‘In één adem genoemd worden met Virgil van Dijk is iets heel positiefs’

Donderdag, 5 september 2019 om

Tyrone Mings is trots dat hij wordt vergeleken met Virgil van Dijk. De verdediger van Aston Villa is een groot bewonderaar van zijn vakcollega bij Liverpool, zo geeft hij aan op een persconferentie van de nationale ploeg van Engeland. Mings vertelt dat hij het niveau van verschillende verdedigers probeert na te streven, waaronder de klasse van Van Dijk.

"Ja, in ieder geval van hem, zeker. Ik denk dat hij misschien wel een van de meeste complete centrale verdedigers ter wereld is op dit moment", wordt Mings geciteerd door de Engelse pers. "Ik probeer zoveel mogelijk filmpjes van verschillende verdedigers te bekijken en ook op verschillende manieren inspiratie te halen uit diverse plekken en mensen."

"Van Dijk is zeker een speler die ik als voorbeeld zie", vervolgt de Engelsman, die het nog wel wat ver vindt gaan om de vergelijking met de Oranje-international te trekken. "In één adem genoemd worden met Virgil van Dijk is iets heel positiefs. Ik zou die vergelijkingen zelf nog niet maken. Daarvoor heb ik nog een lange weg te gaan."

"Maar het is wel leuk, die vergelijking", benadrukt de 26-jarige Mings. "De fans van Aston Villa zijn geweldig, ik vind dit soort vergelijkingen ook leuk." De verdediger is een vaste kracht in de defensie van the Villans. De stopper, deze zomer definitief overgekomen van Bournemouth, heeft dit seizoen nog geen minuut gemist in de Premier League.Gerelateerd

Meer sportnieuws

12 reacties (laatste reactie door _buffalo_)

Alweer 26 ondertussen en spelen bij villa. Ja het kan een laatbloeier zijn maar persoonlijk denk ik niet dat hij ooit het niveau van Van Dijk zal halen.

5 september 2019 om 15:26

VDijk was ook een laatbloeier hè haha. Speelde op z'n 25/26ste ook nog voor Southampton.

5 september 2019 om 15:33

dude, Van Dijk speelde op zn 25e ook nog bij een Southampton. tuurlijk was hij toen ook al verder dan Mings, maar een club waar je speelt leeftijd hoeft niet perse wat af te doen aan je kwaliteiten.

5 september 2019 om 17:08

Ben je nou serieus? 😂

Mings is echt een van de verrassingen van het seizoen wat mij betreft! Echt een hele goede verdediger die een zeer sterke indruk achter laat. Ik vind Aston Villa sowieso erg sterk en denk ook best dat ze zich kunnen handhaven en misschien wel richting plek 12 mogen denken. Ik vind ze veel sterker dan een Norwich of Newcastle die onderling uit gaan maken wie er op plek 20 zal gaan eindigen denk ik!

5 september 2019 om 15:34

als Norwich zo door gaat belanden ze echt wel boven de 20e plek. Pukki is on fire

5 september 2019 om 15:37

Dat is dus wel grotendeels afhankelijk van Pukki. Als hij een dry spell heeft, dan gaat het voor Norwich moeilijk worden denk ik

5 september 2019 om 15:45

klopt, het is geen wereldspeler, is ook deels voorgevoel, maar vorig jaar scoorde hij 29 keer uit 42 wedstrijden, geweldig stats, ik volg hem al sinds vorig jaar, ik vind het vooral geweldig wat hij presteert omdat hij uit Finland komt, er komen maar bar weinig goede voetballers uit Finland, vroeger, en nu, echt heel weinig.

5 september 2019 om 17:40

Villa fans en volgers van de Championship zijn minder verrast denk ik, Mings was sinds januari al heel erg goed bezig bij Villa. Het verschil in de verdediging van Villa voor en na januari vorig seizoen was fenomenaal en misschien wel de grootste reden waarom Villa alsnog kon promoveren (buiten Tammy en Grealish die van Villa aanvallend wel al een gevaarlijk team hadden gemaakt).

Verder vind ik Norwich toch nog steeds een betere indruk achterlaten dan Villa. Denk dat het voor de 20e plek eerder tussen Newcastle en Watford zal gaan.

5 september 2019 om 18:28

Ik was bang dat ze na een soortgelijke zomer als Fulham, heeeeel veel uitgeven, een zelfde soort seizoen zouden gaan krijgen..

Het is toch onbegrijpelijk eigenlijk dat Hiddink en Blind Van Dijk nooit bij Oranje haalden. Hij was toen al bij Celtic een beest.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Aston Villa

Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Zondag 20 oktober
Dani Ceballos heeft in het geheim een gesprek gevoerd met Florentino Pérez, de voorzitter van Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren