Zuid-Afrika blijft puntloos in WK-historie door toedoen van China

Donderdag, 13 juni 2019 om

Zuid-Afrika is er donderdagavond niet in geslaagd om een punt te pakken in zijn tweede WK-wedstrijd ooit. Na een nederlaag tegen Spanje was China in het Parc des Princes een maatje te groot voor de ploeg van bondscoach Desiree Ellis (0-1). China komt door de overwinning op gelijke hoogte met nummer twee Spanje, terwijl Duitsland met zes punten uit twee wedstrijden koploper in Groep B blijft en al zeker is van de volgende ronde.

De Chinezen dicteerden het spel in een groot deel van de eerste helft en het was dan ook geen verrassing dat de Aziaten met een voorsprong de kleedkamer op mochten zoeken. Nadat de Zuid-Afrikaanse verdediging erin slaagde om veertig minuten stand te houden, kwamen de Aziaten door een knappe goal van Li Ying toch nog op voorsprong. Een paar minuten later leek het bovendien ook nog 0-2 te worden, maar een kopbal van Wang Shanshan verdween net niet in zijn geheel over de lijn.

Na de rust kroop Zuid-Afrika wat meer uit zijn schulp en dit opportunistische spel leidde ook tot een eerste kans toen Noko Matlou het hoogst sprong bij een corner en de bal vlak langs het doel van Peng Shimeng stuurde. Banyana Banyana slaagde er echter niet in om deze druk aan te laten houden en het grootste gevaar kwam in de slotfase weer van Chinese kant. Doordat Kaylin Swart echter het antwoord had op inzetten van Peng Han en Yang Li werd er niet meer gescoord.


Poll

Vind jij dat China het verdiende om te winnen?


Gerelateerd

21 reacties (laatste reactie door carlo35)

Heb weer genoten van het hoge niveau van de wedstrijd. Kan niet wachten tot de volgende wedstrijd.

Er zit totaal geen idee achter. Counters worden bijzonder knullig verprutst, passjes over een paar meter komen te vaak niet aan, kansen voor het doel worden om zeep geholpen op de meest amateuristische manieren en voorzetten worden op hoop van zegen en blind gegeven. Wat. Een. Niveau. Ik heb echt m’n best gedaan om het op een andere manier te bekijken, zoals Foppe vorige week tegen de NOS zei. Maar nee, het is onmogelijk om hier iets goed in te zien. Zelfs bij de toplanden is het een drama. Ik haak af...

13 juni 2019 om 23:25

Maar met alle respect kijk ook over welke wedstrijd je hebt. China en Zuid Afrika zijn ook niet echte voetbal landen. Kan je beter naar Canada, USA, Nieuw Zeeland, Frankrijk enz kijken die spelen soms nog best mooi voetbal.

13 juni 2019 om 23:36

Nieuw-Zeeland mag je wel weglaten uit dat rijtje, dat is gewoon tegenhouden en counteren. Dan passen Duitsland en ook Nederland er beter bij. Japan is meestal ook sterk bij de vrouwen, al heb ik ze dit toernooi nog niet gezien.

13 juni 2019 om 23:43

Kijk ook naar een van mijn laatste zinnen.

13 juni 2019 om 23:45

Ook Noorwegen is normaliter wel bij de toplanden volgens mij. Verloren gisteren weliswaar van Frankrijk maar dat terzijde!

14 juni 2019 om 06:36

Dan haak je toch af. Dat is veel beter voor je gemoedstoestand.

14 juni 2019 om 08:10

Wel beetje mee eens, alleen dat doelpunt had wel wat klasse vond ik. Maar dat eigen doelpunt van 'topfavoriet" Frankrijk laatst zie je alleen normaal gesproken bij G-voetbal of horeca toernooi na 10 bier. Ongelooflijk.

Jeetje er is gewoon weer opeens hoop voor de gemiddelde man dat hij op een WK kan gaan voetballen. Je hoeft je alleen maar om te bouwen als vrouw en een beetje tegen een bal aan kunnen trappen en je kunt naar een WK voetbal. Een gemiddelde man kan namelijk net zo goed voetballen als de vrouwen op het WK damesvoetbal.

13 juni 2019 om 23:18

Bij Thailand zou ik me in ieder geval in de basis spelen, dat was echt om te huilen. In dat land hebben ze toch al heel veel ladyboys? Dat biedt perspectief.

14 juni 2019 om 06:42

Grijp je kans zou ik zeggen. Volgende wk is al gepland en meedoen is voor jou misschien leuker dan lijdzaam toezien hoe beroerd het niveau van sommige teams is.

We zien allemaal dat het niveau niet vergelijkbaar is met mannen. Wat hadden we verwacht dan? Dit staat aan het begin van wat nog beter gaat worden. Het gaat niet om het verschil met mannen, maar strijd tussen de beste vrouwenteams op aarde. Als dat niveau je niet aanspreekt, kun je elke dat dat komen melden hier, of iets anders kijken. Wat jij wil.

14 juni 2019 om 10:25

Klopt ook, Yoda. Ik heb er niks op tegen dat die vrouwen voetballen. Sterker nog, ik vind het mooi dat mijn favoriete sport nu ook de levens van steeds meer vrouwen bereikt. Mijn punt is alleen dat ik hier niet naar kan kijken. Het is alsof ik naar een wedstrijd van mezelf aan het kijken ben, in de 5e klasse. Dat vind ik gewoon bizar, want het gaat hier om een WK (!) voetbal! Je weet van tevoren dat de vrouwen minder goed zullen zijn dan de mannen, maar ik kan gewoon moeilijk geloven dat dit de beste voetbalsters ter wereld zouden moeten zijn. Bij de mannen komen elke wedstrijd een paar kolderieke momenten voor maar bij de vrouwen zie je het ene kolderieke moment na het andere. Ik kan hier bijna niet naar kijken.

Er zit af en toe een leuke wedstrijd tussen maar voor de rest is het echt een verschrikking om naar te kijken. Het is voelt een beetje vreemd dat we het hebben over professionals, dat het grootschalige media aandacht krijgt en overal wordt uitgezonden terwijl je het gevoel hebt dat je naar de zondag kelderklasse zit te kijken. Alles op goed geluk en bij een grote kans maait echt iedereen constant over de bal heen.

Is er eigenlijk een andere (team)sport waar het niveauverschil zo astronomisch groot is?

13 juni 2019 om 23:49

Zwemmen? Dat is het enige wat in me opkomt eigenlijk daar zitten ook grote verschillen tussen de tijden

14 juni 2019 om 00:45

Denk dat het verschil het grootst is bij alle teamsporten.

Als je alleen deze wedstrijd hebt gezien en dat als basis neemt om een mening te vormen over damesvoetbal dan snap ik dat je nooit meer een wedstrijd wil zien. Je hebt best een handje vol teams die mij echt wel kunnen vermaken dit WK. Deze wedstrijd was dat helaas totaal niet het geval. Dit soort wedstrijden sla ik voortaan wel over...

Qout:Zuid-Afrika is er donderdagavond niet in geslaagd om een punt te pakken in zijn tweede WK-wedstrijd ooit Zijn we 2010 vergeten volgens mij daarvoor ook nog wel?? Als iemand weet waarom ze zegge dat het zuid afrikas 2e WK wedstrijd ooit is terwijl er 1 afspeelde in hun eigen land hoor ik het oprecht graag?

14 juni 2019 om 07:51

In 2010 ging het om de mannen. De vrouwen van Zuid Afrika doen voor het eerst mee aan een WK.

15 juni 2019 om 08:43

Oow ahaha mijn fout dat had ik niet eens begrepen uit dit artikel. Bedankt!

Wordt toch eens zaak om de zendtijd en het geld dat hier aan besteed wordt te spenderen aan de grote tournooien van Oranje O17, Oranje O19 en Oranje O23.
Daar zit ik als voetballiefhebber meer op te wachten.

Wat er dan overblijft kan dan besteed worden (bij zendtijd denk ik dan aan korte samenvattingen) aan tournooien voor de vrouwen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Maandag 15 juli
Real Madrid wil Andriy Lunin wederom verhuren, met Real Betis als een serieuze kandidaat om hem tijdelijk over te nemen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren