Steun Legioen doet gewisselde Feyenoorder goed: ‘Mooi natuurlijk’

Vrijdag, 27 september 2019 om

Feyenoord liep donderdag tegen AZ (0-3) tegen de eerste competitienederlaag van het seizoen aan en de zeperd in De Kuip is hard aangekomen bij de spelersgroep van trainer Jaap Stam. Orkun Kokcü, die tegen AZ voortijdig naar de kant werd gehaald, erkent dat het na afloop heeft gedonderd in de kleedkamer van Feyenoord.

“De trainer was kritisch en teleurgesteld. Dat lijkt me ook logisch”, vertelt Kokcü vrijdag in gesprek met het Algemeen Dagblad. “We komen de afspraken op het veld niet na en dan gaat het mis. Zoals? Het gaat er vooral om dat we beter moeten samenwerken.” Feyenoord speelt zondag weer een thuiswedstrijd, met ditmaal FC Twente als tegenstander. “Dat blijft altijd een voordeel”, aldus de jonge middenvelder. “En dat moet het ook blijven. In De Kuip spelen blijft het lekkerste dat er is.”

Kenneth Vermeer: 'We hebben zeker kwaliteit, maar alleen daarmee red je het niet'

Kokcü werd tegen AZ gewisseld door Stam, tot woede van de Feyenoord-aanhang. De trainer van de Rotterdamse club werd op een fluitconcert getrakteerd, terwijl de de naam van de middenvelder minutenlang werd gescandeerd. “Ik hoorde het ja. Mooi natuurlijk”, erkent de Feyenoorder. “Maar ik verwacht meer van mezelf. Meer dwingend zijn in balbezit. Daar help ik ook de ploeg mee. Wij kunnen veel beter dan dit. Dat hebben we dit seizoen al laten zien.”

Stam gaf na afloop van het thuisduel met AZ al een persconferentie, waardoor de trainer van Feyenoord vrijdag niet opnieuw aanschoof om vragen van de pers te beantwoorden. Een beslissing die al enige tijd geleden is genomen door de directie, dat momenteel alleen bestaat uit interim-bestuurders Sjaak Troost (technische zaken) en Mark Koevermans (algemene zaken). Kokcü, die door Feyenoord naar voren werd geschoven om interviews te doen, houdt zich echter liever op de vlakte wat betreft bestuurlijke aangelegenheden. “Over bestuurlijke kwesties kan ik niet zoveel zeggen. We richten ons op het spel. We weten dat het beter moet en kan. Zondag moeten we vol gas geven.”


Poll

Vond jij het terecht dat Orkun Kokcü werd gewisseld door Jaap Stam?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door sirius)

Terecht dat de Kuip het er niet mee eens was. De gevestigde garde ging af als een gietter, en dan ga je zo'n joch slachtofferen. Ie leek wel een amateur, Botteghin liep verdwaasd rond, Berghuis zou ik er al uit gehaald hebben als trainer want ik verwachtte bij de eerste stevige tackel van hem een rode kaart als goedmaker. Maar nee … je haalt een jonkie eruit. Stam: dat was een slappe actie van je!!

27 september 2019 om 17:03

Precies dit. En dat ook nog is voor not-so-samba Sam. Gooi dan gewoon Bannis er gelijk in.

27 september 2019 om 17:04

Alsof het publiek het had gewaardeerd als Stam bij een achterstand zijn beste aanvaller zou wisselen om een statement te maken vanwege een niet gegeven rode kaart.

27 september 2019 om 17:07

Weet je, er was in de rust een hoop commotie over "de tackle", noem het tacklegate voor mijn part, en je weet niet hoe de scheids dat in de rust ervaren heeft. Het veld is nat, Berghuis maakt een sliding en de scheids geeft rood. Waarom niet? Daarom uit voorzorg naar de kant halen had ik niet verkeerd gevonden.

27 september 2019 om 17:13

Zonder Berghuis blijft er bitter weinig over bij Feyenoord. Dan heb je min of meer alleen nog Fer en Kokcu. Fer is geen aanvaller en Kokcu is nog jong (en dus wisselvallig). Bovendien ga je (zoals Master D al aangeeft) 'jouw' beste aanvaller niet wisselen omdat hij een potentieel rode kaart-waardige tackle inzet.

27 september 2019 om 17:28

Berghuis is zelf ook wisselvallig en word een beetje overschat. Als het loopt kan hij lekker ballen maar als het niet draait behoort hij vaak tot de zwakkere schakels. Zo speelde hij gister ook weer een waardeloze wedstrijd.

27 september 2019 om 17:33

Als je thuis met 3-0 van AZ verliest, zou ik me meer zorgen maken over de verdediging en het middenveld in plaats van over een aanvaller. Als er dan 1 speler een voldoende heeft gehaald, is het al teveel.

27 september 2019 om 17:41

Feyenoord mist in iedere linie kwaliteit dus ook aanvallend. Je verdediging begint in de aanval en het was Berghuis die meerdere keren zijn man liet lopen waardoor Geertruida 2 man kreeg.

27 september 2019 om 20:31

Die aanvaller laat wel continu Wijndal lopen. Dat kan een tactische keuze van Stam zijn, maar dat pakte in ieder geval niet lekker uit.

Stam mag van mij oprotten. Geeft jongens als larsson oneindig krediet en geeft de jeugd nauwelijks kansen. Kokcu is een prachtspeler waar je samen met Berghuis het team om heen moet bouwen.

27 september 2019 om 17:16

Stam zit gewoon in een hele lastige positie. De jonge spelers brengen buiten Kokcu vooral wisselvalligheid en niet eens zoveel kwaliteit, terwijl spelers als Larsson ook het vereiste niveau niet brengen, maar wel wat zekerder zijn in hun spel. Je kunt niet op de onbevangenheid van een jong talent bouwen in een ploeg die absoluut niet draait. Je kunt Stam niet de schuld geven dat hij moet werken met een totaal onevenwichtige selectie en weinig kwaliteit voor Feyenoord-begrippen.

27 september 2019 om 17:23

Je kunt Stam zekers wel de schuld geven dat hij in de voorbereiding elke keer met Botteghin, Jan Arie en Van Beek bleef spelem. Je kunt hem ook zekers kwalijk nemen dat hij Botteghin aanvoerder maakt. Je kunt hem ook zekers kwalijk nemen dat die Narsingh in dr spits neerzet terwijl die daar niet thuishoort. Je kunt hem zekers kwalijk nemen dat die Senesi op het meest idiote moment laat debuteren. Je kunt hem zekers kwalijk nemen day grote talenten ala Azarkan en Bannis geen minuten krijgen bijna terwijl Vente dood leuk 2 keer mocht starten. Je kunt hem zekers kwalijk nemen die louter verkeerde beslissingen maakt. Ben een beetje klaar met Stam. Dan heb ik 100x liever Kuyt die over meer tactisch inzicht bezit.

27 september 2019 om 17:31

Met wie had hij dan moeten spelen in de voorbereiding? Feyenoord heeft Botteghin, Van Der Heijden, Van Beek en Johnston, terwijl Ie en Senesi aan het einde van de transferperiode kwamen. Hij had dus alleen maar de beschikking over die drie of vier in de voorbereiding. Verder zijn Azarkan en Bannis beiden pas 17 jaar en op dit moment niet aantoonbaar beter dan hun concurrenten, maar wel wisselvalliger en gevoeliger voor kritiek. Verder: Wanneer heeft Kuyt ooit laten zien om over tactisch inzicht te beschikken als coach?

27 september 2019 om 17:33

Jaja, stam eruit en kuyt bezit meer tactisch inzicht. Iets korter door de bocht en je krijgt een tijdstraf. Kijk, ik ben geen fan van de trainer stam, nooit geweest ook, maar het is niet allemaal zo zwart wit. Ik zou bijvoorbeeld geen trainer weten die structureel punten gaat pakken zonder een spits, terwijl je 8 vd 10 keer (in de eredivisie) geacht wordt de sterkere van de 2 in de eredivisie te zijn.

27 september 2019 om 17:41

Ik beoordeel Kuyt dan ook vooral als speler waarbij ik het altijd een slimme speler vond. Ja liever dat soort jongens de kans geven die zich nog kunnen ontwikkelen dan een hardloper in de spits neer te zetten. Dar is pas onkunde. Hij had toch Geertruida, Tapia of Fer daar uit kunnen proberen? Hoenkan je opbouwen met die gasten achterin? Heb je gezien tegen Soton? Was lachwekkend.

27 september 2019 om 17:42

Nou ja minder punten dan nu lijkt me onmogelijk. Volgens mij had Gio hetzelfde materiaal en die deed het vrij aardig.

27 september 2019 om 17:46

De eigenschappen van een spelerscarriere projecteren op een (beginnende/toekomstige) trainer is onzin. Met dezelfde kulreden is Stam aangesteld;’die kan ze hard laten werken.’ ... daar zien we niets van terug.Ik snap niet dat je een verdedigende middenvelder in de spits oppert terwijl je het niet ziet zitten in een ‘hardloper’.De start van stam kun je moeilijk vergelijken met die van gio. Die heeft geen crisis in de top achter de rug en een half niet-fit basisteam in de schoot geworpen gekregen. Die had automatismen want hij wisselde zelden. Hij had 2,5 spits tot zn beschikking... en hij lag er in europa meteen uit tegen trencin. De resultaten van stam (ook al zijn het maar voorrondes) zijn in europa nu al beter dan onder zn voorganger.

27 september 2019 om 18:05

ElPhenomeno, Dat is niet waar, Gio had Vilhena en Van Persie tot zijn beschikking. Van Persie was met afstand de beste speler van Feyenoord die had in zijn linkerteen meer voetballend vermogen dan heel de selectie bij elkaar.Zonder hem had je vorig seizoen zeker 20 punten minder gehaald.

27 september 2019 om 19:05

Het enige wat je Stam kan aanrekenen is dat ie met Narsingh in de spits speelt. Voor de rest niet met je eens.. en de voorbereiding had je geen andere verdedigers. En Larsson heeft er nu eindelijk een concurrent bij met Sinnistera die zich goed ontwikkeld. Botthegin of Vermeer zijn de enige die aanvoerder kunnen zijn in dit team. Aan de ene kant ben ik niet overtuigd van Stam , maar aan de andere kant kan ik me niet 123 bedenken wie hem kan vervangen. Van Marwijk riep ik vorig seizoen , maar kan me herinneren dat ie al voorzien is , weet alleen ff niet meer waar.

27 september 2019 om 21:21

Sinds wanneer wil ik een verdedigende middenvelder in de spits neeezetten? Ik had het over Fer centraal achterin. Tja en met Gio wonnen we van United en Napoli. Zo ken ik ze ook wel weer.

27 september 2019 om 21:22

Vilhena vond ik niet eens heel spectaculair. Vind Fer niks minder. Van persie ander verhaal, maar die was de helft van de tijd er ook nier bij.

27 september 2019 om 21:23

Je slechtste speler aamvoerder maken kan nooit goed zijn.

27 september 2019 om 22:32

Van Marwijk? Alsjeblieft niet, die kiest 12, 13 man en daar doet ie t mee. Had in zijn 4 seizoenen kampioen moeten worden. Wisselde altijd laat en voorspelbaar. Had Gio ook een handje van...altijd Bassie ook. Pfff. Fraser zal in de winter ook Sparta niet zomaar laten vallen. Stam moet wel wat laten zie qua progressie van de winterstop, maar logische vervangers zie ik nauwelijks.

27 september 2019 om 18:32

Was van Stam al langer bekennd. Gaf bij Jong Ajax ook de voorkeur aan jongens als Pelle Clement tov Frenkie of Nouri. En speelde hij echt met een geweldig elftal afbraakvoetbal. En bij een vrij beperkt elftal waar Feyenoord over beschikt wil hij met een hoge defensieve lijn spelen. Tja.

27 september 2019 om 19:22

Downwards; Die hoge defensieve lijn zou wel kunnen mits er aansluiting zou zijn (beide kanten op). Maar dat is er niet. Alles staat mijlenver uit elkaar of andersom hutje aan mutje. Gisteren dat eindeloze heen en weer gebrei, tenenkrommend. Waar ik over Narsing enkele PSV maten geloof en geloofde moet ik rekening gaan houden dat Ajacieden gelijk hebben over Stam. Of hij is tactisch slecht of hij krijgt zijn ideeën niet in de groep of ... de hele groep is slecht (Waar ik niet in geloof).

Ik neem dat deze jongen helemaal niet kwalijk hoor, maar de 'grote' coach kwam gisteren na de wedstrijd ook weer met een hoop dooddoeners: neuzen dezelfde kant op, samenwerken, afspraken nakomen, de koppen bij elkaar steken. Vaak als er zo gesproken wordt, is er voorlopig geen structurele verbetering in zicht. Ik snap de keus voor Stam nog steeds niet. Bij een club als Feyenoord moet een trainer aan één van de volgende voorwaarden voldoen: een jongen van de club zijn of ervaring als coach hebben in moeilijke omstandigheden (druk, chaos, etc).

27 september 2019 om 17:20

Dit heeft niets met Stam te maken en alles met de selectie. Er is een gebrek aan kwaliteit en als de balans dan ook nog eens afwezig is, heb je gewoon een enorm probleem waar zelfs coaches als Advocaat geen antwoord op zouden hebben. Dit Feyenoord heeft een slome verdediging, een voorspelbaar middenveld zonder creativiteit en aanvallend zijn ze volledig afhankelijk van Berghuis en Kokcu. Als die jongens dubbel gedekt worden, heb je Feyenoord aanvallend al bijna ontmanteld als je het goed uitvoert. Feyenoord gaat het dit seizoen ontzettend moeilijk hebben tegen counterploegen die heel snel om kunnen schakelen.

27 september 2019 om 17:38

Maar dat is het leuke. AZ is helemaal geen counterploeg maar combineert er lustig op los. Daar hebben ze ook enorme moeite mee. Ik sta er niet raar van te kijken dat Utrecht, Vitesse en AZ alle 3 boven Feyenoord eindigen. Puur omdat die als collectief voetballen en niet leunen op 1 (=lees Berghuis) speler die alles moet opknappen. Dat kan die jongen helemaal niet. Stam is er mede debet aan dat het centrum niet functioneert. Dat is de basis van een succesvol voetbalteam. Je centrum deugt niet, en vervolgens werkt dat door naar het middenveld, de zijkanten en voorin. Tuurlijk is het pech dat een Jorgensen het hele seizoen al kwakkelt met van alles en nog wat, maar dat zou niet het grootste probleem moeten zijn. Achterin begin je met bouwen, en daar mist het essentieel. Namelijk een zeker centrum.

27 september 2019 om 21:21

@sirius als je selectie niet de kwaliteit heeft om aanvallend te spelen waarom wil je ze dan wel dat spel laten uitvoeren? is het niet zo dat je een systeem verzint dat past bij de kwaliteiten van je spelers?

27 september 2019 om 23:32

@sirius; zo sloom is de verdediging momenteel toch niet? Eerder razendsnel minus botteghin. Karsdorp, haps en ie hebben prima snelheid. Als senesi niet tegenvalt heb je een prima snelle verdediging volgens mij.

29 september 2019 om 16:12

Karsdorp en Haps zijn backs. Centraal is het te langzaam.

Er kan gezegd en gedaan worden maar meneer Stam is met zijn staf verantwoordelijk voor wat er op het veld moet gebeuren. Schijnbaar speelt van Gastel ook nog een enorme grote rol op de achtergrond. Er zit geen eenheid in het team. Stam is verantwoordelijk voor de opstellingen, afspraken en conditie en die is ver te zoeken met zijn zogenaamde trainingen om 08:00 uur te gaan geven. Wat heeft hij daarmee bereikt. Dan zie je weer wat voor lafbek het is door Larsson (zijn vriendje schijnbaar) er in te zetten. Zet dan Bannis erin, eigen jeugd die zich wel willen geven maar niet van die nietsnutten. Er zit voldoende kwaliteiten in de ploeg en daar is de staf verantwoordelijk voor die uit te buiten en lukt ze dat niet dan is er maar een weg en dat is de uitgang. Technisch kan Stam ze niets bijbrengen dat heeft hij zelf niet in huis.heel snel zal er ook de gehele structuur gewijzigd moeten worden. Feyenoord is toch ook de trots van dit land geweest en met deze onbenullen aan het bewind wordt de club gewoon kapot gemaakt. Dus niet alleen Stam is verantwoordelijk, de gehele leiding van boven tot onder. Nooit geen oude schoenen weggooien voor er nieuwe zijn en dat hebben ze nu wel gedaan ondanks de oude schoenen ook meer slecht hebben gedaan dan goeds. Daar heeft Feyenoord nu de naweeen van. Haal Gio maar terug die bakt er met deze groep gegarandeerd meer van dan deze meneer Stam. Het legioen wordt op deze wijze bedonderd en erg is dat die altijd in grote getalen naar de kuip komen en blijven aanmoedigen en zo in de steek worden gelaten. Zij verdienen een waardig team en een waardie beleid dus sta aub snel op RvC of VvF om de boel om te goeien.

Stam is gewoon op een verkeerd moment ingestapt (al kan ik daar persoonlijk wel om lachen) ook in Zwolle maakte hij af en toe bijzondere keuzes. Na de wedstrijd tegen Feyenoord moest stam opeens naar Rotterdam komen . Een stap die veel te vroeg kwam voor hem. Bij een goed draaiend feyeboord had hij die kans nooit gehad natuurlijk dus ik begrijp zijn keuze wel, maar ik denk dat iedereen dit wel had zien aankomen. Dat stam alles verwezen wordt vind ik overdreven. Met het elftal dat Feyenoord heeft moeten zij echt wel in staat zijn om de top 3/4 te halen. De spelers maken de domste fouten en lopen er bij al makke schapen. Zijn die topsporters nou allemaal gebroken door een loopje met de stichting om 0800?

Applaus van mij als hij Berghuis er een tijdje naast zet. Wat een verwend kind is dat. Denk dat meer mensen in het team dit zouden waarderen. Grenzen stellen. Er is geen controle en geen fatsoen. Een aanvoerder die niemand durft aan te pakken en ook geen aanvoerder is. En ook al in de kop hebben dat er alleen thuis gewonnen kan worden. Ja, dan wordt het uit heel erg lastig. En Stam. Tja, die heeft een baan en valt verder niet zo veel te verwijten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Actuele wedstrijden

2 fans
18 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 21 november
Naast Real Madrid heeft ook Barcelona Raheem Sterling op de korrel. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren