Theo Janssen: ‘Ik denk dat Advocaat hem heel belangrijk heeft gemaakt’

Zondag, 3 november 2019 om

Dick Advocaat debuteerde zondag met een 0-3 overwinning op VVV-Venlo als trainer van Feyenoord. Steven Berghuis droeg de aanvoerdersband en nam twee doelpunten voor zijn rekening in De Koel. Theo Janssen denkt dat Advocaat er goed aan heeft gedaan door Berghuis ‘belangrijk te maken’, zo vertelt hij bij Studio Voetbal.

“Het toeval wil dat de twee beste spelers van Feyenoord op het scorebord staan”, zo verwijst Pierre van Hooijdonk naar Nicolai Jörgensen en Berghuis. “Vertrouwen is een groot woord, want Berghuis kan fantastisch voetballen en dat heeft hij hiervoor ook gedaan als hij aan de bal was”, haakt Janssen in. “Zijn rol vandaag vond ik opvallend, hij speelde alleen maar in de as en ik heb hem amper aan de zijkant gezien. Hij krijgt heel veel vrijheid.”

“Dick houdt van opkomende backs. Niet dat ze heel hoog staan, maar dat ze opkomen. Dan is het lekker als je een linksbenige aanvaller op de rechterkant hebt, want dan kan hij naar binnen komen”, reageert Zeljko Petrovic, die bij verschillende clubs als assistent-trainer van Advocaat werkte. Janssen zag wel een ‘andere’ Berghuis. “Je ziet dat Berghuis meer vertrouwen voelt. Dat lijkt zo, in ieder geval. Ik denk dat Advocaat hem heel belangrijk heeft gemaakt. Hij heeft gezegd: ‘Je bent mijn beste speler, je bent aanvoerder en ik wil dat jij het verschil gaat maken’.”

“Het zijn kleine dingetjes die toptrainers hebben. Een kleine verandering kan een heel groot verschil maken. Iedereen weet dat Berghuis een goede voetballer is, maar misschien gaat hij nu iets doen met de aanvoerdersband”, stelt Petrovic. Van Hooijdonk wil niet te hard van stapel lopen na de overwinning van Feyenoord in Venlo. “Ik vind het te opportunistisch om te zeggen dat dit door Dick komt. Bij het tweede doelpunt is de afwerking goed, maar het komt ook met een flipperkast tot stand.”

Urby begrijpt keuze voor Advocaat: 'Daarin is hij de beste'
Meer video's

Poll

Ben jij het hiermee eens?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

26 reacties (laatste reactie door messibarca.)

Ik heb toch sterk de indruk dat Feyenoord dit ook gewonnen had wanneer Stam nog trainer was. Wel prettig voor Dick zo'n binnenkomer.

3 november 2019 om 23:07

Klopt. En volgende week RKC-thuis, ook die had Stam wel gewonnen. Slim moment om een trainer te ontslaan.

3 november 2019 om 23:11

Stam is zelf opgestapt.......

3 november 2019 om 23:13

In dat geval moet ik mezelf corrigeren: dom moment om op te stappen.

3 november 2019 om 23:33

Onder Stam had Feyenoord tegen dit kwakkelende en onthutsende zwakke Vvv,gewoon gewonnen, en komende 2 matches ook. Maar dan nog was ie eruit geknikkerd. zijn methodieken passen niet bij Feyenoord.

3 november 2019 om 23:53

Ik denk niet dat Stam zou hebben gewonnen. De afgelopen 4 wedstrijden hebben ze 11 goals tegen gekregen. Er is nu iemand binnengekomen die geen beloftes hoef na te komen aan spelers. Die duidelijkheid geeft en dat vertrouwen betaald zich direct uit.

4 november 2019 om 00:34

Aan de andere kant hebben ze onder Stam ook een recordnederlaag tegen Ajax weten te voorkomen. Dankzij de defensieve omzettingen van Stam in de rust hebben ze Ajax toen op 4-0 weten te houden.

4 november 2019 om 07:24

Ik denk dat het eerder aan Ajax lag dat het geen mega uitslag werd. Doordat de 5-0 te lang duurde nam Ajax gas terug. Als in de 50e minuut de 5-0 toen was gevallen, denk ik dat het zomaar heel hard had kunnen gaan

4 november 2019 om 09:02

Ajax heeft ons gespaard, heb dit al meermaals geschreven markerazzi, zodoende geheel eens dat als de 5-0 wel was gevallen ze daarna doorgedrukt zouden hebben.

Heel belangrijk gemaakt inderdaad. Er valt nog te bezien of Berghuis dit volhoudt en of de stoppen volgende keer niet weer helemaal doorslaan als het tegenzit, maar goed. Vandaag speelde hij goed en een goede Berghuis is voor Feyenoord een topspeler, maar ik vind zijn gedrag niet passen bij dat van een aanvoerder.

4 november 2019 om 09:04

Misschien doordat hij aanvoerder is dat het psychologische effect ervan gaat zijn dat hij dit niet meer kan doen want dan is het team zn aanvoerder kwijt. Tijd zal het gaan leren.

Hou op met me zeg, een overwinning tegen Venlo en meteen is de hand van Dickie zichtbaar. Tuurlijk mensen. Met m'n oma op haar houten crossfiets als coach had Feyenoord nog gewonnen van Venlo, wat een opportunisme weer zeg.

3 november 2019 om 23:41

Nou, onder Stam verloren we bij Fortuna en Emmen, die ongeveer gelijkwaardig zijn aan VVV.

3 november 2019 om 23:48

Je moet de hand van Dickie ook loszien van het resultaat. De hand van Dickie is niet dat Berghuis de bal lekker voor zijn voeten krijgt of dat Narsingh een penalty verdient. Het is dat hij tegen Jorgensen zegt 'jij bent een international, een goede spits. Jou wil ik in de basis, want dat is ook een signaal naar VVV, en dan bepaal ik wel hoe lang je speelt.' Lijkt heel simpel, maar in twee zinnen geeft hij hem vertrouwen én zet hij hem op scherp. Dat is klasse. Advocaat gaat daar goed mee om. Wat Berghuis betreft, tja. Die stelde zich onder Stam ook op als leider. Nu scoort hij toevallig twee keer en zoeken mensen een beetje naar een oorzaak, waardoor ze het bij Dick leggen. Dat vind ik dus ook een beetje onzin, maar dat Advocaat iemand kan prikkelen.. daar ben ik het wel mee eens

4 november 2019 om 01:12

Ja duhh. Iedereen zou Jorgensen in de spits opstellen , zeker als je niet eens concurrenten hebt . Moet ie alleen wel fit zijn en dat was hij gewoon nog niet en nu wel .

4 november 2019 om 01:32

Als je goed leest, bespeur je dan ook dat ik het vooral heb over hoe Advocaat hem prikkelt

VVV is ook niet echt een goede graadmeter, die verliezen nog van Groene Ster...

4 november 2019 om 09:06

De geschiedenis tussen Feyenoord en VVV leert je in geheel iets anders...

Belangrijk gemaakt? Onder stam was berghuis ook 2de aanvoerder na bottegin en die speelde niet. En feyenoord is los zand geen echte leider in het team zoals van persie en kuyt toen. Stam had hier ook van gewonnen. Het is echt biet zo dat dick in 3 dagen tijd het hele spel veranderd heeft

Ik hoop dat onze dick Feyenoord weer op de been krijgt l, want Feyenoord hoort gewoon bij de top 3 a 4, alleen de selectie is erg matig, maar 6e worden zou al prima zijn. Ik gun het ze! Van een ajacied 😁

Mooi hoe dit werkt altijd. VVV kan er geen reet van en iedereen wijt de overwinning ineens aan Advocaat. Ook stam had hier gewoon gewonnen natuurlijk.

4 november 2019 om 08:43

Het is vooral de media hoor. Ik weet als supporter ook wel dat iedere jan doedel van dit VVV zou winnen en ook volgende week van RKC. Donderdag is een mooie graadmeter voor Dickie.

4 november 2019 om 09:09

Emmen en Fortuna al vergeten repuiztav? Iderdaad, donderdag is de graadmeter, er moet gewonnen worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Actuele wedstrijden

47 fans
Aanvaller, 27 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Feyenoord 12 7 1 0
2018/2019 Feyenoord 33 12 5 0
2017/2018 Feyenoord 31 18 6 1
2016/2017 Feyenoord 30 7 4 0
2015/2016 Watford 9 0 2 0
Laatste voetbalnieuws

Pierre van Hooijdonk voorspelt laatste kans in Oranje: ‘Koeman lachte het weg’

Steven Berghuis krijgt vanavond in het EK-kwalificatieduel van Oranje met Noord-Ierland op de rechtsbuitenpositie de voorkeur boven Calvin Stengs. Pierre van Hooijdonk voorspelt vlak voor de aftrap in Belfast dat het...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 17 november
Manchester City wil Dani Olmo overnemen van Dinamo Zagreb. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren