Bizar scenario dreigt voor De Jong bij winst Ajax

Woensdag, 15 mei 2019 om

SC Cambuur plaatste zich dinsdagavond voor de halve finale van de Keuken Kampioen Play-Offs door Almere City FC met 1-2 te verslaan. Als de stand in de Eredivisie zo blijft, zal De Graafschap de komende tegenstander zijn voor de Friezen. De dubbele confrontatie is pikant, daar Henk de Jong, trainer van de Doetinchemmers, volgend seizoen actief is bij Cambuur.

Naast De Jong maakt ook assistent Sandor van der Heide de overstap naar Cambuur. De Gelderlander weet dat, als De Graafschap verliest tegen Ajax en zeventiende blijft in de Eredivisie, er sprake is van een 'Popovics-scenario'. 'Sandor Popovics speelde als trainer van de Doetinchemse club in 1985 in de nacompetitie tegen NEC, kort nadat hij een contract had getekend bij de Nijmeegse club.'

'Op aandringen van beide voorzitters nam de Hongaar tijdens de wedstrijd niet plaats in de dug-out maar op de tribune', zo schrijft de regionale krant. De Jong ziet geen enkele reden om op de tribune te zitten tegen Cambuur. "Het is meer de buitenwacht die er zich druk om maakt", zegt De Jong tegenover de Gelderlander. "Ik ben een professional. Ik ben nu trainer van De Graafschap en doe er alles aan om de club voor de Eredivisie te behouden."

Hans Kraay jr. gelooft dat De Jong 'gewoon' wil winnen van Cambuur. “Dan denken heel veel mensen: hij gaat volgend jaar naar Cambuur, die zal wel willen dat Cambuur naar de Eredivisie gaat. Nee! Dan heb je liever dat ze dertiende eindigen en dat je dan instapt. Hij zit niet in dubio, hij wil Cambuur gewoon eraf vegen. Hij wil niet dat hij met Cambuur de Eredivisie in moet, want dan moet hij wéér een jaar lang elk puntje bij elkaar sprokkelen”, zegt de analist bij FOX Sports.Gerelateerd

Meer sportnieuws

21 reacties (laatste reactie door ikweetalles07)

Die Hans Kraay is de weg toch ook wel kwijt. Natuurlijk wil hij wel met Cambuur de Eredivisie in. Henk de Jong is mans genoeg om zo'n uitdaging aan te gaan.

Ik vraag me wel eens af of Henk de Jong achteraf niet iets te snel heeft getekend bij Cambuur. Ik had hem namelijk wel de trainersfunctie bij Heerenveen willen zien oppakken.

15 mei 2019 om 10:23

tuurlijk zal de Jong op termijn best met Cambuur de Eredivisie in willen, maar als dat ten koste gaat van waar hij zich het afgelopen anderhalf jaar voor uit de naad heeft gewerkt, dan liever (nu) nog niet.

15 mei 2019 om 10:49

Dat ben ik met je eens. Uiteraard ligt zijn prioriteit bij De Graafschap. Maar Kraay laat het lijken alsof Henk de Jong blij zal zijn als Cambuur de Eredivisie niet haalt, zodat hij niet instapt bij een degradatiekandidaat. En ik kan me niet voorstellen dat Henk de Jong, mocht Cambuur winnen van De Graafschap, hoopt dat Cambuur vervolgens alsnog niet promoveert.

Contract ontbinden als je verliest vanavond!

Precies, denk dat het voor De Jong ook beter zou zijn om met Cambuur juist niet de Eredivisie in te gaan.. Hij wilt toch ook vooral rust en niet teveel hectiek en om dan degradatiekandidaat nr 1 of 2 te zijn is vervelender dan een periodetitel kandidaat.

Beter een jaar handhaven en volgend jaar promoveren dan tweemaal op rij degraderen. Staat veel beter op je CV.

Zijn contract is toch al getekend, salaris zal wel vast staan.

Hij komt sowieso als winnaar uit de strijd. Maar als trainer heb je er toch niet heel veel invloed meer op. De spelers van de Graafschap vechten voor hun eigen lijfsbehoud. Tenzij hij rare dingen zou doen met de opstelling maar dat zal hij nooit doen en anders word er alsnog een stokje voor gestoken.

15 mei 2019 om 11:52

Precies, het is altijd zo'n onzin dit. Alsof hij ineens heel raar gaat wisselen of een andere opstelling maakt. Slaat helemaal nergens op, als hij dat doet brandt hij ook zichzelf alleen maar af. Bovendien laten de spelers dat echt niet gebeuren. Henk gewoon laten zitten.

Zou niet de eerste keer zijn dat zoiets gebeurd. Kees van Buuren en Jordens Peters zouden in 2012 een promotie playoff spelen tegen hun nieuwe club Willemii. Peters en van Buuren hebben deze wedstrijd niet gespeeld omdat zij hun toekomstige werkgever niet wilde degraderen. Tegenwoordig is Peters gelukkig net zo'n voorbeeldige aanvoerder als hij in z'n tijd bij den Bosch dus was.
Hoop dat de Jong gewoon z'n plicht doet en blijft strijden voor de Graafschap.

15 mei 2019 om 11:54

Als speler vind ik het toch ietsje anders, dan zal elk foutje worden uitgelicht. Als trainer moet je echt bewust de boel gaan saboteren met opstellingen en wissels. Dat gaat hij echt niet doen.

Gewoon Ajax met 14-0 afdrogen. Dan is het probleem opgelost

15 mei 2019 om 10:52

Dan ga je er vanuit dat Excelsior niet wint op Woudenstein van AZ dat al is uitgespeeld. Als Excelsior wint kan de Graafschap doen wat ze willen, maar dan komen ze er toch niet voorbij.

15 mei 2019 om 11:53

En tegen wie moet Excelsior op dit moment spelen in de nacompetitie? Is dat Rkc? Weet niet tegen wie ik liever zou spelen als Excelsior zijnde.. Mijn gevoel zegt Cambuur.

15 mei 2019 om 11:57

Voor PSV kan dat net genoeg zijn, voor de Graafschap is het best mogelijk dat het niet toereikend is.

Ik zie het trouwens eerder gebeuren dat Excelsior en Heracles vanavond punten pakken dan de Graafschap.

Bij PSV is er iets geknakt na afgelopen zondag. Je zag het bij iedereen, geloof is weg. Dan is Heracles thuis als laatste potje, verre van een lekker afsluitend potje.

AZ is klaar, kunnen niet meer vooruit en niet meer achteruit. Lekker als je dan tegen een gemotiveerd Excelsior mag gaan ballen op kunstgras.

Blijft de Graafschap - Ajax over. De Graafschap strijd voor met een goed gevoel de nacompetitie in gaan. Ajax strijd voor de topscoorderstitel en niet vergeten eerherstel. Die hebben echt wel heel goed meegekregen wat daar gebeurd is. Niet dezelfde spelers, wel dezelfde club. Willen heel graag laten zien, dat zij toch echt anders zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

De Graafschap

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
R. de BoerKeeper40
J. LelieveldVerdediger40
T. van de PavertVerdediger40
J. van HeertumVerdediger40
T. van HuizenVerdediger41
R. DekkerMiddenvelder40
E. LieftinkMiddenvelder44
Voor de complete selectie: Clubpagina De Graafschap.

32 fans
Coach, 56 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 29 september
Bayer Leverkusen heeft Sead Kolasinac zo goed als binnen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren