Opstelling Leeuwinnen: Shanice van de Sanden is basisplaats kwijt

Woensdag, 3 juli 2019 om

Shanice van de Sanden is haar basisplaats bij het Nederlands dameselftal kwijt voor de halve finale van het WK tegen Zweden. Bondscoach Sarina Wiegman geeft woensdagavond op de rechtsbuitenpositie de voorkeur aan Lineth Beerensteyn, die gedurende het toernooi als invaller al een aantal keer uitblonk. Verder kiest Wiegman in Lyon voor de gebruikelijke namen.

De afgelopen dagen was er veel discussie waarom Wiegman bleek vasthouden aan Van de Sanden. De aanvalster van Olympique Lyon presteert niet goed op het eindtoernooi, terwijl Beerensteyn meerdere keren een goede indruk had gemaakt op pers en publiek. Nu heeft Wiegman er dus toch voor gekozen om Van de Sanden te passeren ten faveure van Beerensteyn.

De bondscoach kiest voor de rest voor de bekende namen. Van Veenendaal verdedigt het doel, terwijl ze Van Lunteren, Van der Gragt, Bloodworth en Van Dongen voor haar heeft staan. Het middenveld wordt gevormd door Spitse, Van de Donk en Groenen, terwijl in de aanval Beerensteyn samen met Martens en spits Miedema het elftal compleet maken.

Opstelling Oranje Leeuwinnen: Van Veenendaal; Van Lunteren, Van der Gragt, Bloodworth, Van Dongen; Spitse, Van de Donk, Groenen; Beerensteyn, Miedema, Martens


Poll

Plaatst Nederland zich vanavond voor de finale?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

33 reacties (laatste reactie door maverick)

Pijnlijk voor Shanice, maar goede keuze! Hopelijk mag ze wel als invaller sportief revanche nemen. Zet m op dames!’

3 juli 2019 om 19:49

Beerensteijn vind ik momenteel gewoon gevaarlijker, prima keus

3 juli 2019 om 20:14

Deels eens.
De tactiek om te starten met Shanice en Beerensteyn te laten invallen werkte tot nu toe ook steeds goed. Wellicht never change a winning team (met Beerensteyn), maarja ook never change a winning tactic... starten met van de Sanden en na de 65ste minuut Beerensteyn inbrengen om de wedstrijd te doen beslissen en/of kantelen naar het voordeel voor Oranje.

Beerensteyn zal wel tot op het bot gemotiveerd zijn om te zorgen dat ze deze basisplaats kan blijven behouden.

Zeer terecht, wel vreemd dat ze het pas vanaf de halve finale doet maar beter laat dan nooit!

3 juli 2019 om 19:43

Jammer dit, never change a winning team. Ooit is Kuijt er in gekomen voor van Nistelrooy, Kuijt bakte er toen niks van en toen was er geen gevaarlijke wissel achter de hand. Daar ging het toernooi. Natuurlijk verdient beerenstein het maar, had haar lekker laten invallen, het team vertrouwt daar dan op. Stel nu dat het beerenstijn niet lukt dan is het vertrouwen van een invalster die het verschil maakt ook weer weg.

3 juli 2019 om 19:45

Never change a winning team? Ze wonnen telkens pas wanneer Beerensteyn in het veld stond...

3 juli 2019 om 19:46

Paauwer, ja dat is random een voorbeeldje. Als de dames vanavond met 3-0 winnen roept iedereen ‘ik wist het, Beerensteyn moest allang in de basis staan’.

3 juli 2019 om 19:49

Dat vind ik een veel te makkelijk argument. De inbreng van Van De Sanden is nihil dit toernooi en bovendien hebben we nog nooit een toernooi verloren op de inbreng van Van Nistelrooy en Kuyt. Verder; als het Beerensteyn niet lukt, heeft ze nog steeds meer toegevoegd dan Van De Sanden dit toernooi.

3 juli 2019 om 19:53

Ja ik ben het ook eens dat Beerensteyn moet spelen, is veel beter, kan ook op techniek iemand passeren. Toch zou ik het niet doen die wissel, omdat je gevaar wat je achter de hand hebt verdwijnt. Stel het blijft 0-0 of je komt achter dan denk ik niet dat een wissel nu het tij gaat keren, dat hadden we met beerensteyn wel

3 juli 2019 om 20:25

Je kan ook afvragen dat Beerensteyn beter speelde omdat haar directe tegenstander vermoeid raakte van het continu in beweging zijn van Van De Sanden.

Jammer voor haar maar verstandige keuze. Laat haar maar eens getergd invallen als het nodig is..

Eindelijk! Sjongejonge die van de Sanden bracht echt helemaal niets behalve hier en daar een negatieve opmerking. Vind het zowel voor het team als voor haar goed, die mag wel is ingedimt worden

Kijk, die vd sanden speelde echt niet goed, maar doe dit dan eerder niet in n halve finale. Dus nee nu vind ik het geen geweldige beslissing.

3 juli 2019 om 19:45

En dan? Weer zo slap beginnen en pas na de wissel vlammen? Kom op zeg. Het is niet alsof je ineens een andere keeper in het doel hebt staan. Deze omzetting gaat alleen maar positief werken

Kijken hoe het de andere kant op werkt. Als ze mag invallen tegen een tegenstandster die al wat vermoeid is. Misschien lukt het dan wel. Mooi dat Beerensteyn nu eindelijk de kans krijgt.

Vreemd moment wel. Ik vond Beerensteyn juist tegen Italië zeker niet zo goed invallen. Ging maar weinig van haar uit. En uitgerekend nu krijgt ze dan wél een basisplaats er na.

3 juli 2019 om 19:46

Weinig van uit gaan of continu de bal in de voeten van de tegenstander passen is wel een verschil. Dat 2e deed ze niet en shanice wel

Tja, als je alleen snelheid hebt, raak je op een gegeven moment erg voorspelbaar. Ik denk dat dat moment bij Van De Sanden is aangebroken. Bij Beerensteyn zie je buiten haar snelheid ook techniek en een goed overzicht en heeft daardoor meer mogelijkheden dan alleen achter de defensie sprinten.

Denk dat van de Sanden als invalster met haar snelheid nog gevaarlijker is .

En dan zal je net zien dat je word uitgeschakeld🤣

Het is jammer voor Shanice, dan maar even in de wachtkamer... Hopelijk laat Linette het nu zien!

Vanmiddag werd dit allemaal nog geroepen in het artikel over Beerensteijn. Fijn dat het nu ook uitkomt en vooral een enorme boost voor haar. Denk dat de vrouwen nu veel meer dreiging en gevaar voorin brengen in plaats van die halve voorzetten steeds van Janice.

Ik vind het wel jammer dat ze een beetje een pispaaltje aan het worden is, maar eerlijk is eerlijk, ze lijkt niet zo lekker in vorm. Wat mij opvalt is dat ze juist niet zo snel is op het moment. Ik zie haar geen sprint duels winnen. Oogt wat moe. Hopelijk hervind ze zichzelf weer!

Lekker dan, en volkomen terecht want Shanice was niet goed in vorm en zal denk ik veel meer van haar diepte en snelheid gebruik kunnen maken als de tegenstander vermoeid raakt. Beerensteyn heeft gewoon een best mooie techniek.
Heb er toch zo ff zin in, kom op Holland!

De laatste 10 min van Shanice tegen Italie waren haar beste van het toernooi. Denk nu heeft Wiegman haar zo lang laten staan dat het eindelijk lukt, moet ze plaatsmaken voor Beerensteyn. Overigens volledig terecht, alleen veel te laat...

Ze durft het toch. Ik had het niet meer verwacht. Ben benieuwd hoe beide speelsters met de nieuwe situatie omgaan.

Ik vind vd Sande helemaal niks, vind haar ook geen cultheld. Een irritante speler die er voor mijn part al eerder uit gehaald had mogen worden. Geen overzicht vaak en buiten haar snelheid niet veel toe te voegen eerlijk gezegd.

Hehe, zou eens tijd worden. Laat v.d.Sanden zich maar weer eens met voetbal bezighouden ipv de gespeelde (cult)held willen uithangen. Telkens weer een ander kapsel, waar ben je dan mee bezig? Je bent op een WK, maar zij vind haar haar veel belangrijker blijkbaar, want voetballend gaat t steeds verder achteruit met haar. Zeer terechte wissel wat mij betreft.

Denk wel dat Shanice een goede mentaliteit heeft. Ze gaat niet mokken en rondlopen met een lang gezicht. Mooi te zien dat ze gewoon een knuffel geeft aan Beerensteyn en haar succes wenst. Dit is misschien wel iets waar de mannen wat kunnen van leren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederlands vrouwenteam

Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Woensdag 16 oktober
Serge Gnabry heeft zichzelf in de kijker gespeeld van Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren