt me niet, maar ik vind het zo opvallend dat dit in Venlo zo verloopt. Ajaxsupporters misdragen zich ook regelmatig in andere stadions, psv-supporters heb ik het idee wat minder. Waarom het met feyenoord en VVV zo sterk is in de Koel is daarom gewoon heel opvallend

4 november 2019 om 15:32

Zal er misschien ook mee te maken hebben dat er in de regio Venlo nog wat Feyenoord supporters wonen met een stadionverbod. En die kunnen bij VVV schijnbaar makkelijk aan een kaart komen. VVV maakt het ze ook niet moeilijk, die zijn al blij dat ze met kaarten kunnen verkopen dan normaal

Wanneer je als uitsupporter op de thuisvakken gaat zitten moet dat gewoon kunnen. Mits je je gedraagt. Ik zou het helemaal niet erg vinden als er een supporter van de tegenpartij naast mij zo zitten. Mag die ook gewoon juichen als zijn club scoort. Daar moet het ook wel bij blijven, niet meer zingen/schreeuwen en geen clubkleuren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

VVV-Venlo

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
16.PEC Zwolle10-13
17.VVV-Venlo9-25
Voor de complete stand: Eredivisie

In de wandelgangen

Zondag 17 november
Manchester City wil Dani Olmo overnemen van Dinamo Zagreb. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren