FC Groningen dankt uitblinker Sierhuis voor zege op zwak Willem II

FC Groningen heeft zondagmiddag in een niet al te best duel met 2-0 gewonnen van Willem II, waardoor de Trots van het Noorden aansluiting houdt met de subtop van de Eredivisie. Kaj Sierhuis was de grote man aan de zijde van de thuisploeg, want de aanvalsleider van Groningen verzorgde de totale productie van het elftal van trainer Danny Buijs. Sierhuis sloeg kort voor en net na rust keihard toe, klappen die Willem II niet meer te boven kwam.

De bezoekers in het Hitachi Capital Mobility Stadion werden in de eerste helft bepaald niet verwend, want beide ploegen bakten er niet veel van, zeker niet in aanvallend opzicht. Willem II had op voorsprong kunnen komen na 27 minuten, na verkeerd inschatten van Groningen-verdediger Ko Ikatura. De doorgebroken Vangelis Pavlidis wist echter niet te profiteren van het slippertje en schoot naast, tot opluchting van alles en iedereen bij FC Groningen.

Vijf minuten voor rust werd er wel gescoord, alleen niet door de Tricolores. Sierhuis werd op maat bediend door de mee opgekomen Django Warmerdam en de ex-Ajacied rondde vervolgens bekwaam af met een hard schot van dichtbij. Slechts twee minuten na rust was Sierhuis wederom trefzeker. Joel Asoro kopte de bal goed door op de jonge aanvaller, die de bal keihard in de bovenhoek knalde. Sierhuis kreeg na ruim een uur spelen een publiekswissel, met Charlison Benschop als zijn vervanger in de voorhoede van de Groningers.

Willem II, waar Jong Oranje-debutant Ché Nunnely in de rust in de kleedkamer achterbleef, probeerde in de slotfase om het duel weer spannend te maken, maar het ontbrak de Tilburgers aan stootkracht in aanvallend opzicht. Ook Paul Gladon, met een verleden in Groningen, wist niet te scoren voor de verliezend bekerfinalist van afgelopen seizoen. Benschop liet aan de andere kant nog een goede kans voor Groningen onbenut, maar er kwam in het laatste gedeelte van het treffen in Groningen geen verandering meer in de stand.

Terechte zege van FC Groningen?

1
2

Fijn dan Sierhuis een beetje gaat draaien, was altijd dodelijk in z'n Ajax(jeugd) tijd, hopelijk trekt hij deze laatste in door!

3 november 2019 om 17:14

Weet jij zo voor hoeveel ze Sierhuis kunnen overkopen met de verplichte optie tot koop? Echt een publiekslieveling en vermaakt zich in Groningen volgens mij ook prima.

3 november 2019 om 20:53

Niet overdrijven. Vandaag speelde Sierhuis ook buiten zijn doelpunten om erg goed maar zo geweldig heeft hij tot dusver niet bij Groningen gepresteerd. Een publiekslieveling wil ik hem niet noemen. Hoop wel dat de ban is gebroken en vanaf nu belangrijk kan worden voor Groningen.

Fc Groningen heeft een hele sterke verdediging, met Memisevic daar straks nog bij dan heb je echt een heel sterk verdedigend blok ! En nu Sierhuis ook nog doelpunten gaat maken dan kan het nog leuk worden dit seizoen en dan blijft de doelstelling play offs(top 8) europees voetbal zeker haalbaar.

Goede overwinning voor Grunn, Willem2 kwam er niet aan te pas.. Sierhuis M.o.t.m., sinds ze met twee spitsen zijn gaan spelen, zie je ze met de week sterker worden. Benschop viel wel dramatisch in zeg.

Weinig kansen? Het had al 3-0 kunnen staan bij rust. Lang geleden dat er vrij veel voetbal in de ploeg zat..

Prima overwinning van mijn club. Mooie goals van sierhuis en vond Itakura ook weer fantastische pot spelen. Nu heb ik genoten van deze wedstrijd. Prima voetbal met Asoro die goed in de basis startte. Meer goals hadden ze moeten maken, kansen genoeg gehad. Heerlijk potje voetbal gezien en als Groningen deze stijgende lijn kan doorpakken dan denk ik dat ze nog een gevaarlijke outsider worden voor de ploegen in linkerrijtje. Hoop dat ze nu eens geluk hebben en dat alles goeie kant op valt. Willem 2 was heel matig en kwam niet in het spel. Groningen verdedigde prima, maar desondanks is het lastig om hier te kunnen winnen.

Misschien ben ik te lang niet verwend, maar wat een zuur stuk zeg. Groningen creëert voor rust zeker vier 100% kansen.

Wat een raar stuk. Groningen was de eerste helft heer en meester en creëerde wel 3 a 4 100% kansen. Terechte overwinning. Willem 2 kwam er niet aan te pas.

Wat een bijzonder zwakke wedstrijdanalyse is dit VZ. Niveau was helemaal niet slecht, Groningen speelde gewoon verzorgd voetbal en had voor rust al 3 kunnen maken. Het laatste deel van de wedstrijd was weinig aan, maar het is geheel de verdienste van Groningen dat Willem 2 maar tot 1 schamele kans gekomen is. Eindelijk weer eens een goede pot van Groningen. El Messaoudi, wat een aankoop tot nu; elke wedstrijd een can de besten daarnaast nu een leuk dynamisch duo voorin met Sierhuis en Asoro!

Ik weet niet wie dit stuk geschreven heeft maar die is rijp voor een bezoekje aan Hans anders... Groningen speelde Willem 2 compleet van de mat af en had na 10 minuten al met 3-0 voor kunnen staan. Kan me niet eens meer herinneren wanneer ik voor het laatst z'n goeie pot van de fc heb gezien.

Wat een hopeloos negatief stuk. Groningen speelde meer dan prima, zette hoog druk, veel lopende spelers en creëerde kansen. WII was matig maar daarmee doe je de FC tekort.

Volgens mij heeft vz verkeerde wedstrijd gezien. Groningen speelde hele goede eerste helft met een paar opgelegde kansen. Denk dat het de beste helft was van het seizoen van de fc. Eindelijk weer een keer genoten in de Euroborg.

Slecht geschreven stuk. De wedstrijd was veel beter dan ze doen lijken met genoeg kansen in de eerste helft (van de kant van Groningen). Hoe kan je ook spreken van een publiekswissel als het in de 64e minuut is?

De ene week is het goed en de andere week niks.weet niet waar dat aan ligt bij W2

3 november 2019 om 21:35

Het zelfde als tegen Vitesse en Heracles. Moeite met fysiek sterke tegenstanders. Mouwen opstropen en duels aangaan en Willem II is nergens.

3 november 2019 om 22:13

Erg jammer is dat want ze kunnen het wel.

Waardeloos geschreven stuk. Eerste helft was prima van Groningen. 2e helft kakte het laatste half uur iets in

Wat een slecht stuk zeg. Ga eerst eens kijken voordat je oordeelt. Groningen speelde als team heel goed en creëerde voldoende kansen uit het veldspel. Ik heb er van genoten vanmiddag en dat is lang geleden.