‘Wie weet komt er een moment dat ik bij Ajax terugkeer’

Donderdag, 12 september 2019 om

Daishawn Redan maakte dinsdag zijn debuut voor Jong Oranje in het EK-kwalificatieduel met Jong Cyprus (5-1 winst). De achttienjarige aanvaller speelt sinds kort bij Hertha BSC, nadat de jongeling Chelsea na twee jaar verliet. In gesprek met het Algemeen Dagblad vertelt Redan dat de tijd rijp was om de Londenaren achter zich te laten.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door valkeakoski)

"De Premier League is een competitie waar doorgaans weinig talenten een kans krijgen" En dan kies je als talent voor de premier league? Hoeft wat mij betreft niet terug naar ajax te komen.

12 september 2019 om 08:44

Je krijgt wat centjes en je speelt tegen grotere en betere gasten in jeugdelftallen, + er is altijd wel een club die je wilt als je van Chelsea komt. De combinatie van die dingen speelt een rol, vermoed ik

12 september 2019 om 11:14

Ja, qua werkzekerheid is het een prima stap, want vanuit een Chelsea kan je nog voldoende stapjes terugdoen en er voldoende mee verdienen. Als je dat vanuit Ajax doet, kom je bij Groningen terecht. Echter is het carrièretechnisch gewoon geen succes gebleken. Bruma, Rekik, Fosu Mensah, Aké, Krul, Van Aanholt.. ze hebben er allemaal een carrière als prof mee verdiend, maar geen van hen is basisspeler in oranje geworden terwijl ze wel als grote talenten vertrokken.

12 september 2019 om 12:03

Ze hebben allemaal een dik gevulde portemonnee op dit moment met een inhoud die bestaat uit een getal met 6 nullen.missie geslaagd dacht ik zo als iets ooit als hobby begonnen is toch.niet iedereen hoeft in Oranje te eindigen, voor de meeste is het gewoon "werk" waarmee ze dus een aardige duit verdienen en met een beetje mazzel vanaf hun 35e nooit meer wat hoeven te doen.kan je nog een beetje leuk babbelen zit je ook nog wel minimaal 10 jaar vast aan een praatprogramma of mag je analist zijn voor een betaalzender.

12 september 2019 om 16:59

Denk jij dat er meer in Bruma en Rekik zit? Dat waren gewoon 2 jongens die voor hun leeftijd fysiek heel ver waren. Martins Indi en Kongolo zijn bij Feyenoord gebleven en die worden ook niet opgeroepen. ON: ik hoop dat Overmars dit soort jongens op den duur terug haalt naar Ajax. Ajax heeft een fantastisch jeugdopleiding alleen pikken (vaak) de Engelse clubs jeugdspelers weg. Door dit soort jongens terug te halen blijf je eigen jeugd in je ploeg houden. Zon trip naar het buitenland maakt ze ook vaak mentaal sterker dus krijg je er een betere speler terug.

12 september 2019 om 08:49

Misschien was dat ook niet zijn doel. Je verdient meer geld, komt meer weerstand tegen en leert in een nieuwe omgeving denk ik ook om snel volwassen te worden en om met tegenslagen om te gaan. En dan als de tijd rijp is ga je ergens anders kijken.

12 september 2019 om 11:41

Dat meer weerstand vraag ik me af. Je speelt dan tegen jongetjes van 16 17 18 in plaats van tegen kerels van 30. Vandaar dat jong Ajax enzo in de kkd speelt. In spanje doen ze dat ook met het tweede elftal volgens mij.

12 september 2019 om 08:52

Als hij iets kan toevoegen aan de selectie, kan hij gewoon terugkomen. Keuzes uit het verleden tellen niet.

12 september 2019 om 09:00

‘Hoeft wat mij betreft niet terug naar ajax te komen.’Dit roep jij als fan uit rancune of koers jij volledig op ratio? Jonge spelers (inclusief hun ouders / begeleiders) maken fouten en kunnen achteraf tot andere inzichten komen. Voortschrijdend inzicht is iets moois en daarvoor hoef je, in dit geval, een jonge speler jaren na dato niet, omdat je je gekwetst voelt, af te rekenen. Zeker niet als hij oprecht iets toevoegt aan het eerste van Ajax... Voetbal is een spijkerharde business en als er geld gemaakt kan worden, is er weinig ruimte voor emotie.

12 september 2019 om 10:20

Voetbal is doordrenkt met emotie. Spelers, supporters en bestuurders handelen er heel erg vaak naar. Maar oke, puur zakelijk gezien is dit een pure ondermijning van het verdienmodel. Straks kan Ajax een transfer gaan betalen voor een zelf opgeleide speler... dan schiet je jezelf in de voet. Ik snap de spelers wel dat ze voor het geld en zekerheid kiezen, maar Ajax staat waar het nu staat doordat de beste jeugdspelers pas vertrekken na succes in het eerste. Een Redan had ook in dat rijtje moeten staan. Op dit moment vertrekken nogsteeds een aantal van de talentvolste spelers op hun 16e. Met name spitsen. De afgelopen jaren Malen, Redan, en Hoogewerf. Dit zijn gewoon 3 potentiele Ajax 1 spelers. Pure kapitaalvernietiging voor Ajax en dikke winst voor de transferbusiness. Door teveel vertrokken spelers terug te halen geef je een verkeerd signaal af in mijn ogen.

12 september 2019 om 11:16

Door hem terug te halen geef je een signaal af dat ze snel geld kunnen ophalen en de deur toch wel open blijft staan. Dat heeft niets met emoties te maken, maar puur met het precedent dat je dan schept.

12 september 2019 om 15:07

Ajax heeft deze maand ook Juan Familia-Castillo teruggehaald van Chelsea. Als zo’n jongen zich goed ontwikkeld heeft en je kunt ‘m voor een vacante positie gebruiken, dan moet je dat naar mijn idee niet laten. Sentimenten zijn leuk, maar waarom daar in stug doordraven. Uiteindelijk is het een zakelijke deal die je sluit. Om het te stellen als scheppen van een precedent vind ik wel meevallen.

12 september 2019 om 09:20

Van mij mag Redan terugkeren naar Ajax, ook al ging hij op zijn 16de op een ietwat controversiële wijze weg uit Amsterdam. Hij vertelde vorig seizoen nog, dat hij spijt had van de manier hoe hij bij Ajax vertrok. Redan op 20 juni 2018: “Trainers, begeleiders; iedereen kwam naar mij toe om te vragen wanneer ik nou bij Ajax ging tekenen. Ik voelde druk vanuit de club. Toen dacht ik: ik kom gewoon niet meer opdagen. Dat is een fout geweest. Eerlijk gezegd kan ik de houding van Ajax achteraf wel begrijpen. Ze vonden mij een groot talent en waren bang mij te verliezen.” (bron: ajax1.nl) Laten we niet vergeten dat die jongen destijds nog piepjong was en het puberbrein op die leeftlijd nog niet werkt zoals bij een volwassene. En zijn ouders hem waarschijnlijk logischerwijs in bescherming namen door hem te steunen. Volwassen Ajacieden, die hem zijn vertrek nog steeds verwijten, reageren naar mijn idee zelf nog als een boze puber vanuit de onderbuik, terwijl Redan nu inmiddels zelf op volwassen wijze durft toe te geven, dat zijn vertrek fout was en niet de schoonheidsprijs verdiende.

12 september 2019 om 09:49

Als je bij de top van de PL niet doorbreekt, kan je bij clubs als Herta, Burnley, PSV of Dortmund terecht komen. Als je niet doorbreekt bij Ajax is dat eerder Almere City.

12 september 2019 om 09:51

Ook leuk dat je Dortmund met die clubs vergelijkt.

12 september 2019 om 10:01

Sancho

12 september 2019 om 10:36

Is natuurlijk onzin. Je weet dat Ajax een van de Cuba is met de meeste jeugdproducten in het betaalde voetbal breed he. Er is denk ik geen een club in de eredivisie die geen oud Ajax speler heeft in de selectie, of iig heel weinig clubs. Dus volgende keer misschien niet zo populair proberen te zijn.

12 september 2019 om 13:41

Ajax je slaat de plank volledig mis.wat hij bedoelt is als je bij Ajax het niet red ga je naar een lager niveau dan wel prof.maar als je bij een Engelse topclub faalt krijg en nog genoeg kansen in de top van nadere clubs aangezien je te boek staat als toptalent voor een prikkie..

12 september 2019 om 17:16

Volgens mij mis je mijn punt. Ja, veel Ajax-talenten, die het niet redden in Ajax 1, komen in het profvoetbal terecht. Maar de vraag is bij welke club je terecht komt: hoeveel Ajax-talenten zijn met een omweg nog op (sub)topniveau gekomen? Promes en Bergwijn, dan wordt de spoeling dun... ex-talenten van PL-topclubs komen bij betere clubs terecht, meestal. En om dat constateren “populair doen” te noemen, dan mis je die plank behoorlijk...

12 september 2019 om 10:01

@Dylanvan Eenen Denk eens verder na: Financieel, sterkere jeugdcompetitie ook internationaal, opleiding/spel is fysieker, je hebt altijd een vangnet (Nederlandse top) als het daar niet lukt: zie Malen, Bruma etc. Een Engelse club staat nou eenmaal sterk op je CV én ja er is toch een kans om wél door te breken en speel je meteen PL. Denk eens verder na ... dat mensen deze jongens nog kwalijk nemen.

12 september 2019 om 10:21

Wel, betere ten halve gekeerd. De Premier League is idd zeker bij de top clubs niet bepaald de beste competitie voor talenten om door te breken. Chelsea is nu door nood enigszins een uitzondering. Wat betreft Redan, hij is als tiener naar Chelsea gegaan, de meeste tieners kunnen nog geen rationale beslissingen over hun cariere nemen. Zoals ik dit interview lees heeft hij nu een beter beeld wat verstandig is. Het is een getalenteerde speler. Als hij straks er een jaar Bundesliga op zou hebben zitten met hopelijk veel wedstrijden, waarom zou je hem dan weigeren bij Ajax?

12 september 2019 om 10:41

Chelsea is momenteel inderdaad enkel een uitzondering, omdat de FIFA de club dit seizoen een transferverbod heeft opgelegd. Ik denk dat Redan dit seizoen ook niet voor een basisplaats in aanmerking zou zijn gekomen. Volgend seizoen mag Chelsea er weer op los gaan in het transfergeweld en dat vooruitzicht klonk waarschijnlijk weinig veelbelovend voor Redan. Naar mijn idee is het dan ook logisch, dat hij eieren voor zijn geld heeft gekozen en voor zijn kansen in een andere competitie is gegaan.

12 september 2019 om 12:24

Hij speelde toch in de jeugd daar, dus zie het probleem niet. Wellicht is een ‘opleiding’ in verschillende landen, waar op verschillende manieren de sport wordt beleefd en gespeeld wel beter dan je hele opleiding in NL doorbrengen (zie bv studies waar je buitenlandse exchanges heb).

Dan zit je bij Chelsea en vertrek je als duidelijk wordt dat de jeugd eindelijk echt kansen krijgt. Bovendien is hij ook een spits, waar Chelsea ook al jaren iemand voor nodig heeft. Oke, nu doet Abraham het goed, maar voor het begin van het seizoen was dat echt nog niet duidelijk. Als je zo zelfverzekerd bent ga je toch voor je kans zou ik zeggen? Ideale condities om het te proberen.

12 september 2019 om 10:54

Met Bats en Giroud er ook nog zou deze Redan toch sowieso nooit spelen. Komt niet eens in de buurt van die 2 spelers en dan ook nog Abraham ervoor..

12 september 2019 om 12:09

Toen hij vertrok was de kans nog onwijs groot dat Batshuayi weg zou gaan. Dan zou hij denk ik doorschuiven als derde spits. Als je dan bedenkt dat Chelsea in 4 competities meedoet en Redan het goed gedaan heeft in de jeugd, was de kans heel groot dat hij wel een kans had gekregen. Bovendien, nu zit hij bij Hertha ook op de tribune.

12 september 2019 om 19:43

Omdat je er ook vergif op in kunt nemen dat zodra Chelsea die transferban achter zich heeft gelaten, zij weer net zo makkelijk met centen gaan strooien als voorheen. Nu doen jongens als Christensen, Mount, en Abraham het leuk, maar ik moet het eerst nog maar eens zien of zij volgend jaar ook nog zo veel spelen als dit seizoen.

Zo jammer dat hij vroegtijdig vertrok, juist naar Chelsea waar je weer dat je amper kansen krijgt in tegenstelling tot Ajax... Als hij was gebleven had hij nu de nummer 9 van Ajax kunnen zijn... Maar dat is...als. Een talent moet wel willen, dus ik ben blij met the Hunter en Traore daarachter en Tadic als alternatief !!

"De Premier League is een competitie waar doorgaans weinig talenten een kans krijgen" haha nee Chelsea is dat jaren geweest, want bij anderen is er best wat door de jeugd doorgekomen ondanks het geld wat er was.

12 september 2019 om 10:33

Hij zegt dat toch letterlijk over de Premier League in zijn algemeenheid en niet over specifiek over Chelsea? Er mogen momenteel misschien wat talenten bij Chelsea doorbreken, maar van een bewuste, structurele cultuursverandering is geen sprake . De club heeft voor dit lopende seizoen een transferverbod opgelegd gekregen, dus rest er weinig andere keus dan aanvullen en opstellen van eigen jeugd. Onder Frank Lampard staat er nu gedwongen veel jong talent in, maar als de club aan het eind van het seizoen nog steeds ergens in de middenmoot is bungelt of zelfs nog dieper is gezakt, dan is het maar de vraag of de clubleiding nog steeds voor de jeugd kiest. Je kunt er dan donderop op zeggen, dat Chelsea weer over zal gaan op het kopen van gearriveerde spelers en de jeugd weer pas op de plaats moet maken.

12 september 2019 om 14:17

En ik zeg toch dat het in de PL wel meevalt en vooral bij Chelsea erg slecht was? Volgens mij begrijp je mij verkeerd of ik jou, maar er gaat hier iets mis.

12 september 2019 om 15:09

Je hebt gelijk, ik las de zin verkeerd. My fault.

Dit soort jongens landen in de regel eerder bij PSV dan bij Ajax, omdat ze daar normaliter voldoende nieuwe aanwas hebben en ze spelers die vroegtijdig vertrekken niet snel terughalen.

12 september 2019 om 09:51

Dat denk ik inderdaad ook. Kijk bijvoorbeeld maar naar Rekik, Bruma of Malen. Dat zijn vrij recente voorbeelden waarbij dat ook is voorgevallen, waarbij Malen ook een product uit de Ajax jeugd was. Op zich heb je hier een vrij goed punt. Al heeft Ajax het nu ook gedaan met Castillo, al is hij alleen nog maar gehuurd.

12 september 2019 om 11:55

Dan moeten ze dat lekker doen. Zulke jongetjes kunnen van mij de rambam krijgen met hun familie erbij. Wat denken ze nou als het niet lukt in het buitenland komen we wel weer terug? Opdonderen zou ik zeggen. Ga maar lekker naar Helmond of Go Ahead misschien willen ze je daar wel hebben.

Ga maar lekker naar Psv ofzo. Weg is weg! Ajax had ook niet moeten beginnen aan Castilio. Zulke jongens willen graag weg dat is prima maar kom op joh.. droevig om ze terug te halen. Tja en soms loop je een pareltje mis als Malen. 9 van de 10 keer is het toch troep. Nu gaan we ze belonen omdat ze vroeg weggingen... rare gang van zaken.

12 september 2019 om 12:58

Ik denk ook dat Ajax voorzichtig moet zijn deze jongens terug te nemen. Ze worden er ook niet beter op in Engeland. Van de week Jong Oranje gezien met invalbeurt van Redan, maar Sierhuis is echt beter. Gold overigens ook voor Chong en die Turkse jongen die van NEC naar Fenerbahce ging: ze worden echt niet beter als voetballer. Ik denk dat Ajax ze alleen terug zal nemen als er hiaten in de jeugd zitten: Redan is al vervangen door Danilo en later is ook Traore aangetrokken, dus zullen ze nu niet naar een jonge spits zoeken....ajax zit wat minder goed op de vleugels, dus vandaar Castillo, die gehuurd met optie tot koop is, dus dat kan ook nog alle kanten op.overigens vind ik ook dat de Duitse competitie behoorlijk uitgehold is en het niveau daalt daar ook hard....

12 september 2019 om 13:53

De Duitse competitie behoorlijk uitgehold ? Met Leverkussen, Dortmund en Bayern 3 clubs die hier slapend kampioen zouden worden. Met Schalke, Bremen, Hoffenheim, Gladbach, Frankfurt, Wolfsburg, Leipzig, Stuttgart, Herta en (hsv) beschikken ze over de breedste middenmoot van de wereld. Daarbij lopen er ook nog 2 potentiele Ballon Dór winnaars met Sancho & Havertz. Qua intensiteit vind ik het na de PL de zwaarste competitie ter wereld. Voetbaltechnisch kunnen ze niet tippen aan La Liga, maar vind ik ze weer beter dan in de PL. Met de potentie van Duitsland zit het ook wel goed, kijkend naar de jeugdelftallen die uitpuilen van talent.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Hertha BSC

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
17.Schalke 042-17
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
A. SchwolowKeeper50
D. BoyataVerdediger50
M. MittelstädtVerdediger50
P. PekaríkVerdediger51
N. StarkVerdediger50
D. ZeefuikVerdediger50
V. DaridaMiddenvelder50
Voor de complete selectie: Clubpagina Hertha BSC.

In de wandelgangen

Vrijdag 30 oktober
Bayern München heeft de beste papieren om Denis Zakaria over te nemen van Borussia Mönchengladbach. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren