Tegenvaller voor Oranje Leeuwinnen in aanloop naar lastig Kameroen

Vrijdag, 14 juni 2019 om

De Oranje Leeuwinnen moeten het zaterdag in de tweede wedstrijd op het WK tegen Kameroen doen zonder Stefanie van der Gragt. De verdedigster heeft knieklachten overgehouden aan het gewonnen openingsduel met Nieuw-Zeeland (0-1). Van der Gragt traint sindsdien apart en moet de confrontatie met Kameroen in Valenciennes overslaan.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

30 reacties (laatste reactie door laurens e)

De volgende ronde halen moet gewoon lukken, zeker omdat de 4 beste nummers 3 uit de poules ook doorgaan. Een punt pakken tegen Kameroen en je bent er al.

14 juni 2019 om 19:08

Je moet van Kameroen gewoon kunnen winnen. Zijn als nummer 4 van Afrika geplaatst en de Afrikaanse landen zijn echt heel matig dit toernooi, dus 3 punten pakken is een zekerheid en hopen dat er geen blessures vallen. Snap ook niet waarom er nu gewoon niet wordt geëxperimenteerd met een middenveld waar Jill speelt en Spitse eruit gaat. Zij vertraagt het spel zo erg. Was ook te zien tijdens het EK.

14 juni 2019 om 19:42

Natuurlijk is Nederland veel sterker dan Kameroen. Ik wilde alleen aangeven dat het geen ramp zou zijn als we deze uiteindelijk toch niet winnen. Spitse is inderdaad een vertragende factor, maar is wel de vrouw van de standaardsituaties en wellicht belangrijk voor de balans. Een beetje vergelijkbaar met Schøne bij Ajax. Tegen Kameroen kan het wel, maar ik denk niet dat je tegen de toplanden met Roord en Vd Donk op het middenveld moet spelen, dat is te aanvallend.

14 juni 2019 om 21:04

Oranje moet morgen zorgen dat ze een grotere overwinning neerzetten dan Canada . Zodat ze tegen Canada aan een gelijkspel genoeg hebben om eerste in de groep te worden . Als ze geen eerste worden kunnen ze nog beter 3e worden . De nummer 2 in de groep treft in de 2e ronde de US . En in de kwart finale Frankrijk .

14 juni 2019 om 21:15

Ai, het knockout schema kende ik nog niet. Als de nummer 2 uit onze poule direct tegen de VS moet dan moeten we alles doen om dat te omzeilen. De verdediging van Nieuw-Zeeland zag er tegen Oranje relatief solide uit dus nu maar hopen dat ze dat ook tegen Canada laten zien.

14 juni 2019 om 23:39

Nee. De nr 2 treft de nr 2 uit de poule van Amerika. Maar die worden ws 1e. Of ze moeten verliezen van Zweden. Dat dan ws de tegenstander is. Als oranje 1e wordt moeten ze tegen de nr 2 uit de poule van Engeland. Lijkt Japan te worden of anders Engeland zelf.

is zij een belangrijke schakel?

14 juni 2019 om 20:36

Deze wedstrijd moet je het makkelijk kunnen opvangen, maar is wel een belangrijke pion achterin.

14 juni 2019 om 20:49

Ja maar Dekker en Bloodworth zijn ook prima. Je moet het zien als Van Dijk, De Ligt en De Vrij. Die drie ontlopen elkaar ook niet zo veel.

14 juni 2019 om 21:26

Eeh, Zou bij haar toch echt vergelijken met van Dijk. Zij staat bovenaan en de rest is ook goed maar wel minder dan van der Gragt.

Dit moet Nederland makkelijk kunnen winnen. Elke wedstrijd indekken slaat natuurlijk nergens op je bent Europees kampioen.. Ik vind dat wanneer ze de halve finale halen het pas een geslaagd toernooi is. Anders gewoon niet.

"tegenvaller voor Oranje Leeuwinnen in aanloop naar lastig Kameroen"

Ach kom nou, dit meen je niet.
Het is zeker een tegenvaller, ondanks dat zijn weinig speeltijd had afgelopen seizoen door blessures, is zij de beste verdediger die Nederland heeft. Hoop dat ze snel herstelt want in de Knock-out fase heeft Nederland haar zeker nodig.

Maar Lastig Kameroen?
Zelfs met 3 verdedigers hoort Nederland te winnen. Alles dat minder dan een 2 of 3 doelpunten verschil overwinning oplevert tegen Kameroen. Kun je beschouwen als een tegenvaller. Dat indekken is echt iets waar ik misselijk van kan worden. Het gebeurd bijna overal, helaas.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederlands vrouwenteam

Stand
Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Maandag 15 juli
Real Madrid wil Andriy Lunin wederom verhuren, met Real Betis als een serieuze kandidaat om hem tijdelijk over te nemen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren