Marokkaanse bond meldt zich in Groningen: ‘Het kwam als een verrassing’

Vrijdag, 11 oktober 2019 om

Met Noussair Mazraoui, Ahmed El Messaoudi, Hakim Ziyech en Oussama Idrissi spelen er al een aantal Marokkaanse internationals in de Eredivisie en de kans lijkt groot dat dit gezelschap binnenkort uitgebreid zal worden. FC Groningen-verdediger Amir Absalem kreeg namelijk onlangs een belletje van de Marokkaanse voetbalbond en zal naar alle waarschijnlijkheid binnenkort zijn debuut maken in de selectie van de nieuwe bondscoach Vahid Halilhodzic.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat Amir Absalem in de toekomst uit kan groeien tot vaste waarde bij Marokko?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door sirius)

Dit zijn toch geen jongens die Marokko verder zullen brengen? Deze gasten worden zwaar fysiek weggezet tijdens Afrika cup door de sterke Afrikanen. Hoe staat het met het talent van Marokkaanse afkomt in Frankrijk? Valt me op dat veel net-niet voetballers uit NL veel kansen krijgen in Marokko, terwijl vroeger juist veel uit Frankrijk kwam.

11 oktober 2019 om 21:51

spelers als Malcuit (Napoli) en Guéndouzi (Arsenal) kan Marokko goed gebruiken, maar ze willen allebei niet voor Marokko uitkomen. Hierdoor moet Marokko in een andere vijver vissen en komen ze dus aan met dit soort spelers

11 oktober 2019 om 21:54

@Marega88pace Dat snap ik. In verleden ook Fellani, Kaddouri, Rami en die spits uit Duitsland. Maar vroeg me af hoe het met talent uit Frankrijj zit, vroeger kwamen meeste daar vandaan.

11 oktober 2019 om 21:58

Ja die kiezen liever voor Frankrijk tegenwoordig (behalve Harit bv) het valt me op dat de Spaanse jongens toch vaker voor Marokko kiezen zoals Hakimi (real/bvb) en touaizi (city) en een paar uit de juegd

11 oktober 2019 om 22:01

@ marega en krilling. Malcuit zou amper basis spelen bij marokko. hakimi basisspeler van dortmunt speelt daar. En hij koos marokko boven spanje. En benatia belhanda boufal kozen ook voor marokko in de tijd dat frankrijk geen grote spelers als mbappe kante varane had. En Carcela verkoos marokko boven belgie.

11 oktober 2019 om 22:07

@maega88pace, Malcuit en Guendouzi zijn halfbloed Marokkanen, dus die vergelijking gaat niet helemaal op. Maar de toekomst van Marokko ziet er goed uit hoor, met toptalenten Hakimi en Harit, en verder veel spelers die ook naar een degelijk niveau kunnen toegroeien, zoals Idrissi, En-Nesyri, Mazraoui, Ait Benasser, Mendyl, Aguerd, Achraf Dari, Tagnaouti, Kiyine, Touaizi en echt nog veel meer die ik nu vergeet. Ziyech en Boufal zijn natuurlijk ook beiden pas 26.

12 oktober 2019 om 00:37

Het probleem van Marokko is dat de spelers op clubniveau het allemaal wel leuk doen en potentieel wereldtop/subtop zijn, alleen zodra ze allemaal hetzelfde shirt dragen en samen gaan voetballen veranderen ze in kkd voetballers

12 oktober 2019 om 11:47

@Marega88pace heeft Touazi voor Marokko gekozen? Dst heb ik gemist. Niet alle uit Spanje. Een Munir Haddad en Brahim Diaz niet. Vooral een Munir hadden ze goed kunnen gebruiken.

12 oktober 2019 om 11:53

@mbappe222 Ja die kozen voor Marokko boven Frankrijk. Vooral een Benatia was opvallend. Zoals ik boven ook aangaf, eerst kwamen veel spelers van Marokko uit Frankrijk. Zelfs als ze daar 2e divisie speelden, werden ze geselecteerd. Nu zie je vooral veel (ex) eredivisie spelers of Midden oosten. Daarom was ik benieuwd hoe staat het met Marokkaanse talent in Frankrijk. Frankrijk heeft een veel groter Marokkaanse gemeenschap dan NL.

12 oktober 2019 om 12:00

@marocberkane vind jij Harit echt een toptalent? Bedoel je toptalent voor Marokko of een speler met potentie die bij een topclub zal belanden? Verder denk ik dat een Ziyech heel veel spijt heeft van zijn te snelle keuze nadat hij gepikeerd was. Er valt weinig te winnen daar en rest is middelmaat die andere zaken belangrijker vinden dan presteren, zoals sisha filmpjes posten. Sws als Marokko beetjr wil presteren dan moeten ze die Midden Oosten gasten bedanken voor hun diensten en niet meer oproepen. Met schoon schip maken kan je jongens als Ziyech weer blij maken. Als hij nu kijkt naar Oranje en een beperkte Babel op RB dan denkt hij vast daar had ik kunnen spelen. Met jongens die spelen bij Barca, Liverpool, Juventus.

12 oktober 2019 om 12:02

@Marega88pace Wie zijn allemaal potentieel wereldtop? Ik zie alleen Hakimi bij Real later basis spelen en mogelijk Ziyech als hij kans krijgt. Ziyech zie ik liever op RB bij Real dan Bale. Vraag alleen is gaan die 2 Brazianen hem niet snel voorbjj qua groei.

12 oktober 2019 om 16:10

@mrkrillin - Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Het kan ook niet zo zijn dat een nationaal elftal enkel of voor een overgroot deel bestaat uit spelers die geboren en getogen zijn in een ander werelddeel. Dan heb je meer weg van een club. Verder weet ik niet hoe Ziyech denkt en het heeft geen zin om het er nog over te hebben. Hij heeft destijds een keuze gemaakt en dan is het klaar.

12 oktober 2019 om 19:13

Munir wilde alsnog voor Marokko uitkomen achteraf

12 oktober 2019 om 19:26

Denk dat basisspeler van Napoli echt wel kans maakt om bij Marokko te spelen, Hakimi kan ook op RM/La/Lm uit de voeten dus dat kan prima

11 oktober 2019 om 21:58

Ik denk niet dat Absalem een grote rol gaat spelen in het Marokkaans elftal. Wellicht dat ze wel wat potentie in hem zien voor de toekomst want hij is natuurlijk pas 22.

12 oktober 2019 om 12:03

@marocberkane misschien ook handig om die Brahim Diaz weer te polsen. En hoe staat met Munir Haddad, ze waren heel druk met hem via procedures om hem toch voor Marokko te laten spelen. Is dat definitief over?

12 oktober 2019 om 13:52

Munir el Haddadi gaat niet meer lukken. Hij had spijt van zijn keuze voor Spanje en de Marokkaanse voetbalbond zou een opening hebben gevonden in de FIFA-reglementen om toch nog te switchen. Maar ondanks verschillende pogingen willen zowel de Fifa als het CAS hier niet aan meewerken. Ook Brahim Diaz gaat hem niet worden. Meerdere keren benaderd door de Frmf en hij wil echt voor Spanje uitkomen.

Deze spelers uit eredivisie spelen 9/10x paar oefeninterlands van marokko dan worden ze niet meer opgeroepen. Ze komen vaak te kort zoals tanane, labyad, tighadouni, ayoub, aisatie etc

11 oktober 2019 om 22:27

Datzelfde gebeurt toch ook bij Nederland? Rosario, Ramselaar, Brenet, Hendrix, Bazoer, El Ghazi, Riedewaldt, etc. Allemaal spelers die na een paar leuke wedstrijdjes in de Eredivisie debuteren bij Oranje, om vervolgens nooit meer opgeroepen te worden. Dat hangt gewoon af van de ontwikkeling van de betreffende speler.

12 oktober 2019 om 02:02

@marockerkane, al die voetballers die je noemt zijn nog vrij jong. Ze kunnen best terugkeren naar het Nederlands elftal. Brenet zat geloof ik trouwens ook alleen maar bij omdat Karsdorp en Janmaat weer eens geblesseerd waren. Normaal gezien zou die er ook niet bij zitten.

12 oktober 2019 om 03:33

Marocberkane ja daarmee zeg ik niveau van marokko ligt hoog

12 oktober 2019 om 13:24

Maar die jongens werden niet opgeroepen om ze te binden. Het is wel duidelijk dat de Marokkaanse bond momenteel alles pakt wat het pakken kan, ongeacht de kwaliteit. Dat is wel een wezenlijk verschil.

12 oktober 2019 om 14:21

Heb jij gemist dat er een nieuwe trainer is? Dat hij zoveel mogelijk spelers aan het werk wil zien bijvoorbeeld, ik noem maar iets geks!!

12 oktober 2019 om 14:23

@sirius, dat is echt totaal niet waar. Om even in te gaan op de namen die hierboven genoemd worden. Labyad komt al vanaf de U19 uit voor Marokko en was dus al gebonden, Ayoub heeft nog niet eens voor Marokko gedebuteerd, Aissati was basisspeler van Ajax en daarvoor al 2 seizoenen bij PSV en verdiende die oproep dus. Tannane hetzelfde, had een topseizoen bij Heracles en heeft 9 interlands achter zijn naam staan. Het is dus niet zo dat hij na één oproep er meteen niet bij zat. Als hij dit seizoen de lijn doortrekt bij Vitesse zie ik hem snel weer in de selectie komen. Tighadouini kwam ook uit voor jeugdelftallen van Marokko.

12 oktober 2019 om 16:04

Ik heb ook niet gezegd dat ze enkel worden opgeroepen om ze te binden en ik heb het helemaal niet over Aissati, Ayoub, Tannane enzovoort gehad. Het is simpelweg m'n observatie dat de Marokkaanse bond druk bezig is met scouten in Europa. Het is namelijk erg reeel dat het Marokkaanse elftal over 10 jaar enkel nog bestaat uit spelers die geboren en getogen zijn in Europa.

11 oktober 2019 om 23:03

Je noemt Aissati? Aissati was echt een grandioze voetballer met de mentaliteit op de verkeerde plek. Maar die kwam geen voetballend vermogen te kort hoor.....

De 32 jarige van Hintum heeft hem (volledig terecht) uit de basis gespeeld bij FC Groningen. Ik hoop toch niet dat Marokko uit deze vijver moet vissen, want dan staat het Marokkaanse voetbal er wel heel slecht voor

11 oktober 2019 om 23:17

Voetballr Gefaald is gefaald. Te kort komen heb ik het over en dat heeft die gedaan. Hij speelde laatste jaren bij kleine clubs in rusland en turkije. Of noem je dat niet falen ?

12 oktober 2019 om 12:09

@lord het is een negatieve cirkel waarin Marokko zit. Dit soort gasten krijgen ook kans, waardoor je hard zou roepen tegen Ihattaren ga lrkker voor Oranje spelen met toppers. Maar ja als de goede spelers (zoals Afellay, Boularouz, Fellaini, Adil Rami, Kaddouri, Munir Haddad en zelfs el Ghazi) kiezen voor andere landen dan heeft Marokko weinig keuze en moeten ze wel uit dit vijvertje vissen. Met Ziyech, Hakimi, Benati en Harit sloegen ze best een grote slag. Hier hadden ze toen moeten doorpakken en niet de clan uit het Midden Oosten blijven oproepen. Afgelopen jaren was net een sekte. Je had een Boussoufa zonder club en werd gewoon opgeroepen.

Tja, het lijkt tegenwoordig meer een voetbalclub dan een nationaal elftal. Die zoeken de Europese velden af naar jongens met Marokkaanse roots en pakken momenteel alles wat ze pakken kunnen.

12 oktober 2019 om 14:23

Heb jij gemist dat er een nieuwe trainer is? Dat hij zoveel mogelijk spelers aan het werk wil zien bijvoorbeeld, ik noem maar iets geks!!

12 oktober 2019 om 16:01

Hoe is dat een argument? Sorry hoor, maar als je nu al aan komt zetten met een wisselspeler van FC Groningen is het niet zo moeilijk om te begrijpen dat ze die jongens zo snel mogelijk willen binden.

12 oktober 2019 om 16:05

Vind jij dit dan de juiste werkwijze? Zo veel mogelijk spelers oproepen? Het maakt niet uit of ze spelen of bankzitter zijn. Zolang ze maar bij een degelijke club zitten.hoe kun je zo werken?

13 oktober 2019 om 06:28

Het is toch de "trainer" die gecharmeerd is van dit soort spelers! De bond geeft deze trainert gewoon de ruimte en "tijd" om zijn eigen selectie beleid erop na te houden. Deze absalam en "soortgenoten" werden onder renard toch steevast genegeerd ook toen hij basis was bij Groningen. Is dat genoeg argumentatie voor jou? Dus als je bedoelt met "ze" de bond dan heb ik dat nu toch wel met genoeg argumenten onderuit gehaald. En aan het end van de rit zal blijken of het selectiebeleid van Halilhodzic heeft gefaald/geslaagd. Is de trainer zijn keuze! Ik zou absoluut niet zo te werk zijn gegaan, meestal is dat gewoon suicide voor je eigen carriere als trainer. Maar time wil tell! die gast zit er nog maar net, doet gekke dingen maar wie weet heeft de marokkaanse bond een einstein als trainer aangesteld. En hoe bedoel je zo snel mogelijk binden? Net alsof de hete adem van de Knvb in de nek van Frmf hijgt en ze scouts naar alle uithoeken van de wereld sturen hahahaa jij laat mij lachen. Met absalam en de zijnen kan de bond rustig nog 4 jaar wachten of het wat wordt de Knvb zal waarschijnlijk toch nooit komen. Maar ik kan natuurlijk ook ongelijk krijgen. Want een benatia speelde ook maar bij een 2e divisie clubje!

Leuk voor Amir! Is hem gegund.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Marokko

FIFA ranking: 39
393 fans
Actuele wedstrijden
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Marokko.

0 fans
Verdediger, 23 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 25 november
Romelu Lukaku wordt door Real Madrid gezien als de toekomstige opvolger van Karim Benzema. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren