‘Miljoenenaankoop Kasper Dolberg wordt maandag gepresenteerd’

Donderdag, 22 augustus 2019 om

Kasper Dolberg wordt maandag waarschijnlijk gepresenteerd bij OGC Nice, zo meldt Nice-Matin. De spits van Ajax wordt al dagen hevig gelinkt aan een overstap naar de Franse club en door de aanstaande overname van les Aiglons wordt ook de transfer van de Deen binnenkort afgerond, aldus de krant.

Dolberg was de afgelopen wedstrijden van Ajax al niet van de partij door een naderende transfer. De aanvaller speelt onder trainer Erik ten Hag een bijrol en wil meer minuten maken. Naar verluidt is er met de overgang twintig miljoen euro gemoeid. Mogelijk gaat de aanvaller al deel uitmaken van de wedstrijdselectie van Nice voor het duel met Olympique Marseille volgende week woensdag.

Ajacied kent bizar verval: ‘Hij heeft onwaarschijnlijk op zijn flikker gehad’

Lees artikel

Naast Dolberg denkt de huidige nummer twee van de Ligue 1 aan andere aanwinsten, zoals Adam Ounas van Napoli. De transfers komen binnenkort in een stroomversnelling als de overname van de club door de Britse miljardair Sir Jim Ratcliffe en zijn bedrijf Ineos wordt afgerond. Met de overname is ongeveer honderd miljoen euro gemoeid.

Ratcliffe liet eerder al weten dat hij eerst de club in handen wil hebben alvorens hij een klap geeft op transfers. "We hebben nog geen deals klaarliggen met spelers of zaakwaarnemers", zo stelde de zakenman. "Het zou vreemd zijn als je eerst meubels koopt en daarna pas een huis. Eerst gaan we de club overnemen, dan komen de spelers wel."

Transferprofiel - Kasper Dolberg
Meer video's

Poll

Een goede deal van Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

31 reacties (laatste reactie door tres)

Voor mijn gevoel heeft Ajax zo'n beetje de loterij gewonnen met deze transfer. De potentie is er natuurlijk nog steeds bij Dolberg, maar als je al twee seizoenen lang zo weinig laat zien dan vind ik 20 miljoen wel heel erg veel geld.

22 augustus 2019 om 08:43

Dit is nog maar een schijntje in vergelijking met die 15 miljoen voor Pereiro met een 1-jarig contract en hele matige prestaties.

Het is voor Dolberg te hopen dat het aanvalsspel van Nice bter bij m past dan het kluitjesvoetbal bij Ajax.

22 augustus 2019 om 08:49

Pereiro is standaard elk seizoen weer heel belangrijk geweest voor PSV, is niet echt vergelijkbaar met Dolberg..

22 augustus 2019 om 09:06

Verschil dat PSV die 15 miljoen kan vergeten en Pereiro transfervrij de deur uitloopt.

22 augustus 2019 om 09:10

Pereiro is nog niet verkocht toch? Dus het is maar de vraag of die 15 miljoen er komt

22 augustus 2019 om 09:42

Volgens mij zijn de cijfers van Pereiro beter (en zeker over een langere periode) dan die van Dolberg. Ze hebben wel een paar overeenkomsten. Van beide denk je te weten dat ze goed kunnen voetballen, maar bij beide krijg ik het gevoel dat ze er niet alles aan doen en eigenlijk daardoor niet geschikt zijn voor betaald voetbal.

22 augustus 2019 om 11:52

Ach, maar net hoe je er tegenaan kijkt:

Dolberg was vorig jaar in 1.900 minuten direct betrokken bij 18 goals (12 goals en 6 assists) terwijl hij het gros van de wedstrijden als invaller speelde. In 17/18 was hij ruim 4 maanden geblesseerd en haalde hij met 9 goals en 2 assists vrij teleurstellende cijfers. In 16/17 speelde hij een top seizoen (23 goals en 8 assists waaronder een belangrijk aandeel in het EL succes).

Natuurlijk heeft Pereiro wel iets meer zijn stempel gedrukt op het spel van PSV (met name in topwedstrijden) maar hij is ook nooit echt super overtuigend en consistent geweest een heel seizoen lang.

Ik vind dat mensen nogal overdrijven over Dolberg vaak met uitspraken als "raakt al ruim twee jaar geen pepernoot meer". In totaal heeft hij in die 3 seizoen 44 goals gemaakt en 16 assists gegeven; ofwel hij was direct betrokken bij 60 goals in iets meer dan 7.000 gespeelde minuten (gelijk aan zo'n 78 volle wedstrijden). Als je dan nagaat dat daar ook nog 1 heel matig seizoen met blessures etc. bij zat en dat vorig seizoen zijn topvorm nog steeds niet terug was zijn die cijfers echt niet verkeerd moet ik zeggen.

Als Nice geluk heeft en Dolberg hervindt zijn topvorm van 16/17 dan kan hij er weleens veel in het netje gaan leggen hoor!

22 augustus 2019 om 08:44

ik zag het wel in hem zitten maar snap dat Ajax ergens een streep moet trekken. Misschien hebben ze er over een paar jaar spijt van maar hij heeft zn kansen gehad en jongens als Brobby en Traore verdienen ook een kans

22 augustus 2019 om 08:54

Precies hoe ik er over denk. Of ze krijgen spijt of het word een werelddeal. Ik hoop oprecht dat zijn potententieel er uit komt, dan kan hij namelijk van wereldklasse worden. Maar dan zal zijn mentaliteit wel wat moeten veranderen.

22 augustus 2019 om 10:12

@diegelbereds

"voor mijn gevoel heeft Ajax zo'n beetje de loterij gewonnen met deze transfer. De potentie is er natuurlijk nog steeds bij Dolberg, maar als je al twee seizoenen lang zo weinig laat zien dan vind ik 20 miljoen wel heel erg veel geld."

Gevoelens komen uit de onderbuik, terwijl je de marktwaarde van een speler alleen maar met het verstand kunt beredeneren. En als je de onderbuik links laat liggen en zaken met het verstand beredeneert, komen daar ook meestal andere conclusies uit. Dolberg is een speler die begiftigd is met buitengewoon veel talent en kwaliteit, dat er bij Ajax alleen niet meer uit komt. Wat vast staat, is dat hij dat talent en die kwaliteiten natuurlijk niet in 1 keer kwijt is en dan is de belangrijkste vraag die overblijft hoe het komt dat het er niet meer uit komt. Dan kan je natuurlijk de weg van de meest weerstand kiezen en hem meteen helemaal afschrijven, maar je kan ook proberen om er de vinger achter te krijgen hoe het komt dat hij zo ver is terug gezakt. Het zou zomaar kunnen dat dat komt omdat hij het niet meer naar zijn zin heeft bij Ajax. Het was al geen extraverte jongen, maar als je kijkt hoe ongelukkig hij er nu bij loopt, zou je hem bijna voor autistisch verslijten. Dat het er bij Ajax niet meer uit komt, zou zomaar met de speelstijl te maken kunnen hebben, met spelers die zich in elkaars vaarwater begeven en de beperkte ruimte die een spits van Ajax meestal heeft. Om daarin te kunnen meedraaien, moet je veel zelfvertrouwen hebben en als ik naar Dolberg kijk, lijkt dat zelfvertrouwen bij hem bijna volledig afwezig. De ballen die hij in zijn eerste periode moeiteloos wist te controleren, springen nu van zijn voeten als of er springveren in zijn schoenen zitten. Het is heel goed mogelijk dat Dolberg in een andere omgeving en bij een andere club weer helemaal opbloeit en zijn oude vorm hervindt. Ik zeg niet dat het gaat gebeuren, maar ik acht de kans dat daarop redelijk groot. Als je zegt dat Ajax de loterij heeft gewonnen bij een verkoop van Dolberg, sluit je de mogelijkheid dat die ooit weer de oude wordt, bijna volledig uit en dat doe je louter en alleen op basis van de prestaties van de afgelopen 2 jaar of beter gezegd het ontbreken daarvan. Terwijl Dolberg is gezegend met een ongelooflijk talent en nog steeds maar 21 jaar is. En daar begrijp ik dus helemaal niets van. Ongelukkige huwelijken zijn er aan de lopende band en er zijn genoeg voorbeelden bekend van mensen die zich daaruit hebben weten te bevrijden en alsnog het geluk hebben gevonden. Ik kan geen enkel argument bedenken waarom dat Dolberg ook niet zou kunnen overkomen en aangezien jij er ook geen hebt genoemd, ga ik ervanuit dat voor jou hetzelfde geldt.

Bizar hoe Marc, Dolberg weet te verkopen voor dit bedrag. Heeft 1,5 jaar geen pepernoot meer geraakt om wat voor reden dan ook. Heeft het Ajax logo nog op zijn borst maar daar is alles ook wel mee gezegd. Erg knap dus deze transfer vanuit financieel oogpunt, en het is Dolberg gegunt dat hij weer zichzelf vindt

22 augustus 2019 om 10:02

Ik vind dit helemaal niet zo knap. Maar een hele redelijke prijs voor een jonge international met een berg aan ervaring. Normaliter wordt dolberg alleen maar beter en is in potentie een topspits. Alleen heeft hij het bij Ajax niet naar zijn zin. Het is niet uitgesloten dat hij via een omweg niet alsnog de top haalt.

Bijzonder. Van hero naar zero blijkbaar in een paar weken tijd, of zou het inderdaad zo zijn dat ie het zichzelf makkelijk wilde maken en niet wilde knokken voor de basis. Als er niks bij komt, zou ajax hier nog wel eens last van kunnen krijgen. Traore is er sws nog niet klaar voor, hoewel hij wel potentie heeft. Raakt hunter of tadic geblesseerd dan heb je nog 1 pion over. Ten Hag kennende gaan we dan husselen zodat promes iig kan spelen

22 augustus 2019 om 09:24

@ampie uhm nee. Je hebt behoorlijk wat mogelijkheden. Hoezo is Traore er sowieso niet klaar voor? Die heeft het aardig onder de knie en heeft al een paar keer wat minuten mogen mee doen. Als vervolgens ook ziet hoe makkelijk Brobbey Schuurs wegzet (schuurs die volgens vele toch echt wel een basisplek bij menig eredivisieclub) dan zou je zelfs op hem terug kunnen vallen in uiterste nood.

Ik vind dat Ajax niet meer of minder risico loopt zonder Dolberg. Is sowieso een kwestie van tijd voordat hij weer geblesseerd is.

22 augustus 2019 om 21:52

Als je de wedstrijden ziet van traore zie je dat hij potentie toont maar ook gewoon ontzettende groeiruimte voor hij voor t eerste van waarde kan zijn. Wordt nu in de kkd naast goede momenten nog te vaak makkelijk aan de kant gezet door verdedigers op dat niveau. Maar gooi m idd maar voor de leeuwen zodat ie net zo hard kan worden afgemaakt als dolberg inmiddels...

22 augustus 2019 om 09:40

@ampie

"traore is er sws nog niet klaar voor, hoewel hij wel potentie heeft."

Dolberg kwam regelrecht uit de O19 en maakte direct indruk, terwijl hij in de O19 vooral door zijn talent opviel en veel minder door zijn scoringsdrift. Traore heeft inmiddels een half jaar Jong Ajax achter de rug en daarin een goede indruk achter gelaten. Dus waarom zou Traore niet kunnen wat Dolberg heeft gedaan ondanks dat hij een ander type spits is? Dat is nergens op gebaseerd.

22 augustus 2019 om 21:50

Omdat hij zowel in de voorbereiding als in de wedstrijden met Jong Ajax nog laat zien dat hij nog stappen moet maken om daadwerkelijk van waarde te kunnen zijn voor het eerste. Dus hoezo nergens op gebaseerd? Diezelfde dolberg wordt nu van alle kanten afgemaakt

Een dubbel gevoel hou ik hieraan over. Ik gun Dolberg het allerbeste en 20 mio is voor deze Dolberg absoluut veel geld. Van de andere kant hoop ik dat hij zijn potentie niet waar gaat maken en dat Overmars het juist heeft gezien.

22 augustus 2019 om 08:54

Ik denk dat dit een goede beslissing is, ongeacht of hij het goed doet bij Nice of niet. Zijn situatie bij Ajax was uitzichtloos, het vertrouwen van de supporters is hij verloren. Voor alle partijen een goede transfer. Hij is nog jong, dus kan best opleven bij Nice, maar in Amsterdam zag ik het niet snel goed komen, zeker niet met de hijgende adem van Tadic, Huntelaar en Promes in zijn nek.

Vanuit Ajax gezien nog best veel geld voor hem gekregen. Maar vanuit Nice ze kant gezien neem je best wel een risico met deze aankoop, je geeft wel even 20 miljoen uit. Die kopen hem ook op basis van zijn prestaties van 2 jaar geleden. Weet niet of hij daar veel concurrentie heeft? En of ze hem daar de tijd gaan geven is ook de vraag. Want het lijkt me niet dat hij daar opeens wel weer zijn oude niveau terug heeft.

Ik hoop dat Dolberg daar zijn vertrouwen terugvindt en laat zien dat hij een geweldige speler is. Voor Ajax is het inderdaad nu beter om afscheid te nemen en dan is 20 miljoen een goede transfersom. Mochten wij ons plaatsen voor de CL dan hoop ik ook dat die transfersom gebruikt wordt om een goede middenvelder te halen. Propper, Vanaken of een andere middenvelder, zo lang het maar een verbindingsstuk is tussen achterhoede en voorhoede.

22 augustus 2019 om 09:45

Heeft het alleen met vertrouwen te maken ? Ik kan me nog goed herinneren dat Bosz ook aangaf dat Dolberg er de kantjes van af liep. Waar de meeste "jonge honden" voorop liepen, liep Dolberg juist achteraan. Hij lijkt een mentaliteitsprobleem te hebben.

22 augustus 2019 om 09:54

Ben heel benieuwd naar de plannen van Nice! Staan nu al tweede in de Ligue 1 en hebben een boegbeeld als trainer, welke in de keuken van Pep en Arsene heeft kunnen kijken. Het nieuwe Monaco? Wie weet wordt de Franse competitie komende seizoenen wat spannender!

22 augustus 2019 om 10:06

Tot nu toe is het eerder een middelmatig talent met 1 topseizoen dan een groot talent met 2 jaar een dip (mede door blessures). Bedanken voor de moeite en iets leuks doen met die 20 miljoen

Dolberg zou er goed aan doen elders voor zijn kansen te vechten. Bij Ajax heeft hij zijn kansen laten liggen en wordt hem zijn mentaliteit hem verweten. Dat kan hij met een nieuwe start elders rechtzetten. Als hij zijn vorm van tijdens zijn doorbraak herpakt kan Nice hem voor een veelvoud weer doorverkopen. Maar goed, die als is wel een risico.

Geef de 20 miljoen voor Dolberg maar weer gauw uit aan een nieuwe goede middenvelder want wat er nu staat is allemaal van pure middelmaat alleen Donny uitgezonderd.
Geef maar 20-25 miljoen uit aan Propper of Dani Olmo.

Ik hoop dat Dolberg zijn geluk hervindt en laat zin dat hij wel kan ballen. Succes Kasper. Een nieuwe start. Het gaat lukken

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

OGC Nice

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
7.Angers90
Voor de complete stand: Ligue 1

In de wandelgangen

Dinsdag 17 september
Nemanja Matic is met zijn aflopende contract op de radar van diverse clubs verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren