AZ slaat toe en strikt spits met verleden bij Ajax en Vitesse

Zaterdag, 13 juli 2019 om

AZ heeft zich versterkt met Richonell Margaret, zo bevestigt de club uit Alkmaar zaterdagmiddag via de officiële kanalen. De achttienjarige aanvaller vertrok deze zomer bij Vitesse en is zodoende transfervrij ingelijfd door AZ. Margaret, voormalig jeugdspeler van Ajax, heeft een contract voor drie seizoenen getekend in het AFAS Stadion en zal aanvankelijk aansluiten bij de beloften van AZ.

Margaret speelde vorig seizoen vier wedstrijden in de Eredivisie voor Vitesse, dat graag langer door was gegaan met de jonge spits. De contractonderhandelingen liepen echter stuk, doordat partijen 'op details' niet tot een akkoord konden komen, meldde de Gelderlander in april al. Margaret was zodoende sinds deze zomer transfervrij, waardoor AZ kosteloos heeft kunnen toeslaan.

"We zijn blij met zijn komst", reageert Directeur Voetbalzaken Max Huiberts op de clubsite van AZ. "Richonell is een jonge aanvaller die zijn debuut in de Eredivisie al heeft gemaakt en waar nog veel rek in zit. Hij is met zijn snelheid en doelgerichtheid een welkome versterking voor AZ. Hij zal aansluiten bij Jong AZ en we zullen hem, net als bij al onze andere talenten, optimaal faciliteren om de volgende stap naar de A-selectie te maken."

Margaret stond sinds medio 2018 onder contract bij Vitesse en speelde daarvoor enige seizoenen in de jeugdopleiding van Ajax. "Ik ben erg blij", zegt de jongeling over zijn nieuwe avontuur in Alkmaar. "AZ is een warme club met een goede opleiding. Veel jongens breken hier door. Daarnaast woon ik in Heerhugowaard, dus het is lekker in de buurt. Ik ben een sterkte spits met snelheid. In combinatie met mijn techniek en scorend vermogen wil ik dit seizoen vlammen bij Jong AZ. Het niveau in de Keuken Kampioen Divisie is hoog, dus ik moet aan de bak."

Tadic: 'Na mijn loopbaan wil ik hier bij Ajax trainer worden'
Meer video's


Gerelateerd

16 reacties (laatste reactie door theo uphus)

Wat leuk, speelde in de jeugd bij de Foresters uit Heiloo. Net als Thomas Ouwejan.

13 juli 2019 om 16:42

Vanaf zijn 8e tot zijn 18e bij Ajax gezeten. Maakte deel uit van een succesvolle lichting bij Ajax met o.a. Ekkelenkamp, Dest en Botman (jong Ajax), Redan en Familia-Castillo (chelsea), Bakker (psg) en Baars (manchester United).

Op een gegeven moment kon hij het fysiek niet meer bijbenen vanwege groeipijn en mocht hij daarom niet blijven. Hij moet zowel op mentale vlak als fysiek nog flink werken om het echt te gaan maken. Margaret moest in de kleedkamer huilen blijkbaar na zijn debuut voor Vitesse omdat hij 2 kansen miste.

Margaret speelde 2 seizoenen bij Ajax volgens de tekst? Ik heb geen idee wanneer hij precies erbij is gekomen maar volgensmij toch echt wel voor zijn 13e, herinneren hem me in de D-jeugd nog namelijk. Is in de A pas vertrokken, heeft zich wel heel sterk ontwikkeld afgelopen seizoen. Eindelijk fysiek de nodige stappen kunnen zetten, ben benieuwd hoe hij het bij AZ gaat doen. Lijkt me voor Jong AZ een leuke speler komend seizoen.

Edit: net even snel gekeken, was zelfs nog eerder in de opleiding al. Heeft zo'n 10 jaar in de jeugd gezeten.

13 juli 2019 om 17:08

Dank voor je bijdrage weer Wolterx. Ik ben altijd verbaasd over hoeveel jij kan vertellen over jeugdspelers!

Leuk hoor, al die toptalenten, maar wordt er ook nog een spits gehaald die er meteen staat? Met twee spitsen met nauwelijks eredivisie-ervaring ga je de top-drie toch niet bestormen?

13 juli 2019 om 18:08

Een derde plaats is sowieso wel mogelijk, maar Ajax en PSV ga je het niet moeilijk maken.

Waarom heeft Vitesse hem niet gehouden?

13 juli 2019 om 17:11

Staat toch gewoon in de tekst?

"margaret speelde vorig seizoen vier wedstrijden in de Eredivisie voor Vitesse, dat graag langer door was gegaan met de jonge spits. De contractonderhandelingen liepen echter stuk, doordat partijen 'op details' niet tot een akkoord konden komen, meldde de Gelderlander in april al."

13 juli 2019 om 18:46

Naar verluid ligt dit overigens nog wat genuanceerder, wat in ieder geval uit eerdere berichten naar buiten kwam. Margaret had naar verluid al een akkoord met Vitesse en toen kwam het er op neer dat alleen nog de handtekeningen gezet moesten worden. Vervolgens kwam Margaret bij de A-selectie waarbij hij zelfs zijn debuut mocht maken. Als je de bronnen mag geloven kwam kamp Margaret vervolgens met nieuwe eisen, waaronder een hoger salaris, waar Vitesse niet aan mee wou werken. Dit heeft er vervolgens voor gezorgd na enkele weken dat Vitesse de pogingen tot verlenging gestaakt heeft en Margaret ook geen minuten meer kreeg in het eerste.

Al met al vind ik het een beetje een jammer verhaal, maar goed ik hoop als nog voor hem op het beste en dat hij stappen kan maken bij Az.

Gerucht gaat dat Vitesse maandag nieuwe hoofdsponsor presenteert inclusief el kahyati die het shirt aanheeft

Waarom denk ik dat dit een hele tactische wijze is om de gentlemen agreement te omzeilen.
Gewoon niet bijtekenen, aangeven dat je er op detailts niet uitkomt en tekenen bij de concurrent.

Kortom: Weg met dat belachelijke agreement

Richonell Margaret ? Nooit van gehoord.
Ik dacht dat AZ Nikos Machlas had gecontracteerd.......

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.AZ00
3.Ajax00
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

In de wandelgangen

Zaterdag 20 juli
Jackson Porozo hoopt nog altijd op een overgang naar Ajax. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren