Mitchell Dijks raadde ex-Ajacied ‘lakmoesproef’ aan: ‘Hij was lovend’

Maandag, 15 juli 2019 om

Stefano Denswil verdedigt vanaf komend seizoen de kleuren van Bologna. De aanwezigheid van goede vriend Mitchell Dijks, eveneens met een verleden bij Ajax, was voor de verdediger een belangrijke reden om voor de club uit de Serie A te kiezen. Denswil, afkomstig van Club Brugge, denkt dat hij in de Italiaanse competitie serieus getest gaat worden.

Denswil werd maandag tijdens zijn officiële presentatie geciteerd door de Italiaanse media. "Ik was bij de laatste wedstrijd van afgelopen seizoen tegen Napoli, op uitnodiging van mijn goede vriend Dijks. Ik kwam ongeveer een maand geleden in contact met Bologna. Ze hebben er echt alles aan gedaan om mij te contracteren. Ik ben blij om hier te zijn, ik voel me goed. De technische staf en mijn medespelers helpen mij enorm met de taal. Ik spreek momenteel alleen Engels maar werk er hard aan om het Italiaans onder de knie te krijgen."

“Er worden vandaag de dag hoge eisen gesteld aan verdedigers. De bal moet snel richting het middenveld worden gebracht, de opbouw moet verzorgd zijn en risico's moeten achterin vermeden worden. Deze spelonderdelen moet ik allemaal beheersen om mijn steentje bij te dragen. Het is aan mij om die kwaliteiten te tonen”, aldus een strijdbare Denswil, die in Bologna over een driejarig contract beschikt.

“Dijks was lovend over de technische staf van Bologna, wat zeker heeft meegespeeld in mijn keuze voor deze club. Ik heb daarnaast voor de Serie A gekozen omdat het een lakmoesproef is voor verdedigers”, concludeert Denswil, die weet dat trainer Sinisa Mihajlovic vanwege acute leukemie voorlopig uit de roulatie is. “Twee dagen geleden hadden we een videoverbinding met de trainer. Wij als spelers zijn allemaal bereid om voor hem te vechten.”


Poll

Verwacht jij dat Stefano Denswil het goed gaat doen bij Bologna?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

11 reacties (laatste reactie door gillesdb9)

Ik ben benieuwd of ie in de basis komt dit seizoen. Calabresi lijkt me een zekerheidje en Bologna speelt in tegenstelling tot vele andere Serie A ploegen met 4 verdedigers en 4 middenvelders, dat betekent dat er nog één plekje over is en de concurrentie vrij groot is voor die andere plek in centraal in de verdediging. Verder doet Dijks het echt goed. Snap volkomen dat ie zich daar zo thuis voelt.

15 juli 2019 om 19:47

Leuk toch. Vind t zo wel leuk om bologna een beetje te volgen. En omdat Dijks ws een schot in de roos bleek zijn ze ook bij Schouten en Denswil terecht gekomen. Hopelijk geneest hun trainer.

15 juli 2019 om 21:43

Hopelijk geneest Mihajlovic inderdaad. Hij was echt de wonderdokter bij Bologna. Ineens kwam het plezier (en de bijbehorende resultaten) weer terug. Ben ook benieuwd wat voor een invloed dat nu heeft op de groep. Ik moet zeggen dat ik zoveel mogelijk de Serie A kijk en Bologna is echt een mooie club. Weet alleen niet of Denswil er past. Dijks wel, is ook een tank die kan voetballen en over Krejci heen kan komen maar Denswil moet echt sober spelen. Hij krijgt een zware kluif met oa Calabresi, Helander en Danilo voor hem

16 juli 2019 om 09:09

Zijn dat dan zo'n goede verdedigers wazza? Bologna kocht met Denswil en Tomiyasu 2 topverdedigers weg uit Belgie voor miljoenenbedragen dus ik ging er van uit dat ze krap zaten in de verdedigers.

Fijne kerel die dijks, zegt ie stefano om naar bologna te komen, peert ie m zelf direct benieuwd hoe denswil het er daar vanaf gaat brengen, was bij Ajax toch een goed voetballende speler die verdedigend toch wat slaapmomenten had maar wel potentie leek te hebben. Geen idee hoe hij het heeft gedaan bij Brugge op die paar bekeken matches na dan, hopen voor hem dat daar het echte verdedigend erbij krijgt want voetballend was t altijd wel ok

15 juli 2019 om 21:44

Waar gaat ie naartoe dan? Dijks zit er nog steeds hoor en die zal niet snel verkassen

15 juli 2019 om 23:15

Sevilla en Milan werden genoemd, lijkt verder nog niet echt concreet

16 juli 2019 om 00:20

Zeker Milan leek potentieel te hebben. Echter, we zijn nu een goede anderhalve week verder na de initiële interesse en het is aardig stil geworden.

Nondeju. Ik denk dat onze Stefano het wereldrecord open deuren per zin heeft gebroken. Ook betrekt hij nog een leuk stokpaardje als ‘de lakmoesproef’ in zijn betoog. Verder denk ik dat het een leuke stap voor hem is en hopelijk net zo succesvol als deze stap voor Dijks is gebleken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Bologna

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Serie A
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Bologna.

43 fans
Verdediger, 26 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 17 augustus
Kingsley Coman wordt nadrukkelijk in de gaten gehouden vanuit Engeland. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren