Messi spreekt zich uit over zijn rol in de transfersoap rond Neymar

Donderdag, 12 september 2019 om

Lionel Messi had Neymar heel graag bij Barcelona zien voetballen. De aanvaller van Paris Saint-Germain was afgelopen transferperiode uit op een hereniging met zijn voormalig ploeggenoten in Catalonië, maar de twee grootmachten kwamen niet tot een akkoord. Messi erkent in een interview met Sport dat hij hoopte op de komst van de Braziliaan.

"Ik had het fantastisch gevonden als Neymar was gekomen. Eerlijk: ik weet niet of de club er alles aan heeft gedaan om hem te halen, maar ik weet zeker dat het niet makkelijk onderhandelen is met Paris Saint-Germain", zegt de 32-jarige wereldster, die benadrukt dat de Catalaanse topclub ook zonder Neymar prijzen kan pakken dit seizoen.

"Ik ben niet teleurgesteld. We hebben een spectaculaire selectie en we kunnen om iedere prijs meestrijden, zelfs zonder Neymar. In sportief opzicht gesproken is Neymar een van de beste spelers ter wereld. En qua marketing en sponsors had de club ook een grote stap gezet", aldus Messi, die ontkent dat hij achter de schermen de komst van Neymar eiste.

Luis Suárez vertelde onlangs nog dat hij en Messi via WhatsApp aan Neymar kenbaar maakten dat de twee aanvallers de dribbelaar graag in het Camp Nou zagen spelen. "We hebben nooit gevraagd om een transfer van Neymar, we hebben simpelweg onze mening gegeven", benadrukt Messi. "Of ik achter de schermen de baas ben? Het is nu wel aangetoond dat dat niet het geval is."

Maradona hielp Messi met vrije trappen: 'En nu schiet hij alles raak'
Meer video's


Gerelateerd

Meer sportnieuws

15 reacties (laatste reactie door beckhamie)

Qua talent en bijdrage aan het team zou Neymar een mooie aanwinst geweest zijn voor Barcelona, maar met al zijn dingen er omheen, zijn maniertjes en dat constante schwalbes maken en doorrollen vooral, denk ik dat Neymar lekker bij PSG moet blijven.. stel dat de transfer was doorgegaan en stel je dan eens voor dat hij (of zijn vader) volgend jaar zomer de kolder in de kop zouden krijgen en “hun zinnen gezet zouden hebben” op een transfer naar Real of naar Manchester City.. Dan heb je aan Neymar echt een bron van ellende in je selectie die gewoon wegblijft!

12 september 2019 om 07:12

Dat laatste is dit jaar al geweest rond zijn beoogde terugkeer naar Barca. PSG houd gewoon hun poot stijf, die hebben er sc***t aan, aan geld. Omtrent Neymar speelt er veel meer dan enkel Neymar, het is Barcelona wat ze hoofdpijn willen geven. Een aanhoudende.

12 september 2019 om 07:13

Snap de interesse van Barcelona ook niet echt. Terwijl ze een rechtzaak met neymar over geld voeren willem ze een bron van ellende terughalen?

12 september 2019 om 08:42

Toen hij bij Barca speelde kwam hij nooit negatief in het nieuws. Verschil is dat hij bij PSG binnen kwam als DE grote man en hij bij Barca een andere plaats heeft. Ook de manier waarop hij vertrok was niks mis mee. Kocht gewoon zijn contract af, zonder problemen te maken. Was de constructie schimmig? Ja, maar niet illegaal. Daarnaast kan hij genoeg toevoegen aan het spel van Barca. Je mist iemand die iets uit het niets kan forceren wanneer Messi er niet bij is en hij is echt een missing link. Dembele heeft de potentie maar is nog niet professioneel genoeg.

Zou zeker iets toevoegen aan het spel van Barcelona. Waar nu vooral Messi gezocht wordt kan er dan ook iets gecreëerd worden via Neymar. Maar wat hierboven al gezegd wordt: je haalt geen ideale schoonzoon binnen. Hij zal ook negatief in het nieuws komen, dat moet je dan maar op de koop toe nemen denk ik, want zonder Neymar zie ik Barcelona met Valverde aan het roer geen CL winnen dit jaar. Met Neymar zou ik ze een kans geven.

12 september 2019 om 08:10

Neymar is niet zo veel beter dan Griezmann. Ik denk dat als Griezmann zijn draai heeft gevonden het aan het eind van het seizoen niet veel uitmaakt of je Neymar op links hebt of Griezmann in de spits. Ik vind Neymar een hele onsympathieke speler in t veld en buiten het veld. Hoe kan je een rechtzaak voeren over een loyaliteitsbonus en terug willen gaan naar die zelfde club, dat gaat er bij mij echt niet in.

12 september 2019 om 08:36

Mensen slaan echt helemaal door met de haat op de persoonlijkheid van Neymar. Neymar niet beter dan griezmann? Houdt toch op.. Neymar is nog steeds altijd de 2na beste speler van de wereld. Maakt echt elftal meteen 15%-20% beter.

12 september 2019 om 08:48

(Begrijpend) lezen is moeilijk op de vroege ochtend. Maar er staat toch echt "niet veel beter". Niet "niet beter". Wereld van verschil. Dus nu zelf niet doorslaan aub

12 september 2019 om 09:18

Neymar is natuurlijk een veel betere speler dan griezmann, als je dat niet (wilt) zien snap je helemaal niks van voetbal.

12 september 2019 om 10:11

Daar doe je Neymar wat mij betreft echt tekort. Wat betreft creativiteit is Neymar echt een klasse beter dan Griezmann hoor, ondanks dat dat ook een fantastische speler is. Neymar vind ik na Ronaldo en Messi toch wel de beste speler die er op de velden rondloopt. Fantastische voetballer.

Het blijft echt lachwekkend hoe mensen over Neymar praten, slaan volledig door omdat ze hem niet moeten. Lachwekkend, echt. Ook dat Messi zogenaamd alles bepaald slaan mensen in door. Natuurlijk zal Barcelona met hun beste speler ooit dingen bespreken, maar het is echt niet zo dat hij uiteindelijk bepaald wat er gebeurt, en natuurlijk wilt Messi dat Neymar terugkomt, want die ziet wel zijn fenomenale kwaliteiten, ondanks dat hij zuur is weggegaan. Neymar heeft spijt, zou ook de rechtzaak laten vallen als hij kwam, iedereen verdiend een 2de kans, en zeker iemand met exceptionele kwaliteiten zoals Neymar.

12 september 2019 om 08:45

ZEKER iemand met exceptionele kwaliteiten? Die vent is echt niet beter dan wie dan ook alleen omdat die een beetje kan ballen. Het is een verwend kind geworden. Laat hem maar eens op de blaren van zijn eigen gedrag zitten. Soms is spijt niet genoeg. En soms krijg je niet altijd alles wat je wilt, zelfs niet als je er onfatsoenlijk veel geld tegenaan gooit

12 september 2019 om 09:37

Waar heb je het over? Waar heeft hij ooit gezegd dat hij beter dan iemand is buiten het voetbal? Inderdaad, nooit. Dat mensen zich aan zijn gedrag irriteren kan ik begrijpen, al heb ik dat niet, dan alsnog kan je nog gewoon objectief zijn en zien dat het een wereldspeler is, die het verschil maakt.

Barca heeft het maximum uitgehaald voor Neymar in de de zin van. Ze hebben geboden wat ze konden, wat Barcelona dacht was gewoon te naã®ef in de zin van. Het was al een verloren zaak voor barca omdat psg wist donders goed dat Barca niet de liquiditeit had om Neymar te kopen. Ik denk persoonlijk gezegd dat PSG nooit van plan was om Neymar te verkopen 1 ze verwachten een bedrag tussen 200 en 300 miljoen puur liquiditeit. PSG wist dat niemand met zo'n bedrag ging komen. Geruchten zeggen omdat Perez een goede relatie heeft met PSG en vooral met de president. Dat er werd tegen Perez gezegd dat Neymar niet te koop is. Waardoor real vrij abrupt stopte met de onderhandelingen. Barca dacht dat ze vrij spel hadden en met allerlei betalings sytemen kwamen. Huur met optie tot koop, 100 miljoen 3 spelers enz. En PSG gaf barca hoop terwijl ze absoluut niet wilde verkopen 1 om aan Neymar te tonen dat hij niet de baas is maar de instituut Psg, en 2 Barca belachelijk maken dat ze mss een grote club zijn maar op financieel vlak kunnen ze niet tippen aan Psg. Met andere woorden is PSG de grote winnaar, Neymar op zijn plaats gezet en Barca belachelijk gemaakt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4899 fans
Stand
Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Zondag 22 september
Frank de Boer raakt Josef Martínez mogelijk kwijt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren