Kanttekening bij Frenkie de Jong: ‘Dat moet hem nu juist wel uitmaken’

Zondag, 15 september 2019 om

Frenkie de Jong schitterde zaterdag bij Barcelona, onder meer door in de beginfase van de overwinning tegen Valencia (5-2) een assist en doelpunt voor zijn rekening te nemen. Hans Kraay junior is onder de indruk van de impact van De Jong in het Camp Nou. De analist vindt het meer dan terecht dat Barcelona veel geld heeft uitgegeven voor de Oranje-international.

“Ik heb vannacht de eerste helft van Barcelona teruggekeken. Die tachtig miljoen van Frenkie de Jong is hij meer dan waard. Die ballen haalt hij niet op bij de verdediging van Ajax: nu komt hij vijftig meter verder op het veld waar het megadruk is. Hij heeft er nog maar drie voor zich in de drukte”, zegt Kraay junior zondagochtend bij Goedemorgen Eredivisie van FOX Sports.

“Al twee weken geleden las ik een columnist die zei: Laat niemand zich druk maken over Matthijs de Ligt bij Juventus en De Jong bij Barcelona. Hij had volledig gelijk”, vervolgt Kraay junior. “Hij was grandioos, een schitterende goal. Samen met Ansu Fati was hij de beste. Zijn vader juicht ook nog steeds zoals hij nog steeds bij Arkel juichte.”

De oud-voetballer is van mening dat de middenvelder wel meer scoringsdrift mag etaleren. Kraay junior vindt het opmerkelijk dat De Jong na de interland tegen Duitsland (2-4) stelde het niet zoveel uit te maken wie de doelpunten maakt. "Maar dat moet hem nu juist wel uitmaken, zeker als je nu zoveel op de helft van de tegenstander speelt", besluit de analist.Gerelateerd

Meer sportnieuws

16 reacties (laatste reactie door ramondiaz)

Met alle respect voor de Frenkie de Jong fans maar VZ, in een halve dag 6 berichten waarvan 3 min of meer dezelfde berichten kan dat niet ietsje anders. Het is een uitstekende voetballer maar draven we nu niet een beetje door? Er zijn ook nog genoeg andere clubs en andere spelers die ook interessant zijn en prima dingen doen en dat verdwijnt steeds meer naar de achtergrond doordat 30% van de berichten over dezelfde clubs en spelers gaat terwijl 10% de lading ook wel zou dekken.

15 september 2019 om 11:54

Met alle respect: is het nou nog niet duidelijk dat de bezoekers nul komma nul invloed hebben op wat VZ plaatst of niet plaatst? Het gemekker van sommigen begint pathetische vormen aan te nemen. Vind je hier niet wat je zoekt? Het internet is groot genoeg, dunkt me. Zoek je heil elders en bespaar de overige bezoekers die nutteloze posts. Edit: typo

15 september 2019 om 16:03

@nick Danninga Gelukkig bepaal jij niet wat wel of geen nuttige post is, sterker nog zoek jij je heil maar elders, dit is een forum waar mensen hun mening geven of is dat allemaal een beetje te ingewikkeld voor je?

15 september 2019 om 16:24

Dan zijn jullie het eens; niemand bepaald de inhoud. Dus accepteer het.

15 september 2019 om 16:47

@ramondiaz Je hebt een punt dat hij niet bepaald wat wel of geen nuttige post is, maar jij ook niet. Dit is simpelweg een voetbalplatform en er zijn ook genoeg mensen die de exposure van bijvoorbeeld De Jong niet erg vinden. Klagen heeft geen zin, want schijnbaar leveren berichten over De Jong veel clicks op. Dan is het niet vreemd dat daar meer berichten over zijn.

15 september 2019 om 16:53

@sirius Het verschil is dat ik met enige nuance post en me openlijk afvraag of sommige berichten niet makkelijk samengevoegd zouden kunnen worden, de reactie die ik terug krijg is wat meer op de man af, dat soort gespierde taal vind ik nogal kinderlijk vandaar mijn reactie daarna.

Hilarisch dat er mensen blijven klikken en reageren op de posts over Frenkie om vervolgens te klagen. Hoe denken jullie dat dit soort sites werken?

15 september 2019 om 11:11

Sommige mensen zijn kennelijk zo naief dat ze in de veronderstelling zijn dat VZ een peperdure website in de lucht houdt om hen van de straat te houden. Achter VZ zit het Britse Perform Group dat de site in 2013 van de oorspronkelijke oprichter heeft over genomen. In 2013 is daarvoor een bedrag betaald dat kan oplopen tot 12,5 miljoen. Dat geld heeft men natuurlijk niet op tafel gelegd om clubsupporters in de gelegenheid te stellen om elkaars vliegen af te vangen, maar om er geld mee te verdienen. Ajax is met grote afstand de meest populaire en onpopulaire club van NL en beide uitingen leveren heel veel geld op. Dus is het logisch dat veruit de meeste berichten over Ajax en (oud)ajaxspelers gaan en iedereen die daar moeite mee heeft kan beter naar een fangerichte site gaan zoals het PSV- of Feyenoordnetwerk of hoe dat tegenwoordig heet.

geweldige speler die Frenkie en als dat nog niet duidelijk was zal deze 8e post over hem in 3 uur tijd daar wel voor zorgen!

Het ging misschien nog niet van een leien dakje sinds de start van het seizoen, maar tegen Valencia was hij wel echt fenomenaal en Kraay kaart ook goed aan dat hij zelfs excelleerde in een druk gebied binnen het veld. Over die scoringsdrift maak ik me niet zo druk. Die jongen wil echt wel betrokken zijn bij doelpunten als hij die kans krijgt. Dat is inherent aan een voetballer. Dat zijn scoringsdrift minder is dan bijvoorbeeld Griezmann, is niet vreemd gezien het verschil in speelstijl en positie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4903 fans
Stand
Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Dinsdag 19 november
Paul Pogba weet wel waar hij in de toekomst wil spelen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren