Kraay ziet ‘gênante’ situatie: ‘Als Troost belt, laat hij hem drie keer gaan'

Zondag, 15 september 2019 om

Renato Tapia heeft een betrekkelijk opvallende seizoensstart achter de rug bij Feyenoord. De middenvelder uit Peru was in eerste instantie overbodig en werd door technisch directeur Sjaak Troost richting de uitgang gemanoeuvreerd. Nu wil Feyenoord het aflopende contract van Tapia verlengen en Hans Kraay junior vindt dat hij wel wat mag eisen in de onderhandelingen.

“Die jongen moet zelf beslissen wat hij doet. Een speler kijkt ook naar zijn eigen belangen, natuurlijk”, zegt Mark-Jan Fledderus, technisch directeur van FC Groningen, als bij Goedemorgen Eredivisie van FOX Sports gevraagd wordt wat Tapia zou moeten doen. Arnold Bruggink heeft een suggestie voor Feyenoord. “Dan is het toch heel logisch dat je zijn contract verlengt met een gelimiteerde transfersom? Dat lijkt het meest voor de hand te liggen, dan bouw je in ieder geval zekerheid in voor de speler.”

“Dit is wel echt gênant voor Sjaak Troost”, voegt Kraay jr. toe. “Hij heeft gewoon gezegd: ‘Je moet wegwezen, ik laat niet met me spelen. Als je nog een jaar contract hebt, moet je maar meewerken’. Tapia is lekker zijn eigen gang gegaan, is gaan zitten en neemt alleen zijn telefoon op als het hem uitkomt. Als hij ziet dat Troost belt, laat hij hem nog drie keer bellen. Hij gaat een goed contract tekenen en hij heeft gelijk ook, want ze zijn daar slecht met hem omgegaan.”

Kraay jr. vindt dat Troost op zich wel een goede selectie heeft neergezet bij Feyenoord. “Ik had een alternatief voor Nicolai Jörgensen proberen te halen, uit de second league in Engeland. Een houthakker van twee meter. Als Jörgensen er niet is, hebben ze geen alternatief”, reageert de analist. Bruggink is kritischer op de samenstelling van de selectie van Feyenoord. “Je kijkt ook een beetje naar de waarde van je elftal? Rick Karsdorp komt terug, vorig jaar haalden ze Jordy Clasie. Het is heel erg bekend en voorspelbaar wat er allemaal gebeurt. Ik denk niet dat je de waarde van een elftal zo omhoog brengt, wat iets is waar Feyenoord juist naar moet kijken.”


Poll

Ben jij het met Hans Kraay jr. eens?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door sirius)

Ze zitten in de hoek waar de klappen vallen. Op de voorhand al weten dat je dit seizoen om plek 3 gaat strijden. Tapia die als laatste lacht. De voorspelbare transfers, straks komt Cabral nog terug. Je beste speler is Berghuis. Ik zou me als fan lekker ziekmelden.

15 september 2019 om 10:51

Want je moet je schamen als je beste speler Berghuis is? Gewoon een hele goede speler. Dat laten zijn statistieken prima zien.

15 september 2019 om 11:02

@Buakaw omdat Ajax en PSV, 5 van dat soort spelers heeft waarbij ze dus niet in hun eentje de kar hoeven te trekken. Het gat wordt ook groter en dat is zonde. Het ergste is nog dat iedereen dat ziet en er niets mee gedaan wordt.

15 september 2019 om 11:23

Wat een onzin zeg iedereen ziet dat maar er is simpelweg te weinig geld. Feyenoord moet weer rustig opbouwen. En is daar met Kokcu, Sinisterra en Senesi rustig mee bezig. En hopelijk breekt er gaandeweg het seizoen wat meer jeugd door.

15 september 2019 om 16:39

Ajax heeft er twee en PSV vooralsnog een zo'n speler. Bij Ajax zijn alleen Ziyech en Tadic duidelijk beter en bij PSV op dit moment alleen Bergwijn. Potentie blijft potentie zolang het er (nog) niet uit komt.

15 september 2019 om 10:54

Als Feyenoorder word je geboren. Wij laten onze oren niet hangen naar een analist. Staat een prima selectie voor ED begrippen. Maar meld jij je maar ziek, dat is probleem in de huidige maatschappij...lekker ziekmelden

15 september 2019 om 11:06

@mv010, voor ED-begrippen? Je wil toch kampioen worden? Die analisten hoef je niet altijd serieus te nemen maar het zijn wel rake woorden.

15 september 2019 om 11:14

Je kunt niet in 1 transfer window alles.en iedereen halen met een relatief beperkt budget. Kampioen worden willen we allemaal, maar je met realistische verwachtingen hebben. Dus in deze voor ED begrippen hebben we een prima selectie. Nadeel is een 2e spits niet voorhanden hebben.

15 september 2019 om 11:15

We kunnen van alles willen, maar kampioen worden we niet hoor... Ik denk dat Emmen ook wel een keer kampioen wil worden in de Eredivisie, maar die kans is toch best wel klein hoor. Ik ben als Feyenoorder tevreden als we een derde plek pakken met goed spel wat niet pijn doet aan onze ogen en met een mooie Europa League campagne. Dan zien we volgend jaar wel of we net als Ajax 20 miljoen kunnen uittrekken voor een speler.

15 september 2019 om 11:38

Tevreden als we tweede worden ja! 3e plek is het minimale wat behaald moet worden.en laten we volgend jaar 20 miljoen uitgeven aan 1 speler lijkt me ook geen goed idee. Doe daar maar 3 redelijke talenten voor en hopen dan dat 2 daarvan die 20 miljoen verdubbelen. Maar goed zo simpels het natuurlijk niet..

15 september 2019 om 12:36

Ik was dan ook sarcastisch natuurlijk...

15 september 2019 om 12:00

Bullshit. Deze ploeg is veel sterker dan de meeste denken. Ze kunnen nog wel eens gaan verassen. Aan het eind van het seizoen of misschien al eerder kom je wel terug op je woorden. Die laatste zin zegt eigenlijk alles al over je...

15 september 2019 om 13:45

Triometmsn is waarschijnlijk een succes supporter. Alleen maar een fan van een club die meedoet om de titel

15 september 2019 om 16:37

Het is natuurlijk geen schande als de beste speler van Feyenoord Berghuis is. PSV wou hem niet voor niets hebben deze zomer bij een vertrek van Bergwijn. Hij weerlegt uitstekende cijfers en is eigenlijk al vanaf het begin erg bepalend voor Feyenoord. Je bent in dit geval wel erg denigrerend aan het doen...

Om je waarde van het elftal omhoog te halen heb je ook geld nodig. Als er niet voldoende is dan moet je enkele huurlingen en transfervrije spelers halen, simpel zat. Met onder meer Karsdorp als huurling prima gedaan. Fer prima versterking. Tapia, blijven hakken op Troost, we weten het nu wel Hansie. Troost, management en Tapia zijn al de in gesprek, excuses van Sjaak zijn aanvaard en heeft zelf ook al laten weten dat het 'niet erg slim' was.

15 september 2019 om 11:17

@FR_JC Om waarde omhoog te krijgen moet je juist talenten durven op te stellen. Vorig seizoen heeft Gio dit tegen gehouden. Een Martina opstellen slaat werkelijk helemaal nergens op. Je hebt in de jeugd toch wel een rb. Die had nu wat vlieguren achter de rug en Kasdorp was dan niet nodig. Claisie zelfde. Met of zonder Clasie waren jullie toch 3e geworden. Beter een Ayyoub (om hem te kunnen verkopen), een Tapia (zelfde) of een jeugdspeler. Je had huursommen bespaard en je eigen spelers hadden minuten gemaakt. Had je nu geen gedoe met Tapia of een Ayoub kunnen verkopen aan een Turkse, Duitse of Arabische club. Ook al was ht maar paar miljoen.

15 september 2019 om 11:20

Aanvullend. Als je geen geld hebt zoals jr zegt, dsn moet je ook niet het beetje wat je hebt weggooien aan huurspelers. Het lijkt wel alsof ze denken dat geld bederft in Rdam en dus snel over balk gooien. Spaar geld op en doe later pas gerichte aankoop of een buitenkansje pakken.

15 september 2019 om 11:35

@MrKrillin, over Clasie en Martina ben ik eigenlijk al wel uitgepraat, grove blunder maar was allemaal nog onder het beleid van Geel en heb je volkomen gelijk in. We hebben in de jeugd geen en die zo goed is als Karsdorp, simpel zat. Geertruida zou je om kunnen turnen tot maar die houd dat geen 40 wedstrijden vol gezien zijn jonge leeftijd. Ben blij dat Rick terug is. Jeugd moet je inderdaad op gaan stellen, maar dan moeten ze er klaar voor zijn, dat zijn Burger, Azarkan en Kökçü. Laatst genoemde is basis inmiddels en de anderen krijgen minuten. Gezien hun leeftijden, logisch, ook qua fitheid en fysiek. Bannis zal hopelijk ook minuten gaan maken, heeft nog een weg te gaan. Dus blij met ontwikkelingen van onze jeugd en dat ze tijd krijgen.

15 september 2019 om 11:40

Er zijn natuurlijk ook bepaalde verwachtingen bij ons. Dan moet je ook een selectie neerzetten. Geld werd en word niet over de balk gegooid buiten een 4 tal spelers waarvan 3 huur. (Kelly reken ik niet mee want is idd door het putje) daarnaast is Feyenoord juist geld aan het potten, Bodegom is daar verantwoordelijk voor. Die kijkt vooruit en stippelt beleid uit momenteel.

15 september 2019 om 11:44

@FR_JC ik ken de jeugdopleiding van Feyenoord niet. Maar als 3 spelers die er qua leeftijd, fitheid en fysiek nog niet aan toe zijn de eer van de jeugdopleiding moeten hooghouden is het niveau toch wel veel minder dan enkele jaren geleden.

15 september 2019 om 11:47

@Tipptopp, fitheid en fysiek als in 40 wedstrijden achter elkaar. Noem anders even 3 spelers van 17 die dat wel kunnen?

15 september 2019 om 12:00

@FR_JC Niet alleen v Geel, maar ook Gio is verantwoordelijk. Die weigerde om verder te kijken en mee te denken. Als je geen kans geeft, zul je ook nooit weten of jeugd zoveel wedstrijden kan spelen. Ze spelen niet in de KKd dus beter hadden ze meer minuten gehad Ik ben met je eens, Kasdorp is een prima speler, alleen niet fit. Is afweging. Verder was Kasdorp ook geen RB in de jeugd. Hij kreeg de kans in tijden toen Feyenoord geen geld had. Pakte zijn kans samen met Indi, Vrij, etc. Nu krijg je weer zelfde situatie. De kans is heel groot dat 3e plek hoogsthaalbare is. Je gaat een speler die niet fit is, fit maken. Tegen de tijd dst hij weer heel goed is, gaat hij weg. Roma verkoopt vervolgens aan een Duitse club. Feyenoord is weer op 1 plek niets mee opgeschoten. Eigen spelers niet ontwikkeld en geen geld verdiend. Fer doet het prima. Zo een speler snap ik wel voor de ervaring, aansturing en zijn energie. Qua verwachtingen, dit kan je managen. Als iemand van Feyenoord aantal keren blijft uitleggen dit is onze situatie en daar willrn we heen, dat de fans dit begrijpen. Zij gaan dan geen kampioenschap eisen. Ik weet zeker, dat de fans super blij zijn als ze veel talenten zien doorbreken.

15 september 2019 om 12:27

Mrkrillin, Natuurlijk is Gio net zo schuldig aan het niet opstellen van jeugd. Die hield vast aan vaste mensen en had zodoende een zeer eigen bril. Clasie o.a die stonden iedere wedstrijd met rood gemarkeerd als zekerheidje, ongelooflijk en irriteer me nog steeds... Karsdorp was een Cam, die is omgeschoold tot RB, gezien hoe hij speelt een goede zaak, zeer aanvallend en vele gaten dichtlopend, en natuurlijk ook weleens een fout. De geboden kans hebben de genoemde heren zeker gepakt in tijden van onze crisis, maar jongens die al zover zijn die hebben we momenteel niet op mijn gegeven spelers na, die gaan hun plek wel krijgen maar moeten nog minuten maken, maar kunnen geen basisplaatsen een heel seizoen aan. Niet ieder talent van nu of toen zijn gelijk in alle opzichten en deze kunnen zodoende hun kansen nog niet grijpen. Dit zal volgend jaar anders zijn (inschatting). Dat Karsdorp fit gemaakt word en speelt is zoals het is, dat is het grote nadeel aan huren van. Anderzijds als Karsdorp weer fit is in geheel dan hebben we wel een uitstekende speler in huis, ook al is het maar voor dit seizoen om doelstellingen te bereiken. --- De fans uitleggen: dat is momenteel een probleem wat er in en bij Feyenoord speelt. De directie praat niet met de supporters en laat ons weinig weten. De morrende achterban zit daar bovenop en wil gewoon horen op welke weg Feyenoord zit en welke ze aan gaat en naartoe wil.

Heerlijk om analist te zijn, even een 2 meter lange houthakker uit de second league halen en als die niet voldoet heeft Troost het weer waardeloos gedaan en heeft Feyenoord een overbetaalde speler op de tribune zitten. En dat gezeur over Karsdorp, die doet het gewoon perfect en als hij zo doorzet is komt Oranje ook in beeld want wat Dumfries kan dat kan Karsdorp echt beter.

15 september 2019 om 11:01

Wie o wie geeft deze dorps idioot een podium? Verdient met zijn tv werk minimaal 100.000 euro. Hansie Hansie past voor mij in het rijtje met Geer en Goor. Gelukkig woon ik niet meer in Nederland maar ik heb me echt dood geërgerd aan de kwaliteit van de Nederlandse tv. Gelukkig hoor je nu af en toe van Basten nog. Maar man o man wat heeft Nederland een slechte analisten. Als je het vergelijkt met bijvoorbeeld de BBC. Feyenoord is een makkelijk slachtoffer voor Hansie. Ik vind dat Feyenoord en Troost uitstekend werk hebben verricht. Een leuk team hebben neergezet naar hun mogelijkheden. Een sterke verdediging met steaks Senesi. Twee goede backs met Haps en Kasdorp. Twee goede spitsen met Jorgensen en Berghuis. Een groot talent Kokcu. Zo slecht is het niet. Maar goed blijf maar zeiken op Troost die tenminste de ballen had om zonder enige ervaring zijn club te helpen toen niemand anders op stond. Wetende dat alles wat hij doet op een weegschaal ligt. Ik vind het respectloos naar deze ras Feyenoorder. En het zou mij deugd doen als Hansie Hansie met als Geer en Goor van de tv verdwijnt. Daar missen we namelijk niks aan en het geld wat hij opstrijkt kan de omroep misschien iets wat nuttigs mee doen.

15 september 2019 om 11:45

En ze praten allemaal deOpperclown Derksen na. Troost is natuurlijk een makkelijk slachtoffer . Maar er staat met het beschikbare budget een goede selectie als die Le en Sensini tenminste zo goed zijn as men hoopt . Sowieso zijn dat eindelijk eens 2 out of the box aankopen. Ik had er nog nooit van gehoord dus dat is al heel wat beter dn de voorspelbare dure meuk van Van Geel. Dat je er soms nog een speler als Karsdorp of Fer bijhuurt , ok. Maar heb het idee dat het er na 1 jaar al heel wat minder Van Geel achtig aan toe gaat. En even een spits uit de tweede Engelse divisie halen???? Heeft die Bruggink ook maar enig benul over de bedragen die hier rondgaan en de salarissen die hier betaald worden....en wat betreft Tapia ...Zo raar is het niet hoor dat en TD baalt van een speler die speet met een aflopend contract . Hij had gehoopt een mooi bedrag ban toch we boven de 10Miljoen te krijgen , waarmee Feyenoord de markt op kon oa naar die 2e spits ....maar de clubs kwamen niet voor Tapia. Ja dan is het zonde om hem toch op de bank te houden

15 september 2019 om 12:07

Onder andere FOX Sports en Veronica geven Kraay een podium, bijzondere vraag wat mij betreft. Snap ook niet dat iemand zich kan doodergeren aan de Nederlandse tv, als ik me aan iemand op de tv zit te ergeren dan zat ik hem op een andere zender, zo moeilijk kan dat toch niet zijn. Feyenoord is een makkelijk slachtoffer maar dat geldt voor iedere club, dat is het werk nu eenmaal van analisten. De ene persoon wordt bewierookt en de ander met de grond gelijk gemaakt, je kan mij niet wijsmaken dat ze dat bij de door jou geroemde BBC anders doen. 4 van de 7 spelers die jij opnoemt waren er ook al voordat Troost op de stoel van TD ging zitten, het is mij een raadsel dat je Troost daar de credits voor geeft. Jij mag het respectloos vinden naar deze ras Feyenoorder maar diezelfde ras Feyenoorder was uitermate respectloos naar Renato Tapia en dan druk ik me nog heel netjes uit. Ik heb veel meer respect voor Tapia dan voor de ras Feyenoorder Troost. Ted Troost heeft zichzelf en zijn geliefde Feyenoord enorm in haar hemd gezet met al zijn uitlatingen, daar doen zijn achteraf gemaakte excuses niets aan af. Het zou mij deugd doen als je Tapia een paar veren in zijn kont steekt. Menig andere voetballer had gewoon zijn laatste jaar uitgezeten op de bank of de tribune maar Tapia knokt zich zodanig terug dat er geen Feyenoorder meer is die om hem heen kan. Ik vind het lachwekkend, eerst wil Troost Tapia met pek en veren het stadion uit jagen en nu wil hij zsm zijn contract verlengen.

15 september 2019 om 12:49

Het is sjaak troost , niet Ted . En zo lachwekkend is dat niet hoor , het is zelfs heel logisch. Voor een TD is niks irritanter dan een speler met nog 1 jaar contract . Want die loopt dus over een jaar gratis de deur uit. Bij zo veel clubs geldt voor zulke spelers dan het Beleid “tekenen of banken” . Tapia had net een erg goede Copa america achter de rug dus dit was een ideaal moment om een mooi bedrag voor hem te krijgen . Boven de 10 miljoen was een reëele hoop geweest. Met dat geld had hij meer ruimte gehad om dingen te doen op de transfermarkt , oa die tweede spits waar iedereen om vraagt . Logisch dus dat hij Tapia graag zag vertrekken . Had wat netter gekund , dat wel. Maar de clubs kwamen niet voor Tapia en ja dan is het zonde om deze speler te laten banken en stam ziet het in hem zitten . Dan ga je dus proberen hem zijn contract te laten verlengen ...alles om te verkomen dat een speler die in potentie zeker 10 miljoen kan opleveren straks gratis vertrekt . Lijkt me niet meer dan logisch

15 september 2019 om 13:12

Ik geef aan dat Troost een goed team heeft neergezet met beperkte middelen. Met enkele aankopen en een paar transfervrije spelers en een gehuurde speler. Een aantal waren er inderdaad al. Maar er zijn volgens mij ook contracten verlengd. Ik kijk geen Nederlandse tv meer en vind dat prima want ik vind het niveau van de meeste analisten zoals Hansie Hansie en oa Kees Kwakman beneden pijl. Bij de BBC zijn het merendeel spelers die een mooie carrière hebben gehad of trainers. In Nederland zou Marco van Basten Ruud Gullit en Louis van Gaal toch een top trio kunnen zijn. Of kijk jij liever naar Arno Vermeulen? Inzake Tapia handelde Troost als supporter. Niet bijtekenen is vertrekken anders transfer vrij. Niks mis mee alleen er is geen td die zo recht voor zijn raap is. Hier is ook excuses voor aangeboden.

15 september 2019 om 14:59

@pprins Uiteraard heb je gelijk dat het Sjaak Troost is, gelukkig maken we allemaal wel eens een foutje. Ik heb echter helemaal niets gelezen over banken of tekenen en het is ook niet waar want Feyenoord wilde een jaar geleden al van hem af. Buiten dat vind ik het sowieso al een bijzondere redenering die, in Nederland, een aantal jaar geleden gestalte kreeg bij Ajax en waar niemand een goed woord voor over had.tapia boven de 10 miljoen verkopen lijkt mij een utopie want zoveel spelers heeft Feyenoord niet verkocht voor boven de 10 miljoen en al helemaal geen speler die het seizoen ervoor nog uitgeleend is aan Willem II. Als we dan ook nog eens gaan kijken naar Berghuis die misschien wel voor 10/12 of voor mijn part 15 miljoen naar PSV had kunnen gaan dan is 10 miljoen voor Tapia natuurlijk helemaal lachwekkend.

15 september 2019 om 15:01

Wouter Inzake Tapia handelde Troost als supporter.lekkere TD ben je dan, als je zo handelt dan moet je direct een andere baan zoeken want dan ben je echt niet geschikt in wat voor functie bij Feyenoord dan ook.

15 september 2019 om 15:37

Kaassie kennelijk is hij wel geschikt want er staat toch een mooi team nu. Geplaatst voor Europees voetbal. Een aantal contracten verlengd. Het was een fout. Hij heeft schuld bekend en excuses aangeboden. Hij heeft niet iemand vermoord. Diep respect voor deze clubman.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Actuele wedstrijden

9 fans
Middenvelder, 24 jaar

In de wandelgangen

Maandag 18 november
Na Arsenal en Tottenham Hotspur is ook Manchester City geïnteresseerd in Dayot Upamecano. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren