De Ligt krijgt prachtig commentaar van Buffon; media delen cijfers uit

Zaterdag, 28 september 2019 om

Matthijs de Ligt kan terugkijken op een sterk optreden in de wedstrijd tussen Juventus en SPAL (2-0). De verdediger kwam achterin nooit in de problemen en zette de aanval op die leidde tot het openingsdoelpunt. De Italiaanse media zijn positief over De Ligt en doelman Gianluigi Buffon reageert op de website van Juventus lyrisch op het optreden van zijn ploeggenoot.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

24 reacties (laatste reactie door scepticus38)

Meer vertrouwd met het niveau? Sorry maar het niveau kan hij makkelijk aan, dat heeft hij vorig jaar laten zien. Dat hij moest wennen aan het team en het systeem ok, maar niet het niveau.

28 september 2019 om 19:16

Het niveau waar de Ligt de laatste paar weken het tegen moest opnemen (fiorentina,atletico uit, Napoli uit, o.a.) is toch wel anders binnen komen dan tegen tegenstanders uit de eredivisie. Af en toe speel je tegen een topploeg uit de CL, en in Nederland heb je nog Psv, maar toch is dit wel een ander niveau. Zijn foutjes worden veel sneller afgestraft.

29 september 2019 om 08:06

De Ligt heeft in mijn ogen helaas de verkeerde keuze gemaakt door, ingegeven door Raiola, te kiezen voor de centjes ipv voor het voetbal dat bij hem past. In Italie is hij, op dit moment, niets meer dan een iets bovengemiddelde jonge getalenteerde verdediger die nog een hele lange weg te gaan heeft. Doordat hij zwaar opgehyped is geworden de afgelopen 1,5 jaar is er een belachelijk hoog bedrag betaald voor hem. Het zal heel lastig zijn voor hem om dit bedrag waar te maken.

29 september 2019 om 10:53

Het woord gehyped kende ik al, daar is later overhyped bij gekomen en nu is De Ligt ineens weer opgehyped. Het moet niet gekker worden, afkeer doet vreemde dingen met een mens.

28 september 2019 om 19:18

Klopt maar in Italië verwachten ze andere dingen van een verdediger dan in Nederland/ajax. Daar moet hij wel aan wennen.

Commentaar krijgen van een medespeler als Gigi stelt toch veel meer voor dan de cijfers die de kranten geven. Buffon verduidelijkt zijn mening tenminste ipv een cijfer te geven zonder meer. Pure aandacht vragen door met lage cijfers te gooien in het begin van het seizoen. Gelukkig weten wij als supporters beter. Overigens hoop ik dat Paulo de voorkeur krijgt op de basisplaats ipv Higuain. Wat is Dybala toch uitstekend, gewoon puur genot om naar te kijken. Meer van dat!

28 september 2019 om 19:20

Dat slaat nergens op. Kranten zijn neutraal en objectief (tot op zekere hoogte), en medespelers het tegenovergestelde. Buffon gaat niet zeggen dat de Ligt een dramatische wedstrijd speelde en het niveau niet heeft. En volgens mij gaven de kranten ook gewoon goeie cijfers dus waar klaag je om?

28 september 2019 om 19:36

Ieder zijn mening natuurlijk, wat jouw stukje over de kranten betreft. Het was overduidelijk dat De Ligt meteen werd afgestraft met lage cijfers. terwijl het best nog wel meeviel. Ik blijf erbij, hij komt er. Alleen kost dat tijd, iets wat men vaak niet begrijpt. Ook de kranten niet. Nu hij deze wedstrijd goed gespeeld heeft, beaamt Buffon dit gewoon. Als hij slecht speelt zwijgen de medespelers over het slecht spelen maar motiveren ze hem gewoon, wat inderdaad logisch is.

28 september 2019 om 19:41

Kranten neutraal?

28 september 2019 om 19:47

De kranten geven enkel om hoe goed de Ligt het die wedstrijd deed. Lekker boeiend hoe goed hij potentioneel over 30 wedstrijden kan zijn. Dat is niet relevant als hij blunders van jewelste maakt in de wedstrijd die de krant beoordeelt die dag. Of moeten we de Ligt standaard een 9.5 geven puur door zijn potentie? Ik snap dus niet wat je aan het bazelen bent over die kranten en Buffon. Menen dat de kranten een of ander complot tegen de Ligt hebben en dat Buffon wã©l objectief is, vind ik lachwekkend

28 september 2019 om 20:04

Ik denk dat je het inderdaad niet snapt. Maakt ook niet uit, je geeft het zelf aan. Tevens waren er andere spelers bij Juve die het slechter deden in een bepaalde wedstrijd, maar toch De Ligt ondermaats beoordelen. Los van zijn potentiã£â«le kansen, is dit gewoon belachelijk hoe vaak hij geviseerd wordt. (desondanks verdediging in Italiã£â« gevoelig ligt) Een complot wel heel overdreven om het zo op te vatten. Overdrijven is een kunst.

28 september 2019 om 21:01

In welke wereld zijn kranten objectief? Elke krant heeft een bepaalde richting waar ze naartoe schrijven. In Italië heb je genoeg kranten die pro en tegen juve zijn. Dus heel objectief is het niet.

28 september 2019 om 19:20

Dat slaat nergens op. Kranten zijn neutraal en objectief (tot op zekere hoogte), en medespelers het tegenovergestelde. Buffon gaat niet zeggen dat de Ligt een dramatische wedstrijd speelde en het niveau niet heeft. En volgens mij gaven de kranten ook gewoon goeie cijfers dus waar klaag je om?

Met een goede dribbel zette hij de aanval op bij de 1-0? Sorry maar wat?? De Ligt liep wat meters op omdat er ruimte lag en gaf vervolgens de bal breed naar de zijlijn. Dit is echt veel te veel credit voor zijn aandeel in de 1-0. Hij zag er wel wat rustiger uit vandaag. Dat komt wel goed met hem.

28 september 2019 om 19:42

Voor de mensen die later hier zijn gekomen. De tekst is inmiddels aangepast, nu staat er dat hij de aanval opzette bij de 1-0. Ook dat is enorm genereus. Ze konden dan beter iets over de 2-0 neerzetten, waar De Ligt een kopduel wint en daarmee de bal verovert waaruit Juventus de aanval van de 2-0 opzet.

Waarom die superlatieven? Lyrisch ... Gewoon een sterke, goede wedstrijd van De Ligt.zeg dat dan

28 september 2019 om 19:32

VZ gebruikt inderdaad te vaak superlatieven, waardoor het eigenlijk z'n waarde verliest.

Verdedigen zijn bij Ajax of Juventus is uiteraard anders. Waar je bij Ajax moet opbouwen en counters eruit moet halen, heb je bij Juventus niet echt voetbalkwaliteiten nodig om te verdedigen.

Hebben mensen een link naar die geweldige dribbel van De Ligt? Ik kan hem in de samenvattingen niet vinden.

En nu naar de realiteit ..... ze speelden tegen SPAL! Vergelijkbaar met hoofdklasse. Als de ligt slecht zou hebben gespeeld kon hij beter stoppen met ballen.

Kom op hey! Ik mag hopen dat hij tegen het Emmen van de Serie A zijn mannetje staat. Deze wedstrijd is geen enkele graadmeter voor de prestaties van de Ligt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Juventus

1055 fans
Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Juventus3211
3.Lazio2415
4.Cagliari2411
5.Atalanta2212
Voor de complete stand: Serie A

125 fans
Verdediger, 20 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Juventus 9 1 2 0
2019/2020 Ajax 0 0 0 0
2018/2019 Ajax 33 3 1 0
2017/2018 Ajax 33 3 8 0
2016/2017 Ajax 11 2 0 0
Laatste voetbalnieuws

De Ligt: ‘Laatst hebben we wat gegeten na de onderlinge wedstrijd’

Matthijs de Ligt meldde zich maandag met een beter gevoel bij Oranje dan een maand geleden. Waar hij in zijn eerste maanden als speler van Juventus vaak bekritiseerd werd vanwege een...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 13 november
Paris Saint-Germain ziet Antoine Griezmann als een interessante kandidaat om Kylian Mbappé in de toekomst op te volgen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren