Ajax ‘strijdt’ met Bayern en Arsenal om handtekening van ‘echte goaltjesdief’

Donderdag, 2 mei 2019 om 11:33Tim Siekman • Laatste update: 12:38

Ajax ondervindt hevige concurrentie in de strijd om de handtekening van Yad Lochereau, meldt Foot Mercato donderdag. Naast de Amsterdammers hebben ook Arsenal, Bayern München, AS Monaco en OGC Nice zich al gemeld bij het management van de jonge aanvaller uit de jeugdopleiding van FC Lyon.

Trainer Jordan Gonzalez is lovend over de ontwikkeling van Lochereau, zo blijkt uit zijn verhaal in de Franse media. “Er zijn niet veel echte spitsen meer, daarom is het zo indrukwekkend wat hij allemaal laat zien op deze leeftijd. Het is een echte goaltjesdief, al zijn we nu hard aan het werk om ervoor te zorgen dat hij een nog completere speler wordt.”

De jonge aanvaller gaf dit jaar zijn visitekaartje af op een prestigieus jeugdtoernooi in Frankrijk, waar scouts van verschillende topclubs zijn naam noteerden. Lochereau speelt zijn wedstrijden in het Onder 15-elftal van de Franse club, maar traint doordeweeks mee met de zeventienjarigen uit de opleiding, zo wordt gemeld in de lokale media.Gerelateerd

Meer sportnieuws

30 reacties (laatste reactie door primetime)

Ik ken deze speler niet, maar klinkt veelbelovend. Normaal gesproken zou Ajax kansloos zijn, maar na de prestaties in de CL (met veel jonge jongens) kan ik mij voorstellen dat het voor dit soort spelers toch een optie wordt om voor Ajax te kiezen.

2 mei 2019 om 11:55

Precies wat ik dacht. Als je Ajax ziet shinen met al die jonge gasten en veel eigen jeugd die vervolgens ook nog eens transers maken naar topclubs, dan moet dat toch wel een flinke invloed hebben op talenten van buitenaf.

2 mei 2019 om 14:14

Heeft zelfs voor Oranje gespeeld in zijn tijd bij Ajax. Ik neem aan dat je of nog erg jong bent of dat je nog maar net Ajax bent gaan volgen.
Ik vond Vurnon altijd een heerlijke kuitenbijter die ondanks zijn kleine postuur sterk was in ballenveroveren als cvm en toch best wel goed was in de voetballende oplossing te vinden. Vond het toen ook jammer dat hij vertrok.

Lol. Niets te maken met dit topic. Er was een interview met Anita in deze topic en toen Ajxfan158 meldde dat hij deze speler niet kende, had ik Vurnon in mijn gedachte. Sorry

Hij speelt bij FC Lyon, een amateurclub, niet bij OL. Grappig genoeg staan ze in o17 competitie wel boven Lyon (1 punt, eerste plaats). Hij is net 15 geworden dus zou niet kunnen transfereren naar het buitenland en won recentelijk met Nice een o16 toernooi waar hij waarschijnlijk is opgevallen. Lijkt me vooral namedropping nu, zal wel naar Nice of dichterbij OL gaan wat ook logisch is.

2 mei 2019 om 12:54

Jeugdteams van Lyon en Anderlecht doen het erg goed in de jeugd. Zou Ajax daar niet wat talenten van kunnen kopen?

2 mei 2019 om 13:03

Maar waarom zou Lyon talenten aan Ajax verkopen? We moeten ook niet doen alsof Lyon heel veel slechter is dan Ajax! Lyon geeft de jeugd in ieder geval veel kansen en de salarissen zullen ook niet heel erg verschillen, waardoor ik voor een Franse speler weinig redenen zie om te vertrekken. Bij Anderlecht is natuurlijk een iets ander verhaal.

2 mei 2019 om 13:06

Ze gaan zich meer oriënteren in de Franse markt werd tijd geleden aangekondigd, dus sluit het niet uit. Maar Lyon lijkt me geen logische club, ja er zit veel talent maar geen logische stap van Lyon naar Ajax. Bij Anderlecht hebben ze vaker speler proberen weg te halen, laatste jaren was dat weinig succesvol. Antonucci lukte wel en ging niet veel later voor paar miljoen van Ajax o19 naar AS Monaco. Franse markt is naar mijn mening heel interessant en onze Belgische scout hopelijk stuk toegankelijker.

Het grappige is natuurlijk nu dat dit gewoon goed gevonden wordt onder het mom van "goed gescout". Terwijl als een club als City of Chelsea op de stoep staat voor 16 jarigen van Ajax, Feyenoord of AZ dan is de wereld te klein. Het gebeurd overal en iedere club doet er op zijn manier aan mee. Het blijft gewoon verkapte kinderhandel onder heerlijke voorwaarden.

2 mei 2019 om 12:00

Als City bij AFC een jeugdspeler scout vind ik het inderdaad knap gescout. Hij speelt bij een amateurclub hè, beetje scheve vergelijking. Ondanks dat je gelijk hebt natuurlijk is dit niet het beste voorbeeld.

2 mei 2019 om 12:01

Het punt wat ik probeer te maken is met name de leeftijd. Heel veel clubs scouten jonge jochies van een jaar of 15 a 16 in het buitenland maar vaak doet men hier een beetje voorkomen dat het alleen in het grote boze Engeland plaatsvind.

2 mei 2019 om 12:15

Het grote boze vindt ook in Engeland plaats, maar niet omdat ze op jonge leeftijd spelers scouten, maar omdat ze via hele schunnige constructies spelers onder de 16 naar Engeland halen en zo de regels gewoon omzeilen. Er was laatst een publicatie dat Chelsea een Kroatische speler van een jaar of 13/14 twee jaar lang buiten alle voetbalbonden om had verborgen, hem laten meetrainen en meespelen in “oefenwedstrijden” tegen grote clubs als Man U en Man City die ook in dit soort wedstrijden ‘verborgen’ spelers gebruikten. Gewoon een heel complot om de regels te omzeilen, en voor deze jongens gewoon 2 jaar zonder in een fatsoenlijke jeugdcompetitie te spelen, om ze dan vervolgens op hun 16e te ‘presenteren’ als aanwinst terwijl op de Instagram accounts van die jongens bleek dat ze al lang en breed hadden meegetraind.

2 mei 2019 om 12:16

Het grote boze vindt ook in Engeland plaats, maar niet omdat ze op jonge leeftijd spelers scouten, maar omdat ze via hele schunnige constructies spelers onder de 16 naar Engeland halen en zo de regels gewoon omzeilen. Er was laatst een publicatie dat Chelsea een Kroatische speler van een jaar of 13/14 twee jaar lang buiten alle voetbalbonden om had verborgen, hem laten meetrainen en meespelen in “oefenwedstrijden” tegen grote clubs als Man U en Man City die ook in dit soort wedstrijden ‘verborgen’ spelers gebruikten. Gewoon een heel complot om de regels te omzeilen, en voor deze jongens gewoon 2 jaar zonder in een fatsoenlijke jeugdcompetitie te spelen, om ze dan vervolgens op hun 16e te ‘presenteren’ als aanwinst terwijl op de Instagram accounts van die jongens bleek dat ze al lang en breed hadden meegetraind.

2 mei 2019 om 12:25

Die constructies zijn niet enkel in Engeland hè, kan me nog herinneren dat zoiets ook was met een Amerikaan die bij Barcelona voor toernooien overgevlogen werd en bij Ajax speelde bij de o12 (meen ik) ooit eens een Pools talent mee Jan Faberski, is nu bijna oud genoeg om te mogen transfereren volgensmij. Tristan Alif Naufal uit Indonesië heeft half Europa al stage gelopen (ook bij Feyenoord meermaals en Ajax) en meest recent Traoré bij Jong Ajax. Die heeft gewoon 2 jaar bij Cape Town gezeten zonder contract oid om met 18 gratis naar Amsterdam te kunnen komen. Is ook daar Ajax gescout etc. En zo heb je nog zoveel gekke constructies van betalen van schulden van familie tot het plaatsen in huizen van de club om ze te overtuigen en later binnen te halen. Die beerput gaat nooit volledig open gaan vrees ik, zijn zoveel constructies die imo shady zijn die volgens regels net kunnen. Maar ook hoe jonger hoe minder streng (bizar eigenlijk) de regelgeving zijn. Je komt er sneller mee weg iemand van 10 jaar te overtuigen dan iemand van 15, tamelijk bizar.

2 mei 2019 om 12:53

Volgens mij hoor je vooral kritiek op de spelers die zich dan laten verleiden, niet zozeer op de clubs die talenten zoeken.

2 mei 2019 om 12:02

Ik vind het wel interessant wat je zegt, want hier heb ik ook over nagedacht. Hoe zou een club als Ajax (die het moet hebben van jonge spelers die wekelijks op hoger niveau aan de bak moeten) volgens jou dit op kunnen lossen? Vooral nu er successen worden behaald door het weg kopen van 15/16 jarigen?

2 mei 2019 om 12:18

Het heeft inderdaad 2 kanten. Enerzijds wil je als jonge, veelbelovende voetballer spelen bij de beste club en als je dan naar een Ajax kunt gaan dan zul je daar graag voor kiezen. Vaak zijn ouders ook erg welwillend als ze zien dat clubs ver willen gaan (in salaris, voorwaarden en huisvesting e.d.). Dat is geheel te begrijpen.

Nadelig is helaas wel dat maar een fractie van die jonge gasten ook daadwerkelijk het 1e elftal haalt. Als je midden in de pubertijd zit en jezelf volop aan het ontdekken bent en dan ineens uit je vertrouwde omgeving wordt getrokken kan dat in veel gevallen niet goed aflopen. Zeker de keuze binnen/buitenland is groot. Vroeger had bijvoorbeeld Ajax het beleid om jonge spelers niet aan te nemen als ze verder dan 50 kilometer van de club woonden. Nu worden er zelfs spelers uit Afrika en Zuid-Amerika gehaald.

2 mei 2019 om 12:09

Het verschil is natuurlijk de kans op speeltijd. Bij een Europese topclub is de kans heel klein dat je minuten gaat maken. Dat is bij een Nederlandse topclub een stuk groter. Het lijkt erop dat het bij de buitenlandse clubs een verdienmodel is, terwijl de Nederlandse clubs daadwerkelijk hun club proberen te versterken.

2 mei 2019 om 12:22

Wat mij betreft proberen buitenlandse clubs hun team ook te versterken door talenten aan te trekken. Het is voor een talent alleen moeilijker om dat ook daadwerkelijk te doen in de Premier League. Nederlandse clubs zijn wat moraliteit betreft niets beter of slechter dan buitenlandse. Ze zijn alleen slechter in kwaliteit. (Afgezien van Ajax dit seizoen)

2 mei 2019 om 12:16

Volgens mij worden er in die gevallen vooral vraagtekens gezet bij het beoogde carrièrepad van de desbetreffende speler. Nagenoeg iedereen snapt wel dat het slim is om jonge talenten aan je club te binden, en als je dat niet snapt dan vind ik je eigenlijk niet echt serieus te nemen.

Het is natuurlijk wel een verschil als je in een gigantische jeugdopleiding van een Chelsea terecht komt of een meer gerichte (grootste reden: minder geld) van een AZ. Dat de 'wereld te klein is' als een Engelse club zoiets probeert herken ik niet.

2 mei 2019 om 12:44

Op zich heb je wel gelijk. Alleen is er geen sprake van kinderhandel, omdat niemand tegen zijn zin overstapt. Ook is er een klein verschil dat Ajax (en andere Nederlands clubs) een paar talentjes halen, terwijl de grote Engelse clubs er tientallen halen en hopen dat er 1 of 2 doorbreken

2 mei 2019 om 12:49

Het verschil is dat in Nederland opleiden de core business is. In Engeland is de jeugdopleiding een extra cash flow. Opleiden is niet zomaar spelers kopen. Er zit veel meer achter. Tijdens de future cup zag je zo'n groot verschil tussen Ajax, Anderlecht, Tosun en de overige teams. Het gaat daar niet om winnen, maar om persoonlijke ontwikkeling, tactiek en prestatie. Vanaf je 18/19/20e moet je bovendien elke week spelen. De Eredivisie is daar ideaal voor. Het gaan niet om het niveau van de competitie, maar of je jezelf verbetert en fouten mag maken.

Natuurlijk slaagt niet iedereen, maar ik geloof Louis van Gaal: Wij hebben in Nederland de beste infrastuctuur. Niet alleen Ajax, dat geldt voor heel Nederland.

2 mei 2019 om 13:30

De wereld te klein nog wel. Hoeveel zijn er de afgelopen jaren wel niet vertrokken uit de jeugdopleiding van Ajax. Het is ieder zijn eigen keuze. Meestal hoor je daarna nooit meer wat van velen. Dat is gewoon een feit. Dat mogen mensen toch zonde vinden? Mij boeit het niks als er 1 weg wil. Voor diegene 10 anderen

2 mei 2019 om 13:48

Tja, profclubs halen toch ook jongetjes van 9 jaar weg bij amateurclubs en soms hun omgeving? Letterlijk elke club in het professionele circuit maakt zich daar 'schuldig' aan. Echter draven we wel erg door als we dit al kinderhandel gaan noemen. Dat woord is namelijk bestemd voor een veel ernstiger probleem.

Zou wat zijn voor Ajax als ze ook Cherki weten te tekenen. De manier waarop hij op 15-jarige leeftijd wedstrijden tegen Onder 21-teams domineert is bizar. Was ook ijzersterk tegen Ajax in de Youth League.

2 mei 2019 om 12:15

Gaat naar Real Madrid toch? Althans, waren felle geruchten rond al ontkent de familie het vooralsnog. Hele goede speler, wel redelijk fysiek al voor zijn leeftijd. Misschien wel beste speler uit '03 van het moment. Lijkt me onhaalbaar, net zoals Ronaldo Camara van Benfica dat ook is.

Buiten het feit dat zo'n jongen waarschijnlijk eerder naar een Franse club gaat, lijkt het me ook niet echt nodig. Vast een mooi talent, maar Ajax heeft in diverse licjtinhen talent genoeg lopen. Dolberg voor nu, Traoré voor daarna of volgend seizoen al. Danilo kan ook wel ballen. Brobbey, Hansen.. Dat gaat nog wel even oké, verwacht ik. Dan moet zo'n jongen gaan concurreren met deze grote talenten in een land dat hij niet kent, waarvan hij de taal noch 'cultuur' machtig is.

Dit geeft me een bijzonder naar gevoel.. We hebben het hier over een jongen van 15 jaar oud en Ajax probeert hem nu al van zijn ouders te scheiden en weg te plukken uit Frankrijk om er zelf beter van te worden en zo een groot gedeelte van zijn jeugd weg te nemen. Ajax komt dit seizoen geweldig in het nieuws met de recente prestaties in de CL, maar ik vind dat we hier met z'n allen wel kritisch op mogen zijn. We zouden hier eigenlijk met alle forumleden massaal afstand van moeten nemen. Maar in plaats daarvan complimenteren we Ajax met weer een potentiële goede zet. Zo zie je dat geld tegenwoordig regeert in de voetbalwereld. Toen ik 15 was klom ik in bomen, voetbalde ik wat op straat en drukte ik op een bel om vervolgens hard weg te rennen. Deze jongen wordt gewoon opgekocht en in een pleeggezin gestopt. Lijkt me niet dat dit de kant is die we op willen als NL zijnde..

2 mei 2019 om 15:03

Dan was je allesbehalve een gemiddelde 15 jarige. Een 15 jarige die in bomen klimt en belletje lellen??? Sorry maar met name het laatste is echt enorm kinderachtig. Dat vind ik echt iets wat je misschien doet als je 9 bent ofzo. Als je dat doet op 15 jarige leeftijd ben je gewoon een zwaar hinderlijke puber. Er zijn genoeg net iets oudere pubers die een jaartje naar het buitenland gaan ofzo, stage of reizen. Dat lijkt me een stuk normalere ontwikkeling dan op je 15e mensen lastig te vallen met belletje lellen

2 mei 2019 om 15:56

is ook zoo. was ietwat overdreven. wat vind je er inhoudelijk van? goede zet van ajax?

2 mei 2019 om 19:17

Nou ik ken hem niet en heb hem nooit zien spelen dus daar kan ik geen goed oordeel over geven. Maar ik ben er zeker niet op tegen om een jongen op die leeftijd naar een ander land te halen. Hij zal 16 zijn tegen die tijd. Ik ken genoeg mensen van rond die leeftijd die bv naar Amerika gingen om college basketbal of american football te spelen.

Ik vind kinderen van bv 10 jaar uit een ander continent halen dan weer veels te ver gaan maar op 16 jarige leeftijd vind ik er echt niks meer op tegen. Als ie geen voetballer was geweest dan kon die miss ook wel over 1 jaar in Londen studeren of een jaar au pair zijn in ander land of vrijwillerswerk in Afrika doen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7972
2.PSV6535
3.AZ6428
4.Vitesse6016
5.Feyenoord5528
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3114
L. TraoréAanvaller127
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Zaterdag 8 mei
De naam van Mohamed Salah prijkt op het verlanglijstje van Chelsea en Thomas Tuchel. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren