Gutiérrez weigert extra week vakantie en keert alweer terug bij PSV

Maandag, 15 juli 2019 om

Gaston Pereiro en Erick Gutiérrez zijn maandag teruggekeerd op het trainingsveld bij PSV. Het duo had wegens interlandverplichtingen langer vakantie gekregen. Gutiérrez stond zelfs een week geleden nog met Mexico in de finale van de Gold Cup tegenover de Verenigde Staten en heeft besloten eerder terug te keren bij PSV.

Daniel Reyes, journalist voor het Mexicaanse Marca Claro, meldt op Twitter dat Gutiérrez nog een week langer vakantie had kunnen nemen. De 24-jarige middenvelder heeft echter besloten om zich na een week vakantie alweer te melden in Eindhoven. Gutiérrez was deze zomer met Mexico actief op de Gold Cup. El Tri wisten het toernooi te winnen, door de Verenigde Staten in de finale met 1-0 te verslaan.

Gutiérrez speelde uiteindelijk één wedstrijd als invaller, tegen Canada (3-1 zege) in de groepsfase. In de overige wedstrijden op de Gold Cup bleef de middenvelder van PSV op de reservebank. Hij is nu dus weer terug in Eindhoven, om zich met PSV voor te bereiden op de drukke start van het seizoen. De formatie van trainer Mark van Bommel neemt het volgende week in de heenwedstrijd van de tweede voorronde van de Champions League op tegen FC Basel, waarna enkele dagen later de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen Ajax wacht.

Naast Gutiérrez is ook Pereiro weer terug bij PSV. De aanvallende middenvelder speelde de Copa América, waarop hij met Uruguay in de kwartfinale uitgeschakeld werd door Peru na het nemen van strafschoppen. Pereiro heeft twee weken vakantie gehad en staat nu weer op het trainingsveld bij PSV, waardoor Van Bommel over een nagenoeg fitte selectie kan beschikken. Pereiro staat volgens Voetbal International overigens nog wel op de nominatie om te vertrekken, indien er een bedrag van vijftien miljoen euro op tafel komt om zijn tot 2020 lopende contract af te kopen.


Poll

Wordt Erick Gutiérrez komend seizoen basisspeler bij PSV?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

33 reacties (laatste reactie door arsenallz)

Gutierrez was vrijwel de hele Gold Cup geblesseerd dus denk dat hij ook terugkomt om weer onder begeleiding fit te worden.

Zo dan! Een echte Frenkie de jong mentaliteit fijn om hem erbij te hebben.

15 juli 2019 om 12:38

Wat moet ik me voorstellen bij een Frenkie de jong mentaliteit ?
lijkt me vrij normaal dat ie eerder terugkomt. hij heeft veel werk te doen om 100 % fit en basisspeler te worden.

15 juli 2019 om 12:41

@psvromario hij doelt op het artikel van gisteren over FdJ.. Ben benieuwd of ze dit seizoen wat meer kunnen brengen

Topmentaliteit van Gutierrez. Ik hoop echt dat hij komend seizoen de kans gaat krijgen en een basisplaats veroverd. Het schijnt dat hij bij Pachuca toch echt een topspeler was, helaas hebben wij daar nog niet al te veel van gezien. Nu is hij alweer een tijdje in Nederland en heeft hij wat tijd gehad om zich aan te passen, ik verwacht dan ook zeker mooie dingen van hem voor aankomend seizoen.

15 juli 2019 om 11:18

Heeft vorig seizoen natuurlijk de voorbereiding niet meegemaakt. Denk dat hij nu ook zoiets heeft van: nu wel de voorbereiding deels meemaken, dan maak ik meer kans op een basisplaats. Hoop echt dat deze jongen op de plaats van Hendrix komt want hij voegt voetballend zo veel meer toe. Zeker in de eredivisie is het geen issue dat je iets aan verdedigende kwaliteit inlevert.

15 juli 2019 om 11:26

'Zeker in de eredivisie is het geen issue dat je iets aan verdedigende kwaliteit inlevert'

Dat is in principe zeker waar, en ik hoop ook dat Guti op de plek van Hendrix komt omdat hij voetballend echt veel toevoegt. Maar zijn invalbeurten en basisplekken van vorig seizoen stonden voornamelijk in het teken van balverlies en slordigheden. Dat PSV in de Eredivisie prima met 1 verdedigende middenvelder kan spelen met Guti klopt, maar die slordigheden moeten er dan wel echt uit.

15 juli 2019 om 11:35

Zijn begin was toch echt veelbelovend als ik het me goed kan herinneren. Die ene lange bal op Lozano was prachtig, alhoewel die keeper daar niet echt goed op anticipeerde. Ik denk dat hij, met wat vertrouwen, makkelijk in de basis van PSV moet kunnen. Kan hij niet ook als 8 of 10 spelen?

15 juli 2019 om 14:42

@ajaxxxlove: Guti heeft vorig seizoen een tijdje op 10 gespeeld maar is na de wedstrijd tegen Emmen geloof ik van die positie afgehaald en helemaal uit de basis verdwenen. Als 8 is hij denk ik perfect. Ik zie hem graag in een opbouwende rol als tussenstation tussen verdediging en aanval

15 juli 2019 om 14:43

Ja slordigheidjes waren er zeker, maar ik heb ook een keer een stuk van VI gelezen waarin zijn statistieken naast die van Hendrix en Rosario worden gelegd en daaruit kwam dat hij passtechnisch sterker was en meer kansen creëerde... Het is maar net waar je de voorkeur aan geeft, voor Van Bommel de defensieve zekerheid dus.

Goed signaal, ben benieuwd of deze jongen dit jaar wel een basisplaats weet te bemachtigen, kwa mentaliteit lijkt t wel goed te zitten iig.

Alleen jammer dat Van Bommel hem zelden zal gebruiken en steeds met Rosario en Hendrick zal opdraven. Zal weer kapitaalvernietiging zijn.

15 juli 2019 om 11:35

Nou ja, met Viergever en Luckassen aantreden in de voorrondes CL vraagt natuurlijk ook om een sterk defensief blok daarvoor. Hoop inderdaad dat van Bommel in de eredivisie iets aantrekkelijker durft te gaan spelen. Uiteindelijk wil je als voetballiefhebber gewoon de beste voetballers op het veld zien staan, ipv bulldozervoetbal op het middenveld.

15 juli 2019 om 11:52

Natuurlijk is een sterk blok voor een zwak verdedigingscentrum te billijken. Ik vraag me alleen af wanneer straks het centrum wel naar de wens van de trainer is, of hij daadwerkelijk voor 'het voetbal' kiest op het middenveld. Het blijft toch een gotspe dat Jorrit Hendrix, een hardwerkende maar desalniettemin zwakke speler die zich niet meer naar een hoger niveau ontwikkelt, een basisplaats krijgt. Van Bommel noemt het 'onverstoorbaar', maar ik vind het heel stug hoe hij zijn opstelling benadert. Uitgangspunt is schade voorkomen en beperken, reactie. Terwijl hij de spelers heeft om ook actie te ondernemen, te voetballen aan te vallen.

Persoonlijk zou ik kiezen voor een middenveld met Rosario als controleur, Ihattaren of Lammers als 10 en Gutierrez als dirigent daartussenin. Liever leer je Gutierrez bovendien slim meeverdedigen, dan dat je van Hendrix gaat verwachten dat hij snel en adequaat een aanval opzet.

Snap het wel, hij heeft het hele seizoen al vakantie gehad.

Fijne mentaliteit! Nu hopen dat ie dit seizoen een prominentere rol op het middenveld kan en mag gaan spelen. Toch wel jammer en onbegrijpelijk dat ie niet de hoeveelheid speeltijd heeft gehad als men zou mogen verwachten. Maar goed, dat is van buitenaf wel makkelijk praten natuurlijk.

Goed dat hij eerder terug komt. Ik hoop dat hij zich gaat bewijzen tijdens de voorbereiding en dit jaar een basisplaats krijgt. Ben wel benieuwd wat hij allemaal kan en hij was ook niet goedkoop het zou daarom ook kapitaalvernietiging zijn van PSV als hij op de bank blijft zitten.

Nou dit is goed om te lezen. Hij pakt in ieder geval een een gedeelte mee van de voorbereiding. Hopelijk gaat van Bommel voor een verdedigende middenvelder en een controleur en dat zou guti in mijn ogen perfect kunnen zijn. Leer hem goed verdedigen en slim lopen dan heb je er ook in verdedigend opzichte wat aan. Altijd makkelijker om dat te leren dan dat je Hendrix aanvallende activiteiten moet leren want dat zit er gewoon niet in. Daarnaast is het nu al helemaal belangrijk want je wilt dus meer positie spel gaan spelen en over de grond. Dat houd in dat de aanvallende spelers helemaal gebaat zijn met fatsoenlijke ballen en het optijd krijgen van een bal! Dat kan Hendrix niet!
Maar goed dan komt de 10 wel tot discussie want lammers komt amper in het spel, tenminste afgelopen vrijdag tegen paok. Overigens speelde lammers in de jeugd altijd op 10 daar was hij niet goed genoeg voor en moest toen weg tot dat hij in de spits kwam en daar speelde bij de pannen van het dak! Hij ontwikkelde zich en werd opeens beter. En wat doet van Bommel, weet je wat ik zet lammers op 10! Ongelofelijk vind ik dat. In mijn ogen is dat niet geschikt en van wat ik vrijdag heb gezien krijg ik sterk het vermoeden dat ik daar gelijk in ga krijgen.
Daarnaast snap ik dat je misschien ook niet kunt spelen met ihattaren en guti op het middenveld want dat is verdedigend erg matig, Ihantteren doet aan schijnv verdedigen, hopelijk leert hij wel om echt fatsoenlijk te verdedigen. En zeker als je geen goede centrale verdedigers hebt is dat risico vol. Al met al is het lastig puzzelen voor van Bommel.

Hier kan Frenkie wat van leren , niet een dag maar een week van te voren melden bij de club 👍🏼

Hij is in ieder geval gretig, dat is al een goed begin aan het seizoen. Ik vraag me af of hij veel gaat spelen. Er is nu echter al veel kritiek op het duo Hendrix-Rosario onder de eigen aanhang, dus de roep zal toenemen

15 juli 2019 om 15:14

Het hangt natuurlijk ook van Guti zelf af. Als hij nou sterk zou spelen kan van Bommel uiteindelijk niet om je heen. Dat doet hij ook niet, waarom zou hij dan in de basis moeten?

15 juli 2019 om 15:19

Van mij hoeft hij ook niet in de basis en ik begrijp van Bommel wel in deze kwestie, maar de aanhang van PSV roept vaak luidkeels om Guti. Guti hoeft daar zelf niet eens goed voor te spelen; het gaat erom dat Hendrix-Rosario opbouwend niet genoeg brengt en dan wil het volk wat anders zien. Dan neemt de roep om Guti toe. Of dat terecht is laat ik in het midden

15 juli 2019 om 15:37

Prima. Verdedigend doet Guti namelijk veel te weinig. De aansluiting naar de aanval is beter, maar het centrale duo van PSV is de defensieve ondersteuning van Rosario en Hendrix helaas nodig tegen degelijke teams.

Voor Van Bommel weer een reden om hem niet op te stellen. Als MvB blijft volhouden aan Rosario en Jorrit als VM-ers dan eet ik mun schoen op. Ik hoop echt dat zijn eigenwijsheid plaats gaat maken voor professionalisme, maar ik vreeds het ergste. Dit wordt niet ONS seizoen. Johndejongout#

15 juli 2019 om 15:14

Succes met eten.

Iedereen doet alsof het alleen ligt aan van Bommel, maar oprecht. Zo goed doet Guti het niet eens. Begon leuk, maar hij is niet goed genoeg om Hendrix en Rosario eruit te spelen, hoe triest dat ook is. Als hij echt zo goed was, zou van Bommel hem vaker opstellen.

Dat je zo simpel bent om te schreeuwen: John de Jong Out zegt al genoeg. Wat kan hij eraan doen dat Mark, Rosario en Hendrix opstelt? Niks. Kansloze opmerking.

15 juli 2019 om 17:23

Guti is goed genoeg om Hendrix uit de basis te spelen. Het zit hem alleen in de manier van spelen. Nu is het juist erg belangrijk dat je een ras voetballer daar neer gaat zetten vanwege het vertrek van de jong. Van Bommel wel persee een defensief blok op het middenveld, waarschijnlijk om de verdediging wat te ontzien. Dat is zijn goed recht natuurlijk maar je kunt het ook anders gaan bekijken. Waarom niet meer druk naar voren waarbij Rosario vlak voor de verdediging gaat spelen als extra slot op de deur en guti het voetbal gaat sturen en vanuit daar de aanvallers op de juiste tijd te bereiken. Het heeft weinig te maken met de kwaliteit van guti maar het gaat om de manier van spelen... iedereen kan zien dat guti een geweldige pas en techniek heeft.

Kun je nagaan hoe leuk zijn werk is. Doet het zelfs gratis.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4138
2.AZ3830
3.PSV3118
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. GakpoAanvaller163
D. MalenAanvaller1311
BrumaAanvaller112
K. MitroglouAanvaller81
R. RuiterKeeper10
J. ZoetKeeper110
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

41 fans
Aanvaller, 24 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 11 december
Liverpool is een van de zes clubs die de ontwikkelingen rond Neymar in de gaten houdt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren