‘Hem was een grote toekomst voorspeld, maar hij is bij Ajax al ontspoord’

Zondag, 27 oktober 2019 om

Riechedly Bazoer is wederom onderwerp van gesprek. De 23-jarige middenvelder had op de training van Vitesse aanvaringen met teamgenoot Jay-Roy Grot en trainer Leonid Slutsky, waarna de leiding van de Arnhemmers besloot hem tot nader orde uit de selectie te zetten. De affaire staat niet op zichzelf, daar Bazoer in de afgelopen jaren structureel negatief in het nieuws kwam vanwege onprofessioneel gedrag en akkefietjes. De gewezen parel van Ajax en Oranje had in 2015 de wereld aan zijn voeten, maar doet bijna vijf jaar later zijn imago van enfant terrible opnieuw eer aan.

Door Tim Siekman

Deze week was het weer raak. Bazoer en Grot vlogen elkaar in de haren bij een partijspel, waarbij het tweetal door teamgenoten uit elkaar moest worden gehaald. "Ik pak jou nog wel in de kleedkamer", zou Bazoer hebben geroepen naar Grot toen eerstgenoemde van het veld werd gestuurd door de technische staf. Ook Slutsky kreeg ervan langs, zo meldde de Gelderlander. "Fuck off, I don't want to play for your team", aldus Bazoer. Technisch directeur Mo Allach liet weten niet te willen speculeren over wanneer de middenvelder weer terugkeert bij de A-selectie.

Vitesse was bekend met de strapatsen van Bazoer, want in augustus, na het 1-1 gelijkspel tegen Heracles Almelo, kwam het ook al tot een clash tussen speler en trainer. Bazoer was niet gediend van de kritiek van Slutsky en schold hem uit. Bij de volgende wedstrijd tegen AZ (2-1 winst) zat Bazoer voor het eerst op de bank en moest hij genoegen nemen met een invalbeurt. De Gelderlander meldde vrijdag dat, buiten de genoemde voorvallen, ook kleinere incidenten hebben plaatsgevonden. 'Die zijn onder de pet gehouden. Iedereen in het Arnhemse kamp zit met de situatie in de maag', zo klinkt het.

Riechedly Bazoer ‘ontsnapt aan rood’: ‘Hij schopte met opzet op mijn hoofd’

Lees artikel

De krant schrijft dat Slutsky nu crisismanager is, ook omdat de spelersgroep van Vitesse 'hevig ontstemd' is door het gedrag van Bazoer, die anderhalf miljoen euro kostte en in drie jaar tijd ook ongeveer zoveel salaris zal opstrijken. 'Bij contractontbinding zal dat geld voor het grootste deel verdampen. Bij een disciplinaire schorsing ontstaat een broze situatie in de spelersgroep. Voor Vitesse staat hier behalve een teamprestatie ook kapitaalvernietiging op het spel', aldus de Gelderlander. Vitesse zal toch echter niet raar opkijken van zijn recalcitrante houding, want bij zijn vorige clubs was het zelden lange tijd rustig rond de spelmaker.

'Bazoer dacht dat hij er al was'
De profcarrière van Bazoer begon voortvarend. Hij koos op zestienjarige leeftijd bewust voor de stap van PSV naar Ajax, onder meer na een onderhoud met hoofdtrainer Frank de Boer. "Hij zei dat hij graag wilde dat ik bij Ajax kom spelen", aldus Bazoer op de site van Ajax. Directeur voetbalzaken Marc Overmars was 'verguld' met de transfer. "Hij heeft enorm veel potentie om een heel goede speler te worden. Bovendien is het prettig dat dit toptalent niet, zoals vaak gebeurt, naar Engeland gaat, maar bewust voor Ajax kiest." Bazoer had ten tijde van zijn verhuizing van Eindhoven naar Amsterdam al wel een naam opgebouwd, verzekerde Jan van Halst.

Bij de doorbraak van Bazoer bij Ajax 1 in het seizoen 2014/15 vertelde de oud-Ajacied bij FOX Sports dat de controleur geen onberispelijke reputatie had. "Bij zowel PSV als Ajax hoorden we van mensen dat het een lastige jongen was als talent. Hij dacht dat hij er al was, hij was vervelend en moeilijk coachbaar." De Boer was echter fan en gunde Bazoer veel minuten. Ook bondscoach Danny Blind was onder de indruk en haalde het talent bij het Nederlands elftal. Bazoer was op achttienjarige leeftijd al de koning te rijk. Diverse grootmachten hadden belangstelling, waaronder Barcelona.

"Daar ga ik niet geheimzinnig over doen", gaf hij in december 2015 in een interview met Voetbal International de interesse van Barcelona toe. "Twee maanden geleden hebben ze mijn broer, die ook mijn zaakwaarnemer is, op de hoogte gebracht van de interesse. Marc Overmars weet er ook van. Ze bekijken mijn wedstrijden en houden me in de gaten. Ik moet gewoon zorgen dat ik de lijn van afgelopen jaar doortrek en wie weet komt er dan iets moois uit voort." Een jaar later zag de wereld er compleet anders uit voor de zesvoudig A-international.

Riechedly Bazoer in februari 2016 na zijn winnende treffer voor Ajax tegen Feyenoord (2-1).

Het gezwerf begint
In de zomer van 2016 volgde Peter Bosz De Boer op bij Ajax. Bazoer kwam in de eerste duels van het seizoen nog wel in actie, maar daarna moest hij genoegen nemen met een reserverol. Bosz predikte geduld, maar de verdedigende middenvelder verlangde speeltijd en aasde op een transfer in de winter. VfL Wolfsburg sloeg voor twaalf miljoen euro toe. Onder landgenoot Andries Jonker fleurde Bazoer op, maar na het vertrek van de trainer ging het weer bergafwaarts. Medio 2018 bood FC Porto een uitweg, maar ook het avontuur in Portugal liep niet zoals gewenst.

De huurling kende blessureleed bij os Dragões en had al weinig speeltijd achter de rug toen hij het eind november te bont maakte. Hij keerde tijdens de interlandperiode na een korte vakantie van vier dagen te laat terug en werd teruggezet naar Porto B. "We roeien allemaal dezelfde kant op, maar als iemand buiten de boot gaat hangen, waardoor die misschien langzamer gaat varen, kan ons dat het kampioenschap kosten. Iedereen die niet met ons mee wil roeien, heeft dus een probleem", zei trainer Sérgio Conceicão. FC Porto trachtte de huurperiode zelfs vroegtijdig te beëindigen, maar Wolfsburg wilde hem niet eerder in de armen sluiten.

Afgelopen januari werd FC Utrecht het volgende station. Bij zijn debuut tegen Willem II (0-1 verlies) werd Bazoer na 45 minuten gewisseld door trainer Dick Advocaat, tot verbazing van eerstgenoemde. "Andere teamgenoten waren ook verbaasd toen hij zei dat ik eruit moest. Hij zei alleen dat ik niet slecht speelde, maar het een tactische reden had. Ik ga morgen wel even vragen wat er precies aan de hand was, want dit had ik natuurlijk niet verwacht", aldus Bazoer, die met zijn woorden de nodige aandacht trok. Een week later, bij de 4-3 nederlaag tegen PEC Zwolle, ging hij daadwerkelijk over de schreef.

Bazoer gaf na de pijnlijke nederlaag de vierde official een duw, waarna de twee voor het oog van de camera ruzie maakten. De middenvelder werd getrakteerd met een rode kaart, maar Advocaat had begrip voor de frustratie bij zijn pupil. "Bazoer is natuurlijk ook teleurgesteld. En die geeft die vierde man, die heeft natuurlijk een verschrikkelijk belangrijke functie, een duwtje. En dan geeft hij hem rood, ja sorry, loop door en zeg: niet meer doen, jochie. Maar ga geen rood geven, dan begrijp je er toch niks van? De vierde man mag dan ook een beslissing nemen, verschrikkelijk zeg." Het relaas van de coach had geen uitwerking: Bazoer werd voor drie duels geschorst.

'Hij is gewoon niet goed begeleid'
Afgelopen voorjaar luidde broer annex zaakwaarnemer Irchandly de noodklok in gesprek met Voetbal International. "Riechedly moet voorlopig gewoon zijn mond houden en voetballen. Heel simpel. Ik wil ook niets weten van excuses of de schuld leggen bij anderen. Zo zit ik niet in elkaar, en Riechedly ook niet. Wel zijn er redenen waarom de afgelopen twee jaar anders zijn gelopen dan we hadden gehoopt. Dat zijn feitelijke zaken, dus niet vanuit emotie of om alles goed te praten." Bazoer was bij FC Utrecht echter niet van onbesproken gedrag en ook bij Vitesse is hij nu al een hoofdpijndossier.

Aad de Mos, die Bazoer al sinds de jeugd van PSV volgt, stelde na het dramatische begin bij FC Utrecht dat de middenvelder op mentaal vlak snel moet verbeteren. "Het zit bij hem tussen zijn oren gewoon niet goed. Er was hem een grote toekomst voorspeld, maar eigenlijk is hij bij Ajax al ontspoord", zei de oud-trainer bij RTL. "Die jongen is gewoon niet goed begeleid. Dat zijn broer zijn tassen meezeulde, zegt al genoeg. Zijn broer zei het al: hij moet zich gaan focussen op het spelletje. Soms helpt het om te veranderen van omgeving, maar in zijn geval niet meer denk ik. Hij is al te vaak verkast."

Rafael van der Vaart stelde in het Algemeen Dagblad dat de entourage van Bazoer ook goed moet handelen. "Ik dacht zelf ook dat ik de koning was in het begin bij Ajax", zei de oud-prof. "Gelukkig had ik mijn vader thuis die me wel effe een 'tikkie' gaf: normaal doen jij. Je omgeving is zo belangrijk daarin. Bij Bazoer zag je het bij Ajax al, meteen maniertjes." Jonker, ex-trainer van Bazoer, hoopte dat zijn voormalig pupil erin zou slagen zijn emoties te beteugelen. "Zijn emoties moeten niet de overhand krijgen. Hij moet zijn mond dichthouden en gaan voetballen. In principe bezit hij alles om de top te halen."


Poll

Verwacht jij dat Riechedly Bazoer ooit nog een interland zal spelen voor het Nederlands elftal?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

60 reacties (laatste reactie door fc club)

Zo jammer. Had als Ajax te hoog gegrepen was toch nog een mooie carrière kunnen hebben elders.

25 oktober 2019 om 12:40

Ik denk dat hij zeker nog hoger had gekund, maar bij sommigen gaat er iets mis. Het zijn sterke benen die de weelde kunnen dragen, zegt het spreekwoord. En dat blijkt maar weer bij Bazoer, ergens gaat het in de bovenkamer mis. Heeft misschien hulp nodig, ik heb geen idee of dat wel eens aangeboden is. Het is te hopen voor deze jongen dat hij ze allemaal op een rijtje krijgt.

27 oktober 2019 om 09:32

.bazoer leert hier heus wel van. hij wordt straks echt wel volwassen.minpunt is wel dat VZ dit artikel al 3 dagen actueel probeert te houden.alsof iedereen moet weten hoe slecht Bazoer is. Is nergens voor nodig.

27 oktober 2019 om 09:55

Waarom zou hij hier wel ineens van leren? Het gaat al vijf jaar zo en hij heeft nog nooit wat geleerd. Bazoer is gewoon een hele domme jongen.

27 oktober 2019 om 13:03

Hoezo komt het goed? Bijv. Een Drenthe is t ook niet goed gekomen.

26 oktober 2019 om 09:33

Eigenlijk is zo’n Bazoer toch wel het voorbeeld van een loser. Als je zo je talent verprutst.

27 oktober 2019 om 09:23

Bazoer, Bakalli, Labyad. Alle drie PSV te vroeg verlaten, alle drie hun cariere verprutst. Labyad heeft het nog een beetje kunnen redden, maar voorbeelden als Depay en bijvoorbeeld Mertens die tot wasdom zijn gekomen bij PSV hebben wél de top bereikt. Geduld en een goede mentaliteit is cruciaal om de top te kunnen bereiken.

27 oktober 2019 om 13:04

Aisatti, al.lag dat niet echt aan zijn mentaliteit als ik zo terug denk.

Het blijft toch jammer dat deze jongen het niet red vanwege zijn mentaliteit. (hij is natuurlijk geen uitzondering). In potentie vind ik het nog steeds een hele goede voetballer. Ik weet niet of hij ooit goed genoeg zou zijn geweest voor Barcelona, maar als ik het middenveld van zowel Ajax als PSV zie had hij daar (met de juiste instelling) nog steeds prima uit de voeten gekund.

25 oktober 2019 om 14:00

Tja je kunt het op twee manieren bekijken, mss had hij een trainer als Van Gaal of Klopp nodig en was het anders gelopen. Instelling en mentaliteit kan worden gestuurd zolang het talent er is, zeker op jonge leeftijd. Ik zou hem nog niet afschrijven.

25 oktober 2019 om 14:14

Er zijn maar weinig spelers die zo'n slecht record hebben met clubs ed er uiteindelijk wel een goede carriere uit halen. De meeste kun je het beste echt wel snel afschrijven. Zoals ze op de Herdgang ook zeggen: "hard werken verslaat talent, als talent niet hard werkt".

25 oktober 2019 om 19:21

Ik denk inderdaad dat nog maar weinig clubs hem willen hebben en ik ben bang dat als hij bij een kleinere club terecht komt dat hij zich zo groot zal voelen dat het ook weer problemen oplevert. Hij had (of heeft) zo veel potentie, maar ik denk dat hij nooit meer hogerop zal geraken.

26 oktober 2019 om 12:41

Als weinig clubs hem willen hebben is voor hem prima, kan gewoon blijven spelen voor een prima loon en doorgaan met zijn fratsen.. er is altijd wel weer een club of trainer die die vent weer een kans gunt...

25 oktober 2019 om 14:25

Aan de ene kant wel, maar aan de andere kant kon je in Oranje al zien dat hij handelingssnelheid mist en dan loop je op een hoog niveau telkens achter de feiten aan. Dat is namelijk een kwaliteit die je grotendeels moet bezitten. Handelingssnelheid is heel moeilijk en beperkt aan te leren.

Qua talent heeft hij het denk ik wel, qua instelling mentaliteit is het een grote brok ellende. Eigenlijk triest om te zien dat iemand zijn carrière zo vergooit.. Menig mens zou er alles voor over hebben om profvoetballer te zijn.

Miljoenen jongens en meisjes dromen van een profcarrière en zouden er alles voor over hebben. Dit soort mannetjes zouden dankbaar moeten zijn.

25 oktober 2019 om 14:07

Omdat? Ten eerste het is zijn leven en is jou en andere niets verschuldigd. Als hij niet alles eruit wilt halen dan is dat zijn keuze. Ten tweede kijk eerst is naar jezelf. Haal jij eigenlijk wel alles eruit wat erin zit? Ik denk dat veel mensen in andere landen er alles voor over zouden willen hebben om te doen wat wij in NL doen. Je zou dankbaar moeten zijn.

25 oktober 2019 om 14:23

@Larsverb Ik snap nu je lage notering. Een clup als Vitesse betaald een vermogen voor hem dus ja hij is het publiek en zeker de clup verantwoording schuldig. En dus kan ik El Damp zijn reactie wel degelijk voorstellen. Het is idd zijn eigen keuze om voetballer te worden maar het is niet de clup hun keuze om alles van hem te hoeven pikken. Vitesse en zijn voorgaande clups hebben goed voor hem betaald en dus mogen ze inzet van hem verwachten en geen grote bek. Als jij zo met je collega's omgaat word het ook geen lang bestaan voor je bij je baas. En dan heeft je baas nog niet eens zoveel voor je betaald als een transfer in het voetbal.

26 oktober 2019 om 00:57

@vitessegek, maar een club als Vitesse weet ook van zijn verleden af. Het is ook uiteindelijk hun keuze geweest om hem aan te trekken. Het is niet alsof je een onbekend persoon aanneemt zoals in het bedrijfsleven. Bazoers leven en bijbehorende misstappen zijn uitgebreid in de media in de media besproken.

26 oktober 2019 om 04:48

Larsverb ‘dankbaar omdat?’ Vraag je je dat nu echt af? Dankbaar dat hij het talent gekregen heeft, misschien? Dankbaar dat hij met dat talent miljoenen in 10 jaar kan verdienen mede betaald door mensen die naar het stadion komen om hun clubje te supporteren, misschien? Dankbaar dat hij na al die clubs nog steeds de kans krijgt om te doen wat ‘veel mensen in andere landen er alles voor over zouden willen hebben om te doen wat wij in Nederland doen’? Ondankbaar stuk vreten is het gewoon. Anderen niets verschuldigd? Hou toch op man! Hij is heel veel mensen wat verschuldigd, vooral de fans die geld betalen om zo’n jongen te kunnen zien voetballen en de club die hem zijn royale salaris betaald.

26 oktober 2019 om 12:52

De Ligt is een compleet ander verhaal en heeft niets met zijn karakter of ondankbaarheid te maken.

27 oktober 2019 om 10:20

@Primetime Heb je helemaal gelijk in ...maar dat heeft niet te betekenen dat ze zijn kuren hoeven te pikken. Iedereen verdient een kans en als ze dat verprutsen weer(ook al is dat bekend over die persoon) dan weet je als voetballer met een voorbeeldfunctie met de billen bloot gaat. En dan kan Lars zeggen dat hij niemand een verklaring schuldig is maar dat is hij wel degelijk. En dan moet Lars niet op de man af gaan reageren wat die jongen zelf in zijn leven heeft gepresteerd want dat is in deze helemaal niet belangrijk. Dat Vitesse hem aanneemt terwijl zijn verleden bekend is mag hij dus idd dik tevreden over zijn En zijn gedrag bijstellen want het geeft hem geen vrijbrief om met dat gedrag door te gaan. Hij had een gemeen met grot en dan hoeft hij niet de trainert aan te vallen of andere spelers. Hij mag zich dus wel degelijk realiseren dat als Vitesse er niet was voor hem,dat hij waarschijnlijk nergens meer aan de bak komt en met een beetje pech volgend jaar of misschien al dit jaar al ergens in een fabriek staat te werken voor zijn geld dus aan hem de keuze.

Je hebt jongens die gewoon meer dan genoeg talent hebben maar ze hebben een verkeerde houding. Dat is het probleem bij bazoer en ik ken hem niet eens, maar ik heb hem zien spelen. En daar ligt het niet aan. Hij zou eens moeten gaan praten met Ronaldo. Balotelli heeft dit probleem ook. Die man heeft meer talent in zijn kleine teen dan Ibra en lewa bij elkaar maar zijn houding is waarom hij nooit de beste ooit is geworden.

25 oktober 2019 om 13:10

Overdrijven is ook een vak. (gedeelte over balotelli)

25 oktober 2019 om 14:02

Hij zegt niks geks, Mourinho en Mancini praten ook zo over Balotelli

27 oktober 2019 om 13:07

Meer talent dan ibra en lewa? Beetje overdreven... als hij serieuzer was hoorde hij misschien wel in dat rijtje thuis

Ja maar wees eens reeel, soms speelde hij goed, maar vaak liet hij het afweten. Waar Frenkie en De Ligt dat wel laten zien, alsnog moet je zeggen dat je dit allang zag aankomen, want echt unieke kwaliteit heeft hij niet. Hetzelfde geldt voor El Ghazi en Riedewald. Leuke speler tot op zekere hoogte, maar dit soort spelers maken teveel fouten op hoog niveau, dat je nauwelijks meer kan spreken van talent. Ze zijn blijven stilstaan in hun ontwikkeling, en zeker in het voetbal betekent dat talenten die beter en verder zijn je gewoon gaan inhalen. Ben je slechter, dan heb je je tijd gehad. Frenkie die pakt steeds de stijgende lijn naar boven. Als je dan beseft dat ook een Taylor, Gravenberch, Unuvar, Donny en Alvarez hebt, dan zou zelfs Bazoer niet eens in Jong Ajax in de basis hebben gespeeld. Sommige ontwikkelen hard tussen hun 18e en 20e, maar daarna staan ze stil of maken zelfs een terugval. Het mentale aspect moet goed zijn, je moet ervoor leven. Ik geloof dat als je minder talent hebt, maar je hebt de discipline van Ronaldo, dat je dan alsnog de wereldtop haalt.

Na een jeugd bij PSV doorbreken bij Ajax en met 23 jaar vervolgens al Wolfsburg, Porto, Porto B, FC Utrecht en Vitesse op je naam hebben staan. Zes clubs en twee keer zoveel incidenten. Met name die vier dagen te laat terug van vakantie is bizar. Wat gaat er dan in hemelsnaam om in de bovenkamer van dat joch? Benieuwd welke club hem na dit seizoen nog wil.

25 oktober 2019 om 14:18

kwam hij echt 4 dagen te laat ?? of kwam hij na een korte vakantie van 4 dagen te laat op de training? .. allebei niet goed natuurlijk , maar een behoorlijk verschil

25 oktober 2019 om 14:43

'...na een korte vakantie van vier dagen te laat terug...' Je hebt gelijk. Ik las te snel en las denk ik alleen de laatste vier dagen. Dat valt mee, maar nog steeds typerend voor deze jongen.

26 oktober 2019 om 05:05

Toch zal hij wel weer een club vinden die hem weer een kans biedt en hem salaris gaat betalen. Zo gaat het vaak, helaas.

Je hebt spelers met talent en spelers met mentaliteit. Bij voorkeur heb je ze allebei (zoals Ronaldo), maar zonder mentaliteit kom je uiteindelijk nergens. Bij een 20-jarige denken veel trainers dat ze daar nog iets in kunnen sturen, maar ik geloof daar niet aan.

25 oktober 2019 om 14:04

Ronaldo R9, Zlatan en vele andere top spelers waren niet de makkelijkste om mee te werken maar het waren altijd de trainers die doorslaggevend waren.

26 oktober 2019 om 00:21

Ja zij waren niet de makkelijkste, maar of je een ",probleem kind" bent of niet zegt weinig over je mentaliteit

27 oktober 2019 om 13:09

R9 NIET makkelijk om.mee te werken? Kan je me hier meer over vertellen, heb hier nooit wat over gehoord

Ik hoop echt dat deze jongen te rade gaat bij zichzelf en dat hij zich kan herpakken. Het is namelijk een prima speler voor de subtop van de eredivisie en kan echt nog doorgroeien.

25 oktober 2019 om 16:02

Zijn trackrecord heeft wel aangetoond dat hij niet bij zichzelf te rade gaat. Hij zal ook nu de schuld weer bij anderen neerleggen. En waarschijnlijk neemt Vitesse hem daarna weer in genade aan, omdat ze niet een dergelijk bedrag willen afschrijven. Bazoer heeft gewoon zoveel steken los in de bovenkamer dat hij het nooit gaat waarmaken als profvoetballer. Het talent heeft hij wel, waarschijnlijk zelfs genoeg om de Europese subtop te versterken, maar zijn denksnelheid, arrogantie en emotionele instabiliteit maken dat hij nooit op dat niveau zal functioneren. Ik kan me ook niet voorstellen dat er nu nog een club is die het met hem aan zou durven voor dit salaris. Misschien dat een club in degradatienood uit pure wanhoop hem binnen zal halen, maar dan zal hij voor 1/5e van zijn huidige salaris moeten gaan spelen. Ik vergelijk hem een beetje met een autistisch iemand met asperger. Die is waarschijnlijk slim en analytisch genoeg om bij een top consultancy bureau te gaan werken, maar omdat hij/zij het niet kan overbrengen en daardoor niet kan toepassen op het werk, zal hij/zij nooit kunnen slagen bij zo'n bedrijf. Ditzelfde geldt voor Bazoer. Hij kan fantastisch tegen een bal trappen en heeft fysiek een hoop mee, maar door zijn mentale beperkingen kan hij dit nooit voor langere tijd op de mat leggen.

25 oktober 2019 om 16:28

Ben het grotendeels met je eens! Als ik hem zie voetballen, denk ik dat het een welkome versterking is voor 14 van de 18 eredivisie teams.er zijn altijd clubs die zo'n jongen wel willen hebben, kijk maar naar Balotelli. Die heeft zichzelf ook niet in de hand en wordt verwelkomd door heel veel clubs.

Jammer. Misschien is een goede begeleiding de oplossing. Sneijder???

27 oktober 2019 om 13:09

Lijkt me op dit moment niet de juiste persoon als hij boven op auto s staat te dansen😂

Ik heb begrepen dat Riechedly Bazoer zich laat begeleiden door zijn broer. Die man ken ik niet dus wat ik hieronder suggereer is slechts een aanname van mij ?Is de broer wellicht iets te beschermend en te weinig kritisch naar hem geweest. Heeft hij hem wellicht iets te vaak verteld hoe goed hij is was en is ? Was het die combinatie waar hij zelf ook in geloofde ? Ik weet het niet, maar als je ziet waar het allemaal al fout is gegaan en daarbij steeds dezelfde zich herhalende fout ziet terugkeren dan kun je niet anders dan concluderen dan dat Bazoer noch zijn omgeving in staat is om hem te laten leren van de fouten uit het verleden.ik ben nu daarom wel heel benieuwd hoe Bazoer zich na dit nieuwe incident weer verder gaat ontwikkelen. Als hij daar de kans nog voor gaat krijgen.

Nadat hij wegging bij PSV is eigenlijk elke keus die hij heeft gemaakt fout gegaan. Bij Ajax is die met goed spel doorgebroken maar daar wou die weg nadat hij een half jaar wat minder speelde. Achteraf gezien had hij dat nooit moeten doen. Zijn carrière wordt nu ieder seizoen een stapje minder.

25 oktober 2019 om 14:22

Met zo'n mentaliteit kun je het bij Ajax ook schudden. Als je goed bent en 't hoofd er gewoon bij houdt, heb je niet zo'n carriere. Achteraf gezien stond 't voor hem al in de sterren geschreven. Bij Ajax wou hij niet vechten voor z'n plek na de welbekende dip bij jonge talenten en daarna kwam hij vooral in de media vanwege problemen omtrent z'n mentaliteit en gedrag, niet vanwege z'n spel. Ik ben bang dat die jongen nog verder af zal glijden.

Ik denk dat het grootste probleem juist een gebrek aan kwaliteit is. Vanwege zijn jeugdigheid bij Ajax voorspelde mensen hem een geweldige toekomst en dacht hij zelf dat hij de nieuwe Zidane of zo was. Maar de werkelijkheid was dat hij toen al op of zelf boven zijn top zat. Dan is het natuurlijk moeilijk te accepteren dat je bij een club als Vitesse zit en zelfs daar zult moeten knokken voor een basis plaats. Hij heeft namelijk zeker niet de kwaliteiten om op 80% toch te presteren . Belangrijkste voor hem is dat hij inziet dat hij NIET de nieuwe Zidane is. Dat dit zijn niveau is. Waar overigens totaal niks mis mee is , miljoenen mensen zouden willen dat ze bij Vitesse spelen. En mischien als hij zich 110% inzet , dan zit er wellicht nog een transfer naar het rechter rijtje in de PL in, en loopt hij financiëel helemaal binnen .

De carrière van zo'n speler moet je gewoon compleet vernietigen. Hij doet het zelf al, maar geen enkele club zou nog met hem in zee moeten gaan. Hij verdient het niet meer om zijn voetbal talent financieel uit te buiten. Wat een idioot.

Nu is het bij een type speler als Bazoer altijd afwachten hoeveel kwaliteit er nou werkelijk in zit, maar dat deze jongen verder had kunnen en moeten zijn, is bijna een gegeven. Hij speelt aanzienlijk slechter dan hij deed in z'n eerste anderhalf jaar bij Ajax en komt regelmatig in opspraak door dit soort fratsen. Nu denk ik overigens niet dat hij nog international zou zijn als z'n mentaliteit beter was. In de wedstrijden dat hij een kans kreeg in Oranje zag je al dat hij het niet bij kon benen qua handelingssnelheid en ook voetbaltechnisch was het te hoog voor hem gegrepen, maar als hij z'n hoofd erbij had gehouden, was bijvoorbeeld een Duitse subtopper wel haalbaar. Op dit moment dreigt z'n carriere langzaam als een nachtkaars uit te gaan en dat heeft hij volledig aan zichzelf te wijten.

Volgens een psycholoog had deze jongen meer geknuffeld moeten worden . Hij had niet moeten worden weggestuurd maar je had hem moeten knuffelen en warmte moeten geven Hij bood ook aan om met Bazoer een gesprek aan te gaan. Deze psycholoog had onderzoek gedaan naar jeugdig talent bij AZ en PSV en kwam tot de conclusie dat er op sommige van die talenten veel druk komt te staan op jonge leeftijd. Misschien is dit met Bazoer ook gebeurd .

Misschien kan Elia even met hem bellendie kent deze geschiedenis ook wel....dit zijn jongens met een eigenzinnig en narcistisch karakter. Door hun grote talent voelen ze zich niet alleen koning maar ze gedragen zich ook als koning.totdat de man met de hamer erop slaat en je eruit mietert.dan is er eerst nog wel een grote club die denkt dat ze een narcistisch mannetje wel aan kunnen en de ruwe diamant kunnen bijwerken.tot je daar ook misdraagt....dan gaat je carrière snel bergafwaarts Dan is het hopen op een club uit Turkije etc. daar waar je gedrag minder opvalt tussen de rest en je tot je 30e a 31e nog financieel binnen kunt spelen.

Speelt straks ergens in oost-europa

Deze jongen is nu al afgeschreven, te groot zelfbeeld en te hoog in de bol Voor zo,n beperkte voetballer

Denk ook dat hij niet de goede mensen om hem heen heeft. Die broer en zaakwaarnemer had gezegd dat hij bij Ajax ‘de lijnen op de middenveld uitzette’ toen hij bij Utrecht of Vitesse begon. Die was ff vergeten dat hij het bij Ajax niet gered had. Dan kom je er nooit, als je nog steeds blijft denken dat je al top bent en het altijd maar aan de rest ligt. Te goed voor Vitesse en Utrecht in je hoofd, maar zolang dat zo blijft word je nooit goed genoeg voor Ajax. Zonde.

Bazoer een prima talent in de jeugd, maar laten we hier nu van leren.. de echte talenten onderscheiden zich pas bij de senioren: ook mentale weerbaarheid en doorzettingsvermogen zijn ‘talenten’ en als je dat mist, ben je blijkbaar niet compleet. Niet alleen een mooie trap is talent, het echte talent heeft het totaalpakket.

Vitesse heeft flink geld betaald aan de transfer en zijn loon, maar Ik kan mij voorstellen dat ze nu van hem af willen. Het lijkt me een goed plan om nog iets van de investering terug te krijgen en hem in de winterstop te verkopen.

Jammer. Maar Bazoet heeft zijn emoties niet onder controle. Zie je ook op het veld terug. Gevaarlijk impulsief wat betreft blessures maken bij tegenstanders

Qua talent een 9+, maar qua mentaliteit een 4-. Zonde.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV138
2.Ajax128
3.Vitesse127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. PasveerKeeper50
E. DasaVerdediger50
M. WittekVerdediger50
R. BazoerMiddenvelder51
A. BrojaAanvaller53
O. DarfalouAanvaller52
L. OpendaAanvaller51
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.

In de wandelgangen

Vrijdag 23 oktober
Ozan Kabak is bij Liverpool een kandidaat om Virgil van Dijk tijdelijk te vervangen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren