Van Hanegem kritisch: ‘Er lopen spelers rond die duidelijk niet meer willen’

Maandag, 4 november 2019 om

Willem van Hanegem hoopt nog altijd dat er bij Feyenoord zich iemand aandient die de club echt verder brengt. Dick Advocaat deed vorige week zijn intrede als opvolger van Jaap Stam, waarbij ook de rest van de technische staf een transformatie onderging. De Kromme wil echter dat er weer een duidelijke koers wordt uitgestippeld om de andere topclubs weer in zicht te krijgen.

“Mark Koevermans is de man die algemeen directeur zou moeten worden en ik vraag me af waarom”, schrijft de oud-voetballer maandag in zijn column voor het Algemeen Dagblad. “Op het veld is er nu slechts sprake van repareren. Dat Jaap Stam zelf opstapte en dus ook geen cent meekrijgt van de club, daar heb ik wel waardering voor.”

Regi Blinker ziet trend: 'Spelers durven nu meer'

De 0-3 overwinning op VVV-Venlo zegt Van Hanegem nog niets. “VVV is een elftal dat nauwelijks iets kan en bovendien lopen er een paar spelers rond die duidelijk niet meer willen. Ze vonden zelf wel dat ze alles hadden gegeven, maar dat viel reuze mee”, aldus de columnist, die heeft meegekregen dat Jan-Arie van der Heijden weer een prominente rol speelt bij Feyenoord na de komst van Advocaat.

“Ik weet niet zo goed wat ik ervan moet vinden. Feyenoord houdt het nu compact en loopt naar achteren, zoals hij dat voorheen ook graag deed. Marcos Senesi kostte veel geld, maar zit weer op de bank. Die jongen speelt voor Jong Argentinië en moet dus wat kunnen. Dat hebben we nog niet gezien, maar nu zullen we het voorlopig ook niet weten. Die zes miljoen euro die de club heeft neergeteld, die moeten wel worden terugverdiend”, doelt Van Hanegem op de transfersom van Senesi.Gerelateerd

Meer sportnieuws

21 reacties (laatste reactie door ramondiaz)

Willem heeft wel gelijk, het is toch niet te hopen Jan Arie permanent Senesi gaat vervangen. Senesi moet echt wel wat kunnen, vind hem tegen Young Boys al een stuk beter dan de wedstrijden ervoor en dan zet je hem nu weer op de bank. Als Botteghin weer fit is houd je je hart vast als hij samen met Jan Arie het centrum gaat vormen, alle spitsen uit het linkerrijtje weten wel raad met deze trage verdedigers.

4 november 2019 om 07:16

Alsof Senesi zo snel is, Senesi is lekker als je de linies klein houdt en je verdediging achterin houdt. Dat spel speelt Feyenoord niet vaak en dus zal er steeds met veel ruimte in de rug gespeeld moeten worden door de verdedigers en dat kan Senesi gewoon niet. Het is gewoon slecht gescout van Feyenoord maar als de verhalen kloppen van VI dan is deze jongen niet eens gescout maar erdoorheen gedrukt en dus moet je die mensen al niet eens verantwoordelijk maken voor de club. Advocaat is wel de trainer die het gewoon dicht houdt achterin en met reactie voetbal de punten sprokkelt zo kan je het seizoen afmaken. Maar ze moeten inderdaad eind van het seizoen wel een man aanstellen voor de langere toekomst. En achteraf van van Bronckhorst dus toch zo slecht niet voor Feyenoord.

4 november 2019 om 08:56

@sebasjuh; op een paar onrealisten na bij Feyenoord heeft niemand geklaagd over de prestaties (ranking en prijzen) van Gio. De meeste kritiek was ook wel degelijk prima te onderbouwen; structurele keuze voor lopers ipv creativiteit, negeren van de wisselspelers (hoe structureel slecht sommige basisspelers ook in vorm waren), structureel opstellen van huurlingen. Zaken waar hij invloed op had. Mede daardoor kwam het voetbalgedeelte steeds verder tot stilstand. Dat in combinatie met de fouten die vgeel heeft gemaakt heeft de club geen goed gedaan. Gio zal terecht de geschiedenis in gaan als een uiterst succesvolle en gewaardeerde trainer, maar de koek was van beide kanten op (zo ging het in het verleden ook met kampioenmakers als vhanegem en Beenhakker), maar Gio is tov deze mannen met alle egards behandeld.

4 november 2019 om 22:50

@sebasjeleuk en aardig wat je zegt maar Senesi is natuurlijk sneller dan de twee die er de afgelopen jaren staan. Hoe kom je er in hemelsnaam bij dat Senesi slecht gescout is omdat VI dat roept? Die jongen moet wennen in een slecht draaiend team die komt er heus wel.

Voor de goede orde, de column gaat voor 90 procent over feyenoord, maar het citaat wat voetbalzone voor de titel gebruikt gaat over vvv, volgens mij ook de enige zin die hij over vvv heeft gezegd. En ohja, dat kritische is wel richting feyenoord, voor de mensen die het nog snappen.

4 november 2019 om 09:11

Ach ja, slim toch van de koppenbedenker van VZ? Laten we niet vergeten, dat VZ naast een voetbalsite ook een commerciële onderneming is. Hoe meer clicks en lezers, hoe meer geld het in het laadtje brengt. De salarissen van de redacteuren worden daar mede door betaald en de inhoudelijke kwaliteit wordt er mede door bepaald. Als dat format niet bevalt, dat staat het iedereen vrij om een andere voetbalsite als favoriete vergaarder van de laatste voetbalnieuwtjes te zoeken. Ik snap dat gezever over gebruik maken van slimmigheidjes als koppen nooit zo goed. Kiezen voor een bepaalde site is ieders vrije keuze, dus waarom dat gepiep altijd. Zolang het nieuws maar up to date, interessant en relatief betrouwbaar is, neem ik de clickbaits in de koppen persoonlijk als bijkomstigheid. Er is genoeg concurrentie op de markt.

4 november 2019 om 09:49

@buitenspelval: Met deze kop heb ik niet zon moeite maar we zien wel steeds meer knip en plakwerk in de koppen terug waardoor uitspraken in zn geheel niet (meer) kloppen. Daar heb ik moeite mee. Boven een interview van Blinker stond te lezen dat de directie er als eerste uit moest (tussen aanhalingstekens). Als je het interview bekijkt dan zegt hij dat nergens (letterlijk). Dan leg je hem dus woorden in de mond en verlies je op den duur je geloofwaardigheid en op termijn ook je commerciele waarde. Dat kan ook niet de bedoeling zijn. Tenzij je het engelse tabbloid niveau nastreeft. Edit:typo

4 november 2019 om 10:30

@ijsmuts ik ben het zeker met je eens maar het is toch bizar dat er niet eens waardige vervangers klaar stonden voor Gio en Van Geel? bovendien raar dat Van Geel de opvolger van Gio heeft aangesteld terwijl hij weg ging. Stam leek niet echt een doordachte keuze en Troost als interim opvolger van Van Geel ook niet. Feyenoord had allang mensen moeten benaderen destijds om te polsen wie er geinteresseerd was want het was al bekend dan Gio en Van Geel op de schopstoel zaten. dat is niet gedaan en nu zitten we met de gebakken peren

4 november 2019 om 10:55

Ik lees het commentaar van van Hanegem zowiezo. En in zijn stuk staan gewoon andere goede citaat waardige stukken. Misschien even een kijkje hoe ze dit bij AD hebben gedaan, wat de bron is van dit artikel. Een positieve noot richting Berghuis, en een citaat waarin je nieuwgierig wordt om verder te lezen.de citaten van VZ kunnen soms foutief zijn, bijvoorbeeld 2 stukken aan elkaar geplakt en 1 zin van gemaakt, waardoor de context veranderd. Vraag me serieus af wat succesvoller is, een goed citaat met enkel inhoudelijk comments eronder of een foutief sensatie citaat met klagers.

4 november 2019 om 11:33

@japie; volgens mij reageer jij op het verkeerde bericht.

4 november 2019 om 12:20

Koppen maken kunnen ze op de redactie, maar samenvatten en dus ook een relevante kop maken is te moeilijk. Voordat ik commentaar geef op de stukjes, zoek ik waar mogelijk eerst het origineel om te lezen. Hier heb ik ook het origineel gelezen, en in grote lijnen klopt het wat Willem zegt, maar de details, zoals dat Senesi best wat zou moeten kunnen, zijn hemeltergend. Laten we wel wezen, Willem was topvoetballer en trainer, en zou moeten weten dat men in Argentinie totaal anders speelt dan hier en er daar heel andere vaardigheden gewensd zijn. Ook de opmerkingen over Bruma en Doan zijn vreemd; voorin ligt het probleem niet bij Psv, ook niet als Malen en Bergwijn er niet bij zijn.

Willem zegt alleen maar weer waarheden. Ik vindt het echt Feyenoord onwaardig dat we straks weer met Botteghin en jan Arie spelen. 1 van de 2 kan ik me nog iets bij indenken met het oog op communicatie, maar met beide is het weer wachten op ellende. Als je wel met deze 2 wil spelen moet je zelf dicht bij je eigen doel spelen en met heel veel snelheid voorin, maar de 2 voorin met snelheid, hebben geen rendement. Hopelijk wordt straks de winterstop goed benut en wordt het uiterlijk dan omgegooid zodat ook Senesi wel weer gaat spelen. Volgens Advocaat kan dat lukken met een spoedcursus Nederlands of Engels

4 november 2019 om 08:54

Je bent wel een echte Rotterdammert hè! Ik vindt ... verder helemaal mee eens. Mocht je met die twee achterin spelen moet je idd dicht tegen je eigen goal spelen met het liefst een rasechte stofzuiger, die de linies kan dichtlopen en ballen kan af pakken.

Ik snap het sentiment van de Kromme, hij is een echte Feyenoorder. De grote aanhang geeft de club nog steeds het gevoel dat het een topclub is, maar wat betreft prestaties staat AZ nu veel dichter bij hun dan Ajax en PSV. Als ze in Rotterdam Zuid daar iets aan wil veranderen zal in mijn mening de jeugdopleiding de sleutel zijn. Als men in Alkmaar jongens als Stengs, Boadu en Koopmeiners kan opleiden dan moet dat zeker bij Feyenoord kunnen. Het is tijd dat mensen in de Kuip even hun trots opzij zet en ook naar een nieuwe accomodatie gaat kijken. Er komt gewoon te weinig geld binnen. Dat is het grootste probleem. In tijden waarin Ajax en PSV spelers verkopen voor vele miljoenen lukt het Feyenoord niet om jonge talenten op te leiden. Welke speler zou Feyenoord nu kunnen verkopen voor pakweg vijftien miljoen euro? Misschien Berghuis, maar daar blijft het bij. De club moet nu gewoon voor Europees voetbal gaan en langzaam gaan werken aan een wat betere toekomst. Het continu kijken naar Ajax en PSV gaat daaraan niet helpen....

4 november 2019 om 07:59

Buiten dat ik nog steeds wisselende verhalen hoor over het nieuwe stadion, of het wel echt zoveel meer gaat opleveren. Is het nog belangrijker om de juiste mensen te hebben die de club leiden. Meer geld is altijd leuk, maar er goed mee om gaan is ook nog een kunst. Ook in dit stadion zijn we er weer bovenop gekomen door vele talenten te verkopen voor mooie bedragen. Dat daarna het niveau van de jeugdopleiding is gekelderd, zal wellicht deels met geld te maken hebben, maar nog meer met de juiste mensen aanstellen.

4 november 2019 om 09:22

Een nieuw stadion zal om te beginnen 7-8 miljoen extra brengen. Daarnaast zullen er veel meer businessseats en skyboxen zijn, deze zijn of kunnen er niet komen in De Kuip, die zit aan zn max. Een nieuw stadion zal niet enkel en alleen goed zijn voor Feyenoord maar ook voor Rotterdam. Daarnaast gaan mensen er klakkeloos vanuit dat het stadion het plan vormt, maar dit is de kers op de taart, City is de taart zelf, voor Rotterdam. ... de jeugdopleiding en geld, ja, enkel en alleen met geld te maken in beginsel, daarna van Geel die de boot afhield om nog onderaan in te stappen. Arnesen en Brard e.a zullen de nodige vervolgstappen moeten gaan zetten.

4 november 2019 om 09:22

@007 Nou ik denk dat Feyenoord wel meer spelers boven de 15 kan verkopen. Naast Berghuis waarschijnlijk ook Jorgenson, Haps (St Juste ging voor rond de 10mil en is paar klassen minder), Kockcu en mogelijk Sinesstra. Wat wel bizar is, Feyenoord won aantal jaren geleden paar x achter elkaar prijs voor beste jeugdopleiding. Het kan nu toch niet in 1 keer over zijn, door paar positiewisselingen hoofd opleidingen... Of ligt het puur aan de Jong in KKD. De teams op Utrecht na die jong hebben, produceren veel jeugdspelers die de stap kunnen zetten.

4 november 2019 om 10:23

Haps is goed bezig maar de andere namen die jij noemt overtuigen mij nog niet. Maakt ook niet uit, als ze vertrekken zullen we zien hoeveel Feyenoord voor ze gaat krijgen. Die prijs over de beste jeugdopleiding stelt niks voor. Het gaat er tenslotte over dat een club per jaar één of twee echte talenten voor veel geld kan verkopen. In mijn mening komt Feyenoord daarin te kort. Kokcu had allang door moeten groeien. Malacia? Begon best goed, maar waar is ie? Dat is wat ik bedoel. Deze jongens moeten zorgen voor grote geld, maar het gebeurt niet. Deel je mijn mening?

4 november 2019 om 11:01

Laten we even heel realistisch kijken en dan kunnen we ook beseffen dat AZ Feyenoord momenteel al voorbij is. Niemand bij Feyenoord zou momenteel in de basis staan bij AZ. Daarnaast zit AZ in de voetbalpiramide en hebben ze geen wanorde binnen de club. Waar AZ is gegroeid van een stabiele middenmoter naar een stabiele subtopper die het de top 2 lastig man maken, is Feyenoord van een topclub naar een onstabiele subtopper gedegradeerd. Feyenoord moet nu gewoon gaan reorganiseren, pleur jongens als Larsson etc eruit en ga weer met eigen jeugd beginnen, zoals destijds ook met de Vrij, Vilhena etc is gedaan.

Alles wordt gegooid op communicatie. Wat een bull. Voetballers op betaald niveau zouden genoeg moeten hebben aan “links/rechts-korter en nog een paar”. Aan de bar idd wat meer tekst nodig. Alsof het allemaal nieuw is , wanneer je iemand over de grens koopt. Alleammal excuses voor een waardeloos beleid zonder visie

Ik snap de reacties nooit zo goed van hij is speler van jong Argentinië dus hij moet wel wat kunnen. Kijk naar jong oranje daar lopen er ook genoeg die er nog lang niet zijn en wel meer kosten dan senesi.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Zondag 17 november
Manchester City wil Dani Olmo overnemen van Dinamo Zagreb. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren