Saymak terug in de Eredivisie: ‘Ik volgde de club via heel slechte streams’

Vrijdag, 23 augustus 2019 om

Mustafa Saymak is definitief terug bij PEC Zwolle. De Eredivisionist maakt vrijdagmiddag bekend dat de middenvelder een contract voor drie seizoenen ondertekent in Overijssel. Saymak komt over van Rizespor; volgens De Stentor was zijn doorlopende contract in Turkije woensdag ontbonden met financiële hulp van PEC, waardoor Saymak transfervrij kon overstappen. Het bedrag dat PEC aan hem betaalde, wordt de komende jaren ingehouden op zijn salaris.

Saymak werd vrijdag medisch gekeurd en aansluitend gepresenteerd als nieuwste aanwinst. De voormalig international van Jong Oranje speelde in het verleden zeven jaar voor de Blauwvingers en genoot ook zijn opleiding bij de club. Een jaar geleden verbond hij zich voor drie seizoenen aan Rizespor, maar zijn eerste avontuur buiten de Nederlandse landsgrenzen mondde uit in een deceptie. Saymak kwam tot vijftien wedstrijden in de Süper Lig, waarvan slechts twee als basisspeler.

Eerder deze maand zou hij van de clubleiding te horen hebben gekregen dat er geen plek meer voor hem was in de eerste selectie. Naar verluidt had ADO Den Haag ook belangstelling voor Saymak, maar PEC heeft aan het langste eind getrokken. "Mijn avontuur in Turkije is niet helemaal geworden wat ik gehoopt had en daarom voelt het des te beter in Zwolle terug te keren. Hier ken ik de club, de medewerkers, de supporters en weet ik dat ik het beste uit mezelf kan halen en van waarde kan zijn", vertelt hij op de clubsite.

"Het afgelopen jaar heb ik nagenoeg alle wedstrijden van PEC Zwolle vanuit Turkije, soms op heel slechts streams, gevolgd. Nu ben ik ontzettend blij weer onderdeel van deze mooie club te zijn. Ik kan dan ook niet wachten om voor het eerst weer op het veld van het MAC3PARK stadion te staan", blikt hij vooruit. Technisch manager Mike Willems stelt dat PEC met Saymak 'precies weet' wat het in huis haalt. "Een dynamische middenvelder, met een ontzettende drive en wil om te winnen", beschrijft hij de aanwinst.


Poll

Mustafa Saymak is een uitstekende aanwinst voor PEC Zwolle


Gerelateerd

Meer sportnieuws

28 reacties (laatste reactie door flierefluitje)

Welke turkse-nederlandse voetballer slaagt er nou eigenlijk in de harde en moeilijke competitoie van Turkije? Allemaal dromen ze van een leven in het land van hun ouders. Maar al sinds Fuat Usta gaat het mis.
Zijn ze toch wat meer Nederlands dan ze denken misschien...

23 augustus 2019 om 17:07

Er ging er laatst toch een naar galatasaray?

23 augustus 2019 om 17:45

Doel je op Türüç? Die is naar Fener. Heeft het tot dusver leuk gedaan in Turkijke. https://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=356600

23 augustus 2019 om 17:40

Turuc? Bayram, ozyakup (ook al zitten die laatste 2 op de bank). Ik geloof niet dat dit voor iedereen geld zoals jij het neerzet. Je hebt gelijk over de harde(fysieke) competitie maar moeilijk is het niet. Ze spelen gewoon wat minder technisch dan in Nederland waar juist in Nederland veel op getraind wordt dan het fysieke aspect. Alhoewel ik turuc wel zie goed doen.


Ik noem maar een andere Nederlandse balr chery die knalde vorige seizoen ook wat aardig erin en was vaak belangrijk. Ferdi kadioglu heeft vorige wedstrijd ook gescoord voor fener. Je moet geluk hebben dat een trainer je ziet zitten en dat spel speelt wat jij ook goed kan. Ik noem maar een groot voorbeeld Sanchez bij Arsenal 37 goals , bij man u 10 goals over 2 seizoenen. Spelers om je heen en trainers kunnen je weer laten ballen zoals ervoor, als je dat stukje mist dan wordt het in veel landen moeilijk.

23 augustus 2019 om 23:51

Wauw Ozyakup op de bank??!! Hoe kan dat? Hij was ook grote talent en er waren grote clubs geinteresseerd.

24 augustus 2019 om 18:13

Vorige seizoen veel op de bank. Gisteren speelde hij weer. Maar dit heeft nu ook mede te maken dat ze op hem moeten leunen aangezien ze vanwege FFP niet veel mogen inkopen.

23 augustus 2019 om 21:10

Er zijn idd heel weinig Turks Nederlandse spelers die slagen in Turkije. Toevallig twee broers van mij op profe geweest in Turkije en de verwachting van de Turkse trainers zij zo veel anders dan in NL. Daar waar het NL voetbal draait op techniek en tactiek draait het in Turkije veelal om fysiek, doorzettingsvermogen en vooral connecties. Zo voetbalde mij broer samen met een voetballer die ooit voor FB en Trabzon speelde in een team. Die gast werd niet opgeroepen voor jong Turkije. Na zijn belletje met zijn oom (oud voetballer en bekende trainer), ontving de club in no time een fax van de Turkse bond. Helaas in het hedendaagse voetbal draait het nog steeds te veel om de randzaken en wie je kent, dan je basistechnieken om te slagen in Turkije. En dat zie je ook terug in het nationale team en de aantal jeugdspelers bij echte topteams in Turkije.

Lachwekkende vertoning van Pec. Een speler die zogenaamd ''kind van de club'' was en PEC nooit zou verlaten zonder dat PEC iets aan hem over zou houden. Vervolgens draait ie de club een loer en vertrekt transfervrij via de achterdeur. Nu komt hij terug (voor een transfersom!!!) en hoor ik hem direct dezelfde demagogische teksten weer roepen. Door de mede-supporters en de club wordt hij nog net niet op handen gedragen in het Mac3park en wordt hij (alsof het eerder beschreven er niet meer toe doet) als een verloren zoon ontvangen. Ik vind het diep triest en van mij kan die een fluitconcert krijgen. Verder zegt het ook genoeg over de club en in welke vijvers ze aan het vissen zijn. Lichtgewicht Willems die geen enkele contacten en connecties heeft komt bij dit soort afgeserveerde tweedehands spelers (die hij toevallig nog kent) uit. Getuigd van geen enkel beleid en zo klooit het maar door en door.

23 augustus 2019 om 17:30

Niks aan het handje Kevin. De transfersom wordt van zijn salaris ingehouden. Prima deal voor een speler die dacht dat het gras ergens anders groener was. Ik neem aan dat wanneer jij over kan stappen van werkgever, waar alles rooskleuriger lijkt, dat je ook een kans gaat wagen.

23 augustus 2019 om 17:43

Het gaat denk ik niet over iemand ,,een kans'' te ontnemen. Saymak is zeer netjes behandeld in zijn herstelprocedure door Pec. De club heeft z'n contract verlengd, terwijl helemaal niet zeker was of hij wel weer aan het voetballen toe kwam. Toen hij een contractverlenging kreeg aangeboden, wilde hij niet verlengen, maar zei daarbij dat hij ,,nimmer de club zonder vergoeding'' zou verlaten. En die gast neem je dan met het betalen van een transfersom terug? Vind je dat getuigen van beleid? Ik ben benieuwd?

23 augustus 2019 om 17:55

Maat, ze betalen geen transfersom, lees even alsjeblieft. Ze houden het in op zijn salaris wat dus wil zeggen dat Saymak zijn eigen transfersom volledig uit eigen zak betaalt. Doet niks af aan wat er eerder is gebeurd, maar als hij bereid is dit te doen kan je daar wel gewoon respect voor hebben en hem niks meer verwijten. Hij komt nu dit(?) terug, heeft niks opgeleverd (naast waarde op het veld) maar ook niks gekost (naast salaris). Ik zie het probleem niet.

23 augustus 2019 om 17:31

Ik snap je frustratie. Maar in de tekst staat toch duidelijk dat PEC een vergoeding betaald een Saymak, dat vervolgens van zijn eigen salaris wordt ingehouden?

23 augustus 2019 om 17:40

Helemaal met @kevintje96 eens. En dat gelul over dat PEC de ,,transfersom'' inhoud van z'n salaris, is om niet al te belachelijk over te komen als beschreven door @kevintje96. Deze hele actie typeert de hele organisatorische janboel en paniek bij Pec. En in plaats dat die Visser zich druk maakt over het feit dat Bvo's niet meer terecht kunnen bij de Rabo, zou ik me maar eens druk maken en met wat uitleg aan de supporters komen over al die euri's die zijn binnengehaald en wat er mee gaat gebeuren of is gebeurd.

23 augustus 2019 om 18:40

Dat BVO's niet meer terecht kunnen bij Rabobank geldt alleen voor nieuwe BVO klanten. Als PEC al bankiert bij Rabo zullen ze daarmee door blijven gaan. Rabo zal wel extra controleren op witwassen/ ondoorgrondelijke financiële transacties. Die spelen voor zover ik weet voornamelijk bij buitenlandse eigenaren. PEC hoeft zich wat betreft nieuwe beleid van Rabo niet zo druk te maken

23 augustus 2019 om 18:36

Ook zelden zo'n lachwekkende reactie gezien. Jij staat straks net zo goed te juichen als hij een belangrijke goal scoort. In plaats van spelers gelijk de grond in te willen trappen kun je ook blij zijn dat een speler terugkeert die erg belangrijk was in een periode dat de club wel succesvol was.

Daarnaast is Willems momenteel bezig om de puinhoop op te ruimen die Nijkamp heeft achtergelaten. Dan kun je als PEC zijnde wel hoog en laag springen, maar je vijver is niet behoorlijk groot. Het is niet dat ze elke speler kunnen halen die ze willen. Je bent behoorlijk kortzichtig in je aannames (geen contacten of connecties). Verder vind ik het in zoverre goed beleid dat je een redelijk ervaren speler haalt die de club kent en daarnaast bepaalde kwaliteiten meebrengt die momenteel ontbreken.

Ik moet altijd bij zijn naam denken aan die Fransman die bij Arsenal speelde met dat gare kapsel, heet iets van shamak. Is volgens mij ook echt niks van terecht gekomen.

23 augustus 2019 om 17:22

Chamack was dat. Echt één speler die je op het lijstje kan zetten van waarom Arsenal hem ooit had gehaald. Wat was hij waardeloos. Laatste keer dat ik iets van hem zag was er vrij weinig over van zijn kapsels haha

23 augustus 2019 om 17:29

Hij was bij Bordaux de grote man , scoorde der op los en bij Arsenal heeft hij zat doelpunten gemaakt. Denk aan de bekerwedstrijd 5-7. Hij moest nooit naar Arsenal , maar naar Lyon destijds

23 augustus 2019 om 17:32

Kijk ze praten achter hun toetsenbordje deze man is wel binnen. Wat hebben jullie bereikt lekker werken tot je 70e verjaardag.

23 augustus 2019 om 17:32

Kijk ze praten achter hun toetsenbordje deze man is wel binnen. Wat hebben jullie bereikt lekker werken tot je 70e verjaardag.

23 augustus 2019 om 17:46

Voetballll, dus als je scoort tegen reading, ben je dan goed?walcott schoot er 3 , Kos 2 net als chamack. Als je nou scoort tegen man u , city , chelsea, Liverpool en je bent topscoorder van de premier League dan kan je dat zeggen. En bij bordeaux heeft hij er niet erop los geschoten zoals jij het nu beweert, zijn hoogste aantal goals in een seizoen waren 16 bij bordeaux. Lacazette schoot erop los, aubameyang schoot erop los, Pepe schoot erop los.

23 augustus 2019 om 17:51

Goede toevoeging Ronaldinhhho. Zo te lezen ben jij ook al binnen, of ga je ook gezellig met ons, tot je 70ste werken?

Dus een beetje hetzelfde als van hintum destijds . Niet echt een speler dat we nu perse nodig zijn, maar prima dat hij terug komt. Voor pec buiten zijn blessure om toch een goede speler geweest. Ik hoop met dat hij even rustig doet met zijn "blauw witte hart " Of ander populair geluk, maar ik ben minder haatdragend dan sommige anderen hier

Saymak is altijd welkom natuurlijk, een speler met veel techniek en in zijn laatste seizoen topscorer geworden als ik me niet vergis, maar we hebben nog altijd minimaal een extra centrale verdediger nodig en het liefst ook een spits die er "even" 15 in kan schieten. Ik hoorde dat zowel Lachman, Leemans als Elbers nog mogen vertrekken dus word de spoeling wel heel dun bij ons. Ik zie het echter zwaar in, onze concurrenten hebben zich allemaal goed versterkt (emmen) en/of spelen prima voetbal tot nu toe (rkc). En dit terwijl wij voornamelijk allemaal B-spelers hebben gehaald en het voetbal op de meeste momenten alles behalve goed is. Ook hebben we nog te maken met blessures bij oa. Van Duinen, Van Crooij, Lam en Van Polen. Laten we hopen dat we in de 1e speelhelft de schade kunnen beperken en de tweede seizoenshelft ons veilig kunnen spelen.

Mous
Hamer
Lam
Aankoop
Paal
Clement
Saymak ?
Dekker
Van Crooij
Thy
Van Duinen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PEC Zwolle

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
13.VVV-Venlo9-10
15.FC Emmen7-8
Voor de complete stand: Eredivisie

19 fans
Middenvelder, 26 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 15 oktober
Barcelona is bereid om acht miljoen euro op tafel te leggen voor Karim Adeyemi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren