Ajax als het ‘Bayern van Nederland’: ‘Verplicht om kampioen te worden’

Zaterdag, 19 oktober 2019 om

Ajax hervat de Eredivisie zaterdagavond met een uitwedstrijd tegen het RKC Waalwijk van Fred Grim. Het is een bijzonder duel voor de trainer van de Noord-Brabanders, want hij heeft een verleden van twintig jaar bij de Amsterdammers. Vanuit Waalwijk kijkt Grim met bewondering naar de prestaties van Ajax in zowel de Eredivisie als Europa. Mede door de financiële middelen is zijn oude club volgens Grim de komende jaren 'verplicht om achtereen kampioen te worden'.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Wat verwacht jij van RKC Waalwijk - Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door master d)

PSV is gewoon net zo verplicht kampioen te worden. Staan gelijk en hebben samen met Ajax de beste selectie en ook nog eens meer titels de afgelopen jaren. Dacht dat deze onzin na de voorbereiding wel de prullenbak in was gegaan.

19 oktober 2019 om 07:49

Geld is belangrijk, maar als je beste spelers elk jaar weer weggekocht worden, dan gaat die stelling niet op van Bayern van NL. Bayern behoudt juist hun beste spelers en kan verder bouwen. Ajax moet elk jaar weer opnieuw beginnen en daardoor wordt het juist extra moeilijk om kampioen te worden.

19 oktober 2019 om 09:40

Wonderlijke reactie omdat voor PSV natuurlijk exact hetzelfde geldt. Ook die zal toptalenten moeten laten gaan als grote clubs aan ze gaan trekken. Ik ben het wel met je eens dat de vergelijking tussen Ajax en Bayern stompzinnig is omdat er nauwelijks overeenkomsten zijn tussen die twee clubs en heel veel verschillen. Dat Ajax verplicht zou zijn om kampioen te worden is vooral gebaseerd op onwetendheid omdat men tot die conclusie komt op basis van de bankrekening van beide clubs, terwijl de begroting bepalend is voor wat een club zich kan veroorloven. Dat schrijven de FFP regels immers voor en daar heeft ook Ajax zich aan te houden. Ook hier gaat de vergelijking met Bayern volledig mank omdat het verschil tussen de begrotingen van PSV en Ajax 30 miljoen in het voordeel van Ajax bedraagt en het verschil tussen die van Bayern en Dortmund 10 keer zo groot is. Het is zeker niet uit te sluiten dat Ajax in de toekomst in een zelfde luxe positie komt te verkeren als Bayern, maar dat zal dan wel uit buitenlandse ondernemingen moeten komen, in NL heeft de club naar eigen zeggen het plafond bereikt wat inkomsten betreft. En dat dat gaat gebeuren, is natuurlijk allesbehalve een vanzelfsprekendheid al lijkt het wel de goede kant op te gaan. Ajax heeft op PSV voor dat het een internationaal A-merk is, dat eenvoudiger in het buitenland te gelden te maken is. Dat is echter iets anders dan dat het vanzelfsprekend is dat dat ook daadwerkelijk gaat lukken.

19 oktober 2019 om 07:49

Je begrijpt dat dat niet zo is? Ajax heeft veel geld uitgegeven en is vaandeldrager van het Nederlands voetbal. Als psv kampioen wordt is dat gewoon heel knap

19 oktober 2019 om 09:55

Het is maar hoe je het bekijkt. Kampioen word je in principe tegen de kleintjes. Als PSV van alle andere 16 clubs alle wedstrijden wint, ben je 9 van de 10 keer kampioen. En dat zou gezien de selectie ook moeten kunnen. Is het dan 'knap' als psv kampioen wordt boven Ajax? Ik vind van niet. Het is eerder verrassend omdat Ajax op papier de betere spelers en het meeste geld heeft, maar knap zou ik t niet willen noemen

19 oktober 2019 om 07:51

Meer titels de afgelopen jaren dat hangt een beetje af van hoe je de afgelopen jaren definieert he. Ajax heeft de meeste titels, is in elk geval de enige club die vrijwel elk jaar tot het eind meestrijd om de titel. Ze streven naar twee titels in drie jaar maar als het om het jaar zou zijn liggen ze ook gewoon lekker op koers. Het enige dat mensen niet moeten doen, is Ajax blijven vergelijken met Bayern München, die situatie is volledig anders, dat is een club die voor wereldtoppers als eindstation kan fungeren, in een top 3 competitie waar de inkomsten dermate hoog zijn dat je salarissen van 10 miljoen kunt permitteren. Ajax doet het naar budget boven verwachting en laat talloze clubs met een dubbel zo hoge begroting achter zich. Dat is geweldig, maar een eindeloze reeks titels aan elkaar rijgen is niet realistisch en laten we daar eigenlijk vooral blij om zijn. De glans is toch wel van de serie a en Bundesliga af doordat je voor het begint al weet hoe het eindigt.

19 oktober 2019 om 09:43

" PSV is gewoon net zo verplicht kampioen te worden. Staan gelijk en hebben samen met Ajax de beste selectie en ook nog eens meer titels de afgelopen jaren ". Typische PSV reactie. Daar doet men alsof er voor de 21e eeuw niet gevoetbald werd. Als je zo gaat rekenen, is Feyenoord de beste club van NL, dat is nl. de enige club die deze eeuw een internationale prijs heeft gewonnen.

19 oktober 2019 om 11:07

Een typische PSV reactie? Ik kan me vergissen maar volgens mij is Tubes een Ajacied maar buiten dat heeft hij volkomen gelijk.

19 oktober 2019 om 11:11

Hoezo een "typische PSV-reactie"? Volgens mij is Tubes geen PSV-supporter. Hij geeft alleen aan dat hetzelfde geldt voor PSV.

Daar is ie weer hoor, het ‘Bayern van Nederland’. Bayern kan z’n beste spelers gewoon behouden, voor Ajax is dat onmogelijk, hoe groot die geldbuidel ook is. Worden interviewers zelf niet moe van het herhaaldelijk stellen van dezelfde vragen?

19 oktober 2019 om 08:08

Net zoals ik moe word van de kreet 'ajax heeft veel geld uitgegeven" Zolang de inkomsten van de transfers de uitgaven overtreffen lever je normaliter steeds aan kwaliteit in. Daarnaast is het wel heel gemakkelijk om de hoogte van uitgaven op de transfermarkt ais graadmeter te nemen om kampioen te moeten worden. Met PSV is er stevige concurrentie.

19 oktober 2019 om 08:53

Jou reactie is ook niet geheel origineel meer met dit soort artikels. Het is ook niet echt aan Ajax te wijten om spelers zoals Frenkie en De Ligt te behouden, maar wel het niveau van de eredivisie, en de kwaliteit van velden, waarbij er nog 6 clubs op kunstgras spelen!

19 oktober 2019 om 09:10

Welke club in Nederland kan wel zijn spelers behouden ? Alleen de vergelijking met bayern niet helemaal op. Ajax zal niet snel een Malen, Boadu of Stengs halen. Deze spelers liggen buiten het budget dat Ajax uit wil geven.

19 oktober 2019 om 09:28

Tadic, Ziyech, Blind, Van De Beek en Tagliafico spelen er nog gewoon, terwijl ook mede door hen inzet Ajax zo ver kwam vorig seizoen.

19 oktober 2019 om 09:50

" Daar is ie weer hoor, het ‘bayern van Nederland’. Bayern kan z’n beste spelers gewoon behouden, voor Ajax is dat onmogelijk, hoe groot die geldbuidel ook is ". Is natuurlijk baarlijke en aantoonbare onzin. Omdat geld 1 van de drijfveren is om naar het buitenland te gaan en het dus juist van doorslaggevende betekenis is hoe gevuld de geldbuidel is. Zyech speelt nog steeds bij Ajax en dat heeft natuurlijk vooral te maken met het feit dat Ajax tegenwoordig ook in staat is om miljoenensalarissen te betalen, dat is ook de reden dat spelers als Tadic en Blind nu bij Ajax spelen. Dergelijke weelde kan PSV zich niet veroorloven en daardoor is Ajax heel begrijpelijk titelfavoriet nummer 1. Al wil dat niet zeggen dat die titel daarom vanzelfsprekend is.

De jeugd is nog altijd belangrijk bij Ajax. Er wordt dan ook verwacht van de opleiding dat het niveau omhoog gaat , zodat er nog steeds 1 of 2 jeugdspelers per jaar kunnen instromen. Daardoor scout Ajax vele spelers op jonge leefdtijd , ook, in het buitenland. En over het geld , dat is er niet altijd geweest, dat lijken sommige maar al snel te vergeten. De kas is mede gevuld , door verkopen , mee doen in de CL en de naam Ajax . Veel sponors willen zich maar al te graag verbinden aan Ajax, daar is Ajax ook heel druk mee bezig. Laat ik het zo zeggen , het is niet aan komen waaien .

Voor een club met zoveel meer geld dan PSV is er weinig tot geen verschil in de competitie. Waar ligt dat dan aan?

19 oktober 2019 om 08:25

Aan het algehele niveau van de eredivisie. Je bent in deze al snel een stuk beter dan de rest.

19 oktober 2019 om 08:47

Het feit dat PSV net als Ajax ook veel beter is dan de rest

19 oktober 2019 om 14:08

Maar onderling is ajax ook niet veel beter dan psv de laatste jaren...

19 oktober 2019 om 08:57

Aan het feit dat PSV ook veel beter is dan alle andere ploegen in de Eredivisie. Daarom gaat Ajax ook nooit een Bayern Munchen worden. Het verschil tussen de topploegen en de rest is dermate groot dat ook met minder geld dan Ajax een PSV makkelijk rond de 80 punten kan halen. Dit terwijl in Duitsland het verschil tussen de Dortmunds, Wolfsburg, Leverkusen, Schalke, Eintracht, etc. relatief klein is en daar niet zomaar 1 ploeg even alle punten tegen pakt.

Is het 1 april? Wordt nou eerst eens die jaren achtereen kampioen voordat je zoiets roept. Kijkend naar de laatste decennia komt PSV namelijk meer in de buurt bij die vergelijking, als je die al wilt maken.

19 oktober 2019 om 09:14

Laatste decennia heeft ajax het beter gedaan dan psv. Dus dat is niet handig. En als je kijkt naar het totaal aantal punten van de laatste 10 jaar (de meest neutrale graadmeter) dan is er ook een duidelijk verschil. Neemt niet weg dat het in Nederland gelukkig geen Duitsland en Italië is en wij telkens een spannende titelrace hebben met altijd minimaal 2 goede titelkandidaten.

19 oktober 2019 om 09:46

Zeg het misschien verkeerd,maar bedoelde de laatste 20/30/40 jaar. Het gaat erom dat een club over 10-25 jaar in 90% vd jaren kampioen wordt wil er sprake zijn van een vergelijking met Bayern. Het draait gewoon al een jaar of 40 tussen 2 clubs die 80% van de kampioenschappen pakken. Onze competitie lijkt dus meer op Spanje dan op die van Duitsland!

19 oktober 2019 om 09:58

Dan zeg je het ook nu weer verkeerd, 30 jaar geleden, in de jaren 90, heeft Ajax het Nederlandse voetbal gedomineerd met 5 nationale titels, 3 Knvb bekers, 2 CL finales, 1 CL eindzege, 1 wereldtitel, 1 Uefa cup, en 1 Europese supercup als gevolg.

19 oktober 2019 om 10:47

Haha de laatste 30 jaar vriend! Kom jij aan met enkele jaren uit die dertig jaar. De afgelopen 30 jaar, afgelopen 40 jaar is PSV vaker kampioen geworden als Ajax. Just facts. Maar dat was het punt niet, dus er was niet 1 club die 90% van de kampioenschappen won. Dat waren er namelijk 2, Ajax en PSV!

19 oktober 2019 om 11:28

1989-2019 is PSV 10x kampioen geworden en Ajax 12x............

19 oktober 2019 om 12:20

1989-2019: PSV 13x, Ajax 12x, Feijenoord 3x, Az en Twente 1x! Wel goed tellen vriend.

19 oktober 2019 om 12:58

Je hebt gelijk, ik zag eerst 10x, maar op een andere site staat 13x. Mijn excuses.

19 oktober 2019 om 14:35

Kan zijn maar Ajax is de enige club met drie sterren. En de vierde is onderweg als Ajax zo doorgroeit. Neemt niet weg dat PSV ruim tweede staat.

19 oktober 2019 om 14:43

Nou chapeau hoor. Jullie hebben allebei een time-frime weten te kiezen waarin resp. PSV of Ajax het beste uit de bus komt. Waarom is dat toch zo'n obsessie voor sommigen. Het lopende decennium presteert Ajax het best, vanaf '00 PSV het beste, vanaf '95 Ajax, vanaf '80 Psv, all-time Ajax. Ja, wat kun je nou concluderen. Twee ploegen die vanaf 1970 op nationaal niveau erg aan elkaar gewaagd zijn (21 om 20 kampioenschappen) en die in golfbewegingen beide successen hebben behaald. Leuk om steeds het time-frame te kiezen waarin een van beide beter lijkt maar dat slaat nergens op.

19 oktober 2019 om 16:12

Wat mij in dit soort discussies verbaast is dat alleen het kampioenschap lijkt te tellen. Het is beter alle eindklasseringen op te tellen en dan te delen door het aantal jaren. Want het maakt mijns inziens wel uit of je in een niet kampioensjaar 2e of 5e wordt.

19 oktober 2019 om 17:18

Ik vind de eindrangschikking als je geen kampioen wordt dan weer nietszeggend, want het zegt niet per definitie iets over hoe goed het seizoen was. Als je 2e wordt op 10 punten van de kampioen heb je het dan beter gedaan dan als je op de laatste speeldag 3e wordt op 2 punten van de kampioen? Als je van de laatste 7 jaar het gemiddelde neemt zal Feyenoord nog niet eens zover achter PSV staan. Echter als je naar punten zou kijken staan de Rotterdammers er tientallen achter.

In de jaren 10 is Ajax 5 keer kampioen geweest, psv 3 keer,

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2432
2.Vitesse2212
3.Feyenoord2112
4.PSV2014
5.FC Twente1812
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
Q. PromesAanvaller93
A. OnanaKeeper90
D. TadićAanvaller97
L. TraoréAanvaller96
AntonyAanvaller84
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

145 fans
Verdediger, 21 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Juventus 1 0 0 0
2019/2020 Juventus 29 4 5 0
2018/2019 Ajax 33 3 1 0
2017/2018 Ajax 33 3 8 0
2016/2017 Ajax 11 2 0 0
Laatste voetbalnieuws

Italiaanse media vellen kritischer oordeel over De Ligt dan Pirlo

Matthijs de Ligt maakte dinsdagavond zijn rentree in de Champions League. De centrumverdediger van Juventus keerde zaterdag al terug in de Serie A en maakte tegen Ferencváros (2-1 zege) zijn eerste...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 25 november
Romelu Lukaku wordt door Real Madrid gezien als de toekomstige opvolger van Karim Benzema. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren