Higuaín durfde huis niet uit: ‘Er zijn mensen die slechte en kwade dingen doen’

Zondag, 21 april 2019 om

Gonzalo Higuaín maakt een uitermate moeizaam seizoen door. De 31-jarige spits wordt momenteel door Juventus verhuurd aan Chelsea, nadat hij het eerste halfjaar van deze jaargang op huurbasis bij AC Milan spendeerde. In gesprek met ESPN gaat Higuaín in op de impact die kritiek op zijn functioneren heeft op zijn leven.

“Ik heb er altijd spijt van dat ik me terugtrek in huis. Uit angst voor de kritiek van mensen durf ik dan niet de straat op te gaan. Er zijn mensen die slechte en kwade dingen doen, zonder schaamte. We hebben niemand vermoord, we oefenen alleen onze sport uit en kunnen dan niet naar buiten? Mensen zeggen dan altijd: ‘Als je zoveel geld verdient...’ Maar je kan geen vrienden kopen. Ik vier verjaardagen en kerst al veertien jaar lang met verschillende mensen”, vertelt Higuaín.

“Als ik mijn moeder wil zien, moet ik vijftien uur in het vliegtuig zitten. Natuurlijk kan ik voor het vliegticket betalen, maar het is niet zo dat mijn moeder op tien minuten afstand zit”, vervolgt de spits, die namens Chelsea goed was voor drie doelpunten in dertien wedstrijden. “De mensen zien dat soort dingen niet en hebben alleen aandacht voor mijn spel of mijn doelpunten. Ik ben nu in een fase in mijn leven waarin niets mij meer echt pijn doet. Ik heb veel geleden, maar ik heb bij topteams gespeeld en heb drie keer het WK en de Copa America gespeeld.”

“Ik had nooit durven dromen dat ik ook maar tien procent van deze ervaringen zou meemaken. Waarom zou ik me zorgen maken over wat mensen over me zeggen?”, stelt Higuaín. Hij verruilde in de zomer van 2016 Napoli voor Juventus en heeft geen spijt van die gevoelige overstap. “Er zijn al zoveel jaar verstreken en mensen denken maar wat ze willen denken. Ik ben er van overtuigd dat ik goede keuzes heb gemaakt. Ik kwam op mijn negentiende bij Real Madrid en dat was geweldig. Ik ben trots op elke club waar ik daarna nog heb gespeeld. Dat vervult me met trots.”


Poll

Moet Chelsea Gonzalo Higuaín definitief overnemen van Juventus?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

18 reacties (laatste reactie door moyashi)
21 april 2019 om 20:04

Het blijft gewoon een mens. Zoveel haat als zo een speler krijgt vind ik soms ook gewoon nergens op slaan. Ik maak me er ook schuldig aan maar ik denk er niet echt over wat voor invloed het heeft op zo een speler.

21 april 2019 om 20:08

En waarom ook niet? Deze voetballers krijgen zoveel kak (al helemaal tegenwoordig met social media) over zich heen, meer dan jij je ooit zal kunnen voorstellen. Als je denkt dat geld deze inmense druk wel even goed maakt denk ik dat jij je moeilijk in mensen in kunt leven.

21 april 2019 om 20:43

Op social media inderdaad, op straat durft niemand datzelfde tegen hem te zeggen, dus snap niet zo goed wat Higuain hier loopt te miepen als een meisje.

21 april 2019 om 21:58

Dat wat hij loopt te 'miepen' is dat inderdaad 999 van de 1000 niks durft, maar hij er bang voor is om net die ene gek wél tegen te komen. Maar goed, heb jou vaker zien reageren Harry. Had niet anders van je verwacht dan zo'n reactie.

Mensen zijn ook gewoon gestoord, dus kan ik zijn angst en voorzichtigheid begrijpen.

Ik begrijp nog steeds niet waarom Chelsea Higuain heeft gehuurd.. Ze hebben met Giroud een soortgelijk spits... Hoe ik hem laatst zag spelen tegen Liverpool, was bijna moedeloos hoe het eruit zag..

21 april 2019 om 20:04

Bijna hetzelfde. Giroud is maar 10 cm groter 20x gespierder en kan veel minder goed voetballen. De loop acties lijken ook heel veel op elkaar.

21 april 2019 om 20:20

Absoluut, maar Higuain loopt er toch een beetje bij als een 38 jarige oude pinchitter die van een fish and chips houdt.

Denk dat met Giroud als basis speler Chelsea veel meer punten heeft kunnen pakken dit seizoen..

21 april 2019 om 21:59

Higuain doet mij denken aan Rafael van der Vaart maar met zowel uiterlijk als voetballend vermogen heeft het bar weinig te maken, haha.

“Ik heb er altijd spijt van dat ik me terugtrek in huis. Uit angst voor de kritiek van mensen durf ik dan niet de straat op te gaan.

“Ik had nooit durven dromen dat ik ook maar tien procent van deze ervaringen zou meemaken. Waarom zou ik me zorgen maken over wat mensen over me zeggen?”

Beetje tegenstrijdig dit, niet waar?

21 april 2019 om 20:45

"er zijn mensen die slechte en kwade dingen doen, zonder schaamte."

Ik neem aan dat hij het hier niet alleen over kritiek heeft, vandaar de angst om zijn huis te verlaten.

Ik Ben geen fan en haat hem ook niet, maar ik blijf van mening dat hij een van de redenen is dat Messi geen nationale beker heeft weten te pakken. In ieder finale heeft hij hem bijna eigenhandig voor de doelman gezet wat nooit een doelpunt opleverde. Dat mensen dan verder gaan dan een mening hebben is belachelijk natuurlijk.

21 april 2019 om 22:01

Tja. En dat IJsland geen beker won komt ook dankzij die ene spits die ze er niet inschoot. Overigens kon de rest van dat team er ook niet zoveel van. Niet echt toevoegende uitspraken dit, haha.

21 april 2019 om 22:10

Als je goed leest staat er ook ''een van de redenen''. Natuurlijk zijn er meerdere, maar doordat hij het telkens verprutste komt er ook een golf van haat op hem af.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Chelsea

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Liverpool4626
4.Chelsea297
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
M. MountMiddenvelder165
KepaKeeper160
T. AbrahamAanvaller1511
WillianAanvaller152
C. PulisicMiddenvelder135
AzpilicuetaVerdediger140
M. BatshuayiAanvaller101
Voor de complete selectie: Clubpagina Chelsea.

116 fans
Aanvaller, 31 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 7 december
Nu het transferverbod is opgeheven, krijgt Frank Lampard een groot budget van eigenaar Roman Abramovich van Chelsea. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren