Ajacied kent bizar verval: ‘Hij heeft onwaarschijnlijk op zijn flikker gehad’

Maandag, 19 augustus 2019 om

Kasper Dolberg staat voor een vertrek bij Ajax. De spits steekt al tijden in een mindere vorm en moet momenteel Dusan Tadic en Klaas-Jan Huntelaar voor zich dulden inzake de spitspositie. Waar de Deen twee jaar geleden nog een grote toekomst bij Ajax werd voorspeld en hij even voor liefst vijftig miljoen euro werd gelinkt aan AS Monaco, wacht nu een roemloze aftocht uit de Johan Cruijff ArenA. Punt van kritiek die de afgelopen jaren steevast terugkomt: beschikt Dolberg wel over het juiste karakter om de absolute top te behalen?

Door Tim Siekman

In het seizoen 2016/17 brak Dolberg door bij de hoofdmacht van Ajax. De aanvaller wist onder trainer Peter Bosz zestien keer te scoren in de Eredivisie, terwijl hij met zes goals ook een belangrijke rol speelde in de succesvolle Europa League-campagne van Ajax, dat in de finale het hoofd moest buigen voor Manchester United (0-2). De Telegraaf meldde in de zomer van 2017 zelfs dat AS Monaco dermate onder de indruk was geraakt van Dolberg dat de Ligue 1-club zich met een ‘duizelingwekkend bedrag’ van boven de vijftig miljoen euro had gemeld in Amsterdam. Ajax weigerde naar verluidt echter mee te werken aan een transferrecord en zei resoluut 'nee'.

Bosz was tijdens het Gala Voetballer van het Jaar nog vol lof over Dolberg, die werd verkozen tot Talent van het Jaar. "Op de trainingen zag je de enorme potentie", zei de ex-trainer van Ajax, geciteerd door De Telegraaf. "Als je lang in het voetbal zit, zoals ik, werk je met veel goede spelers. En heel af en toe kom je iets bijzonders tegen. En dat is mij met Kasper gebeurd, omdat hij iets in zich verenigt, waar je altijd naar op zoek bent. Hij is snel, technisch vaardig, voetbalintelligent en ook nog eens iemand die makkelijk doelpunten maakt." Ruim twee jaar later ziet de wereld er compleet anders uit. De Deen heeft, mede door blessureleed, nooit meer zijn niveau van het seizoen 2016/17 aangetikt. Inmiddels lijkt niet AS Monaco met vijftig miljoen euro, maar OGC Nice met twintig miljoen de volgende bestemming voor de spits te zijn.

'Dolberg schrok, hij had dat zetje nodig'
Veel fans en analytici stellen dat de mentaliteit van Dolberg aan het verval ten grondslag ligt. Een paar jaar geleden liet Bosz aan NRC weten dat het karakter van de spits hem mogelijk dwars gaat zitten. "Een pikkie van achttien. Mag bij Ajax 1 trainen, ik zou zorgen dat ik vooraan loop. Een paar dagen later op trainingskamp in Oostenrijk krijg ik zijn data te zien. Stond-ie ook bij de ondersten", stelde Bosz, die Dolberg bij zich riep. "Wil je niet? Kun je niet? Is het te zwaar? Hij zegt: 'nee, nee, nee.' Ik zeg: Zo heb ik niks aan je, dan stuur ik je gewoon naar huis. Jij mag met Ajax 1 meetrainen, dan moet je toch de ballen uit je broek rennen, man? Hij schrok. Hij had dat zetje nodig, denk ik. En vervolgens zat hij iedere dag bij de besten."

Zondagavond blikte men bij Studio Voetbal ook met weemoed terug op de vorige versie van Dolberg, toen de aanvaller volgens oud-spits Pierre van Hooijdonk 'een geweldige speler' was. Willem Vissers van de Volkskrant stelde dat Dolberg in Huntelaar een voorbeeld had moeten nemen. "Huntelaar is super gretig. Dat heeft Dolberg misschien van nature wat minder." De journalist noemt als voorbeeld de thuiswedstrijd tegen Tottenham Hotspur (2-3) in de halve finale van de Champions League. "Hoe hij speelde, kon echt niet. Hij heeft toen in de rust onwaarschijnlijk op zijn flikker gehad. Na rust begon die dan wel een stuk feller. Hij moet gewoon leren dat hij wat moet doen. Huntelaar is gewoon gretiger en vraagt meer om de bal. Dan moet Dolberg, een jongen die ruim tien jaar jonger is, toch denken: ja..."

Hugo Borst stipte bij FOX Sports ook al aan dat de inmiddels 36-jarige Huntelaar, sinds medio 2017 weer actief voor Ajax, een belangrijke factor is in de neerwaartse spiraal van Dolberg. "We moeten Huntelaar gaan aanrekenen dat hij Dolberg heeft vermoord", knipoogde hij. "Daar heb ik geen probleem mee, want het is topsport. Zo werkt dat nu eenmaal. Dolberg is niet bestand tegen de intimiderende aanwezigheid van Huntelaar. Huntelaar heeft zó veel zelfvertrouwen. Ik vind het heel knap, op die leeftijd." Huntelaar zelf is zich van geen kwaad bewust en vond de vraag van Hans Kraay junior of hij Dolberg heeft weggejaagd 'apart'. "Je wilt altijd minuten maken, dat is logisch. We hebben niemand weggejaagd, je wilt jezelf laten zien. Voetbal is het leukste wat er is. Elke dag bezig zijn met een goede groep met talentvolle spelers. Daar werk ik nog steeds voor."

De heren van Veronica Inside stelden het karakter van de 'ondoorgrondelijke' Dolberg onlangs eveneens aan de kaak. "Die jongen toont nooit emotie", begon Johan Derksen. "Een jonge jongen die scoort: dan is het toch normaal dat je blij reageert? Dat je niet als een zoutzak terugloopt met een kop van: wat kan mij het schelen?" Hans Kraay junior kwam tot de conclusie dat Dolberg, ondanks zijn talent en jonge leeftijd, gek genoeg geen perspectief meer heeft bij Ajax. "De kaarten zijn geschud. Ten Hag kiest gewoon voor David Neres, Hakim Ziyech en Dusan Tadic. Huntelaar is zelfs de eerste invaller. Dolberg is in de pikorde teruggevallen."

'Ik heb die adrenalinestoot dan ook niet echt'
Inmiddels lijkt een transfer voor Dolberg onafwendbaar. Mogelijk is de mentaliteit van Dolberg daadwerkelijk de reden van het vertrek van de Deen uit Amsterdam. Waar Bosz de spits eerder ook al confronteerde met het gebrek aan wilskracht, zou Erik ten Hag naar verluidt eveneens klaar zijn met het gebrek aan inzet én productiviteit. De trainer van Ajax erkende bij FOX Sports dat een transfer aanstaande lijkt. "Kasper moet aan spelen toekomen", aldus Ten Hag, die vervolgens het betoog van Bosz van enkele jaren eerder leek te onderstrepen. "Spelen kan hier, maar dan moet hij de strijd aangaan. Ik houd hem graag, want hij heeft exceptionele kwaliteiten, maar hij moet spelen op zijn leeftijd."

Ajax gewaarschuwd: ‘Je moet dan na vijf sprintjes al aan de zuurstof’

Lees hier wat AEK Larnaca-middenvelder Hector Hevel te vertellen heeft over APOEL Nicosia.Lees artikel

In gesprek met Never Offside in het voorjaar van 2017 gaf Dolberg toe een koele kikker te zijn. Dat de jongeling weinig emoties toont, ook na een doelpunt, heeft volgens hem niets te maken met de vraag of hij wel content is met de treffer. "Natuurlijk ben ik wel blij, maar ik heb gewoon niet de behoefte om gek te gaan doen. Ik heb die adrenalinestoot dan ook niet echt. Het is gewoon een goal, maar dan is de wedstrijd nog niet gespeeld. Het is ook niet iets waar ik na een goal bewust mee bezig ben. Het gaat er mij om dat ik gefocust blijf. Zo lang de wedstrijd nog niet voorbij is kan het nog altijd misgaan. Ik ben blijer als we winnen dan als ik een goal maak."

In De Denen van Perez van FOX Sports in 2018 gaf de ijskonijn aan dat hij niet bewust een bepaalde houding aanneemt. "Als mensen erover praten, dan zie ik uiteraard dat het een beetje raar is. Het is lastig", aldus de spits. "Ik wil niet zeggen dat ik dat nooit wil veranderen, want ik weet zeker dat er trainers zijn die mij willen helpen. Maar als ze van mening zijn dat ik die houding juist moet hebben... Het is dus niet zo dat ik het uitsluit, het is ook gewoon wie ik ben. Ik heb zelf geen behoefte om dat te veranderen."

Ten Hag: 'Dolberg lijkt beschikbaar'
Meer video's

Poll

Verwacht jij dat Kasper Dolberg in de toekomst alsnog de absolute top haalt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

47 reacties (laatste reactie door mothespur)

Twee dingen in het artikel vallen me op. Ten eerste wordt weer de 50 miljoen aangehaald. Alleen De Telegraaf heeft dat ooit gezegd en het is door niemand anders (persoon danwel medium) bevestigd of herhaald. Daaraan toevoegend merk ik dat veel niet-Ajacieden regelmatig dit bedrag aanhalen, terwijl andere berichten van De Telegraaf (die over hun club gaan) niet worden geloofd.

Het tweede punt is dat ik het absurd vind dat zijn gezichtsuitdrukkingen erbij worden gehaald door Derksen. Toen hij twee jaar geleden zo keek, was hij koelbloedig. Nu volgens hen ongeïnteresseerd.

19 augustus 2019 om 17:43

Het is niet alleen Derksen he. Iedereen praat zo over hem. Toen was het een koele kikker en nu ongeinteresseerd.

19 augustus 2019 om 17:48

Inderdaad daar stoor ik mij ook aan. Is ooit in de pers gekomen maar nooit is duidelijk geworden dat er echt een bod zou zijn.

19 augustus 2019 om 23:19

Als Ajax het af houdt is er ook nooit een bod gekomen. Dat lijkt me logisch. Had er wel kunnen zijn als Ajax daar voor open stond.

19 augustus 2019 om 17:49

Het begint ook vervelend te worden mensen die keer op keer zeggen dat het niet waar is,mischien is het wel waar,wij weten niet wat achter de schermen gebeurt...

19 augustus 2019 om 17:52

Als de ligt en de Jong voor 75 miljoen verkocht worden na een goed jaar, dan was de 50 miljoen voor Dolberg 2 jaar geleden toch ook een realistisch bedrag. Ik vind het logisch dat dat weer wordt aangehaald. Monaco probeerde vlak voor deadline day met een spectaculair bod dolberg weg te halen. Overmars gaf aan dat hij dat had afgewezen omdat er geen tijd meer was voor een vervanger.

19 augustus 2019 om 17:59

Het gaat mij om de hoogte van het bod. Denk je niet dat er wel meer bekendheid aan zou zijn gegeven als Ajax zo'n bod had afgeslagen? De Ligt en De Jong zijn unieke talenten. Dolberg is dat niet. Bovendien is de markt in de afgelopen twee jaar verder ontploft. Dus nee, ik vind het niet logisch dat het wordt aangehaald omdat nooit is gebleken dat het op waarheid berustte.

20 augustus 2019 om 04:21

Op Neres hebben ze toch ook een bod van 50 miljoen afgeslagen

20 augustus 2019 om 12:33

Dolberg was twee jaar geleden een wereldtalent vergelijkbaar met Mbappe. Die werd die zomer door monaco verkocht voor 175 miljoen. Hoezo was de markt nog niet ontploft?

En De Jong is ouder dan Dolberg en brak vorig jaar pas door. Dus was minder exceptioneel talent dan Dolberg destijds.

20 augustus 2019 om 13:47

Kyle66

"het gaat mij om de hoogte van het bod. Denk je niet dat er wel meer bekendheid aan zou zijn gegeven als Ajax zo'n bod had afgeslagen? De Ligt en De Jong zijn unieke talenten. Dolberg is dat niet. Bovendien is de markt in de afgelopen twee jaar verder ontploft. Dus nee, ik vind het niet logisch dat het wordt aangehaald omdat nooit is gebleken dat het op waarheid berustte. "

Als het bod niet verder is gekomen dan de telefoon van Overmars, is het heel goed mogelijk dat het niet in de openbaarheid is gekomen. Aan de andere kant wisten de Spaanse kranten zeker dat Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt naar Barca zouden gaan, terwijl het uiteindelijk meer geluk dan wijsheid was dat het bij De Jong uiteindelijk is uitgekomen omdat die naar eigen zeggen al rond was met PSG en de deal is afgeketst omdat PSG er niet met Ajax uitkwam. De Ligt heeft zelfs helemaal niet inhoudelijk met Barca onderhandelt. Dergelijke berichten zijn vooral gebaseerd op speculaties en daarom is ook niet echt zinvol om daar steeds op terug te komen omdat niet duidelijk is of het bod er ooit echt is geweest en hoe hoog het was. Het is inmiddels al weer zo lang geleden, dat het waarschijnlijk ook nooit helemaal duidelijk zal worden. Ajax heeft ook een bod van tegen de 50 miljoen op Neres ontvangen en daarvan zei ook iedereen dat Overmars gek was dat hij het niet heeft aanvaard. In de tussentijd is Neres alleen maar meer waard geworden, terwijl dat volgend jaar weer helemaal anders kan zijn. Ajax is in de eerste klas een voetbalclub en heeft een goede en stabiele selectie nodig en als de club zich bij het samenstellen daarvan teveel zou laten leiden door de transfermarkt komt daar waarschijnlijk niet zoveel van terecht.

19 augustus 2019 om 18:01

Telegraaf is gewoon de meest betrouwbare bron als het om Ajax-nieuws gaat. Het gaat pas fout zodra journalisten daar hun persoonlijke mening geven, zoals Lucas Moura die je gerust alleen op de keeper af kan laten lopen.

19 augustus 2019 om 18:46

@Sparta, als er een medium is dat geen inside informatie meer heeft van Ajax is het wel De Telegraaf. Weet je nog dat er werd geschreven dat Bergwijn bijna had getekend?

19 augustus 2019 om 18:53

Ahja en De Ligt speelt bij Barca en Frenkie bij PSG zoals de Telegraaf zo mooi heeft gemeld?

20 augustus 2019 om 13:58

@sparta_praag

"telegraaf is gewoon de meest betrouwbare bron als het om Ajax-nieuws gaat. Het gaat pas fout zodra journalisten daar hun persoonlijke mening geven, zoals Lucas Moura die je gerust alleen op de keeper af kan laten lopen. "

Ik denk dat Freek Jansen beter is geinformeerd over Ajax dan welke journalist van de T. dan ook. En die werkt voor een Rotterdamse krant (ad). Het steekt de T. dat het AD de laatste jaren beter is geinformeerd dan de T. en daarom probeert men dat medium het gras voor de voeten weg te maaien en brengt men wel eens nieuws dat achteraf helemaal geen nieus blijkt te zijn. Zoals onlangs nog zoals de vermeende belangstelling van Ajax voor Hans Vanaken, die er in werkelijkheid niet was. Het was geen toeval dat Freek Jansen de eerste was die naar buiten bracht dat het daarbij om een hoax ging.

19 augustus 2019 om 18:30

@Kyle66 sterker nog, dat is door Franse media een dag later ontkent. Daar ging het over bedragen van 30 miljoen dan wel helemaal geen bod en wachten tot Ajax Europees uitgeschakeld zou worden. Maar die zijn natuurlijk allemaal onbetrouwbaar.

19 augustus 2019 om 19:18

Ja Kyle, dat is het lastige bij dergelijke voetballers die weinig emotie tonen. Daar komt bijvoorbeeld ook vandaan dat iemand als Ziyech vaak ongeïnteresseerd lijkt. Zelfs Messi loopt soms over het veld op een manier waarbij een zoutzak nog meer spirit uitstraalt. En die beeldvorming doet toch wat met een deel van het publiek. Als het dan niet loopt, ziet het er direct slecht en ongeïnspireerd uit.

19 augustus 2019 om 20:25

Dat is inderdaad het tegenstrijdige: als je slecht speelt ben je ongeïnteresseerd en als je goed speelt ben je ijskoud. Hoewel Ziyech dat veel minder heeft. Ik zie hem althans steeds meer lachen op het veld.

20 augustus 2019 om 08:25

Nou ja verschillende mensen ook vanuit andere media (dagbladen) en ook insiders ontkennen niet en bevestigen zelfs dat er destijds een bod is gekomen voor dolberg vanuit monaco. Het is niet zo dat alleen de telegraaf dit ooit heeft gezegd. Ik ben wel geneigd dit te geloven aangezien degene roepen dat dit niet waar is vooral hier op VZ zitten en helemaal niet betrokken zijn.

20 augustus 2019 om 08:34

Je realiseert je toch wel dat iedereen het van De Telegraaf overnam? Niemand heeft een bevestiging gekregen. Men nam het simpelweg over met de opmerking "volgens De Telegraaf". Dus als ik morgen op een online site een bericht plaats dat ik aliens heb gezien en andere sites nemen het over, is dat dan ook waar?

Edit: ik betwist niet dat er een bod was. Ik betwist de hoogte van het bod.

20 augustus 2019 om 10:58

Bronnen rond Monaco hebben destijds aangegeven dat het om 25-30 miljoen zou gaan. Die 50 is gewoon een fabel, nooit bevestigd door insiders.

20 augustus 2019 om 17:33

Ja snap ik maar je zou denken dat al die Insiders en andere journalisten ook niet klakkeloos wat overnemen maar Controleren op waarheid.

20 augustus 2019 om 11:14

'Alleen De Telegraaf heeft dat ooit gezegd en het is door niemand anders (persoon danwel medium) bevestigd of herhaald.' Haha alleen al door VZ is het 100x herhaald

20 augustus 2019 om 11:14

'Alleen De Telegraaf heeft dat ooit gezegd en het is door niemand anders (persoon danwel medium) bevestigd of herhaald.' Haha alleen al door VZ is het 100x herhaald

20 augustus 2019 om 11:14

'Alleen De Telegraaf heeft dat ooit gezegd en het is door niemand anders (persoon danwel medium) bevestigd of herhaald.' Haha alleen al door VZ is het 100x herhaald

20 augustus 2019 om 11:14

'Alleen De Telegraaf heeft dat ooit gezegd en het is door niemand anders (persoon danwel medium) bevestigd of herhaald.' Haha alleen al door VZ is het 100x herhaald

Bizar dat het in een tijdsbestel van 1 week over en uit is met deze jongen. Van een basisspeler naar een plek op de tribune naar wegwezen in een paar dagen tijd is echt bizar. Ik geloop dan ook sterk dat ook hogerop iedereen het wel had gezien. De wedstrijd vorige week was dan ook de druppel. Je ebt nu nog Tadic, KJH en waarschijnlijk die Traore die gaat aansluiten. Met Tadic in de punt behoud je de mogelijkheid om met Neres, Ziyech en v Beek te spelen. Dat is voor nu het beste.

19 augustus 2019 om 18:40

Hoe lullig ook, ik ben blij dat ie weg gaat. Er zijn maar weinig spelers die het zo lang mogen proberen, zonder genoeg te leveren. En die vorm van 2 geleden viel ook wel mee; EL een paar fantastische acties/goals, maar verder nooit constant goed gespeeld.

19 augustus 2019 om 23:53

Zlatan heeft ook heel lang de tijd gekregen voordat hij leverde

20 augustus 2019 om 08:51

Hele slechte vergelijking. Zlatan heeft vanaf het begin zelfvertrouwen uitgestraald, is altijd een enorme winnaar geweest. Dolberg heeft het talent maar ik ben bang dat hij mentaal niet sterk genoeg is.

19 augustus 2019 om 23:12

Denk dat vooral het bijtekenen van Ziyech en neres belangrijk zijn geweest voor deze conclusie. Met meer opties op de flanken heb je meer ruimte om Tadic in de spits te zetten. Maakt dolberg minder belangrijk. Heb je die optie minder kan je beter nog doen lijken alsof je hoop in Dolberg hebt om zijn zelfvertrouwen niet helemaal te vernietigen, zodat hij nog bruikbaar is.

20 augustus 2019 om 15:13

Het is ook niet een periode van 1 week geweest maar van 1 jaar. Na zijn blessure heeft hij nog best veel kansen gehad

Dolberg was in de o19 van Ajax maakte Dolberg 9 goals in 28 wedstrijden. Dat zijn geen bijzondere cijfers sterker nog dat zijn matige cijfers helemaal voor een Ajax spits, grote delen van de wedstrijden was hij volkomen onzichtbaar. Het jaar daarop werd hij senior en kende hij echt een vliegende start , met de ene goal na de ander. Toen heeft hij voor de buitenwereld zo een enorm hoge standaard neergezet , die dachten allemaal dat dat zijn normale niveau was. Gedurende dat eerste seizoen werd hij al een stuk minder met een kleine opleving aan het einde van dat seizoen. Daarna heeft hij dat niveau , mede door blessures maar vooral doordat hij gewoon niet zo goed is al men denkt nooit meer gehaald. De verwachtingen rondom hem zijn onrealistisch hoog , want iedereen vraagt zich af waar de Dolberg is van het begin. Maar die Dolberg leefde gewoon boven zijn eigen stand en ondertussen lijkt hij wel voetbal moe.

20 augustus 2019 om 00:08

Volgens mij speelde hij toendertijd in de o19 als linksbuiten en niet als spits, dus zijn dat geen matige cijfers.

Heel erg jammer dat hij niet slaagt bij Ajax en dat is volgens mij aan een aantal factoren te wijten. Dolberg is vrij snel en technisch vaardig maar hij is geen speler die goed is in de kaats. Het Ajax systeem past daarom niet echt goed bij hem en hij zou beter uit de verf komen als hij bij een ploeg is die wat meer terug getrokken speelt zodat er meer ruimte is voor een diepe bal.

Maar als je als (bijna) 22 jarige speler maar weinig laat zien in de spits en jouw 36 jarige! concurrent laat het wel zien; dan mag je wel even achter je oren krabben. Het is namelijk niet zo dat Klaas-jan een technisch betere spits is, hij is slimmer maar ondanks z'n leeftijd werkt hij ook harder. Dan kun je nog wel zo'n geweldig talent hebben en op de training iedereen alle hoeken van het veld laten zien. Als je tijdens wedstrijden niet laat zien dan mis je gewoon iets. Heel erg jammer maar denk dat het voor alle partijen beter is als hij een frisse start maakt.

Vind het erg jammer dat t er nooit is uitgekomen. Misschien was dat jaar ook wel een uitzondering. Maar listige blessures en de overgretige Huntelaar zijn een sta in de weg gebleven en gebleken. Maar dan toch. Ondanks de weinige minuten nog redelijk wat goals gemaakt. En een aantal van die goals verraadde toch zn klasse.
Keuzes. Als je 20+ kan krijgen voor hem.. Tadic en KJH hebt met erachter ik noem een Traore hebt.. Die kan zo ook zn minuten gaan pakken.
Het is jammer dat t zo loopt. Soms loopt t zo.
Mocht zn transfer doorgaan wens ik hem wel erg veel succes en zal m toch blijven volgen. Kan nog steeds een erg goede spits worden!

Heel misschien lullen ze in de media elkaar te veel na, en is Dolberg simpelweg wat hij is. Wel chapeau voor de pr machine van Ajax overigens.

20 augustus 2019 om 13:57

Nee hij was gewoon fantastisch in zijn eerste seizoen.

Dolberg heeft de kenmerken van iemand die geestelijk niet helemaal in orde is. Simpel werk zou hij misschien wel aankunnen maar ok prof voetballer te zijn heb je meer nodig. Hij kan simpelweg niet met de druk omgaan en die blik in zijn ogen veraad met de kennis van nu veel over zijn mentale weerbaarheid. Hij heeft Ajax al teveel punten gekost. Hij voegt letterlijk niets toe.

Die jongen zit gewoon niet goed in zijn vel denk ik. Heeft gewoon een nieuwe omgeving nodig en mensen die hem meer begrijpen of op dezelfde golflengte zitten. Je ziet duidelijk dat hij talent heeft maar het komt er gewoon niet uit op het moment.

20 augustus 2019 om 01:00

Als je ook ziet hoe hij is in de auto met Andy van der Meyde dan valt het ook op dat hij niet lekker in zijn vel zit of niet echt sociale vaardigheden heeft of schuw is, als je kijkt naar dit Ajax team is het heel sociaal en soort van familie gevoel, Dolberg is meer een introverte gozer, niks mis mee maar past daarom niet echt in dit team.

20 augustus 2019 om 19:28

Zeker, het is ook lastig (ben zelf ook erg naar binnen gericht) begrijp wel hoe het is. Maar een paar mensen waar je je goed bij voelt of comfortabeler maakt het al veel beter. Ik denk dat hij nog niet de juiste personen om zich heeft om dat talent eruit te halen. Heeft volgens mij ook niet echt familie hier ofzo, is wel erg moeilijk dan als persoon.

ik denk dat Dolberg hetzelfde probleem heeft als Leonardo destijds bij Feyenoord. beiden talenten van de buitencategorie die door blessureleed helaas zijn gestagneerd en zwaar in niveau zijn terug geworpen

Talent alleen is niet genoeg om de tol te halen. Alles moet kloppen, ook in je kop. Daarnaast moet je wat geluk hebben. Bij Dolberg lijkt het me een mentale kwestie, want voetballen kan ie echt wel. Hoop voor hem dat ie het omdraait, maar ik zie het niet gebeuren.

Dolberg is en blijft een goaltjesdief maar.. sinds het vertrek van Bosch en het opkomen van de tactiek van Ter Hag moeten wij alle concluderen dat Dolberg niet in elk systeem functioneert. Zijn visie op looplijnen en fuseren "samensmelten" met de rest van het team is minimaal.. het past niet.. spijtig.. maar ik wens hem alle geluk toe!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1314
2.PSV1311
4.Vitesse111
5.AZ109
Voor de complete stand: Eredivisie

In de wandelgangen

Zondag 15 september
Christian Eriksen is niet van plan om in te gaan op het aanbod van Tottenham Hotspur om zijn aflopende contract te verlengen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren