KNVB deelt boete van 45 euro uit aan FC Emmen-aanvoerder Jansen

Vrijdag, 4 oktober 2019 om

De KNVB heeft Anco Jansen een reprimande en een boete gegeven, zo meldt het Dagblad van het Noorden vrijdagmiddag. Volgens Voetbal International gaat het om een symbolisch geldbedrag van 45 euro. De momenteel geblesseerde aanvoerder van FC Emmen wordt bestraft voor kritische uitspraken over het scheidsrechterskorps en de VAR, die hij vorige maand deed. Twee weken geleden werd al duidelijk dat de tuchtcommissie van de KNVB een vooronderzoek was gestart naar Jansen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Is het terecht dat Anco Jansen een boete krijgt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

45 reacties (laatste reactie door orwell)

Toch te bizar voor woorden. Met de gele kaart voor berghuis door Higler (had donker donker rood moeten zijn) en de gele kaart tijdens Emmen-ADO voor Meijers na bestudering door de VAR heeft Jansen het gelijk toch 110% aan zijn zijde....

4 oktober 2019 om 13:02

Daar gaat het de Knvb echt niet om, NUL tegenspraak, dat is wat telt.

4 oktober 2019 om 13:41

Het gaat erom dat Jansen de gedragscode niet heeft gerespecteerd en dat mag niet. Dat de knvb diezelfde gedragscode ook niet respecteert door al die blunders dat doet niet ter zaken.

4 oktober 2019 om 14:56

Een boete voor SR en VAR zou meer op zijn plaats zijn geweest. Met de nu uitgereikte boete is de Knvb het eens met SR en VAR en is daarmee even incompetent. Je zal het maar uit willen stralen...

4 oktober 2019 om 15:09

Waarin heeft hij gelijk dan? Als er 100 fouten worden gemaakt en de VAR corrigeert er 1, dan is het toch eerlijker geworden?

4 oktober 2019 om 15:28

@falonso Natuurlijk niet. Dat de VAR de overtreding van Berghuis bijvoorbeeld als geel bestempeld is erger dan wanneer het zonder Var als geel bestempeld wordt. Je hebt immers voldoende technologie om in te zien dat het een donkerrode kaart was en brengt jezelf in vernedering met dit soort beslissingen. Daarnaast kreeg bv van Persie wel een rode kaart voor dezelfde overtreding vorig seizoen waarbij de Var niet ingreep en de rode kaart dus terecht vond, dus Anco heeft zeker een punt dat het constante willekeur is met de Var. Dat corrigeren waar je op doelt gaat vaker fout dan goed, dus om te stellen dat er verbetering is wanneer er 1 gecorrigeerd wordt, is imo onzin, want je maakt in dat geval 99 fouten tov 1 goede beslissing. Vergeet niet dat de Var ook -in eerste instantie- juiste beslissingen beoordeeld en zomaar af kan doen als een foute beslissing, waardoor de beslissing onterecht wordt gecorrigeerd.

4 oktober 2019 om 18:38

Je stelt een hoop zeg. De var doet meer fout dan goed... kan je nooit onderbouwen want dat gebeurt niet. En als de scheids en var het nu niet zien, zagen ze het ook niet voor de var. Je overdrijft zo enorm, niet te geloven. Natuurlijk is het een enorme fout mbt Berghuis en anderen. Nog steeds doet de var meer goed dan fout, het is alleen nog steeds wel teveel fout en ook goed fout. Willekeur is er altijd geweest, en interpretatie zal dan ook blijven. Dit is een proces en zal steeds beter worden.

5 oktober 2019 om 08:52

Ik ben nog steeds wel voorstander van de VAR, maar je stelling is natuurlijk niet helemaal juist dat het eerlijker wordt als hij een deel van de fouten corrigeert. Aan beide kanten vinden 3 trek en duwmomenten plaats bij corners. De scheidsrechter ziet het alle 6 niet en de VAR grijpt aan 1 zijde 3x in. Dan heft de scheidsrechter maar 3 fouten gemaakt in plaats van 6, maar wel allemaal in het voordeel van dezelfde ploeg. Nu zeg ik niet dat het bewust gebeurt, maar grote ploegen krijgen wel iets vaker het voordee van de twijfel. Dus as de VAR ervoor zorgt dat er aan een zijde ingegrepen wordt, dan zorgt hethersteen van fouten iet er definitie voor een eerlijker spel.

4 oktober 2019 om 15:24

Alleen zijn woordgebruik in deze ging gewoon te ver, daar is hij gewoon terecht voor bestraft. Je kan het ergens niet mee eens, maar communiceer het gewoon op een normale correcte manier en niet zoals hij deed.

4 oktober 2019 om 15:34

@jw888: Jansen heeft 0% gelijk. Iedereen vergeet het tijdperk voor de Var. Sterker nog, iedereen romantiseert het. Hoe vaak werden er niet elke week aan koeienfouten gemaakt op het veld. Natuurlijk is de VAR nog niet 100% (zal het ook niet worden), en deze grote fouten moeten er heel snel uit. Maar nog steeds is het een heel stuk eerlijker geworden. Daarin sloeg Jansen door en moet dat gewoon niet doen.

4 oktober 2019 om 23:20

Klopt, ben het met je eens hoor. Maar het is toch onverklaarbaar dat zelfs nadat de var de beelden bekeken heeft berghuis en Meijers geen rode kaart kregen?? Dat de var, met 2-3 paar extra ogen dat niet ziet (of: wil zien) dat is te bizar voor woorden. Gelukkig is er genoeg eerlijker geworden en zijn penalty’s gegeven die anders niet gezien waren en werden en doelpunten goedgekeurd waar buitenspel aan vooraf ging

Yep dit is de Knvb ten voeten uit! Kritiek op ons? boete!!!!!kim Jung Un was er trots op geweest, ik vind het echt te zot voor woorden in ieder geval.

4 oktober 2019 om 14:11

Tot zover het reflectief vermogen bij onze overkoepelende bond. Het erge is nog dat men straks de opleving van Nederlandse talenten toe gaat kennen aan het eigen handelen. Ze zijn met de directie al bezig om flink te innoveren om hun eigen naam ergens in de gouden rand van het succes te graveren. Wat boffen wij toch met zulke wijze heersers aan het roer.

4 oktober 2019 om 15:30

Kritiek is niks mis mee, tenzij je de gedragscode niet respecteert, dan kun je hoog of laag springen maar dan weet je gewoon dat je zoiets kan verwachten.

4 oktober 2019 om 17:27

Gedragscodes die kritiek in de kiem smoren komen erg dichtbij zaken als censuur en machtsmisbruik. Nu is dat hier verre van aan de hand, maar ik denk ook niet dat er een klankbord is waar voetballers hun input kunnen geven aan de gang van zaken. Het is allemaal erg naar binnen gekeerd bij de Knvb, wat bij een concept als de VAR een slechte zaak is, omdat niemand nog de wijsheid heeft hoe het wel moet. Nog erger is, dat ze dat binnen de knvb wel denken als je van Egmond en Wiedemeijer hoort na elke discutabele beslissing.

Hij mag toch zijn mening geven? Wat een onzin. Beetje kritiek en ze geven je een boete, daar maakt de KNVB zich alleen maar kleiner mee

4 oktober 2019 om 14:29

Gedragscode van de KNVB móet gerespecteerd worden, belachelijk maken doen ze zelf wel.

Vind het echt niet kunnen hij gaf zijn mening en had gelijk maar schupte de knvb tegen de schenen heel triest dat je hiervoor bestraft word

Onder het mom van een gedragscode de meningsvrijheid inperken is heeeeeel eng gedrag.

4 oktober 2019 om 15:04

Vrijheid van meningsuiting is geen vrijbrief om te mogen beledigen. Hij mag zeggen dat de VAR het spel niet eerlijker maakt en dat het lijkt of er sprake is van willekeur, maar hij mag (zeker als aanvoerder) niet zeggen dat de scheidsrechters er geen klote van kunnen.

4 oktober 2019 om 15:33

En waarom zou je dat niet mogen zeggen? Als jij vindt dat zij er geen klote van kunnen, dan mag je dat toch gewoon zeggen? Hij beledigt hen niet persoonlijk, maar gewoon om hun functioneren. Niks mis mee toch?

4 oktober 2019 om 15:35

Nee, dat mag je zeker niet gewoon zeggen. Beledigen valt niet onder de vrijheid van meningsuiting.

4 oktober 2019 om 15:59

En wat is er dan precies beledigend in dit verhaal? Als ik slecht functioneer op mijn werk en ik krijg dat te horen, word ik dan beledigd?

4 oktober 2019 om 16:05

Nee, maar als jij in de krant zegt dat de directie van jouw bedrijf er geen klote van kan, heb je waarschijnlijk wel een Officiële Waarschuwing te pakken, als je al niet ontslagen wordt.

4 oktober 2019 om 21:33

Tuurlijk mag hij zeggen dat ze er geen klote van kunnen. Dat valt gezien de jurisprudentie in het Nederlands strafrecht niet onder beledigen..

4 oktober 2019 om 23:01

Inderdaad totaal geen belediging! Houdt ik de rechtzaak geen stand... Die mannetjes bij de KNVB eens wat ballen kweken en een dikkere huid. Een boete van 45 is natuurlijk een dikke farce en geeft maar aan dat ze het gewoon met Jansen eens zijn...

Het zijn een stelletje zielige halzen bij de KNVB het lijkt wel een regime ze moeten die scheidsrechters eens een boetes geven voor het willekeurig fluiten wat ze doen ( zie overtreding Berghuis), en dan met een stalen gezicht nog gelovig overkomen met zo’n belachelijke uitleg er zijn scheidsrechters bij die kunnen niet eens op hun vingers fluiten , blijkbaar mag je niets zeggen ik zou ook die boete never betalen al moest ik er voor naar een rechter , wat een arrogantie en zelfingenomenheid bij dat zootje wat KNVB heet .

4 oktober 2019 om 15:33

De boete niet betalen? Dat zou heel dom zijn. De gedragscode is op verzoek van de clubs in het betaald voetbal door het bestuur betaald voetbal vastgesteld. FC Emmen, zijn werkgever, heeft die gedragscode ondertekend. Anco Jansen zou dus kansloos zijn als hij de boete, het is trouwens maar 45 euro dus waar praten we over, zou laten toetsen door een rechtbank. Ik denk trouwens dat hij niet meer speelgerechtigd is als de boete te lang open blijft staan.

4 oktober 2019 om 23:05

Haha jij gelooft jezelf ook echt of niet? Een spelers licentie intrekken omdat hij een belachelijke boete niet betaalt?! Dat zou onze bond nog geloofwaardiger maken. Het is het CJIB niet wrlk allemaal dwangmiddelen hebben als iemand zijn boete niet betaald... Iemand zijn baan afnemen voor een bedrag van 45 euro's, dat kunnen zelfs Makkelie en Kamphuis niet recht lullen bij een rechter!

5 oktober 2019 om 16:27

Ik heb het nergens over het intrekken van een spelerslicentie of het afnemen van een baan. Misschien moet je gewoon reageren op wat er staat. Daarnaast hoeven Makkelie en Kamphuis niets recht te lullen bij een rechter, want die zijn hier helemaal geen partij in. Het gaat om de gedragscode van de knvb, die op verzoek van de clubs (dus ook op verzoek van de werkgever van Jansen) is ingesteld en waar elke speler zich aan geconformeerd heeft.

Goed dat de Knvb ingrijpt. Het kan toch niet zijn dat een aanvoerder van Emmen je een spiegel voor houdt. Je kunt je afvragen wat erger is, deze boete of de inhoud van het verhaal (lees: de oneerlijke beslissingen van de scheidsrechters). Laat de Knvb hier eens tegen optreden !!

4 oktober 2019 om 16:01

Eindelijk iemand die het gewoon eens is met de sanctie. Het is toch niet meer dan normaal dat de bond zo'n boete uitdeelt aan iemand die een voorbeeldfunctie heeft. Toen Messi zo'n uitspraak deed volgde er ook een sanctie, welke nog vele malen zwaarder was ook.

Begint hier op noord korea te lijken. Natuurlijk moeten clubs en spelers respect voor de arbitrage hebben in het veld maar daarbuiten moeten ze gewoon hun mening kunnen geven. De VAR is mijn inziens een toevoeging maar nog geen groot succes. Ik pleit voor evaluatie en als ik het voor het zeggen zou hebben dan zou ik de volgende wijzigingen doorvoeren:- zuivere speeltijd van 2x 30/35 minuten (tijdrekken helpt niet en VAR momenten gaan ook niet ten koste van de speeltijd)- VAR wordt ten alle tijden gebruikt bij doelpunt maar alleen voor buitenspel en bal wel of niet over de doellijn geweest- 1 of 2 VAR aanvragen per helft door uitsluitend de aanvoerder. Dit mag voor alle overige situaties (penalty, inworp, hoekschop, geel of rood etc.) In dat geval bekijkt de VAR de situatie en nemen zij ook de eindbeslissing. Gelijk blijft VAR aanvraag staan en ongelijk verlies van VAR moment.- Elke andere speler die gaat zeiken bij de scheidsrechter direct een gele kaart.Verder fluit de scheidsrechter gewoon zijn eigen wedstrijd.

De knvb duldt geen kritiek en straft mensen die hun mening geven. De knvb is een trieste bedoeling.

Wat een onzin zeg de beste man geeft zijn mening en denk dat hij hierin vele achter zich heeft staan en word vervolgs bestraft. Triest dat ze daar bij de knvb zo op reageren, kijk even realistisch naar iets en kom met duidelijke richtlijnen want soms is het echt niet meer te volgen. Dat begint zo langzamerhand niet een mening maar een feit te worden en dat kan toch niet de bedoeling zijn van dit systeem.

Het wordt hier weer door verschillende mensen behoorlijk groter gemaakt dan het is.hij heeft gewoon een terechte straf gekregen die valt gewoon te billijken als je de gedragscode niet respecteert.als een scheidsrechter bijvoorbeeld zou zeggen na Tottenham-Bayern dat die van Tottenham er geen kloten van kan, zou die gelyncht worden. Je moet elkaar gewoon respecteren en accepteren dat mensen fouten maken en ja daar hoef je het niet mee eens, maar dat kan nog altijd op een respectabele manier gecommuniceerd worden.

Een schande dat deze man hier een boete voor krijgt. De Knvb neemt de laatste tijd de meest gekke beslissingen. Allemaal onder het mom van beter voor het Nederlands voetbal.. En dan een boete geven omdat iemand kritiek heeft. Waar zijn ze toch mee bezig.daarnaast heeft Jansen volkomen gelijk. De spelregels veranderen per speelronde, de var is geen peil op te trekken en elke scheidsrechter gooit het op interpretatie. Het is 1 puinhoop. Verander de spelregels dan zo dat er geen interpretatie meer mogelijk is.

Een boete op basis van een uitspraak waar hij z’n mening geeft?

Nou, nou. Dat vooronderzoek heeft wel z'n vruchten afgeworpen zeg. Doe dan niks man.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Emmen

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.FC Twente18-1
13.FC Emmen13-12
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina FC Emmen.

15 fans
Middenvelder, 30 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 14 november
AS Roma gaat in januari voor een aanvallende versterking vanwege blessures van Nikola Kalinic en Henrikh Mkhitaryan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren