‘Dan hadden we nu hoogstwaarschijnlijk met AGOVV in de Eredivisie gespeeld’

Zondag, 15 september 2019 om 09:14Chris Meijer • Laatste update: 09:45

Met negen punten uit vijf wedstrijden is FC Twente voorlopig nog zonder nederlaag in de Eredivisie. Technisch directeur Ted van Leeuwen heeft met de nodige creativiteit de selectie weten samen te stellen, daar de portefeuille in Enschede nog altijd nagenoeg leeg is. “Mijn streven is om Twente uiteindelijk naar de vierde plek te leiden”, laat Van Leeuwen ambitieus weten in gesprek met de NOS.

“Financieel kunnen we eigenlijk niks. Ons spelersbudget is nog een miljoen lager dan vorig jaar in de eerste divisie. Als er voor een speler betaald moet worden, leggen we het zelfs al af tegen clubs als FC Emmen”, zegt de technisch directeur van FC Twente. Van Leeuwen heeft de reputatie gekregen goed met een bescheiden budget te kunnen werken. “Waar slaat het eigenlijk op? Ze zeggen eens iets over je. En dat blijft dan voor altijd hangen.”

Van Leeuwen begon zijn carrière als technisch directeur bij AGOVV, waar onder meer Klaas-Jan Huntelaar, Dries Mertens, Nacer Chadli en Paul Verhaegh speelden. “Het is jammer dat de gemeente ons nooit echt heeft gesteund. Ik durf te stellen dat als we daar de tijd en ruimte hadden gekregen, we nu hoogstwaarschijnlijk met AGOVV in de Eredivisie hadden gespeeld”, legt Van Leeuwen uit. Dat FC Twente vorig seizoen in de Keuken Kampioen Divisie voornamelijk op vrijdag speelde, kwam niet heel slecht uit.

“Voetballen op vrijdag, dan kon ik daarna meteen door het vliegtuig in om spelers te gaan scouten. Mijn vrouw gaat gelukkig ook vaak mee. Dan zie ik haar tenminste nog”, vertelt Van Leeuwen. Feyenoord zoekt nog naar een nieuwe technisch directeur, daar Sjaak Troost die functie in Rotterdam-Zuid momenteel op interim-basis vervult. Van Leeuwen werd al enkele keren gelinkt aan de Rotterdammers en Feyenoord mag hem bellen, maar voorlopig is er nog niks concreet. “En bovendien: ik zit nu al bij een topclub.”


Poll

Zie jij Ted van Leeuwen bij Feyenoord werken?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

11 reacties (laatste reactie door sirius)

Voor mij blijft hij voor altijd een held door het Pownews-interview! "Wie betaalt, bepaald" xD

15 september 2019 om 09:47

Geniaal was dat idd. Bijzondere vent, maar als td bewijst hij ook keer op keer goede spelers te halen van de gekste plekken. Twente zal geen enorm scoutingsteam meer hebben, dus hij doet veel zelf. Bijna alles komt dus ook echt uit zijn koker.

15 september 2019 om 16:56

FC Twente heeft het scoutingsapparaat pas net weer opgezet. Van Leeuwen is inderdaad wel de grote man, maar Evert Bleuming is ook geen pannenkoek. Die is afgelopen seizoen teruggehaald en vervult z'n oude functie weer (Hoofd-Profscouting).

15 september 2019 om 12:02

Geniaal inderdaad. ´Ik kijk altijd onder mijn auto als ik wegrijd´.

Ik weet dat het zondag ochtend is, maar hoe kun je 9 punten uit 6 wedstrijden halen en nog ongeslagen zijn?
Ze hebben 5 wedstrijden gespeeld, en hopelijk wordt dat vanmiddag 12 punten uit 6 wedstrijden!

Wat een tijden waren dat. In die jaren seizoenkaarthouder geweest in Apeldoorn en Mertens en Chadli waren toen al enorm bijzondere spelers. Het is bizar dat Mertens' weg naar Napoli begon bij Agovv. De gemeente Apeldoorn heeft de club toen aardig in de steek gelaten inderdaad, waar toen volgens mij gekozen werd om te investeren in Omnisport, een sportcomplex voor atletiek en baanwielrennen waar geen hond naar kijkt. Helaas, was mooi en goed voor Apeldoorn als stad geweest om profvoetbal hier te houden.

Als Feyenoord hem zou halen zou dat de beste transfer in jaren zijn

Dat is wel erg optimistisch. Agovv had geen draagvlak en was ook erg klein voor een profclub. Spelers gaan daar absoluut niet voor de hoofdprijs weg en spelers die hij nu bij FC Twente haalt, zijn voor clubs als Agovv helemaal niet haalbaar. Het is altijd jammer als clubs failliet gaan, maar ik geloof niet dat Agovv nu Eredivisie had gespeeld als de proftak nog had bestaan. Huntelaar en Verhaegh waren enkel gehuurd, terwijl Mertens (600.000,-), Chadli (400.000,-) samen net een miljoen euro hebben opgebracht. Dat was niet eens voldoende om de club van faillissement te behoeden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Feyenoord1210
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. PröpperVerdediger64
G. TroupéeVerdediger60
M. SadílekMiddenvelder60
M. VlapMiddenvelder61
R. ZerroukiMiddenvelder60
M. UgaldeAanvaller60
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

180 fans
Aanvaller, 34 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 23 september
Het is de vraag of Club Brugge Noa Lang in de komende transferwindow kan behouden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren