‘Ik denk niet dat we volgend seizoen alle drie nog voor Ajax zullen spelen’

Woensdag, 5 juni 2019 om 10:05Robin Bruggeman

Rasmus Kristensen ruilde FC Midtjylland begin vorig jaar voor 5,5 miljoen euro in voor Ajax, maar de Deen is er nog niet in geslaagd om uit te groeien tot een vaste waarde in de Johan Cruijff ArenA. Vanwege de aanwezigheid van Noussair Mazraoui en Joël Veltman is de concurrentie op de rechtsbackpositie fors en de 21-jarige verdediger sluit een vertrek uit Amsterdam dan ook niet bij voorbaat uit.

“Ik denk niet dat we volgend seizoen alle drie nog voor Ajax zullen spelen. Ik weet niet of de anderen iets nieuws willen proberen of dat ik het zelf zal zijn. De zomer zal het uitwijzen”, vertelt Kristensen, die niet per se uit is op een transfer, in gesprek met het Deense Bold. “Niet als startpunt inderdaad, maar het hangt af van het aanbod. Als er iets moois voorbijkomt kijk je er natuurlijk altijd naar.”

“Maar ik hou ook van Amsterdam en Ajax, volgens mij word ik hier elke dag beter. We moeten met de club gaan zitten en bespreken welke rol ze voor mij weggelegd zien. Als die verwachtingen niet met elkaar overeenkomen, moet je naar andere oplossingen gaan kijken”, gaat Kristensen verder. De vleugelverdediger kwam vooralsnog 27 keer in actie voor Ajax en speelde 12 wedstrijden in het net afgelopen Eredivisie-seizoen. Bovendien mocht hij ook vijf keer opdraven in het toernooi om de TOTO KNVB Beker, terwijl hij ook een handvol minuten maakte in de voorrondes van de Champions League en het hoofdtoernooi van het miljardenbal

“Ik heb een derde van de wedstrijden gespeeld en dat is op zich goed genoeg in mijn eerste volledige seizoen bij de club. Maar ik wil altijd meer spelen, bij Midtjylland was ik niet anders gewend dan dat ik elk weekend speelde. Het is echter duidelijk dat het moeilijk wordt als je moet concurreren met spelers die in topvorm zijn en je tegelijkertijd ook een trainer hebt die liever geen veranderingen door wil voeren.”


Poll

Vind jij dat Ajax deze zomer afscheid moet nemen van Rasmus Kristensen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

45 reacties (laatste reactie door gloryunited)

Echt zo slecht vindt ik hem, heeft een draai cirkel van een walrus.
Gauw afscheid nemen van hem

5 juni 2019 om 10:33

Valt echt wel mee. Hij past niet echt in het voetbal van Ajax, maar denk dat hij het bijvoorbeeld uitstekend zou kunnen doen als wingback in de Bundesliga. Bij Ajax is het belangrijk dat je goed bent in de kleine ruimte en daar ligt juist zijn zwakke punt.

5 juni 2019 om 10:58

Serie A lijkt me ook bij Kristensen passen (zie spelers als Hateboer, Dijks). Volgens mij is het een hele goede jongen om erbij te hebben in de groep en in het veld is hij ook af en toe echt wel van waarde geweest (weer echt een ander soort voetballer dan zowel Mazraoui als Veltman). Van mij hoeft hij niet weg, lekker om zo'n guitige stoomtrein erbij te hebben.

5 juni 2019 om 12:00

De Serie A zou inderdaad ook goed bij hem passen. Als Dijks daar al uitblinkt bij een middenmotor moet hij dat zeker aan kunnen. Voor een miljoen of 3 kan hij voor heel vele buitenlandse clubs interessant zijn. Inderdaad een jongen met een fantastische mentaliteit. Bij Ajax vind ik hem wel overbodig worden, Dest is een groot talent die prima als 3de back kan fungeren achter Nous en Veltman.

5 juni 2019 om 23:18

Voor AZ of Heereveen denk ik een prima speler. Doet niet heel veel fout bij Ajax maar voegt weinig toe en brengt niets extra's

Toch wel weer een miskoop voor 5,5 miljoen. Gelukkig kan Ajax zich het veroorloven maar voor clubs als Feyenoord zou dit al een fatale transfer zijn.

5 juni 2019 om 10:19

Precies, daarom snap ik argumenten voor 25 mil neerleggen voor odegaard niet, Ajax kan dergelijke risico's nog niet nemen

5 juni 2019 om 10:22

Hoezo zou Ajax dat risico niet kunnen nemen, als ze een Frenkie verkopen voor 85 miljoen? Of je het risico ook daadwerkelijk moet nemen is iets anders.

5 juni 2019 om 10:28

In theorie kun je elk risico wel nemen ja. Zoals je zelf aangeeft in je 2e zin, moet je het nemen. Ik vind van niet

5 juni 2019 om 10:44

@dedonnie

Waarom zou Ajax dat risico willen nemen. Echt die hypetrain in de eredivisie is weer in volle gang. Donny moet zogenaamd erg oppassen bij zijn keuze want hij zou niet bij elke club aan de gang kunnen, maar Odegaard is de perfecte vervanger van Ziyech. Wat is dit voor onzin. De een laat het zien in de Cl het podium waar je je volgens vele moet bewijzen wil je serieus genomen worden door een topclub en de ander speelt een handjevol leuke wedstrijden in de eredivisie.

Dat is echt niet normaal hoe erg die jongen naar Ajax toegeschreven wordt. En het ergste hij moet ongeveer net zoveel kosten dat de volledige as van Ajax van dit seizoen. En dan zeggen mensen ook nog eens, ja Ajax heeft geld genoeg dat risico kunnen ze nemen. Wat klopt hier niet aan????

Het is niet zo lang geleden dat Ajax voor een dergelijk bedrag een geraamte van een elftal kocht.

5 juni 2019 om 10:49

@bochherief

"precies, daarom snap ik argumenten voor 25 mil neerleggen voor odegaard niet, Ajax kan dergelijke risico's nog niet nemen".

Tekort door de bocht. Het risico wordt niet alleen bepaald door de hoogte van het aankoopbedrag, maar door het aankoopbedrag in combinatie met de kans dat hij bij Ajax kan slagen. De vergelijking met Kristensen gaat alleen al niet op omdat Ajax hem alleen heeft kunnen beoordelen in zijn eigen competitie, terwijl Odegaard al twee jaar in NL actief is en dus veel beter en veel vaker beoordeeld heeft kunnen worden, waardoor de kans op een mispeer ook automatisch veel kleiner wordt. Ik denk dat het risico bij de transfer van Kristensen dan ook veel groter was dan het bij een transfer van Odegaard zal zijn. Of er met een transfer van Odegaard 25 miljoen gemoeid zal zijn, waag ik overigens te betwijfelen. Daarvoor heeft hij nog te weinig en alleen in de laag gewaardeerde Nederlandse competitie laten zien. Ik waag dan ook sterk te twijfelen of Ajax bereid zal zijn een dergelijk bedrag voor hem op tafel te leggen.

5 juni 2019 om 11:37

@DeDonnie het is geen fifa. Die 85 miljoen (is dat inclusief bonussen) gaat niet allemaal naar Ajax. Naast dit, zal dit bedrag verdeelt worden over reserves en het budget voor komend seizoen. Slechts een deel is beschikbaar voor transfers. Als jij een groot deel van je budget uitgeeft voor 1 speler (en met, correct me if i am wrong 8 miljoen meer dan de vorige) de duurste ajax speler haalt, doe je dat niet even om een risicootje te nemen. Daarnaast moet Ajax ook zijn aandeelhouders tevreden houden, wat lastig is als je de hypetrein volgt en een voor Ajax binnenkomende transfer een zeer groot bedrag betaald.

5 juni 2019 om 13:09

@La~Decima, Ajax heeft naast die 85 miljoen ook bijna 100 miljoen verdiend aan de CL. Daarnaast zal er een recordbedrag voor De Ligt worden betaald en gisteren heeft Ajax een bod van 40 op Neres afgewezen. Mochten Neres en Ziyech ook weggaan, komt er nog zeker 80 miljoen bij. Dus de gok van Odegaard voor 20 kan wel worden genomen.

5 juni 2019 om 13:45

Wat ik bedoelde te zeggen, is dat Ajax financieel gezien die gok gewoon kan wagen. Het is niet zo dat Ajax failliet zal gaan als Odegaard voor 25 miljoen gehaald wordt en uiteindelijk transfervrij de deur uitloopt. Ik ben het verder met jullie eens dat 25 miljoen veel geld is voor een talent dat het nu pas 1 seizoen een beetje laat zien bij een subtopper in de eredivisie. Maar de markt is wel veranderd, en een talent weghalen bij Real gaat nou eenmaal wat geld kosten. Persoonlijk zou ik als Ajax zijnde niet meer dan 15 miljoen betalen (+ eventueel 2 miljoen aan variabelen).

5 juni 2019 om 15:26

Maar probeer ook onderscheid te maken tussen wat fans roepen en wat werkelijk gebeurd. Ik denk dat Sulejmani nog altijd de grootste aankoop van Ajax is of misschien Blind. En overmars recent nog aangaf dat Ajax niet zo snel ver boven de 20 miljoen zal uitgeven aan een speler. Slop gaf in een podcast recent aan dat Ajax nu met name de middelen heeft om voor bepaalde spelers het salarisafond te doorbreken en een jaar zonder Europees voetbal moeiteloos op te vangen. Maar verder gaan ze niet zoveel structurele kosten omhoog schroeven omdat de inkomsten in Nederland altijd achter zullen blijven tov de grote competities. Neemt niet weg dat elke club die consequent een milik sanchez of neres vindt, zich prima een kristensen, orejuela of sinkgraven kan permitteren. Zelfs een bande of magallan, mocht dat tegenvallen. Die verkoop je dan met verlies, maar de schade is te overzien natuurlijk. Bovendien is het een gegeven dat niet elke aankoop het waarmaakt, dat geldt letterlijk voor elke club op elk niveau. Verschil is dat Ajax het voor Nederlandse begrippen onder de streep uitzonderlijk doet, vandaar ook de enorme verschillen met PSV en de rest. Want ook voor blind en tadic gekocht en betaald konden worden was de balans al heel erg gezond, dus dat staat wel los van de champions league inkomsten en eenmalige klappers met Frenkie en De Ligt. Laten we alvast accepteren dat er nog met regelmaat een kristensen Sana of zimling gehaald zal worden, zolang daartegenover staar dat er een Nico, onana of frenkie wordt opgepikt is het gewoon acceptabel bedrijfsrisico. Heb intussen al wel goede verwachtingen van Martinez en Marin en uit de jeugd komt ook weer wat leuks altijd.

5 juni 2019 om 10:20

Het is maar wat je fataal noemt natuurlijk. Hij zou beter bij Feyenoord passen dan bij Ajax en dat zeg ik niet om Feyenoord onderuit te halen. Feyenoord is allereerst van een lager niveau dan Ajax (in ieder geval de laatste jaren), bovendien moet je het in De Kuip allereerst hebben wat inzet, pas daarna echt op voetbaltechnisch gebied. Bij Ajax moet je 24 scharen achter elkaar kunnen doen wil je pas in aanmerking komen voor een contract. Dat Ajax het financieel beter voor elkaar heeft valt natuurlijk niet te ontkennen, maar in Rotterdam zijn de transfers de laatste jaren uberhaupt dramatisch te noemen. Spelers gaan niet voor de echte waarde weg, er zijn geen toppers in wording etc. Dat komt wel weer, het blijft een grote club en die weten zichzelf wel weer te redden. 1 goede speler zorgt meteen voor tientallen miljoenen tegenwoordig, waar Feyenoord veel meer an heeft dan Ajax nu.

Kristensen was niet al te best, het is voor Ajax geen meerwaarde maar ik wil deze jongen niet het zwarte schaap maken. Hij is niet goed genoeg, maar daar is ook alles mee gezegd. Die jongen zeurt niet, toont enorm veel inzet en uiteindelijk heeft hij wel zijn aandeel gehad in de grote successen van dit seizoen. Deze jongen moet naar een FC Utrecht ofzo, ik denk dat hij daar goed op zijn plek is.

5 juni 2019 om 10:20

Persoonlijk denk ik, dat Rasmus gewoon basis zou staan bij Feyenoord. Als je kijkt naar het loopvermogen en power van Rasmus zou hij daar gewoon prima passen. Maarja 5,5 miljoen kan Feyenoord niet ophoesten, dus dat wordt al snel een lastig verhaal

5 juni 2019 om 11:15

Worden jullie niet moe van je zelf??
Alle miskopen en mindere spelers passen wel bij Feyenoord en 5.5 miljoen kan Feyenoord niet ophoesten en zou zelfs fataal zijn..
Wat een arrogantie man, word alleen maar erger.

5 juni 2019 om 12:08

Vind jij dat er veel betere rondloopt bij Feyenoord dan? St. Juste wordt verkocht of gaat naar het centrum, waar hij hoort. En inderdaad, 5,5 miljoen is voor Feyenoord zeker een heel groot risico. Stel dat het ook bij Feyenoord een miskoop blijkt ben je dus gewoon 5,5 miljoen kwijt, wat je niet zo snel terug krijgt als ajax en psv, aangezien die in de champions league strijden en spelers voor veel meer verkopen.

5 juni 2019 om 10:33

Naja ik durf te wedden dat je Kristensen nog makkelijk voor 4mil verkocht krijgt.

5 juni 2019 om 10:40

@tilburg013

"toch wel weer een miskoop voor 5,5 miljoen. Gelukkig kan Ajax zich het veroorloven maar voor clubs als Feyenoord zou dit al een fatale transfer zijn".

Of het een miskoop is, wordt pas duidelijk als het bedrag bekend is waar hij voor verkocht wordt. Als hij voor ongeveer hetzelfde bedrag wordt verkocht als waar hij voor is aangekocht, zal hij gewoon de boeken in gaan als een aankoop die niet goed heeft uitgepakt. Aankopen is geen exacte wetenschap omdat een speler die het goed doet bij de ene club, dat niet automatisch ook zal doen bij een andere club en je hem alleen maar kan beoordelen op hoe hij het heeft gedaan bij die ene club. De meeste aankopen hebben een hoog risicogehalte door onbekendheid en daarom is het woord miskoop vaak misplaatst en is een aankoop die niet voldoet of verkeerd heeft uitgepakt meestal een veel betere duiding. Het is daarom ook dwaas om een TD af te rekenen op een incidentele aankoop en dat wordt door degenen die hem moeten beoordelen ook meestal niet gedaan. Die kijken meestal naar de kosten en baten van zijn totale aan- en verkoopbeleid.

5 juni 2019 om 10:49

De wedstrijden die hij speelde deed hij gewoon zijn ding, niet uitzonderlijk, maar ook niet overdreven slecht zoals er zo vaak beweerd wordt. Hij pikte af en toe z’n doelpuntje mee en had zo nu en dan een goede assist.

Verdedigend was hij degelijk, wat log ogenschijnlijk soms, maar fysiek en qua snelheid bracht hij wat Nous miste als de wedstrijd daar om vroeg. Een prima backup in mijn ogen.

Miskoop zou ik hem dan ook niet willen noemen. Hij is gehaald voor de breedte en voldoet prima aan die eis. Nous is hem voorbij gestreefd, die heeft voor het Ajax-spelletje meer specifieke offensieve kwaliteiten en is atletischer dan Kristensen. Maar Ten Hag ziet ook een middenvelder in Noussair Mazraoui.

Veltman is Kristensen inmiddels terecht voorbij gestreefd. Mocht Mazaroui doorschuiven naar het middenveld, dan zie ik Veltman met zijn gif, kordate ingrepen en prima positiespel eerste rechtsback worden. Kristensen daar achter als pure mandekker, met Nous als aanvallende optie als de situatie daar om vraagt.

5,5 miljoen was misschien wat veel voor Kristensen, maar ook niet overdreven in deze tijd van uit de pan gerezen transfersommen. Als Ajax hem op termijn voor rond de 4,5/5,5 miljoen weer van de hand kan doen, dan is hij natuurlijk ook geen miskoop gebleken.

Zoals gezegd heeft hij 1/3 van de wedstrijden gespeeld, dat is een prima aantal dat de aankoopsom naar verhouding ook gerechtigd voor een defensieve reservespeler met het aantal wedstrijden achter de naam.

*************

Verder lijken backs bij Ajax altijd veel meer onder een vergrootglas te liggen, dan spelers op andere posities, valt mij op. Raar maar waar kunnen veel backs het niet goed doen in de ogen van supporters. Het zijn vaak de pispaaltjes en krijgen vaak de hoon over zich heen.

Zomaar een lijstje van het afgelopen decennium backs, waarop vaak in de recente historie, in meer of mindere mate, overdreven en onevenredig veel kritiek en gal op werd gespuwd:

Daley Blind, Nicolai Boilesen, Mitchell Dijks, Ricardo van Rhijn, Joël Veltman, Daley Sinkgraven, Rasmus Kristensen...

Dat is nogal een lange lijst aan backs, die in periodes weinig goed konden doen in de ogen van veel supporters en waarbij als voetballer elk foutje als typerend voor een vermeend gebrek aan algehele kwaliteit werd beschouwd.

Misschien is de backpositie bij Ajax wel de moeilijkste positie om in te vullen. Men verwacht foutloos verdedigen op snelheid én kort én fel op de man zitten én positioneel perfect verdedigen.

De back moet het vermogen hebben de hele flank als een diesel en sneltrein ineen te bestrijken, over middenvelders heen kunnen denderen, moet in het positiespel met spelers in andere linies mee kunnen, een perfecte voorzet en moeten kunnen afleveren en liefst ook nog kunnen afwerken als hij onverhoopt voor het doel verschijnt.

Ga er maar aanstaan als Ajax-back... Weinig verdedigers die op die positie nagenoeg foutloos en zo allround kunnen zijn. Een gebrek uit het lijstje maakt je al gauw de schlemiel en richtpunt van spot en hoon.

Het is niet voor niets, dat Nicolas Tagliafigo meteen al sinds dag één zo populair is onder de supporters van Ajax. Deze verdediger is één van de weinige backs, die het totaalplaatje beheerst.

Ik heb het vaak te doen met de minder allround backs van Ajax, wanneer er weer schramper over hun wordt gesproken en ze als pispaal weer massaal afgezeken worden.

(edit: typo’s)

5 juni 2019 om 11:02

Daley Blind, Nicolai Boilesen, Mitchell Dijks, Ricardo van Rhijn, Joël Veltman, Daley Sinkgraven, Rasmus Kristensen

Al deze jongens waren ook gewoon slecht als back. Te traag, verdedigend niet goed genoeg en aanvallend brachten ze te weinig.

De kritiek is dan ook zeker niet overdreven of onevenredig.

Zeker Blind als back, Boilesen, Dijks en Van Rhijn konden er helemaal niks van

5 juni 2019 om 11:11

@gloryUnited

Wat je aanstipt is precies het punt waar ik op doel... Je kunt het juist vaak nauwelijks goed doen als Ajaxback, wanneer je één of twee onderdelen minder beheerst, maar dat wel weet te compenseren met andere kwaliteiten uit het rijtje eisen.

Er wordt generaliserend geoordeeld met één of twee n mindere goed ontwikkelde kwaliteit t.o.v alle kwaliteiten die de back wél beheerst.

Volgens mij ontgaat je de strekking van mijn betoog daarmee een beetje. Als back van Ajax wordt je extreem allround verwacht te zijn. Je ligt onder een vergrootglas door de moeilijkheidsgraad van de specifieke positie

Als je op één of twee onderdelen minder uitblinkt en er wel eens als elke speler in de fout gaat, dan wordt dat er overdreven en onevenredig groot uitgelicht.

Met verwacht een Nico Tagliafico als back, maar die allround jongens zijn zeldzaam en als ze wel te vinden zijn , dan zijn ze onbetaalbaar/onhaalbaar voor Ajax of is het een gokje na goed scoutingswerk.

Één of twee mindere kwaliteiten dat gewenst uit het rijtje, gecompenseerd door een kwaliteit die een back meer heeft, maakt een back niet een verdediger ‘die er helemaal niks van kan.’

5 juni 2019 om 13:55

Als ze het kunnen compenseren zal je minder mensen horen aleen kunnen Boilesen en van Rhijn dat niet. Dat zijn gewoon slechte voetballers op alle aspecten

5 juni 2019 om 14:17

Boilesen deed het in zijn eerste anderhalve seizoen als back gewoon goed, maar kreeg te maken met enkele langdurende, slepende blessures.

Na zijn laatste opgelopen blessure, in een uitstekende wedstrijd tegen Barcelona, kwam hij niet op zijn oude niveau terug en kreeg hij vervolgend de hoon van een deel van het publiek over hem heen, mede doordat hij de aanvoerdersband door de aan populariteit tanende Frank de Boer om de arm kreeg omgedaan.

Ricardo van Rhijn was in zijn debuutjaar ook gewoon een goede rechtsback, die het vertrek van Gregory van der Wiel naadloos deed vergeten. Echter na een mindere periode werd hij minder gewaardeerd door het publiek.

Veel hangt samen met zelfvertrouwen. Zowel Boilesen en van Rhijn gingen beduidend slechter presteren, nadat er ontevreden geluiden klonken vanaf de tribunes en kwamen niet meer op hun oude niveau, het is me te makkelijke om ze gewoon slechte voetballers te noemen. Dat waren ze bij Ajax in hun beginperiode beiden zeker niet.

Maar goed, ik vraag me af of je structureel wekelijks 90 minuten wedstrijden van Ajax ziet als supporter van een andere club en je mening misschien teveel baseert op samenvattingen van +/- 7 minuten. Ik zie Feyenoord ook niet wekelijks 90 minuten. Correct me of I’m wrong.

Daarin zie je meestal alleen de kansen en goals, waarbij de fouten van verdedigers doorgaans een prominente rol vertolken. Je ziet daar niet terug wat ze in een wedstrijd allemaal goed doen, zoals je dat wel ervaart in het stadion.

5 juni 2019 om 14:37

@glory, en toch vindt Koeman Blind de beste LB die we hebben.

5 juni 2019 om 16:38

@kyle66

De beste zijn betekent niet dat je ook goed bent. De beste zijn betekent dat je beter bent dan de rest. Als je de beste bent kan je nog steeds heel slecht zijn.

De beste voetballer van Gilbraltar is nog steeds een slechte voetballer.

5 juni 2019 om 16:40

@buitenspelval

In je eerste jaar heb je nog het element van verrassing mee. Daarna gaan mensen rekening met je houden. Uiteraard zijn het geen slechte voetballers is absolute betekenis alleen voor Ajax kwamen ze gewoon te kort. De elementen waar ze het best in waren was nog steeds onder niveau van Ajax.

Ik heb zeker niet 90 minuten van Ajax gekeken maar ben al wel jarenlang een trouwe luisteraar van Langs de Lijn. Dus krijg zeker het een en ander mee en zeker meer dan een simpele samenvatting

5 juni 2019 om 11:23

Dat denk ik niet want Kristensen zou bij Feyenoord op het moment in de basis staan. Dat is niet een sneer naar het niveau of iets dergelijks maar Feyenoord heeft geen rechtsback. Kun je St. Juste eindelijk weer eens op zijn natuurlijke positie zetten. Kristensen is geen geweldenaar maar ik denk dat hij met het juiste vertrouwen en aantal minuten een aanwinst kan zijn voor iedere ED club.

Nou nou, kan altijd nog een omslag maken en wel laten zien wat hij kan..

Gewoon weg doen. Geen hele slechte speler, maar met Mazraoui, Veltman en Dest heb je prima backs.

Ik liet serieus mijn glas met drinken vallen toen hij scoorde tegen Willem II. Je hebt blinde renpaarden en je hebt Kristensen. Dit is dezelfde categorie als Sana, Zimling, Atouba en Sanogo.

5 juni 2019 om 10:19

Zimling was huur, kristensen is 5.5 miljoen. Tel uit je verlies

5 juni 2019 om 10:33

Hoezo verlies? Is hij al verkocht dan?

5 juni 2019 om 10:22

Zonde van je drankje. Kristensen is geen topper maar overdrijven is ook een vak. Hij werkt hard, zeurt niet en heeft zich redelijk staande gehouden in de wedstrijden die hij gespeeld heeft. Dat doelpunt tegen W2 kwam onverwacht, maar je doet nu alsof het een godswonder is dat hij scoort. Het is niet de spits van AFC he

5 juni 2019 om 17:56

Grappig genoeg is zijn doelpuntentotaal voor een back helemaal niet gek, dat zijn veel kapotte glazen als je voor elke goal er een laat vallen

In tegenstelling tot de populaire meningen hier op dit forum vind ik Kristensen een degelijke speler, die in mijn ogen heel goed kan worden mits hij nu, op deze leeftijd, veel speeltijd krijgt. Ik denk dat hij vergeleken met Mazraoui en Veltman verdedigend veel minder sterk is, dus ik zou een huurperiode toejuichen.

5 juni 2019 om 10:20

Gewogen en te licht bevonden. Bedankt voor je inzet en een fijne toekomst gewenst.

5 juni 2019 om 10:21

Ik ben het hier volledig met je eens! Volgens mij zit er nog genoeg rek in deze jongen en kan op termijn uitgroeien tot een prima back.

5 juni 2019 om 10:30

Idd verhuren denk ik dan. Voor Ajax op dit moment nog niet sterk genoeg al denk ik wel dat hij een speler kan zijn die aanvallend wel wat kan brengen. Verhuren aan een Nederlandse club want op PSV na zal hij bij de meeste clubs gewoon kunnen uitkomen als rechtsback

Deze jongen is pas 21 maar wordt toch al zo vaak afgeschreven. Het is geen topper maar zo slecht is hij nou ook weer niet toch? Even een jaartje verhuren en zien hoe hij zich evolueert als hij een jaartje basis speelt lijkt me het beste plan.

Op dit moment komt Kristensen echt nog tekort voor Ajax. Kan wel meekomen tegen het rechterrijtje waar je ermee weg komt dat hij niet echt kan verdedigen. Maar in de topwedstrijden komt hij veel tekort en houd ik mijn hart vast als hij speelt. Ik zie hem persoonlijk ook niet meer aanhaken, dus ik hoop dat hij degene zal zijn die vertrekt.

Nous en Veltman hebben allebei aangetoond het niveau te hebben dat Ajax wil nastreven en hou ik er allebei graag bij. Ben wel bang dat Veltman toe is aan een nieuwe uitdaging. Heeft hij al wel meermaals naar gehint en zou het begrijpen. Maar Ajax doet er goed aan om met hem te verlengen als dat nog mogelijk is. Gezien zijn leeftijd en éénjarig contract gaat hij nooit meer miljoenen opleveren terwijl hij wel belangrijk is voor het team. Zijn sportieve waarde ligt veel hoger dan zijn financiële waarde, dus probeer hem te behouden.

Ik vind hem opkomend wel sterk, maar voetballende kwaliteiten en zijn verdedigend inzicht zijn wel matig. Je ziet aan alles dat hij als RWB in een 3-5-2 veel geschikter zou zijn.

Overigens denk ik dat Mazraoui op het middenveld best eens beter tot zijn recht gaat komen en komend seizoen is er wel ruimte voor. Marin-Mazraoui (als ze een klik hebben) en VD Beek ervoor. Je mist alleen misschien wat extra creativiteit die de Jong bracht.

Geen echte slechte speler maar zijn manier van spelen past niet bij de speelwijze van Ajax.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1626
2.PSV158
4.Feyenoord1210
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. MazraouiVerdediger63
E. ÁlvarezMiddenvelder61
R. GravenberchMiddenvelder61
S. BerghuisAanvaller62
S. HallerAanvaller65
D. TadićAanvaller64
J. TimberVerdediger51
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

0 fans
Verdediger, 24 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 23 september
Het is de vraag of Club Brugge Noa Lang in de komende transferwindow kan behouden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren