Drama Anderlecht duurt voort met nieuwe nederlaag en blessure Kompany

Vrijdag, 23 augustus 2019 om

Anderlecht heeft vrijdagavond wederom een dreun moeten incasseren. De Belgische club verloor op bezoek bij KRC Genk met 1-0, waardoor Paars-Wit na vijf wedstrijden slechts twee punten heeft verzameld. Tot overmaat van ramp moest Vincent Kompany zich een kwartier voor tijd wisselen, aangezien de aanvoerder een blessure had opgelopen.

Anderlecht, met vrijdagavond Phillipe Sandler en Michel Vlap in de basis, moest door een treffer van Mbwana Samatta vlak na de onderbreking de zoveelste domper van dit seizoen incasseren. De Belgische club heeft in vijf wedstrijden nog geen enkele keer gewonnen en staat door twee remises en dus met twee punten nu op de dertiende plek in de Jupiler Pro League.

[stand:24]

Kompany gepresenteerd bij Anderlecht: 'Luister, ik ben geen Pep'
Meer video's


39 reacties (laatste reactie door cambuurlwden)

Ajax, PSV en zeker Feyenoord hebben ook wel eens een dipje gehad. Maar dit? Anderlecht is toch dé topclub van België. Wat zou er bij ons aan de hand zijn wanneer Ajax 2 punten uit 5 wedstrijden had?

23 augustus 2019 om 22:29

Dan is het feest bij ons in eindhoven

23 augustus 2019 om 22:46

Niet alleen in Eindhoven 😉 Feyenoord verloor ooit de eerste 3 wedstrijden en daarna toch weer opgekrabbeld zonder ontslag

23 augustus 2019 om 23:06

Feyenoord heeft ook een keer 5 wedstrijden op rij verloren.

23 augustus 2019 om 23:30

Zeven zelfs. Maar dat was ergens mid season, toen ze daarvoor er best goed voor stonden. Zelfs na die zeven wedstrijden verliezen stonden ze nog vierde geloof ik.

24 augustus 2019 om 00:35

Sterker nog Orgullo het bestuur hield hrt vertrouwen in van Bronckhorst em hey seizoen erna werd Feyenoord kampioen.

23 augustus 2019 om 22:32

Als er niet ingegrepen zou worden door het bestuur, dan wordt het rellen...

24 augustus 2019 om 00:12

Dan kunnen we denk ik op zoek naar een nieuwe hoofdstad haha

24 augustus 2019 om 01:31

Feyenoord werd in 1958 11de en in 2010 nog 10de
Ajax werd in 1965 nog 13de en in 1999 nog 6de
PSV 1968 nog 14de. Dus alle 3 de topclubs hebben wel eens een minder jaar gehad maar verwacht dat het net als onze clubs . Het ook weer goed komt met Anderlecht

24 augustus 2019 om 15:43

En Feyenoord werd 15de 1989/1990 of 1990/1991 met 1e 7 wedstrijden niet gewonnen

Oei. Gaat niet goed daar. Speelt kompany zelf wel goed of is het duidelijk dat hij zelfs dit niveau niet meer aan kan?! Vlap vond ik bij Heerenveen toch wel erg goed, deelt hij daar ook in de malaise?

23 augustus 2019 om 22:33

Vooralsnog is hij bij alle doelpunten betrokken - 3 doelpunten Anderlecht in de competitie - 2 door Vlap en 1 assist

Het voetbal was top en er werd lekker gecombineerd. Alleen is het team veel te tandenloos vooraan. Het gemis van een echte nummer 9 is zichtbaar. Vlap is een goede speler, maar kiest te vaak voor de moeilijkste oplossing. Sandler was echt slecht, leverde ontzettend veel ballen in en loopt rond als een kip zonder kop. Chadli was briljant, net zoals Nasir. Verder wil ik graag die Adzic vaker aan et werk zien. Had een sterke invalbeurt.

We kunnen geen goals maken, creëren veels te weinig en vooraan is het veel te statisch. Tja, dan win je niet zo simpel is het. Genk speelt ook maar 3 kansen samen maar dan hebben ze een goeie spits met Samatta en die heeft er maar 1 nodig. Na deze speeldag staan we mogelijks 14e (!) heb ik denk ik nog nooit meegemaakt.

Naar mijn mening verdienen we deze match te winnen. Balbezit, beste kansen (van de weinige deze match) en dan is dit natuurlijk doodzonde. Verschaeren goed, Chadli ook verrassend goed en Azdic viel goed in.

Hopelijk valt alles mee met Vince.

23 augustus 2019 om 22:52

Hoe doet vlap het bij jullie?

24 augustus 2019 om 09:45

Gisteren zijn slechtste match vond ik, speelt over het algemeen wel goed en is een meerwaarde

23 augustus 2019 om 22:58

Was die Mitroglou niet wat voor jullie geweest dan?

24 augustus 2019 om 09:46

Ja denk ik wel, ik weet dat hij jaren geleden al op de radar stond maar toen koos hij denk ik voor benfica? Nu koos het bestuur voor Roofe van Leeds, maar die is nog z weken out met een enkelblessure. Goeie spits wel die mitroglou imo

Wat wordt de rol van Kompany nu hij geblesseerd is? Ben best benieuwd of het ooit nog wat gaat worden. Ze spelen best leuk maar winnen is nog niet echt helemaal hun ding.

Na, na, na, na, na, na, na, na, na, na, na
Vinny give it up
Give it up
Vinny give it up

Op zich was het spel in de eerste helft niet slecht, maar ze kunnen maar geen doelpunt maken. Dan wordt winnen moeilijk. Bij momenten wel leuk gevoetbald, als Verschaeren, Chadli en Nasri beginnen combineren, zit er wel muziek in. Genk daarentegen, doet het meer op de typische Mazzu manier. Veel strijd en enthousiasme, steunend op de klasse van Ito, maar weinig goed voetbal. Geef Anderlecht 2 goede backs en een spits (Roofe/Dimata) en het kan op termijn wel wat worden. Maar ook al is het een lange termijn project, je zal op korte termijn toch punten moeten pakken. Zelfs play off 1 wordt moeilijk op deze manier, en dat is toch het ab-so-lu-te minimum voor Anderlecht, zelfs in een overgangsjaar. Tot slot nog de blessures bij Kompany en Sandler. Met 2 zulke blessuregevoelige verdedigers had je beter Bornauw erbij gehouden, lijkt me. Al een geluk dat de interlandbreak er aan komt en de transfermarkt nog niet dicht is.

Het zou een beetje flauw zijn als ik nu weer zou beginnen over hoe speler-trainer een gedateerd concept is. Oh, oeps. Voor Anderlecht moet de gifbeker helemaal leeg lijkt het, de sportieve malaise duurt met deze wedstrijd voort en ik zie niet voor me wie dit 1,2,3 op gaat lossen eerlijk gezegd.

23 augustus 2019 om 23:25

Je comment is ook gedateerd want het speler-coach project bij Anderlecht is alweer stopgezet!

23 augustus 2019 om 23:58

Tijdens wedstrijden is hij geen coach meer maar voor de rest is er niks veranderd volgens mij? Kompany is de coach en bepaalt vooraf nog steeds de tactiek, opstelling etc.

24 augustus 2019 om 00:02

Ben persoonlijk wel benieuwd wat ze nu gaan doen nu hij geblesseerd is. Zou hij gewoon als coach op de bank zitten?

24 augustus 2019 om 00:56

Ik veronderstel van wel ja, of toch als hij het vereiste pro licence diploma ondertussen op zak heeft.

Gaan het heel lastig krijgen, zeker met de aankomende wedstrijden is een 2 op 24 gewoon mogelijk. Ben dan wel benieuwd of de supporters dan nog zo rustig blijven. Verder heeft er gisteren een willekeurige instagramgebruiker voorspeld dat Kompany in de 75ste minuut een blessure ging krijgen, en dat is ook nog eens uitgekomen want Kompany viel een dag na de voorspelling gewoon geblesseerd uit in de 75ste minuut, echt geschift!

24 augustus 2019 om 01:03

Haha, met die blessure in de 75e minuut kunnen alle Bellemans-complotten weer uit de la...en daarbij... Genk komt ook nog eens voort uit Waterschei...

Genk is echt nog zoekende om meer creativiteit in het spel te krijgen. De organisatie stond er wel maar veel kansen werden er niet gecreeerd. Hrosovsky en Bongonda zullen wel een impuls geven. Hagi, Nygren die hebben wat meer tijd nodig. Ik ben geen echte fan van onze coach maar het is nu zo. De klasse van Ito, Heynen en Samatta geven ons de 3 punten. Anderlecht komt er wel op termijn. Chadli is al een meerwaarde, Vlap ook niet slecht maar vandaag wel zeer zwak en dan nog hun topper Yari. Haal een goede verdedigende 6 zou ik zeggen en best ook een spits ....

Anderlecht verliest uit van genk. Dat is toch niets bijzonders. Wonnen geen van de laatste 7 wedstrijden. verliezen bij genk kan gebeuren. Over algemeen was anderlecht zeker niet minder. Waren prima aan het voetballen en creeerde prima doelkansen. Vind het dan ook beetje zuur om op basis van deze wedstrijd zo’n kop te plaatsen.

Anderlecht zo diep gezakt....om te huilen dit. Waar is DE topclub van België ? Zo een grote club en zo diep afglijden onvoorstelbaar. Zal nog veel moeten gebeuren voor Anderlecht dit kan recht trekken. Dieper dan dit kan het nog ? ? ?

Blijkt maar weer eens dat er al een lange tijd een probleem binnen Anderlecht is. De twee voorgangers van Kompany kregen de boel ook niet aan de praat. Daarnaast moet Kompany of speler zijn of trainer. Allebei dat gaat niet.

Dus met die blessure wordt Kompany weer coach op wedstrijddagen?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Dinsdag 17 september
Nemanja Matic is met zijn aflopende contract op de radar van diverse clubs verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren