Real Madrid kijkt in eigen land na mislopen Paul Pogba en Christian Eriksen

Dinsdag, 20 augustus 2019 om

Real Madrid blijft op zoek naar versterking voor het middenveld. Nu de komst van zowel Paul Pogba als Christian Eriksen is afgeketst, en ook Donny van de Beek niet naar het Santiago Bernabéu lijkt te komen, richt de club de pijlen op Marc Roca van Espanyol. De linkspoot heeft een afkoopclausule van veertig miljoen euro in zijn contract staan en is alleen voor dat bedrag op te halen, zo meldt Mundo Deportivo dinsdagavond.

Er zijn 'meerdere redenen' waarom Real Madrid het oog heeft laten vallen op Roca. Zijn leeftijd speelt mee: de middenvelder is 22 jaar. Bovendien maakte hij in juni een goede indruk op het EK Onder-21; Roca wordt omschreven als 'een van de meest prominente spelers' in de Spaanse jeugdploeg die zich kroonde tot Europees kampioen. "Zijn progressie is duidelijk merkbaar, en op de burelen van Real Madrid denkt men dat hij over twee jaar een belangrijke speler is in de nationale ploeg van Spanje", zo klinkt het.

Roca kwam op het EK tot scoren in de halve finale tegen Frankrijk (4-1). Hij staat echter niet bekend als doelpuntenmaker en dat is ook niet de rol die Real Madrid voor hem in gedachten heeft. Als enige linkspoot kan hij het middenveld van los Merengues voorzien van mogelijkheden waarover men nu nog niet beschikt. Roca wordt omschreven als een 'veelzijdige' middenvelder, die naast Casemiro kan spelen maar ook in staat is om het takenpakket van de Braziliaan over te nemen als die absent is.

Na het vertrek van Marcos Llorente naar Atlético Madrid heeft Casemiro als een van de weinige spelers van Real Madrid geen 'natuurlijke vervanger' in de basiself. De clubleiding beseft echter dat hij gedurende het seizoen wat rust moet krijgen, zeker nadat hij deze zomer meedeed aan de Copa América. Espanyol ziet een vertrek van Roca echter niet zitten. De club wijst op diens afkoopsom en wil voorlopig niet onderhandelen, al zou Real Madrid inzetten op een lagere transfersom dan veertig miljoen euro. Roca zou tevens gevolgd worden door clubs uit Engeland en Duitsland, waaronder Bayern München.


Poll

Is Marc Roca een goede versterking voor Real Madrid?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

50 reacties (laatste reactie door joshuak_)

Dan laat je Ceballos op huurbasis gaan, en haal je Roca voor 40 miljoen terug. Klinkt niet echt als een logische manier van werken...

20 augustus 2019 om 18:41

Ceballos is verhuurd, maar is ook geen CVM he, maar een Cam. Kijk maar naar hoe hij bij Arsenal gebruikt wordt; als 10.

20 augustus 2019 om 18:46

Wel raar dat Real voor een CVM gaat als alternatief voor Pogba en Eriksen.

20 augustus 2019 om 18:57

Yeah right, Zidane wil geen andere middenvelder alleen Pogba. Dit soort berichten mogen gewoon in de wandelgangen

20 augustus 2019 om 18:57

Ceballos is in mijn ogen meer een 8, maargoed. Dan nog is het zoals Marc Juventus al aangeeft wel bijzonder, want Real lijkt dan 'gewoon' op zoek naar een middenvelder zonder specifieke positie. Eriksen is een 10, Pogba een 8 en deze Roca schijnbaar een cvm. Waar ben je dan naar op zoek als Real zijnde? Of wil je ze allemaal hebben?

20 augustus 2019 om 19:22

Ceballos is een creatieve aanvallende middenvelder, waar Real er nu op dit moment genoeg van heeft; Hazard, James, Isco, Asensio (nu dan niet..), Brahim. Pogba is dan weliswaar ook een aanvallend ingestelde speler, maar meer om kracht in het elftal te brengen; ik begrijp wel dat Real dit nodig heeft in het elftal, zeker de fysiek sterkere ploegen zoals Bilbao etc. De komst van Eriksen zou ik zelf ook niet begrijpen.

20 augustus 2019 om 18:48

Cabellos moet minuten maken op het hoogste niveau om echt op echt op Madrid niveau te komen. Dus verhuren en een ander halen als stand in is niet alleen logisch maar ook heel slim lijkt me.

20 augustus 2019 om 19:15

Laten we hopen dat ze daar nog even doorgaan met deze ''logische'' manier van werken.

20 augustus 2019 om 23:26

Is ook hetzelfde als appels met peren vergelijken. Deze jongen is meer het type Xabi Alonso terwijl Ceballos meer Cesc in zijn goede tijd is. Ik had Roca graag naar Barça zien gaan want hij is geweldig in het veroveren van ballen, heeft rust en inzicht en daarnaast een geweldige passing en schot. Toppertje in wording.

Als ik Ceballos en Llorente zo zie voetballen begrijp ik werkelijk niet waarom Real Madrid beide (tijdelijk) weggedaan heeft. Nu gaan ze weer miljoenen uitgeven aan spelers die niet beter zijn dan de spelers die ze al in hun gelederen hebben.

20 augustus 2019 om 18:42

Dat Llorrente weg mocht snap ik ook niks van, blijkbaar heeft Zizou meer vertrouwen in Valverde.. Helaas.

20 augustus 2019 om 18:43

Ik wel. Dit zijn de wandelgangen en Mundo Deportivo. Daarnaast heeft Real een redelijk druk middenveld (zeker nu James blijft).

20 augustus 2019 om 18:58

Wel veel middenvelders, maar naast Valverde geen enkele CVM voor als Casemiro minder sgoed speelt of geblesseerd is. Llorente maakte een goede indruk op mij (en Atletico dus)

20 augustus 2019 om 18:47

Ze zijn weggedaan omdat Zidane ze niet mag, het is zo simpel als dat. Ik moet zeggen dat Casemiro en Kroos er tegen Celta dit weekend als vanouds uitzagen, maar het is de vraag hoe lang dat duurt. Ben het volledig met je eens dat het belachelijk is dat Ceballos en Llorente niet meer bij Real spelen, al helemaal Llorente aangezien hij Real op een andere manier kon laten spelen.

On topic; aangezien dit een controleur is zou hij goed van pas komen in het team, maar deze jongen is niet beter dan Llorente en dus gewoon geldverspilling. Zie hem desondanks graag komen want Valverde als back-up van Casemiro wordt hem niet.

20 augustus 2019 om 19:40

Misschien moet je Casemiro, Kroos en Modric gewoon het vertrouwen geven. Volgens mij won Madrid met die 3 nog wel een aantal keer het grootste clubvoetbaltoernooi way er bestaat.

20 augustus 2019 om 19:52

Modric loopt nu echt op z'n laatste benen, het lange WK van 2018 heeft hem gesloopt en sindsdien is hij niet meer de oude. Kroos en Casemiro doen het tot nu toe prima dus die zou ik laten staan, maar iemand als Ceballos had dit seizoen al de opvolger van Modric kunnen worden.

20 augustus 2019 om 19:39

Waar zouden die gasten dan moeten spelen?

20 augustus 2019 om 19:50

Ceballos op de plaats van Modric en Llorente ipv Casemiro in wedstrijden waarin Real meer van eigen kracht uit wil gaan en op balbezit speelt.

21 augustus 2019 om 11:55

Plus dat je er al vanuit kunt gaan dat Casemiro minstens een wedstrijd of 5 mist wegens schorsing, om van kwetsuren dan nog te zwijgen. Maar ja, Llorente had eens een keertje ruzie gemaakt met Zidane zijn zoon...

20 augustus 2019 om 20:02

Omdat de druk bij Arsenal en Atletico nou eenmaal gewoon minder is dan bij Real. Ook de concurrentie is minder. Ik hoor iedereen nu ineens weer roepen over ceballos en llorente maar toen ze de kans (zelfs meerdere kansen) kregen was het niks of onvoldoende. Vorig seizoen riep men zo vaak over deze spelers dat het (nog) niet Real waardig is en dat ze daarom tenminste tijdelijk zouden mogen vertrekken. Nou ceballos heeft een goede pot gespeeld en ineens zou hij in de basis moeten komen bij Real. Maar bij een club als real kan nou eenmaal niet iedereen spelen. Er word ook geklaagd dat isco weinig speelt, er is geklaag dat James weinig speelt. Moet Real 6 middenvelders gaan opstellen?

20 augustus 2019 om 20:57

Misschien worden ze verkeerd gebruikt? Als ik Ceballos bij Arsenal zie voetballen is het de 'oude' Ceballos van Betis. Geloof me, bij Arsenal en Atleti heb je ook druk. Niet presteren is ook op de bank plaatsnemen.

21 augustus 2019 om 02:28

Llorente werd gewoon op zijn eigen plek gezet hoor. Heeft een aantal keren i.p.v. Casemiro gespeeld maar volgens jou is dat dus verkeerd gebruikt. Bij Arsenal is er niet evenveel druk als bij Real dat zal zelfs een Arsenal supporter erkennen. Arsenal is dan ook een stap terug ten opzichte van Real. Overigens is het ook nog behoorlijk opportunistisch allemaal. Hij heeft nu 1 goede wedstrijd gespeeld en meteen is het een grote fout van Real. Maar vertel jij maar eens voor wie hij moet spelen dan bij Real. En ook als hij verkeerd gebruikt zo zijn door hem niet op 10 te zetten (real speelt niet eens met een echte 10 tenzij ze het hele systeem voor ceballos zouden moeten omgooien) dan zijn isco en James echt niet minder dan Ceballos.

21 augustus 2019 om 12:00

Met je eens wat betreft Ceballos, maar Llorente was vorig seizoen, zeker in december, remember wk voor clubs, sterk aan het speleb en op weg Casemiro uit de basis te spelen. Maar toen viel hij langdurig uit met een kwetsuur.

Ronaldo is op tijd vertrokken. Ik maak voor het eerst mee dat Real Madrid onaantrekkelijk is om voor te spelen. Clubs als Barcelona, Juventus, PSG, Liverpool en Man City genieten de voorkeur.

20 augustus 2019 om 20:05

Oja want Jovic, Mendy, Rodrygo en Hazard konden bij geen enkele andere club terecht. Enkel Real was zo gek om zoveel miljoen te betalen. Pogba wilt ook helemaal niet naar Real die wil absoluut niet. Man man man

20 augustus 2019 om 20:58

Op misschien Hazard na was er geen enkele club bereid om zoveel geld te betalen voor die spelers nee. Real heeft met geld gesmeten om het niet goed lopende team weer op orde te krijgen.

21 augustus 2019 om 02:36

Juist voor Hazard was er geen enkele club bereid zoveel geld te betalen. Vooral vanwege zijn 1-jarige contract. Echter was er ook geen echte andere interesse omdat vanaf dag 1 al duidelijk was dat hazard alleen naar Real wilde gaan. Zo onaantrekkelijk is Real dus ook. Maar 45 miljoen voor een van de grootste talenten van Brazilië dat is dus ook al met geld smijten. En er was geen een andere club die dat wilde betalen. Jovic en Mendy die wilden natuurlijk helemaal niet graag naar Real komen maar zijn alleen maar gegaan omdat andere clubs niet meer geld boden. Het is maar dat Manu die achterlijk hoge vraagprijs van Pogba niet wil laten zakken anders speelde die ook al in t shirt van Real. Die wilt maar wat graag met Zidane werken zoals heel veel spelers maar ook dat zorgt er natuurlijk helemaal niet voor dat spelers nog steeds graag naar Real komen. Maar verder is Pogba natuurlijk ook helemaal geen grote speler.

21 augustus 2019 om 12:02

Tja, je nickname zegt al genoeg

21 augustus 2019 om 14:29

Ja natuurlijk want iedereen die een speler/trainer/club aanhangt kan per definitie niet objectief zijn. Ook zo’n zielige en vooral zwakke opmerking is dat altijd. Misschien dat jij niet volwassen genoeg bent om objectief te kunnen reageren maar ik heb daar gelukkig geen last van.

21 augustus 2019 om 18:22

Had ik het tegen u misschien? Iemand met een nickname trio met MSN, die zegt dat Real Madrid niet meer aantrekkelijk is, Barcelona uiteraard wel. Tja, dat is waarschijnlijk heel objectief

Ik zie dit aflopen net als destijds met Asier Illarramendi, hier moet Real sws niet aan beginnen. Had dan Ceballos gehouden maar als Arsenal fan ben ik blij dat wij hem 1 jaartje kunnen bewonderen.

20 augustus 2019 om 18:55

Heeft Arsenal eigenlijk een optie tot koop??

20 augustus 2019 om 19:05

Nee dat hebben ze niet, hij heeft ook al aangegeven bij Real Madrid te willen slagen. Ik verwacht dat hij volgend jaar gewoon weer terug komt, als er meer duidelijk is hoe het middenveld er dan uit ziet. Nu komen we gewoon niet van alle andere middenvelders af, zoals James en Vazquez. Daarom is het niet verkeerd om Ceballos ergens anders te stallen om z'n ontwikkeling niet in de weg te zitten.

Als ze vd Beek hadden gewild hadden ze zich wel gemeld, die staat gewoon op nr. 13 op de lijst daar (nog steeds een prima prestatie)

20 augustus 2019 om 18:50

Lijkt er inderdaad op dat het meer een mediahype was. Maar eerlijk is eerlijk, deze jongen is wat goedkoper en daarom makkelijker op te pikken.

En dan heb je Llorente voor hetzelfde bedrag laten. Jeetje. Had deze zomer gewoon Kroos en Modric vervangen voor Ndombele en Eriksen. Aangevuld met Llorente, Ceba, Casemiro en Valverde zou je een hele mooie bezetting hebben. Zou ook Valverde een jaartje kunnen verhuren en Isco of James een jaartje houden. Kova mocht wel weg.

Goede speler. Kan het spel lezen, balvastig, kan verdedigen en is vrij sterk. Echter niet een speler die Real momenteel beter zou maken. Dan heb ik liever Donny of Eriksen, al is Roca wat verdedigender ingesteld.


@ triometMSN Grapjas. Heb je ook voorbeelden die je ongefundeerde bewering kunnen ondersteunen? Real is voor elke wereldspeler nog altijd een droom om voor te spelen. De gea, Mbappe, Pogba, Eriksen zouden morgen nog het vliegtuig pakken richting Madrid als ze mochten vertrekken.

20 augustus 2019 om 18:56

De Gea niet. Die gaat gewoon bij United verlengen.

20 augustus 2019 om 19:01

Real heeft momenteel allicht ook geen interesse in hem. Als de transfer 3 jaar geleden niet was afgeketst vanwege papierwerk stond hij nu gewoon op doel.

20 augustus 2019 om 19:00

Net zo ongefundeerd als jouw bewering dat al die genoemde topspelers naar Real Madrid willen. Dit jaar zijn het de mindere goden en daarmee moeten we leven. Enkel Hazard heb je als topspeler binnengehaald, de rest is oud en versleten, of is middelmaat voor wat we gewend zijn van Real.

20 augustus 2019 om 19:05

Real Madrid- 3
Barcelona- 0
Dat zijn de verhoudingen op dit moment. Zonder Messi stort Barca als een kaartenhuis in elkaar. Zonder ook Suárez en Busquets mag dit Barca blij zijn met een 10e plek.

20 augustus 2019 om 19:05

@ triometMSN Als je beetje voetbal volgt is het toch volstrekt aantoonbaar duidelijk dat de genoemde spelers graag voor Real willen spelen? In je bericht had jij het overigens nergens over de huidige ploeg, maar beweerde je dat topspelers niet meer naar Real willen. Als de genoemde spelers geen wereldtoppers zijn moeten we dan denk ik verder kijken op Mars.

20 augustus 2019 om 19:09

Idd een goede speler. Doet me een beetje denken aan Xabi Alonso.

Dit is het beste nieuws van de dag, als je voor Ajax staat tenminste

Ik denk dat Real Madrid nog spijt gaat krijgen dat ze Marcos Llorente hebben weg gedaan, nota bene naar de grote rivaal, als ik het goed heb zelfs zonder terugkoop clausule. Wat zou de reden zijn geweest om hem niet te verhuren, desnoods ook aan Arsenal bijvoorbeeld? Dit lijkt me dubbel onhandig.

Ik ken deze speler te weinig om er iets nuttigs over te zeggen, is hij beter dan Valverde? Mits dat niet zo is zou ik proberen te gaan voor een absolute topper, anders is het beleid wel heel erg vreemd.

Het middenveld zag er zaterdag goed uit, maar er moet wel versterking komen voor als Casemiro of Kroos geblesseerd raakt. Alleen Valverde achter de hand is gewoon te weinig.

Zou de zoveelste Spaanse miskoop worden die Real doet.. Er zijn in het verleden al zoveel van dit soort aankopen mislukt (pedro Leon, Canales, Illaramendi, Odriozola) dus ik snap niet dat ze er niet van leren..als Real fan zijnde hoop ik dat hier niks van klopt...

20 augustus 2019 om 20:48

Pedro Leon was een jeugdspeler van Real, net als bijv Sarabia, Granero en nu Nacho. Leon hebben ze destijds met terugkoopclausule teruggehaald van Getafe (stadsgenoot). Een aantal daarvan waren, net als Isco nu, publiekslievelingen. Canales was een megatalent, die door blessures niet tot topper is uitgegroeid en Odriozola zou ik nog niet afschrijven eigenlijk. Blijft illaramendi over, wat destijds best een logische aankoop leek. Als je nou gaat schrijven over het falen van ontwikkelen van eigen jeugd snij je meer hout: Morata, Mata, Soldado, Negredo, juanfran, parejo, Sarabia, Saúl, Borja Valero, Javi Garcia, Hermoso, Marcos Llorente dan ook nog, Marcos Alonso etc etc. De meeste zouden ooit in hun carriere een meerwaarde kunnen zijn geweest voor Real, al was het als 2e keus.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4240 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona3423
3.Sevilla315
5.Getafe278
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
K. BenzemaAanvaller1411
L. JovićAanvaller91
T. CourtoisKeeper120
CarvajalVerdediger121
G. BaleAanvaller82
E. HazardAanvaller81
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

0 fans
Middenvelder, 23 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 11 december
Liverpool is een van de zes clubs die de ontwikkelingen rond Neymar in de gaten houdt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren