Update: Arbiter twee speelrondes niet in actie na uitdelen ‘harde tik’

Dinsdag, 23 april 2019 om

Scheidsrechter Javier Alberola Rojas is het gesprek van de dag in Spanje. De arbiter was zaterdag de leidsman bij de wedstrijd tussen Eibar en Atlético Madrid (0-1) en zorgde voor veel woede bij los Colchoneros. De arbiter tikte tijdens het duel namelijk Álvaro Morata hard in de nek, tot woede van de speler zelf.

Vlak voor tijd probeerde de scheidsrechter de spits te kalmeren, maar volgens menigeen niet op de juiste manier. “Ik heb nog nooit gezien dat een scheidsrechter een speler hard in de nek tikt”, reageert Koke, geciteerd door Marca. “Of hij een straf verdient? Als hij wat fout heeft gedaan, moet daar naar worden gekeken, net als dat het geval is met spelers."

“Ik laat het straffen aan anderen, maar ze moeten er in ieder geval naar kijken. Uiteindelijk zijn we allemaal mens, maar hier moet wel naar gekeken worden”, aldus de middenvelder. Trainer Diego Simeone is ook verbaasd. “Dit doet me denken aan die keer dat ik een vierde official een keer aanraakte. Toen kreeg ik een schorsing van vier wedstrijden”, aldus de trainer.

De topclub uit Madrid won de wedstrijd uiteindelijk door een late treffer van Thomas Lemar met 0-1. De achterstand op koploper Barcelona bedraagt negen punten. De Catalaanse grootmacht won zaterdag met 2-1 van Real Sociedad. Nummer drie Real Madrid staat momenteel zeven punten achter op Atlético, maar komt zondag nog in actie tegen Athletic Club.

Update 23 april 13.18 uur – Arbiter twee speelrondes niet in actie na uitdelen 'harde tik'
Javier Alberola Rojas gaat de komende twee speelrondes van LaLiga geen fluit hanteren. De scheidsrechter raakte in opspraak nadat hij Álvaro Morata een 'harde tik' zou hebben uitgedeeld tijdens het duel van Atlético Madrid met Eibar (0-1 winst). De arbiter had de komende speelronde al geen duel toegewezen gekregen vanwege een rustpauze, maar komt bij de daaropvolgende wedstrijden komend weekend dus ook niet in actie.Gerelateerd

Meer sportnieuws

18 reacties (laatste reactie door lamanita5)

Lijkt me duidelijk, schorsen. Spelers/trainers krijgen ook een straf als zij aan een scheidsrechter zitten (de straf is dan natuurlijk terecht) maar ze staan niet boven de wet dat zij alles mogen doen.

21 april 2019 om 14:01

Wat een aanstellerij om hier iemand voor te schorsen. De reactie van die Koke is ook zwaar overdreven, zeker aangezien de man de rode kaart van Costa niet kon begrijpen.

21 april 2019 om 14:44

Gewoon van elkaar afblijven lijkt mij niet moeilijk toch?

21 april 2019 om 15:04

Aad, als jij dit bij een scheidsrechter doet, krijg je in de huidige voetbalwereld meer dan die vier wedstrijden waar Simeone over praat. Geen onderscheid maken; net zo hard schorsen als een speler die dit bij een scheids zou doen. Als dit wordt weggewuifd, mogen spelers vanaf heden ook aan scheidsrechters zitten en dat is niet te bedoeling.

21 april 2019 om 19:19

Hij zal het na alle ophef vast niet meer doen, lijkt mij geen schorsing voor nodig.

Er was niet echt super veel aan de hand maar ik snap dat Morata het irritant vind als die met twee vingers in zijn nek gepord wordt. De scheidsrechter moet dat niet doen, maar om er consequenties aan te verbinden lijkt me overdreven.

23 april 2019 om 14:47

Precies. Als dit een ‘harde tik’ was, dan is Neymar ook geen duikelaar. Scheids moet overigens wel gewoon van spelers afblijven.

Ik vind het een beetje overdreven maar aan de andere kant moeten spelers ook van de scheids afblijven. Als een speler de scheids een duw geeft heeft hij zo een rode kaart en minimaal 3 wedstrijden schorsing. Nogmaals van mij hoeft een schorsing niet maar als het andersom wel zo is zou het raar zijn als deze scheids volgende week gewoon weer op het veld staat.

21 april 2019 om 15:06

Die schorsing moet dus wel. Je zegt het zelf al: het is raar dat men andersom wel geschorst zou worden. Lekker de laatste potjes van het seizoen vervroegd op vakantie. Had ie zich maar moeten gedragen. Niks geen onderscheid maken hier tussen spelers en scheidsrechters; gewoon straffen. Als je dat niet doet, kan een speler dit dus ook bij een scheids doen.

21 april 2019 om 16:02

Ja joh.. Laten we gewoon altijd alles afstraffen.. Oog om oog tand om tand.... Snap niet waarom iedereen altijd iedereen zo zwaar mogelijk wil straffen. Mensen kunnen helemaal niets meer van elkaar verdragen.

23 april 2019 om 14:07

Ik praat nergens over zwaar straffen.. Je zegt het zelf: oog om oog, tand om tand.. Dan geldt het nu juist dat je hem moet schorsen, want anders betekent dit dat scheidsrechters spelers mogen aanraken. Andersom mag het niet op deze manier, dus de scheids mag dit ook niet; simpel.

Wat een ridicule beslissing. Iedereen die de fase ziet, stelt toch vast dat er helemaal geen sprake is van een "harde tik"? Daarnaast, iedereen die de match in kwestie gezien heeft, zal vastgesteld hebben dat Morata al van in de 1ste helft uiterst gefrustreerd rondliep. Hij was constant aan het mekkeren op de scheids en die laatste had hem dan ook verschillende keren geel kunnen gegeven hebben wat hij naliet. Dat Morata dan zo kinderachtig reageert op een fysiek contact, slaat werkelijk alles. Hij zou zich beter druk maken om het feit dat hij opnieuw geen deuk in een pakje boter kon schieten.

Hetzelfde geldt voor Koke. Ik begrijp dat er naar gevraagd zal geweest zijn, maar hou je dan toch afzijdig. Ik zou mij meer zorgen maken om het feit dat het opnieuw Eibar was die het betere voetbal op de mat legden. Atletico voor de zoveelste keer dit seizoen een 1-0 overwinning gestolen. Ik blijf het zeggen, ik kan niet geloven dat er nog veel Atletico supporters met plezier naar het voetbal van hun ploeg kijken...

Wel grappig dat spelers van Atletico hierover klagen terwijl ze zelf het meest geniepige, agressieve team in Spanje, misschien zelfs Europa hebben. Constant spelers trappen, blesseren, kinderachtig provoceren (e.g. Simeone's 'cojones'-gebaar), rode kaarten verzamelen alsof ze collectors items zijn.. Maar als een scheidsrechter je speler met twee vingers aanraakt, is de wereld te klein..

Dat hij hem bij zijn nek greep is erg apart maar vreemder vond ik dat Roja herhaaldelijk stevig verbaal de discussie blijft voeren. Hij zorgt er daar juist voor dat de discussie verder escaleert. Niet handig als je er juist voor staat om het in toom te houden.

23 april 2019 om 18:20

Hij greep hem geen eens bij de nek. Legde gewoon twee vingers op zn nek.

Denk dat dit voor de rest geen consequenties heeft voor de carriere van de scheids. De bond heeft dit alleen gedaan voor de goede orde en de regel dat er geen fysiek contact tussen speler en scheids mag zijn te handhaven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Atlético Madrid

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Barcelona4325
3.Sevilla387
4.Getafe3610
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
MorataAanvaller187
João FélixAanvaller172
Germán ValeraAanvaller10
J. OblakKeeper210
S. AriasVerdediger60
FelipeVerdediger161
Voor de complete selectie: Clubpagina Atlético Madrid.

61 fans
Middenvelder, 28 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 28 januari
PSV wil nooit meer samenwerken met Paco Casal, de zaakwaarnemer van de door Cagliari begeerde Gastón Pereiro. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren