PSV pikt tweede zomeraanwinst transfervrij op in Engeland

Donderdag, 27 juni 2019 om

Robbin Ruiter vervolgt zijn loopbaan bij PSV, zo maakt de club via de officiële kanalen bekend. De 32-jarige doelman komt transfervrij over van Sunderland en ondertekent in Eindhoven een tweejarig contract, dat hem tot medio 2021 aan PSV verbindt. In zijn contract is een optie voor nog een seizoen opgenomen. Het is aannemelijk dat Ruiter bij de nummer twee van het afgelopen Eredivisie-seizoen als tweede doelman gaat fungeren.

Zoals het er nu naar uitziet, blijft Jeroen Zoet de eerste doelman bij PSV. Eloy Room is transfervrij vertrokken uit Eindhoven, terwijl Lars Unnerstall met een knieblessure is teruggekeerd van een huurperiode bij VVV-Venlo. Luuk Koopmans en Yanick van Osch beschikken over weinig ervaring en het ligt voor de hand dat in ieder geval een van hen op huurbasis zal vertrekken. Eerstgenoemde werd al in verband gebracht met een tijdelijke overstap naar Sparta Rotterdam.

Ruiter liet Sunderland deze zomer transfervrij achter zich, nadat zijn contract bij de Engelse club afliep. De sluitpost verruilde FC Utrecht twee jaar geleden voor een dienstverband bij the Black Cats. In zijn eerste seizoen in het Stadium of Light keepte Ruiter nog 21 wedstrijden, een aantal dat mede beperkt bleef door een gebroken vinger. In de voorbije jaargang moest de doelman het met minder optredens stellen, daar hij zeven keer onder de lat stond bij de nummer vijf van het afgelopen League One-seizoen.

De sluitpost werd opgeleid door FC Volendam en maakte in 2012 de overstap naar FC Utrecht. In de Domstad kwam Ruiter tot 157 wedstrijden, waarmee hij dus uiteindelijk een overstap naar Sunderland verdiende. Bij PSV keert hij nu weer terug in de Eredivisie. De Eindhovenaren versterkte zich eerder al met Ibrahim Afellay, die zich definitief bij de A-selectie voegde. Daarnaast zal Bruma op korte termijn gepresenteerd worden door PSV, daar zijn zaakwaarnemer Catio Baldé de transfer al heeft bevestigd.


Poll

Goede zet van PSV?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

51 reacties (laatste reactie door mgmv)

Prima derde keeper. Hoor van mensen dat hij bij Sunderland dramatisch was. Een derde keeper keept zelden gelukkig.

27 juni 2019 om 08:54

Je eerste twee zinnen zijn nogal tegenstrijdig. Iemand die dramatisch presteert op het derde niveau van Engeland is in mijn ogen geen prima derde keeper. Zoek wat beters of geef gewoon een jeugdspeler de kans. Van de Meulenhof is een prima talent. Ruiter zorgt alleen maar voor onnodige vulling van de loonlijst.

27 juni 2019 om 10:38

Ben ik met je eens. Een derde keeper moet in mijn ogen ook gewoon een doorstromend talent zijn. Die lekker kan ruiken aan het 1e team. Af en toe een beker wedstrijdje meepikken in het begin stadium van het beker toernooi.

27 juni 2019 om 11:53

Tweede en derde keeper is om het even. Zoet zal het meeste keepen, bij rust kijk je wie er het beste is op dat moment. Ervaren keeper of talent.

Lekker psv... wat heb je aan deze gast. Haal nou keer verdedigers. Ben benieuwd waar psv mee bezig is en hoe het elftal er straks uit ziet

27 juni 2019 om 08:42

Ben benieuwd hoe de bank van PSV eruit ziet tegen Basel wanneer je geen reservekeeper hebt omdat alles geblesseerd is.

27 juni 2019 om 08:42

Bij gebrek aan verdedigers gaan we gewoon met 3 keepers spelen 😉 #creatief

27 juni 2019 om 08:43

Dit is toch gewoon een prima derde keeper? Verder zijn ze echt wel bezig met verdedigers hoor.

27 juni 2019 om 08:43

Je moet de selectie wel compleet hebben. Dat ze deze jongen hebben gehaald wil niet zeggen dat ze niet bezig zijn met andere spelers.

27 juni 2019 om 09:01

Je hebt toch ervaren reserve keepers nodig. Dat dit niet de meest spectaculaire 2e aankoop is, dat snap ik. Dat komt echt nog wel. Bruma hebben we binnen!

27 juni 2019 om 09:51

Betekent dat dat Zoet blijft?
Dacht dat ie vorig seizoen al weg wilde?
De Ruiter is namelijk niet de nummer 1 keeper die je onder de lat wilt hebben als Psv zijnde.
Zoet is eigenlijk wel toe aan een nieuwe uitdaging namelijk.

27 juni 2019 om 10:40

Er is ook nog ene Unnerstall, maar die is op dit moment nog geblesseerd helaas.

27 juni 2019 om 11:54

Dus verdedigers halen en geen reserve keeper lijkt jou slimmer ? Ga er vanuit dat ze ook bezig zijn met verdedigers.... als ze er maar optijd zijn.

Hij zal wel als 3e keeper komen omdat Unnerstall en de jeugdkeeper geblesseerd zijn. Prima voor PSV en hemzelf als hij hier mee in stemt, als hij maar niet met een verhaaltje aankomt voor de camera met ik wil me hier bewijzen en mijn kans bij PSV pakken.

27 juni 2019 om 08:44

Nee, we moeten absoluut geen ambitieuse tweede keeper hebben, liever eentje die niets doet en hoopt dat hij nooit aan spelen toekomt!

27 juni 2019 om 11:38

Haha echt hè, het zou wel echt van heel weinig ambitie getuigen indien je je er vooraf al bij neerlegt dat je derde keeper wordt en dat je onder geen enkele omstandigheid zal doorstromen naar tweede of zelfs eerste keeper.

Ik hoop daarom dat Robbin Ruiter zelf wel wat ambitieuzer is dan dat, ook al is hij inderdaad niet zo'n hele goede keeper. Maar het is goed om gezonde ambitie te hebben en het hoogste na te streven!

Man man man, hoeveel doelmannen moeten we nog hebben??? Werk aan het versterken van de verdediging!

27 juni 2019 om 08:52

Zoet en Van den Meulenhof zijn de enigste doelmannen die op dit moment fit zijn. Daarnaast vertrekt Jurjus vandaag nog en is er voor Koopmans dermate veel interesse dat hij naar alle waarschijnlijkheid ook vertrekt. Vandaar dat Ruiter gehaald is.

27 juni 2019 om 08:53

Voor tegen Basel toch wel graag 2. Wanneer Zoet ook nog geblesseerd raakt, had je waarschijnlijk gezegd waarom halen ze geen 3e keeper

27 juni 2019 om 10:19

Tuurlijk is het halen van een reserve keeper ook belangrijk, maar ook ik zit meer te wachten op verdedigende aanwinsten dan keepers.

27 juni 2019 om 11:39

Het ene sluit het andere niet uit.

Hoe ernstig is de blessure van Unnerstall eigenlijk. Ligt hij naar verwachting lang uit? Hoop toch dat hij onze eerste keeper wordt. Zoet is leuk en aardig, maar duidelijk aan een nieuwe uitdaging/omgeving toe.

27 juni 2019 om 08:47

Paar weken meldt Rik Elfrink

27 juni 2019 om 11:41

Het is nog de vraag of Unnerstall de wedstrijden tegen Basel gaat redden. Een extra keeper was dus zeker nodig. Unnerstall is een prima keeper maar ik vind echt dat mensen hem overschatten en tegelijk Zoet onderschatten. Beide zijn prima keepers, maar Unnerstall is echt niet een klasse beter bijvoorbeeld. Als je Zoet niet goed genoeg vindt dan is Unnerstall naar mijn idee niet de oplossing.

Affeley en Robbin Ruiter, wil PSV meedraaien in de subtop?! Wat een matige aankopen! Als bergwijn/lozano/de jong en/of zoet vertrekken, hebben ze serieus problemen

27 juni 2019 om 08:43

Je begrijpt natuurlijk zelf ook wel dat het hier niet bij blijft?

27 juni 2019 om 08:43

Vergeet Bruma niet...

27 juni 2019 om 08:45

Ik hoop dat je zelf snap dat deze jongen niet is gehaald voor eerste keeper? Hij wordt derde keeper misschien tweede als Zoet weg gaat.
Daarnaast is jou reactie een beetje vreemd want ajax haald toch ook een kabouter als keeper en die werd toch ook niet eerste keeper?
Dus ik stel voor dat je met je provocerende reactie lekker met mama in de speeltuin gaat spelen.

27 juni 2019 om 08:50

Ze hebben toch Unnerstahl als 2de keeper die eerste zal worden als Zoet weggaat? Dan ga je er niet op achteruit. Waarschijnlijk zullen ze dan wel uitgaan dat Zoet vertrekt anders haal je Ruiter niet (niet als derde keeper want dat kan een jeugd keeper prima zijn). Als tweede keeper is Ruiter een prima optie.

27 juni 2019 om 08:54

@sebasjuh Zoet en Van den Meulenhof zijn de enigste doelmannen die op dit moment fit zijn bij Psv. Daarnaast vertrekt Jurjus vandaag nog en is er voor Koopmans dermate veel interesse dat hij naar alle waarschijnlijkheid ook vertrekt. Vandaar dat Ruiter gehaald is.

Psv heeft toch altijd de keepersposities prima ingevuld. Doen ze netjes.

Een toptransfer !
Mooi voor Psv dat hij uit al die geïnteresseerde clubs toch voor PSv heeft gekozen...

Zoveel negatieve reacties. Maar Unerstall is geblesseerd, Room is weg. Als psv niets had gedaan en Zoet raakt onverhoopt geblesseerd, dan had psv een jonkie moeten opstellen. Ruiter is een ervaren keeper, transfervrij dus kost alleen salaris en is gezien de huidige situatie gewoon prima gedaan door psv.

27 juni 2019 om 10:14

Ik snap dit soort overtrokken reacties ook nooit echt. Het is maar een 3e keeper. Heeft ervaring, komt uiteindelijk nog bij een mooie club terecht en talenten die erachter zitten kunnen in de luwte gewoon hun wedstrijden blijven spelen en niet verplicht op de bank zitten.

27 juni 2019 om 11:43

Ik denk dat het de meeste (psv) supporters vooral steekt dat zij vinden dat de prioriteiten ergens anders moeten liggen. Er zijn momenteel 4 verdedigers vertrokken, waarvan er 2 zelfs in de basis stonden. PSV heeft hier nog geen enkele verdediger voor teruggehaald. Dan zien de meeste supporters liever dat PSV zich nu eerst focust op het aantrekken van een of meerdere verdedigers in plaats van een tweede of derde doelman.

27 juni 2019 om 16:45

Kan ik me ook heel goed voorstellen, maar een keeper is dus toch ook gewoon nodig? Dit is een transfervrije, Nederlandse doelman; dat is gewoon wat sneller geregeld, zeker in het geval van een derde goalie.

Alsof je Ruiter maar (ook al kan je hem nu al snel vastleggen) in augustus moet presenteren om de publieke opinie (ga nou eens op zoek naar een verdediger!) maar tegen te gaan En ik doelde eigenlijk ook meer op reacties als; wat moeten we hier nou mee, etc. Het is maar een derde doelman.. Het niveau Zoet/onana/vermeer wordt toch geen derde doelman, haha.

27 juni 2019 om 10:22

Wellicht kan een jeugdkeeper wel een verrassing worden van het seizoen. Ik zie Zoet ook niet beter worden.

Als 2e of 3e keeper waarom niet kan je van osch en koopmans verhuren/verkopen, is unnerstal weer fit kan zoet ook worden verkocht. Heb begrepen dat er nog een 18 jarig keeperstalent rondloopt bij psv die zal dan 3e keeper kunnen worden mits dit bovenstaande wat ik schrijf gebeurd

Tweede transfervrije speler. Dat doet Psv dan wel goed. Zolang Loxano en of Bergwijn niet verkocht is kun je niet veel meer doen dan dit. Met Bruma lopen ze lopen ze daar straks wel mee op vooruit.

Niet bepaald waar je op hoopt als je die titel leest. Maar goed, prima als 2e of 3e keeper. Hoop wel dat PSV zich nog flink gaat versterken voor die CL voorrondes beginnen.

27 juni 2019 om 09:17

Klopt, ik denk wel dat ze eerst wat willen verkopen..

27 juni 2019 om 11:08

Misschien Bergwijn voor 30 miljoen aan Ajax...

Als 3e keeper gewoon een goede keus. PSV is natuurlijk op heel veel vlakken bezig, nu een keeper en zeer snel ook Bruma in de aanval. Ben benieuwd wanneer er iets naar buiten komt over verdedigers. Ze zijn er ongetwijfeld hard mee bezig, maar ben gewoon nieuwsgierig met wie ze bezig zijn. De opties die we hoorden (die Braziliaan van Torino bijvoorbeeld) lijken allemaal onhaalbaar, dus ben benieuwd wat het dan wel kan worden...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1314
2.PSV1311
4.Vitesse111
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

38 fans
Keeper, 32 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 20 september
Sadio Mané kan een nieuw contract tot 2025 tekenen bij Liverpool. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren