Galatasaray overleeft horrormiddag dankzij doelpuntenmaker én vechtersbaas

Zaterdag, 11 mei 2019 om

Galatasaray heeft zaterdagmiddag in een krankzinnige wedstrijd tegen Rizespor drie punten weten te pakken. De ploeg van trainer Fatih Terim keek in de blessuretijd nog tegen een 2-1 achterstand aan, maar wist de wedstrijd uiteindelijk toch nog te kantelen via Mbaye Diagne, die tweemaal scoorde, een strafschop miste én het aan de stok kreeg met teamgenoot Sinan Gümüs: 2-3. Door de zege heeft de koploper nu drie punten meer dan achtervolger Istanbul Basaksehir, dat dit weekeinde nog wel in actie komt.

Galatasaray won vorige week met 2-0 van Besiktas en begon zo als koploper aan de uitwedstrijd tegen Rizespor, waar Mustafa Saymak als gewoonlijk op de reservebank begon. Het begin van de ploeg van Terim mocht er wezen, want Sofiane Feghouli tekende al na negen minuten voetballen voor de 0-1. De Algerijnse aanvallende middenvelder werd op de rand van het strafschopgebied bereikt door Henry Onyekuru en vond vervolgens de verre hoek.

Daarna gebeurde er lange tijd niets aan de Zwarte Zee, maar in het laatste kwartier voor tijd ontbrandde de wedstrijd volledig. Mykola Morozyuk trof namens Rizespor het aluminium uit een vrije trap, terwijl Mbaye Diagne in minuut 38 een strafschop miste voor Galatasaray, na een overtreding op Marcão. Galatasaray leek de rust vervolgens te gaan halen met een voorsprong, maar in de laatste minuut van de eerste helft moest Cim Bom toch nog de gelijkmaker incasseren.

Vedat Muriqi slalomde fraai langs een verdediger van Galatasaray en verschalkte doelman Fernando Muslera uiteindelijk met een lage schuiver. De koploper had het ook na rust lastig en ontsnapte halverwege de tweede helft, toen Braian Samudio uit een hoekschop op de lat kopte. Vlak erna moest Galatasaray een forse dreun incasseren, doordat de vlak ervoor voor Ryan Donk ingevallen Emre Akbaba ernstig geblesseerd raakte bij een verdedigende actie.

Het uitvallen van Akbaba leek grote invloed te hebben op de spelers van Galatasaray. Rizespor kwam zeventien minuten voor tijd met tien man te staan na een directe rode kaart voor Samudio, maar niet veel later zorgde Aminu Umar voor de 2-1. Galatasaray leek daarna af te stevenen op een nederlaag, maar in de blessuretijd wist de formatie van Terim de wedstrijd via Diagne nog volledig te kantelen. De spits uit Senegal tekende in minuut 92 vanaf de strafschopstip voor de 2-2 en groeide in minuut 97 uiteindelijk uit tot matchwinner.Gerelateerd

Meer sportnieuws

104 reacties (laatste reactie door marlos)

Wij hebben ook een nieuwe nummer 10 nodig voor assists. Iemand die weet voor hoeveel die scheids te koop is?

Wat een geluk hebben we hier. Belabberde spel weer. Wat een pech heeft Emre Akbaba.

Verschikkelijk dat Emre Akbaba zo geblesseerd is geraakt, niet de eerste keer helaas. Hoop dat hij zo goed mogelijk zal herstellen. Dat gezegd hebbende wil ik mensen adviseren om hun tijd niet te verspillen om nog verder naar de competitie te kijken. Degene die het hardst huilt om de scheids wordt weer het meest geholpen zoals altijd. Ik adviseer de tff ook om maar meteen de beker te sturen naar Fatih Terim zodat ze alvast een tour ermee kunnen maken in Istanbul.

11 mei 2019 om 17:24

Diegen die het hardst huilde, werd ook het hardst genaaid. Als ze hun werk goed doen, hoeft niemand te huilen.

11 mei 2019 om 17:28

Galatasaray wordt systematisch geholpen in de laatste 5 weken wanneer ze om de kampioenschap spelen, maar wat ik vandaag heb gezien dat sloeg echt helemaal nergens op. Als jij alsnog blij kan zijn met de overwinning dan zegt dat ook al genoeg voor mij. Ik neem voortaan gs supporters die gaan zeiken over de scheids niet serieus en ga ook geen discussie meer met ze voeren want dat heeft duidelijk geen zin. Geniet van je overwinning die jullie met 12-10 hebben kunnen halen.

11 mei 2019 om 17:31

@gangsterr het erge is dat het moet komen van een Fener fan, we werden genaaid tegen hun daarover heb ik hem niet gehoord.

11 mei 2019 om 17:35

Idd gewoon een schande. Beker volgende keer rechtstreeks aan Galatasaray geven. Als je discussie met ze aangaat, zeggen ze allemaal hetzelfde. Terwijl duizend andere mensen, oud topvoetballers en scheidsrechter ook dat het allemaal bedrog is

11 mei 2019 om 19:00

In Turkije kan je sowieso altijd de beker beter aan Galatasaray geven, alsof daar discussie over mogelijk is alsof er überhaupt een andere team is in Turkije.

11 mei 2019 om 19:52

Klopt er is maar 1 grote club in Turkije en we weten allemaal dat dat Galatasaray is😀

12 mei 2019 om 11:14

Ik lees je reacties, maar het slaat nergens op wat je zegt.. ten eerste Basaksehir stond 8 punten voor Galatasaray , niemand heeft gezegd tegen Basaksehir dat ze punten moesten verliezen.. En dat Fenerbahce voor degradatie speelt is dat ook fout van Galatasaray???
Hebben jullie allemaal puur te danken aan jullie slechte spel..

Wanneer Galatasaray in de kampioensfase zit en zeker met een trainer als Fatih Terim kan niemand ze stoppen!! Iedereen wordt mentaal geraakttt dat is het hele verhaal..

Dus alle Galatasaray fans volgende week in Turk Telekom gaan we laten zien waarom wij de echte kampioen zijn !!!

Jij mag lekker door zeiken wij worden kampioennn

11 mei 2019 om 17:28

Daar hebben we Olumunefb weer die het hardst huilt om de scheids, ik adviseer mijn kleurgenoten om niet op hem in te gaan, bekijk anders even de vorige 20 topics over Gs, meneer moet altijd beginnen over de scheids. On: heerlijke overwinning! Winnen van Basaksehir en je bent kampioen, Diagne scoort er 2 maar mist er ook 20, we moeten een killer voor in hebben en geen spits die 2 van de 20 maakt, ik maak me op voor kijn tweede team Akhisar die het opneemt tegen Fener, degradatie krakers zit ik altijd wel voor!

11 mei 2019 om 17:31

Zegt degene wiens trainer een maand lang ging huilen om een onterecht gegeven inworp terwijl zijn eigen ploeg had gescoord uit een onterechte corner. Baskan van Rizespor mag van mij nu heel het jaar zeiken om de scheids. Dat jij ook kan genieten van zo’n overwinning zegt voor mij ook al genoeg.

11 mei 2019 om 17:34

Fener fans zijn de laatste die mogen zeiken om de scheids, sinds Aziz weg is zie je ook wel dat Fener geen hulp meer krijgt en daardoor ver onder in staan, TFF heeft er zelfs voor gezorgd dat Fb niet degradeerde ondanks hun omkoping schandaal, eerst naar jezelf wijzen voordat je naar andere wijst Emine.

11 mei 2019 om 17:39

Galatasaray is vaker kampioen geworden onder Aziz dan Fener. Je komt allemaal met onzinverhalen maat. Ons kampioenschap van sat seizosn was zelfs moeilijker dan de wedstrijden die jullie nu spelen en Fener is onschuldig verklaard. Wekenlang heb ik hier moeten lezen dat Basaksehir een regeringsclub is die elke week de scheids mee heeft. Geen enkele wedstrijd werden ze zo dik geholpen als Gs is geholpen en nu hoor je niemand meer, velen zijn nu hypocriet aan het juichen. Gefeliciteerd met jullie kampioenschap maat. Ik speel liever tegen degradatie dan dat ik zo kampioen ga worden.

11 mei 2019 om 17:55

Bedankt maat, 5de ster komt er ook aan over een paar jaar, jullie hebben geen keus en gaan nog jaren voor degradatie spelen of je het nou liever wilt of niet, ik begrijp ook wel waarom je liever Basaksehir kampioen ziet worden dan is jouw seizoen ook weer gemaakt.

11 mei 2019 om 18:04

Liever tegen degradatie spelen dan zo kampioen worden.

11 mei 2019 om 18:09

0 kwaliteit dus begrijp dat je liever voor degradatie speelt.

11 mei 2019 om 18:29

Ik speel liever met 11 houthakkers dan een scheidsrechter die mij assists en inkoppertjes gaat geven.

11 mei 2019 om 18:34

Dus als ik het gord begrijp schaam je je ook voor het gelijke spel tegen GS? Toen de scheids werd geroepen om de beelden te bekijken maar niet luisterde?

11 mei 2019 om 18:35

Komt het ooit nog goed tussen jullie twee ? Haha. Nog even wachten, dan kunnen we eten boys.

11 mei 2019 om 18:38

Denk het niet! Ik verga van de honger maar dit helpt me er wel doorheen, ik heb dit soort discussies altijd met Olumunefb, meneer wilt liever dat Basaksehir kampioen word is toch overduidelijk aan zijn reacties in elke Turkse topic.

11 mei 2019 om 18:39

@olumunefb we kunnen het ook positief bekijken, reactie gemiddelde gaat omhoog dus wie weet krijgen we meer Turkse topics. 🤣

11 mei 2019 om 18:50

Ja we hebben wel indirect positieve bijdrage, ook al gaan 9/10 van onze reacties steeds over dezelfde dingen 😂

11 mei 2019 om 19:14

Haha juist jongens, dit wil ik dus zien. Waar gaat het ook allemaal om. Niet allemaal zo serieus.

11 mei 2019 om 19:16

Je mag de scheids vanavond voor de iftar uitnodigen als cadeautje 😄

11 mei 2019 om 19:50

Cadeautje hebben we al uitgepakt, jullie zijn ook veilig volgend jaar weer een kans om te degraderen 😽

11 mei 2019 om 20:08

Ik ben volledig neutraal maar de toedracht van de penalty naar 2-2... dan moet jij ook weten dat dit verkocht is en dat dat de reden is waarom Turks-voetbal nooit meer enige rol van betekenis zal spelen het is corrupt tot op het bot.

12 mei 2019 om 01:50

Scheidsrechters dat zijn ook mensen zij kunnen ook fouten maken. Handtekening van Ali Koc ondrr dat statement en nu zeggen ze Gala dit Gala dat Gala scheids. Ga eerst in de spiegel kijken en dan huilen

die houten klaas doet het toch, toch denk ik dat rize is bestolen. penal van onyekuru slaat nergens op. vind het zo erg voor emre akbaba.. nou volgende week kunnen we alvast de fakkels aansteken

De Turkse competitie is echt niet serieus te nemen met alle cadeautjes die enkele ploegen telkens vlak voor of in blessuretijd krijgen. Dit gebeurt structureel.

11 mei 2019 om 17:28

eens. ik wil nooit zo een kampioenschap hebben. ik neem na vandaag de turkse comp niet meer serieus. wil. liever dat myn team stryd als leeuwen dan zo een schandalige beslissing

11 mei 2019 om 17:58

En alle wedstrijden waar wij zijn bestolen van punten dan? Dit is gerechtigheid we zijn eerste paar weken zo vies genaaid vooral tegen Fener toen de scheids werd geroepen om de beelden te bekijken maar dat weigerde, scheidsrechters in de Super Lig zijn drama maar om nou te doen alsof we elke wedstrijd de scheids mee hebben is triest.

11 mei 2019 om 19:50

Sheva, jij moet echt snel gaam eten. Als je vandaag ook probeert goed te praten.

Diagne, in 5 minuten van nuteloze zoutzak tot een held. En dan het spel van Galatasaray, tja .. zo hoort een kampioen natuurlijk niet te spelen. We zijn dit jaar het beste van het slechtste. En dan speelt toch het Terim-factor mee. Die man zorgt voor een bepaalde gevoel van onoverwinnelijkheid in de hele Galatasaray gemeenschap. İk zie ons dit niet meer weggeven. Basaksehir thuis, wacht op ons.

'Scheidsrechters dat zijn ook mensen zij kunnen ook fouten' mensen die gelijk zeggen scheidsrechter dit dat moeten eerst naar hun zelf kijken. Over de wedstrijd zelf het golfde op en neer aantrekkelijke wedstrijd voor een neutrale kijker alleen de scheidsrechter beslist wel weer op een cruciale moment(en) voor beide ploegen. 3 punten erbij volgende week winnen en we zijn CHAMPION #22 CHAMPION LOADING 99% Haydi cimbombom

Wat. Een. Wedstrijd. Pure kippenvel dit. Adrenaline giert nog steeds door mijn lijf. Diagne kopt zijn 30ste competitie doelpunt binnen en wat voor een doelpunt ! Misschien wel de kampioenschap doelpunt. Huize Gangstarr is ontploft. Mijn zoontje dat met mij meesprong. Geweldig man. Clubliefde.

11 mei 2019 om 17:35

Ja man geweldig die clubliefde. De scheidsrechters verdienen ook een wel een standbeeld voor de hoeveelheid clubliefde die ze wekelijks laten zien. Much love voor hun

11 mei 2019 om 18:05

Over standbeeld gesproken, ze gaan waarschijnlijk een standbeeld van Terim zetten. Negen jaar trainer, acht keer kampioen(als ze dit jaar champ worden). Wel een ongekende prestatie. Sir Alex Fergueson moet blij zijn dat Terim destijds Italie wilde veroveren.

11 mei 2019 om 18:05

Over standbeeld gesproken, ze gaan waarschijnlijk een standbeeld van Terim zetten. Negen jaar trainer, acht keer kampioen(als ze dit jaar champ worden). Wel een ongekende prestatie. Sir Alex Fergueson moet blij zijn dat Terim destijds Italie wilde veroveren.

11 mei 2019 om 17:56

Wekelijks wel iets te zehhen over de scheids toevallig vNdaag niet he gangstertje

11 mei 2019 om 18:02

Wekelijks ? Dit is geloof ik mijn tweede reactie in twee maanden tijd haha.

11 mei 2019 om 22:57

Je roept elke keer dat je nooit reageert maar toch zie ik je regelmatig opduiken. Ontopic: hele zwakke wedstrijd maar toch de 3 punten. Wat een heerlijk gevoel. Ben op dit moment in Turkije en kon de wedstrijd niet uitzien maar toen ik zag dat het 3-1 was geworden... over de penal valt niet te discusseren, wat een slechte scheids. Of een andere kracht speelde mee, geen verklaring voor anders.

Wauw wauw wauw. Wat een wedstrijd. Het had echt letterlijk alles. Fouten van de scheids, gemiste penalty, rode kaart en helaas ook een gebroken enkel lijkt het. Emre was nog pas terug van een lange blessure en lijkt nu weer lang weg te zijn. Diagne heeft nu 30 goals en heeft dus de record van Gomis officieel verbroken als buitenlandse topscorer. De pingel waar de 2-2 uitkomt slaat eerlijk gezegd nergens op. Was zo weinig contact. Bij corners wordt er zelfs meer getrokken en geduwd waar niks voor wordt gegeven. Al met al, volgende week kampioenswedstrijd!!

Een schande voor het voetbal. Corruptie op zn best. die strafschop was te belachelijk xD hij raakt hem niet eens, 2 sec later valt hij tegen de grond. 14min blessure tijd. Hahahah Ze kunnen de beker in het vervolg rechtstreeks aan Galatasaray geven

11 mei 2019 om 18:13

"corruptie op zn best. die strafschop was te belachelijk xD hij raakt hem niet eens, 2 sec later valt hij tegen de grond"

Hij raakt daar duidelijk zijn voet daar, je ziet duidelijk zijn voet nog bewegen na contact

"14min blessure tijd"

Emre lag letterlijk 10 min op de grond lmao

11 mei 2019 om 20:50

Iemand die voor Ac Milan is. Een neutrale supporter bij het bekijken van deze wedstrijd en dit ook kan zien. Dan zegt dat denk ik genoeg.

Correctie, Galatasaray overleeft horrormiddag dankzij de arbiter. Hij heeft eigenhandig de titelrace op zijn kop gezet met zijn verkeerde beslissingen vandaag. Ik verwachtte dat GS kampioen zou worden, maar ik had niet gedacht dat dat op deze manier zou gaan. De wedstrijd van vorige week hadden ze verdiend gewonnen, ik had niks te klagen over de arbiters. Maar wat er vandaag allemaal is gebeurd. Ik verwacht overigens ook niet dat de GS-supporters het zullen toegeven. Ben wel benieuwd wat gasten als Abdurrahim Albayrak en Mustafa Cengiz nu te zeggen hebben. Een maandje geleden zaten ze nog te zeuren dat de kampioen al bekend is en dat Basaksehir kampioen 'gemaakt' zou worden. Is Galatasaray nu de ploeg die kampioen 'gemaakt' wordt?

11 mei 2019 om 17:56

eens ik ben er dan niet bij in roffa of waar dan ook, zulke kampioenschap kan me gestolen worden

11 mei 2019 om 18:11

Penalty werd natuurlijk veel te makkelijk gegeven. Rood was ook onnodig. Hij floot wel heel erg in het voordeel van Galatasaray. Maar er is dit jaar niemand zo opzichtig genaaid als Galatasaray. Ik snap de emoties van Besiktas-fans.

11 mei 2019 om 18:22

Galatasaray, Besiktas, Fenerbahce, ze worden allemaal in gelijke mate 'genaaid' en gematst, eerder het laatste, ze hebben dus niks te klagen. Als er één club opzichtig genaaid is dit seizoen, is het Trabzonspor wel. Maar ik zie ze niet daarachter verschuilen.

Ik begrijp overigens niet echt wat de 'emoties van Besiktas-fans' te maken hebben met mijn reactie. Vorige week benoemde je dat ook al toen ik aangaf dat we niet moesten huilen om een niet gegeven uitbal. Als ik mijn emoties niet de baas zou kunnen zijn, had ik waarschijnlijk zitten zeuren over de scheidsrechter, maar zoals ik toen al aangaf, ik had niks te klagen daarover. Ik gaf ook heel eerlijk toe dat ik verwachtte dat GS kampioen zou worden, maar niet op deze manier dus.

11 mei 2019 om 19:57

Werkelijk geen enkele topclub is zo vaak genaaid als Gala dit seizoen dus bespaar mij de emoties. Ik kan nu een hele lijst opnoemen, maar waarom zou ik? Iedereen weet het, maar niemand erkent het.

11 mei 2019 om 19:58

Het lijkt mij heel normaal dat je zat te wachten op punt verlies van Galatasaray en dat het daar ook op leek in de 90ste minuut. Het lijkt mij nog meer dan normaal dat je geagiteerd bent, als ze mede door een dubieuze penalty de wedstrijd omdraaien. Daar is toch niks mis mee ? Als we verloren, hadden jullie gewoon nog een hele serieuze kans op de titel. Ik geef dan aan dat ik deze emoties (die ik zelf ook zou hebben) snap. Niks mis mee toch ?

11 mei 2019 om 21:02

gangstarr, ik geef al wekenlang aan dat ik niet geloof in het kampioenschap, mede omdat wr uit tegen GS en Trabzon moeten en het voetbal dat de ploeg laat zien niet indrukwekkend is. Je bent volgens mij pas vanaf vorige week weer actief, dus is het logisch dat je dat niet hebt meegekregen, maar dat is dus hoe het zit. Ik heb er nog steeds geen vertrouwen in dat we gaan winnen van Trabzon, dus het zou voor ons niks uitmaken als jullie hadden verloren. Al zijn er waarschijnlijk nog genoeg kleurgenoten die wat optimistischer zijn.

11 mei 2019 om 21:03

Flacko, de enigen die het weten zijn jullie beste vriend. Maar zo gaat het altijd in Turkije, volgens de supporters van de grote 3 worden ze iedere seizoen benadeeld. Zelfs als ze uiteindelijk kampioen worden.

11 mei 2019 om 20:29

Clutch, abisi

Wou wederom mijn waardering voor je objectieve kijk op het hedendaagse Turkse voetbal van jou uitspreken. Je bent 1 van de weinigen met een juiste kijk op het geheel.

PS: mijn account zal wss verwijderd worden of ik zal een langdurige ban krijgen nav hetgeen ik hieronder uitvoerig heb beschreven. Zal me een rotzorg zijn maar ik zal je tzt een nieuw verzoek doen toekomen.

Ik heb de wedstrijd niet gezien, maar ik ben superblij met de overwinning. Ik hoop dat we meer Turkse artikelen krijgen hier, er zijn genoeg mensen die er geïnteresseerd in zijn.

Lol, bij de corner waaruit de penalty valt gaan gewoon 4 spelers van Galatasaray naar de grond. Alsof ze zoiets hebben van; ‘de scheids fluit toch wel voor iets’. Ik zou me kapot schamen, met een overwinning als dit.

11 mei 2019 om 17:54

nou marcao dacht ik werd in zyn gezicht geraakt, maar penal van onyekuru is belachelyk

11 mei 2019 om 18:10

Hij raakt duidelijk zijn voet daar

11 mei 2019 om 18:13

Ja hij raakt zijn voet, maar hij valt voor een pingel. Zulke pingels wil ik niet mee of tegen krijgen.

Kan iemand mij misschien vertellen hoe Ryan Donk ‘t doet? ik zie namelijk dat ie wel aardig wat minuten maakt elke week.

11 mei 2019 om 18:05

Vrij inconsistent. Doet' beter als CV maar speelt voornamelijk als libero waar hij buiten zijn fysieke skills niet veel toevoegt tijdens balbezit. Gewoon een ok' speler met ups en downs

Gecmis olsun Emre, gezondheid is belangrijker dan voetbal. Verder penalty's waren terecht, rode kaart onterecht. Goedmakertje voor die fener wedstrijd dus eig is er niks veranderd... stop met huilen lmao

11 mei 2019 om 18:20

Doe normaal man, je maakt jezelf belachelijk met zo n uitspraken
Ik kan je een gif laten zien waar een blinde zelf op kan zien dat hij hem NIET raakt

11 mei 2019 om 18:40

Hij raakt vrij duidelijk zijn voet. Het was lichtjes maar hij raakt 'em gewoon

Inlopende spelers stonden bijna op de stip toen de penalty werd genomen... Bizarre wedstrijd!

11 mei 2019 om 18:08

True, penatly moest hernomen worden maar aangezien dat niet in de agenda van de mensen hierboven past hoor je er niks over

11 mei 2019 om 18:14

Haha inderdaad ! Wij Galatasaray-fans 'huilden' zoveel, maar ik zie nu vooral anderen huilen.

11 mei 2019 om 18:25

Diagne mag de bal niet meer raken, want hij komt terug via de paal. Dat is de reden dat er is gefloten. Als hij dat niet deed en Nagatomo was de eerste die hem raakte, zou die wel hebben geteld. Dus dan zou het ook niks uitmaken dat een Rize-speler bijna in de nek van Diagne hijgt.

11 mei 2019 om 18:26

Idd gangster, alle sportzenders zijn aant flashen haha. Zeker de fenerliller moeten niet zo praten na die schande wedstrijd tegenover ons. Nu krijg je eens een keer de arbiter mee en heel Turkije staat op z'n kop.

"kulupler Birligi, Mhk'nin Huseyin Gocek ve Halis Ozkayha hakkinda verdigi karari gorustu. 17 kulup, kararin geri cekilmesini talep etti."

vergeet dit niet

11 mei 2019 om 18:31

@clutch hij had gewoon over genomen moeten worden, is het een fout in het nadeel van GS probeer je het weer goed te praten... typisch dit.

11 mei 2019 om 18:33

Marlos, wat jij en vele anderen niet lijken te begrijpen, is dat die clubs dat hadden ondertekend vanwege het feit dat ze het niet eerlijk vonden dat twee scheidsrechters op non-actief werden gezet omdat GS daarom vroeg, niemand hoort privileges te krijgen van de bond. Maar jullie blijven volhouden dat het ging om arbitrale dwalingen.

11 mei 2019 om 18:42

Shevanr7,

Bro, ik heb jou vorige week nog gefeliciteerd vanwege de overwinning en aangegeven dat we niks te klagen hadden over de scheidsrechters, terwijl 95% van de overige BJK-supporters zat te zeuren over de arbiter. En nu zeg je dat ik dit 'weer' doe en dat het 'typisch' is? Echt jammer, maar dit zegt voldoende.

11 mei 2019 om 18:56

Clutch

Dat zeggen jullie om je eigen goed te praten. Dat van de arbiter klopt, maar verder wou Cengiz ook scheids oplossingen voor alle clubs aan en wou hij VAR vergaderingen etc... maar die werden allemaal geweigerd door de 17 clubs

Misschien zouden die penaltys vandaag afgekeurd worden als jullie hadden geluisterd in november, maar whatever

11 mei 2019 om 19:05

Clutch, ik vind het jammer dat je een fout tegen GS goed probeert te praten, fout in het voordeel van GS heb je wel het nodige over te zeggen, een felicitatie maakt dat niet goed ofzo, als BJK had gewonnen feliciteerde ik je ook zoals het hoort, dat typisch ging overigens over het algemeen, fouten in het voordeel van GS word graag gezien namelijk.

11 mei 2019 om 19:33

Shevanr7,

fout? Als de bal de paal/lat raakt, mag de penaltynemer de bal niet meer raken. Dit zijn de FIFA-regels. En aangezien het niet alleen Rize-spelers zijn die zich binnen de lijnen begeven voordat de penalty is genomen, is er een indirecte vrije trap gegeven aan Rizespor. Jij kunt dit zien als een fout, maar het zijn toch echt de regels. En by the way, de scheidsrechter gaf een penalty voor een overtreding die was begaan voordat de hoekschop werd genomen, dus als we strikt naar de regels blijven kijken, en toevallig hebben we de beschikking over de Var, had die strafschop nooit gegeven mogen worden.

Toch wel 'typisch' dat je het alleen over die felicitatie hebt, en niet over het feit dat ik vorige week niks te klagen had over de arbiters. Nu doe je alsof ik die felicitatie gebruik als excuus en laat je de rest van mijn reactie buiten beschouwing. Maar goed, nu weet ik tenminste dat ik nooit negatief mag zijn over Galatasaray.

Er is geen nut om te spreken over de arbiter, de wedstrijd en x club, want iedereen heeft ogen die ze kunnen gebruiken om te zien wat er aan de hand is.

Mijn reactie is gewoon voor emre akbaba die ongelukkig een horror blessure heeft opgelopen. Ik wens hem veel succes met zijn revalidatie. Zeer jammer want begin dit seizoen was hij ook al een tijdje geblesseerd. Veel sterkte emre.

Mag ik vragen waarom de penalty van Onyekuru onterecht is? Het is licht maar een oerdomme overtreding van die speler van Rize. Ik vind het typisch Turks, als het midden het seizoen gebeurt, zouden ze er niet zo'n drama van maken.

100% penalty, niks op aan te merken. Wij zijn kampioen. Dit zei ik 10, 20 en 25 weken geleden ook. Op weg naar de vijfde ster. Wat een scheids trouwens, de eerste penalty was onterecht, de tweede zeer terecht. Bedankt en op naar de volgende. Als alles goed gaat, worden we trouwens op 19-05 kampioen.

11 mei 2019 om 19:13

Idd maanden lang afgemaakt door VAR en arbiters (overlaatst tegen Fener nog) en nu krijge we 1 of 2 keer de arbiter mee en heel Turkije staat op z'n kop

Ik keek al 5 jaar geen Turks voetbal meer, enkel en alleen als het om mijn clubje uit mijn geboortestad ging en ik daar de tijd voor had. Vandaag was dus zo'n dag.

Vooropgesteld dat ik van origine GS supporter ben maar bovenal een voetballiefhebber pur sang. Clubkleuren doen er niet toe, zolang het over het algemeen er eerlijk aan toe gaat en het gelijkheidsbeginsel voorop staat. Dat dit gelijkheidsbeginsel in Turkije helaas nog uitgevonden moet worden, is dus de reden dat ik het Turkse voetbal al lang niet meer serieus neem. Getuige ook het feit dat wij Turken internationaal al heel lang niets voorstellen en het voorlopig ook niet zal gebeuren.

Maar wat ik vandaag heb gezien overstijgt alles! Diep en diep triest! Als alles andersom was gebeurd, had Turkije vandaag op zijn kop gestaan, no doubt. Aanvankelijk wilde ik mij onthouden van ieder commentaar, maar na het lezen van een aantal posts van zogenaamde GS fans die beweren dat de zege verdiend is,kon ik dit schrijven niet laten. Tevens ook een verzoek aan hen om eventueel niet te reageren op mijn post daar ik er niet van gediend ben en ik hier alleen mijn afschuw over de Turkse scheidsrechters en het Turkse voetbal wil spuien. Ieder mag hier zijn mening geven, zo ook ik dus.

Voorts denk ik ook dat ik namens vele aanhangers van de overige Anadolu clubs spreek want dit probleem leeft decennia in het land, het is niet iets van vandaag, het wordt alleen met de dag erger.

Ik zou de nietsnutten (bestuur Gs/fb/bjk) willen vragen; zijn jullie nou werkelijk trots op deze overwinningen of op de zoveelste titel dit jaar om er vervolgens volgend jaar tegen een semi-prof clubje uit Noorwegen in de voorronde van de CL eruit te vliegen? Is dit jullie visie? Ieder jaar de scheidsrechters in je pocket te hebben, zonder langetermijnvisie te teren op gekochte binnenlandse successen? Wie het hardst schreeuwt, die het meest krijgt???

Paar weken terug speelt ditzelfde clubje, genaamd Rize, tegen het grote BJK in Rize. BJK scoort het 2e en 3e doelpunt uit een buitenspelsituatie, hetgeen op dat moment niet waargenomen kon worden door de VAR vanwege een technische storing waardoor de VAR scheidsrechters het beeld niet konden bevriezen. Dit was de uitleg door TFF na de wedstrijd. Vervolgens wordt BJK geprezen om zijn fantastische voetbal. Dus het komt erop neer dat het Turkse voetbal tegenwoordig afhankelijk is van de mogelijkheid van een "beeldbevrizieng" om zo tot een objectief oordeel te komen. Bravo TFF goed gedaan zeg ik, jullie zijn op de goede weg met het leiden van het Turkse voetbal op deze manier.

Zo kan ik tig voorbeelden van benadeelde overige Anadolu clubs verzinnen, heeft geen zin omdat het niets zal oplossen. Gisteren niet, vandaag niet en morgen ook niet. Het Turkse voetbal zal op deze manier nog jaren doormodderen en we helaas altijd afhankelijk zullen zijn van o.a.duitsland waar spelers zullen moeten doorbreken met Turkse roots, zodat wij ze na geslijm kunnen inpikken.

Ik als GS fan hoef dit soort overwinningen niet, en de titel al helemaal niet. Wat voor nut heeft een gemanipuleerde titel omdat je in Europa toch niets voorstelt, niet alleen GS maar alle grote Turkse clubs.

Een club als GS moet in mijn optiek een titel glans kunnen geven met sympathie en waardering, dan pas ben je groots. Ik bedoel hier niet de sympathie van je eigen aanhang maar van de objectieve kijker. Ajax is hier een heel mooi voorbeeld van nav hun prestaties de afgelopen maanden in de CL waarvan ik met het blote oog een aantal keer getuige van ben geweest. Elke voetballiefhebber is vol lof over hun beleid en sportieve prestaties.ze krijgen applaus van iedereen over de hele wereld, getuige het filmpje van de Engelsen, en dag na hun uitschakeling. Als je het filmpje ziet kun je niets anders concluderen dan waardering.waarom kunnen we dat in TR niet? En dat voor een land met 14M inwoners in tegenstelling tot TR met zijn 90m. Maar de Turkse bestuurders kijken geen CL dus deze vraag is een retorische omdat ze daar de scheidsrechters niet kunnen beã¯nvloeden of omdat ze daar niet vaak mogen spelen, toch???

Mijn laatste zin gaat over de scheidsrechter van vanmiddag. Dit moet ik in het Turks schrijven lieve VZ omdat dit in het Nederlands niet vertaalbaar is;

Ulan Orospu Cocugu AMK Hakemi, BU Mubarek Gunlerde Yedigin Lokma Bogazindan Nasil Geciyor AMK Iti...!!! Sizler VE Sizingibileri Oraya Koyan Orospu Cocuklarin Hepisinin Amk...!!!

11 mei 2019 om 20:55

Jij bent dus echt totaal geen GS-fan. Dat zeg je nu om zieltjes te winnen en om mensen je te doen geloven. Waarom reageerde je trouwens niet na de uitwedstrijd tegen Fener? Of was je te blij toen?

11 mei 2019 om 21:10

Hij is wel een GS-fan en was hier een hele lange tijd actief. Dat zijn kijk op de zaken botst met die van jou betekent niet dat hij zieltjes probeert te winnen, misschien moet je andermans mening eens leren te respecteren? Daarnaast zegt hij toch dat hij een tijdje geen wedstrijden van de Turkse competitie keek?

12 mei 2019 om 00:39

Heel je verhaal klopt, echter jammer van je laatste woorden uitgerekend in deze Mubarak maand.

Als ik de UEFA was, zou ik Turkije gewoon uitsluiten van Europees voetbal. Duidelijk dat heel die competitie gewoon corrupt is. Onterechte rode kaarten, onterechte penalty’s, 4 doelpunten in 10 minuten zijn allemaal dingen die bijna wekelijks terugkomen in Turkije. Deze sloeg weer compleet nergens op, is er überhaupt een VAR nodig als je zulke dingen beslist?? Bah bah hoe kan je hier fan van zijn en er naar kijken..

11 mei 2019 om 20:24

Tilburg013

In Turkije kennen ze geen voetballiefhebbers maar amigo's. Dit zijn mensen die alleen naar de uitslag van hun eigen club kijken, hoe de overwinning tot stand komt doet er niet toe. Het resultaat is heilig boven alles. Scheidsrechters hoeven ze niet om te kopen omdat deze ook openlijk hier een onderdeel van zijn. Wat vandaag gebeurd is, is niet zo raar eigenlijk. Het gebeurt nl decennia!

11 mei 2019 om 21:43

Bedank voor je reactie! Ik volg het Turkse voetbal niet echt maar zie altijd de raarste dingen voorbij komen! Dit kun je geen voetbal meer noemen natuurlijk..

Die tweede penalty was onterecht. Die hebben wij niet verdiend. Ondanks alle leed door scheidsrechters. Galatasaray is dit jaar het meeste benadeeld imo. Echter hoort zo een penalty geen compensatie te zijn. Die van Onyekuru was geen pingel. Voor de rest moest Gala allang de trekker overhalen in de eerste helft. Diagne moeten we per direct verkopen. Wat een nietsnut. Een dermate ongeinteresseerde speler van GS heb ik nog nooit meegemaakt. Die moeten ze gewoon direct verkopen. Als die spectaculaire slotfase niet plaatsvindt, kan je een kampioenschap weggeven door missen van die pingel en missen van honderd procent kans. Dit kan niet.

11 mei 2019 om 21:30

13m voor zon nietsnut. Terim heft zwaar gefaald hierin, kon je evengoed voor die Muriqi gaan. Ayibogan, kopsterk, teamplayer, hijs paar jaar jonger, kan passen en gwn gevaarlijk in de box. Luyindama die Burak vorige week in lockdown hield werd vandaag overmeesterd door hem

11 mei 2019 om 22:13

Meest benadeeld? Volgens mij is iedereen dit jaar wel genoeg benadeeld en heeft ook iedereen de scheids meegehad. Maar voor jullie is het moeilijk om dit toe te geven want jullie kunnen alleen praten als de scheids tegenzit. Net zoals je coach het zo mooi heeft gezegd scheidsrechters zijn ook mensen😉. Dat zijn ze jammer genoeg niet wanneer ze tegen gala fluiten.

11 mei 2019 om 22:18

Puyol, Terim zij dat op een sarcastische wijze, refererend op de statement van 17 clubs, behalve GS, over die flutscheidsrechters. Galatasaray is dit seizoen geslacht door scheidsrechters. Vandaag hadden we de scheids nadrukkelijk mee, maar dat verandert het eerstgenoemde niet.

Bah bah bah...wat zou gs toch doen zonder scheidsrechter hulp. Schandalig voor woorden, als de "overtreding" op onyekuru een pingel is dan is de aarde een vierkant.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Galatasaray

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Spor Toto Süper Lig
SpelersPositieW
E. KılınçMiddenvelder102
M. DiagneAanvaller94
A. TuranMiddenvelder81
R. BabelAanvaller81
R. FalcaoAanvaller65
F. ÖztürkKeeper70
O. ÇağlayanAanvaller40
Voor de complete selectie: Clubpagina Galatasaray.

13 fans
Middenvelder, 30 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 1 december
Tottenham Hotspur heeft geen interesse om Christian Eriksen terug te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren