Go Ahead strikt nieuwe trainer: ‘Deze club stond zeker op mijn lijstje’

Zaterdag, 15 juni 2019 om

Go Ahead Eagles gaat het nieuwe seizoen in met Jack de Gier als trainer. De vijftigjarige oefenmeester is de opvolger van John Stegeman, die deze maand overstapte naar rivaal PEC Zwolle. De Gier zat zonder club na zijn vertrek bij NEC in april en heeft een mondeling akkoord over een contract voor een jaar in De Adelaarshorst, zo maakt Go Ahead bekend.

De Gier was tussen januari 2016 en de zomer van 2018 de trainer van Almere City en stapte vervolgens over naar NEC. Vanwege teleurstellende resultaten werd hij op 2 april ontslagen. Zijn overstap naar Go Ahead betekent een terugkeer in Deventer: in het seizoen 1994/95 voetbalde hij zelf voor de club. "Ik herinner me Go Ahead Eagles gewoon als een fantastische club, een beeld dat de afgelopen jaren bevestigd werd als ik op bezoek kwam met Almere City en NEC", vertelt de nieuwe trainer op de clubsite.

Technisch manager Paul Bosvelt proefde 'een grote motivatie' bij De Gier om de successen voort te zetten die hij boekte bij Almere City. In 2016 loodste hij de club naar de play-offs om promotie/degradatie, waarin Willem II te sterk bleek. "Wij zijn ervan overtuigd dat hij de geschikte kandidaat is om de vorig jaar ingezette lijn voort te zetten. Jack kent het DNA van de club, iets wat uiteraard niet doorslaggevend is, maar wel degelijk een plus kan zijn."

Zelf had De Gier al langere tijd de ambitie om trainer van Go Ahead te worden, vertelt hij. "Als trainer ga je aan het begin van je loopbaan een globale planning maken", geeft De Gier aan. "Waar zie je jezelf ooit trainer zijn? Go Ahead Eagles was zeker een van de clubs die ik opschreef." Go Ahead eindigde afgelopen seizoen als vijfde in de Keuken Kampioen Divisie en liep promotie mis tegen RKC Waalwijk in een spectaculaire finalewedstrijd van de play-offs.


Poll

Is Jack de Gier een goede trainer voor Go Ahead Eagles?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

18 reacties (laatste reactie door rudu)

Ten opzichte van Stegeman is dit helaas wel een stap terug.

15 juni 2019 om 13:51

@stef, volgens mij gaan de Go Ahead Eagles veel plezier beleven aan Jack de Gier. Zeker als het dezelfde De Gier is als die bij Almere City van 2016-2018. Ik heb daar persoonlijk alle vertrouwen in.

15 juni 2019 om 19:25

Bij Almere deed die het prima, bij Nec niet. Heeft die er echt een potje van gemaakt.

15 juni 2019 om 13:52

Dat valt te bezien. Als hij het constant kan houden ben ik al blij. Afgelopen seizoen was eerste helft super maar 2e seizoenshelft drama (14e op basis van resultaten)..

15 juni 2019 om 14:11

Dat was onder Stegeman precies hetzelfde.

15 juni 2019 om 14:24

Sorry, ik bedoelde onder Stegeman. De Gier deed het bij NEC natuurlijk ook niet lekker, maar daar liep de 1e seizoenshelft al niet..

15 juni 2019 om 21:53

Een gelijkwaardig is niet voor het oprapen.Jacl de Gier deed het bij Almere goed NEC is een bende al jaren. Sinds Faber daar trainer al was het super slecht intern.

Ik denk een prima trainer die in ieder geval wel wil voetballen en aanvallend wil voetballen. Nu we een trainer hebben kunnen we nu druk bezig gaan met het versterken van de selectie. Weet niet wat voor waarde de 2 duitse spelers hebben, maar los van die 2 mag er nog een centrale verdediger, rechtsback, middenvelder (1 a 2), spits en 1 a 2 buitenspelers bij komen.

15 juni 2019 om 13:53

Ik ben er ook wel content mee. In zijn Almere tijd deed hij het echt super.

15 juni 2019 om 14:08

@harmr, klopt. En vooral met aanvallend en op techniek gebaseerd voetbal. Dat het afgelopen seizoen bij NEC geen succes werd valt, volgens mij, Jack de Gier niet te verwijten. Als je als club je beste spelers van de hand doet en ze vervangt door wat 'tweedehandsjes' dan ben je zo een club in crisis. Waar voor geen enkele trainer nog enige eer aan te behalen is.

15 juni 2019 om 14:09

Maar bij ons in Nijmegen was het echt superslecht. Al zijn aankopen mislukten, iedere speler die hij wilde was niet goed genoeg. Na één(!) verliespartij kon hij het team al niet meer motiveren, en er zat nog steeds geen enkele lijn in het spel aan het einde van de winterstop. Meneer bleef maar rouleren, elke week weer een nieuwe opstelling en de beste spelers op hun beste plek zetten was al te moeilijk. Ik heb er daarom geen vertrouwen in dat hij het goed gaat doen bij Go Ahead, maar ik hoop het desondanks wel!

15 juni 2019 om 14:35

'' Dat het afgelopen seizoen bij NEC geen succes werd valt, volgens mij, Jack de Gier niet te verwijten''Vooropgesteld: het is bij NEC al een tijdje beleidsmatig zeer onrustig (zeg maar gewoon slecht). De opmerking dat het mislukken van De Gier bij NEC dan niet te wijten valt aan De Gier zelf is vanuit dat oogpunt misschien geen gekke verklaring, maar wel een onjuiste. Want als trainer was het echt een drama. Geen duidelijke speelwijze, constant wisselende opstellingen, spelers totaal niet fit (moest in de winter gvd een extra conditietrainer komen), constant geruzie met de selectie, zwaar gebrek aan discipline in de selectie en bij hemzelf (volgens mij 5 a 6 gele kaarten als trainer zijnde) en het voor mekaar krijgen om veertiende te staan met Nec. En voordat de opmerking komt dat 'er met deze selectie niet meer uit te halen viel', besef dat De Gier gemiddeld 1,3 punt per wedstrijd haalde en zijn opvolger (met exact dezelfde selectie die ook nog eens helemaal in de put zat) bijna 2,4 punt per wedstrijd, oftewel gemiddeld een heel punt meer.

Betekent niet dat het bij Go Ahead meteen fout hoeft te gaan met De Gier. Misschien weten ze daar zijn zwakke punten wel goed te maskeren en/of past hij daar veel beter. Maar om nou te zeggen dat ik het een goede trainer vond, nou nee.

15 juni 2019 om 19:27

Jack de Gier begon in de voorbereiding al met rare teksten te verkondigen. Maar heeft helemaal niks gebracht. Ook voor de winterstop was het heel erg slecht.

Jack het beste. Jammer dat 't niet ging in Nijmegen.

Toch knap, dat go ahead 5e is geworden in de eredivisie.

5e in de eredivisie is wel een tijdje geleden hoor.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Go Ahead Eagles

Stand
Actuele wedstrijden

2 fans
Coach, 51 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 15 november
Arsenal heeft scouts gestuurd naar de interland van Turkije tegen IJsland. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren