Heerenveen krijgt te weinig in vermakelijke wedstrijd tegen FC Twente

Het duel tussen sc Heerenveen en FC Twente heeft zaterdagavond geen winnaar opgeleverd. De ontmoeting in het Abe Lenstra Stadion eindigde doelpuntloos en dat was op basis van de eerste helft toch hoogst opmerkelijk: 0-0. De Friezen zijn nu al zes opeenvolgende thuisduels in de Eredivisie ongeslagen en dat is een evenaring van het clubrecord tussen augustus en november 2016. FC Twente heeft nu zes punten uit vier duels; één meer dan Heerenveen.

Doelpunten vielen er niet voor rust, maar het was zonder meer een vermakelijke eerste helft om naar te kijken. Na twintig minuten spelen probeerde Jordy Bruijn ogenschijnlijk via een schwalbe een strafschop te versieren, maar Pol van Boekel zag niets in de valpartij. Zes minuten later was de middenvelder dicht bij de 1-0. Julio Pleguezuelo voorkwam dat Bruijn de bal in het doel kon schuiven, waardoor het uiteindelijk alleen een corner opleverde.

Het duel ging daarna op en neer, met goede kansen voor beide teams. Oog in oog met Joël Drommel schoof Mitchell van Bergen de bal langs de verkeerde kant van de paal en niet veel later kopte Peet Bijen uit een corner maar net voorlangs. Ook in de slotminuten voor rust kon de wedstrijd nog alle kanten op. Een inzet van Aitor Cantalapiedra ging maar net naast het doel van Warner Hahn en een verre vrije trap van Ibrahim Dresevic ging via de bovenkant van de lat over het doel van Drommel.

Ook in de tweede helft, die minder spectaculair was, waren de teams van Johnny Jansen en Gonzalo García García niet in staat om te scoren. Na voorbereidend werk van Chidera Ejuke werkte Jens Odgaard de bal net naast en Bruijn schoot twintig minuten voor tijd wild over het doel van de Tukkers. Daar grote kansen ook in de slotfase uitbleven, op een poging van Odgaard na, eindigde de krachtmeting in Friesland uiteindelijk doelpuntloos.

Wie gaat dit seizoen hoger eindigen?

1
2

24 augustus 2019 om 22:48

Verbeterpunten zijn nogmaals bevestigd maar zo slecht vond ik het niet. We zijn net gepromoveerd, half nieuw team en sommige spelers spelen nog niet op de juiste positie vanwege “omstandigheden”. PSV, Groningen, Heerenveen en RKC hebben nog niet van ons weten te winnen en dat geeft ons een sterke uitgangspositie.

24 augustus 2019 om 22:51

Ik weet hoe het ervoor staat en ik ben zeker blij met een punt hoor. Mijn verwachtingen zijn ook alles behalve hoog. Maar deze wedstrijd was echt slecht. Van beide kanten.

24 augustus 2019 om 23:21

Mwoah Jopie, vond Heerenveen zo slecht niet. In de afronding wel. Desondanks kan het straks met de nieuwe Spaanse nummer 6 en het volledig fit worden van Berggreen ineens op zn plek vallen en eerlijk gezegd verwacht ik dat ook. Gebaseerd op hoop; toegegeven

25 augustus 2019 om 00:01

Komt misschien omdat Heerenveen 8 opgelegde kansen onbenut liet. Dus 1 gestolen punt....

25 augustus 2019 om 06:57

Hoezo gestolen? In de eerste helft had Twente ook 3 keer kunnen scoren. Alleen in de 2de helft verprutste heerenveen een goede aanval...verder vind ik een schalwbe geen kans. Ging er een bal boven op de lat en nog een gevaarlijke vrije bal. 2de helft waren jullie dreigender..maar ik heb onze keeper maar 1 x echt moeten zien ingrijpen. Je doet net of we alleen voor het doel hingen..
Gestolen punt? Nee, heerenveen had op basis van de 2de helft iets meer recht op een overwinning.

25 augustus 2019 om 11:39

Heb alleen de samenvatting gezien. Op het schot van Aitor na, alleen maar Heerenveen gezien. Hadden in mijn optiek ook moeten winnen. Dus Twente mag zeer blij zijn met dit punt. Ook gezwijnd met de 2e geel van die krullenbol. Net als met de drie punten tegen FC Groningen. Als je die er aftrekt staat Twente er niet zo goed voor hoor.

26 augustus 2019 om 09:42

Haha ja ALS ALS Als… Wat een onzin reactive is dit zeg, haha
ALS we hadeen gewonnen van RKC stonden we er veel beter voor… ALS we alles hadden verloren stonde new onderaan… man man man, type dan niks..

24 augustus 2019 om 23:03

6 punten uit 4 wedstrijden. Heerenveen uit en groningen uit 4 punten bij elkaar.
Na alle ellende en net gepromoveerd mag je daar heel blij mee zijn, slecht zal het nog wel even blijven , fct mag blij zijn dat het (tot nu toe) niet tegen degradatie vecht maar gewoon mikt op de middenmoot , dat is ook erg knap

Hierna hopelijk weer de weg omhoog voor twente , dat verdient de achterban

Zat niet meer in. Wat een ontzettende Heerenveensupporter die verslaggever. Hij geeft aan dat Heerenveen verreweg de meeste kansen heeft gehad, volgens mij heeft Drommel weinig reddingen hoeven te verrichten.

24 augustus 2019 om 22:46

Dat klopt, omdat Heerenveen alles over of naast schoot. Van onze kant dramatisch, wel weer een punt .

25 augustus 2019 om 00:04

Wedstrijd even terugkijken, dan zie je dat Heerenveen zo’n kleine 10 kansen onbenut laat. Dus dat van die meeste kansen klopt als een bus. Twente amper wat af kunnen dwingen, ondanks dat Heerenveen genoeg gelegenheid bood.

25 augustus 2019 om 07:01

Lekker he..paar potjes fries bier. Net zei je 8 en nu praat je over 10 kansen? Omdat jullie de bal 10 x richting achterlijn schoten? Jullie hebben in eigen huis geen flikker laten zien..het veldoverwicht in de eerste helft ook voor Twente. Beetje beter in de 2de helft met wat mogelijkheden .Slechts 1 opgelegde kans die ipv op doel kansloos en bang werd teruggelegd. Maar drink er nog 1 vriend.

25 augustus 2019 om 10:35

Clubliefde heeft soms ook een nare bijsluiter: oogkleppen;-))). En ik ben alcoholvrij!

25 augustus 2019 om 00:16

Haha. Heerenveen had ook de meeste kansen. Twente had geluk dat Heerenveen belabberd was in de afronding, anders had het gewoon verloren. In de tweede helft stelde Twente weinig meer voor.

25 augustus 2019 om 07:07

Nee..2de helft dachten we..puntje is genoeg om het belabberde heerenveen onder ons te houden. Je gaat toch niet zeggen dat Twente werd weggespeeld? In de eerste helft hadden we zelfs meeste balbezit. In de 2de helft kwamen we 2 keer goed weg..lekker boeien. Jullie speelden thuis en konden niks forceren.
Lijkt wel of de friezen hier op het forum alsnog 3 punten willen pakken. Geen 1 fries die zegt dat heerenveen bagger was. Haha..ik zeg je...heerenveen speelt dit jaar voor spek en bonen mee. Saai kleurloos elftal.

25 augustus 2019 om 10:14

Dim je toon even FcT, ik denk dat Twente het moeilijker krijgt dan Heerenveen dit jaar.

Ejuke is een leuke speler en die Van Bergen ook. Die kan lekker ballen, maar wat is hij onrustig.. Moet echt betere keuzes maken in de 16 dan heb je type Berghuis denk ik. FC Twente heeft geen geur of smaak, maar goed.. daar verwacht je misschien niet veel meer van.

Bijzonder dat er voor dit soort zaadpotten nog punten worden gegeven. Het was echt dramatisch aan beide kanten. Op het veld geen verliezer, maar duizenden verliezers op de tribune.

Spanning vergoedt veel, maar voor de neutrale is dit aardig ruk denk ik

25 augustus 2019 om 07:50

Ik ben verre van neutraal, maar ik heb echt weinig spanning gevoeld. Het was al snel duidelijk dat hier niemand zou scoren, wat een foutenfestival zeg. Volgende week bij de Quick 20 waarschijnlijk meer spanning en sensatie. Het niveau zal niet veel verschillen.

25 augustus 2019 om 00:17

Ik had het hartstikke leuk op de tribune. Er zat genoeg actie en spektakel in. Dat wil je toch in een stadion? Het enige wat ontbrak waren de goals.

25 augustus 2019 om 07:09

Komt door het bier vriend. Op de tribunes klonk het ook gezellig..maar op het veld zag ik een zaadpot waar uiteindelijk Twente iets blijer met een punt mocht zijn. Maar het was niet echt zwaar bevochten.

Gestolen punt. Heerenveen hoorde te winnen, maar ook deze tellen in de strijd. Blij mee wel.

Gelijkspel verdiend, beide teams slordig. Selahi weer een hele goede wedstrijd, was de beste aan de kant van twente samen met Drommel.

Roemeratoe zullen we niet veel meer van zien, liet z'n man twee keer erg gevaarlijk lopen en had zo maar een tweede gele kaart kunnen krijgen. Hopelijk Busquets volgende week al in de basis en Aburjania als backup voor nummer 6 en 8.

24 augustus 2019 om 23:12

Had een 2e gele kaart moeten zijn, maar van Boekel was weer aan het Marchand eren. Ook voor de schwalbe van die Heerenveen aanvaller had hij geel moeten geven.

24 augustus 2019 om 23:23

Hij moet Bruijn ook een gele kaart geven voor een gigantische schwalbe eerste helft, waanzinnige schwalbe. Hij voelt de wedstrijd goed aan, geeft ze beide niet.

25 augustus 2019 om 14:28

Ik vond het niet echt een Shwalbe. Want hij probeerde, nadat hij viel de bal nog binnen te houden. Dat doe je niet als je een Shwalbe doet. Tref heel licht contact en Van Boekel heeft het goed ingeschat. Geen penalty en geen geel.

24 augustus 2019 om 23:13

Ik heb de wedstrijd niet gezien, maar in de samenvatting zag ik de ene na de andere kans voor Heerenveen.

24 augustus 2019 om 23:29

Punt is niet verdiend, handjes dichtknijpen met dit punt. Veels te behouden gespeeld van onze kant. Heerenveen echt veel betere kansen, desalniettemin een lekker punt voor de inzet.

Lekker puntje...ik hoop echt dat er een goede centrale verdediger bijkomt of een rechtsback, Pleguzuelo is een veel betere centrale verdediger, bron van onrust op de backpositie. Roemeratoe best een talent, maar komt in dit Twente nog tekort kan het nog niet belopen, hoop dat Busquets dit beter in gaat vullen en ook wat druk van de verdediging afhaalt. Aitor en Espinosa kunnen echt beter, beide nog niet in grootse vorm en zie toch liever Vuckic op het middenveld voor de balans. Ik zie nog weinig terug van het eerste halve uur tegen PSV, Het spel wat García voor ogen heeft.
Eerlijk is eerlijk, dit is een bonuspunt, Heerenveen moet hier vaker dan 1 keer scoren.

Vermakelijke pot ? Ik wil mijn 90 minuten terug. Wat was dit een slechte pot voetbal zeg.

Centrum van Heerenveen staat wel redelijk. Iemand enig idee hoe ze dat gaan oplossen als Hoegh weer fit is?

25 augustus 2019 om 11:00

Die vond ik afgelopen seizoen niet heel sterk spelen, die kan het nog wel eens moeilijk krijgen om weer terug in het elftal te komen

Heerenveen had nog wel 3 uur kunnen doorvoetballen, dan hadden ze nog niet gescoord. En Twente kreeg zo af en toe best de mogelijkheden in de omschakeling maar dat werd zo dramatisch uitgespeeld.....

25 augustus 2019 om 11:05

Zeker in de laatste minuut met Zehkini, gewoon uitzoeken en dan zo’n drama voorzet. Viel overigens wel sterk in, kwam bij ons de meeste dreiging vandaan.

25 augustus 2019 om 14:54

Zekhnini speelt telkens goed als hij speelt. Eigenlijk best vreemd dat hij vaak op de bank begint, want in de eerste 4 wedstrijden is hij duidelijk de meest dreigende aanvaller.

25 augustus 2019 om 15:32

Is ook zeer rap...dus een probleem voor elke back. Een 4/4/2 systeem met aitor en zekhini voorop lijkt me prima. Met vuckic dan op het middenveld veel meer stabiliteit.