Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Driessen oordeelt over Feyenoord-aankoop: ‘Vooralsnog een kat in de zak’

Laatste update:

Feyenoord leed dinsdagavond in de eigen Kuip een kansloze nederlaag tegen Atlético Madrid (1-3). Na de winter dalen de Rotterdammers af naar de tussenronde van de Europa League, het niveau waar Feyenoord volgens Valentijn Driessen thuishoort.

De ploeg van trainer Arne Slot leverde eind oktober nog een fantastische prestatie in de Champions League door Lazio (3-1) met oogstrelend voetbal van de mat te tikken. Onder meer schrijver Hugo Borst zei hierop als analist bij ESPN dat Feyenoord in staat moest zijn om de halve finales van het miljardenbal te bereiken.

“Er werd al gefilosofeerd over een halve finaleplaats in de Champions League”, schrijft Driessen in zijn column voor De Telegraaf. “De Rotterdammers strooiden iedereen die avond tegen Lazio zand in de ogen inclusief zichzelf. Twee wedstrijden verder en Feyenoord speelt na nederlagen tegen Lazio Roma en Atlético Madrid nog slechts een troostwedstrijd in het kampioenenbal bij Celtic.”

De 1-3 nederlaag tegen Atlético Madrid van dinsdagavond betekende directe uitschakeling in de Champions League. “Na de winter gaat de Europese campagne een niveau lager verder en daar is waar Feyenoord thuishoort: in de Europa League”, stelt Driessen.

De journalist zag Slot enkele vreemde keuzes maken. “In Madrid deed Ramiz Zerrouki het niet slecht, maar Slots keus om niemand in De Kuip aan Antoine Griezmann op te offeren moest hij bekopen met uitschakeling. Met Messi’s adjudant Rodrigo De Paul aan zijn zijde kreeg regisseur Griezmann het normaal zo roerige Legioen doodstil.”

Driessen vindt eveneens dat Slot thuis tegen Atlético met een te aanvallende opstelling aan de aftrap verscheen. “Slot ontnam zichzelf de wapens om in offensief opzicht iets te forceren als dat nodig mocht blijken te zijn. Dat was al snel noodzakelijk. De enige bankzitter die Feyenoord niet per definitie zou verzwakken was Luka Ivanusec. Maar hij is geen breekijzer, terwijl de Japanse recordaankoop Ayase Ueda vooralsnog een kat in de zak is.”

Als verzachtende omstandigheid haalt Driessen het verschil in kwaliteit tussen de selecties van Feyenoord en Atlético Madrid aan. Calvin Stengs, goed voor drie goals namens Oranje tegen Gibraltar, en Santiago Gimenez, die een hattrick maakte tegen Excelsior, kwamen er niet aan te pas. "Zij hadden geen enkele impact op een Spaanse international als Koke of een topverdediger als José Maria Gimenez", aldus Driessen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tsja op basis van gister mee eens maar als je ziet hoe er in Madrid gespeeld werd door onze vrienden uit Rotterdam, dat was echt wel een goed niveau. Desondanks vind ik het wel enorm zonde dat je in deze poule niet doorkomt, zo sterk was het echt niet. Atletico duidelijk een maatje te groot over 2 duels maar Lazio en Celtic zijn ook geen grote CL ploegen. Hopen dat PSV er niet ook nog uitgaat want voor die poule geldt hetzelfde.

29 november 2023 om 08:14

Klopt, kijk uiteindelijk hebben we ons helemaal niet slecht gepresenteerd.
Je was 4 van de 5 wedstrijden beter, maar het ontbrak ons op de juiste momenten aan de internationale ervaring, de kwaliteit of een beetje geluk om wedstrijden te beslissen of verdedigend een oplossing te vinden.
Vooral zonde, maar we hoeven ons nergens voor te schamen. Zeker als je ziet waar we vandaan komen.
Gisteren was het heel matig, maar tegen dit soort ploegen moet alles goed staan.
Nu kijken hoever we in de EL komen.

29 november 2023 om 08:18

Oh voor het vertoonde spel hoef je je niet te schamen nee, je hebt jezelf gewoon goed neergezet. Wat er gister gebeurd is natuurlijk ook gewoon net ruk. Die rare eigen goal van Geertruida, dan een goal die Hermoso never nooit meer gaat maken en dan als toetje Gimenez die hem totaal verkeerd raakt helaas. Dan zit het ook totaal niet mee. Alleen jammer want ik dacht dat Feyenoord en PSV allebei door konden in hun poules. Nu hopen op de vrienden uit Eindhoven vanavond.

29 november 2023 om 08:41

Misschien had Atletico wel een offday in eigen huis. En dan zie je over beide wedstrijden het enorme kwaliteitsverschil. Gister had Feyenoord vrij weinig in te brengen. Atletico liet Feyenoord gewoon voetballen en kwam er sporadisch heel snel en gevaarlijk uit. Tis ook geen schande. Wij krijgen in NL nauwelijks tegenstand, daar weet jouw club jarenlang alles van, en leiden de spelers op voor uiteindelijk o.a Atletico.

We hebben het laten liggen in Rome. 1 moment van niet opletten en bam je loopt achter de feiten aan.

Wat me wel opvalt is dat wij in Europa alle twijfelgevallen tegen krijgen. En nee , we hebben absoluut niet verloren door de scheids, we waren een maatje te klein. Maar zijn wij Nederlandse clubs minder gehaaid of zijn wij simpelweg de Almere City's van de eredivisie? Ook het bespelen van de scheids zie je nauwelijks. Je ziet dat in NL voornamelijk door spelers die zijn teruggekeerd en een aantal meelopers.

29 november 2023 om 08:51

We zijn gewoon kleine vissen in de vijver. Ajax, Feyenoord, PSV, Porto, Benfica en sporting zijn in principe gewoon net niet groot genoeg om constant op niveau mee te doen in de CL. Je ziet het aan Benfica dit jaar ook die gaan er kansloos uit nadat ze vorig jaar nog enorm ver kwamen. Wij Nederlandse teams moeten het van ons voetbal hebben want dat theater hebben wij gewoon niet, op inderdaad jongens als Tadic en Luuk de Jong na.

29 november 2023 om 09:00

Feyenoord heeft gewoon een typisch NLse avond en campagne gehad… Het gevoel hebben dat het niet mee zat. Het idee hebben dat je potentiële wereldtoppers in je selectie hebt. Uitspreken dat je echt heel ver kan komen. Kansen missen Deksel op de neus.

Met uiteindelijk de conclusie dat Nederlandse teams 9 vd 10x gewoon met lege handen staan, de spelers toch geen wereldtop blijken, en dat allemaal geen toeval is..

29 november 2023 om 09:57

Ik denk dat het jullie inderdaad ontbrak aan internationale CL ervaring.
Wat je denk ik vooral miste was echt de ervaring die jongens zoals Blind en Tadic meebrachten in '18-'19 en daarbij een paar slagers die wel de beuk erin gooiden (Alvarez-Martinez-Nico).

Je merkt dan toch dat juist met zulke potjes tegen een Real, Atletico, Bayern, Inter, City etc. dat wedstrijden als deze worden beslist op efficiëntie, slimmigheden, gelukjes (die ze afdwingen) en individuele kwaliteiten.

Het is zeker geen schande om eruit te gaan in een poule met Atletico en Lazio, maar achteraf gezien hadden jullie in de uitwedstrijden tegen deze 2 clubs zeker 1 en ook wel 3 punten kunnen pakken. Spel was echt behoorlijk goed.

Jullie huidige team had al ervaring in de ECL en EL, maar kunnen nu ook zeggen dat je die hebt in de CL. Alleen maar goed voor volgend jaar aangezien Feyenoord zeker wel tot de top2 a top3 van de ED behoort aant eind van dit seizoen.

29 november 2023 om 10:59

Fr010frdam. Inderdaad staat heel erg mooi op je c.v. later als je terugkijkt. " We waren 4 van de 5 wedstrijden" beter. Het is kwalitatief ( nog) niet goed genoeg om door te gaan. Je zat in een poule met nog 2 matige tegenstanders.

29 november 2023 om 11:09

@voetballer 2,
Relativeren heet dat. Ik kan hier inderdaad ook mega hard gaan balen, maar als je me drie jaar terug had verteld dat Feyenoord zich zo zou presenteren zou ik je uitgelachen hebben en gedacht dat we in 10 jaar niet voor elkaar zouden krijgen.
Maar prima als je het negatiever wil benaderen. Ik doe dat niet.

@zlatanfan4ever. Volledig met je eens. Wat dat betreft is het zonde dat het Feyenoord niet gelukt is om bijvoorbeeld De Vrij en nog een gerenommeerde ervaren speler aan de selectie toe te voegen. Dat had het verschil net kunnen maken.
En inderdaad, we nemen de ervaringen weer mee.

29 november 2023 om 08:23

Vooral het feit dat Lazio boven je eindigt is zuur, maar zegt ook wat over het niveau van Feyenoord. Dat Lazio is namelijk helemaal geen bijzonder ploeg.

Ongelooflijk dat Slot Zerrouki niet liet spelen gister. In tegenstelling tot de wedstrijden in de Eredivisie is Wieffer/zerrouki was echt een succesformule in de Champions League.

29 november 2023 om 08:32

Met Wieffer en Zerrouki kies je over 't algemeen toch voor meer zekerheid. Gister moest simpelweg gewonnen worden, dus meer aanvallers snap ik wel.

29 november 2023 om 08:33

Ik vind Lazio ook geen bijzondere ploeg, maar Feyenoord is niet de enige club die ''pech'' heeft gehad tegen ze. Ze zijn in totaal 4 keer de mindere geweest bijna en hebben toch 10 punten. Tegen Atletico thuis scoren ze nota bene via de keeper in de laatste minuut, tegen Celtic in de laatste minuut (hing daar niet een zweem van buitenspel aan?), in De Kuip weggespeeld en in de thuiswedstrijd ook één kans gehad en gemaakt. Ik hoor vaak terecht die ene kans moet je maken, maar gezien de meerdere wedstrijden kan ik ook niet de conclusie trekken dat het ze tegen heeft gezeten.

Vanuit Feyenoord perspectief moet het dan een beetje meezitten en voor ons deed het dit duidelijk niet. Is ook gewoon eigen ervaring en geslepenheid. Je hebt een ploeg die voor het eerst CL speelt met elkaar. Dan speel je mooi voetbal, ben je niet bang geweest voor tegenstanders en dat is voor mij de eerste winst. Ik ben als Feyenoorder vaak anders gewend geweest. Nu ook nog leren om beslissender te zijn op die paar momenten.

29 november 2023 om 08:38

Daarbij was Stengs de laatste weken beter op 10 dan op rechts en bracht Minteh enorm veel gevaar met zijn snelheid. Helaas heeft hij nog niet de ervaring om er ook echt van te profiteren.
Snap wel dat Slot hiervoor koos, maar had bij 0-1 bij rust toch het middenveld versterkt. Met 1 uitbraak had je kans op een resultaat

29 november 2023 om 09:05

Achjaa, voor een NL club is het toch helemaal niet erg om EL niveau te zijn? We doen allemaal alsof het zo schandalig is.

Geen enkele speler had voor dit seizoen CL ervaring.

29 november 2023 om 11:28

Bijna alle spelers hebben geen cl ervaring dat zal volgend seizoen beter zijn



Ik hoor vaak het woord "pech" van Feyenoorders deze CL campagne. Hier ben ik het persoonlijk niet mee eens. Ze vergeten hierbij namelijk dat ze 2x tegen Atletico Madrid moesten spelen, tuurlijk is het voetbal wat feyenoord zo nu en dan op de mat legde oogstrelend. Maar dit AM is in 180 minuten geen seconde bang geweest voor een Rotterdams resultaat, het is een team (net als bv teams van Mourinho) waarin je samenspel niet uitmaakt. Een goede wedstrijd tegen atletico madrid zegt helemaal niks, tenzij je die oprecht wint. De enige pech die Feyenoord gehad heeft is dat Lazio een punt gesprokkeld heeft tegen Atletico. Daarbij had Feyenoord ook echt niet hoeven verliezen van dit Lazio, wat momenteel nummer 11 van Italie is. Al met al spijtig voor feyenoord en het NL voetbal, hoewel er wel voldoende is om op voort te borduren in de EL. Wel vind ik dat Feyenoord de afgelopen maanden in europees verband iets teveel is opgehemeld door verscheidene fans en analisten (en ja ik weet ook dat niet elke Feyenoord fan zo dacht en persoonlijk dacht ik ook dat Feyenoord in deze poule wel 2e zou moeten/kunnen worden). Hoewel het samenspel soms echt geweldig is om naar te kijken mist dit Feyenoord gewoon echt de kwaliteit om op CL het verschil te maken. Als gimenez zijn dag niet heeft is de kans dat Feyenoord een europese wedstrijd wint gewoon 2 tot 3x zo klein

29 november 2023 om 08:17

Someone was de eerste wedstrijd wel degelijk bang voor een resultaat van Feyenoord getuigen de grote kansen voor Feyenoord in d slotfase en de enorme verdedigende wissels.
En misschien was het geen pech, maar het ontbrak wel aan wat geluk.
En heel gek is het niet als een ploeg die 5 jaar geen CL heeft gespeeld niet direct volledig het CL niveau aantikt. Dat is een proces van ervaring en doorselecteren

29 november 2023 om 08:21

Dat doen zij toch altijd.
Zelfs tegen de nr 18 van Spanje

29 november 2023 om 08:26

Tuurlijk heb je in de meeste gevallen als NLse ploeg een beetje geluk nodig, en ik ben het ermee eens dat Feyenoord dat een beetje ontbrak. Maar dit Lazio heeft de afgelopen 5-6 jaar net zovaak CL gespeeld als Feyenoord. Ik vind gewoon dat Feyenoord wat dat betreft een beetje onder gepresteerd heeft. Ik vind dat zowel feyenoord na de eerste 3 wedstrijden groter gemaakt werd dan ze zijn, als dat Lazio nu groter gemaakt wordt dan ze zijn. Ik vind eigenlijk dat je als supporter echt flink ontevreden moet zijn met deze uitkomst. Maarja, feyenoord komt er wel als ze op deze manier doorgaan, hoewel het altijd wachten is hoe het ze vergaat als Slot vertrekt natuurlijk.

29 november 2023 om 08:37

Hoezo moet je ontrevreden zijn? Je wint van Celtic, verliest 2x van Atletico en je wint en verliest een keer van Lazio. Je kunt gerust stellen dat Feyenoord het geluk niet mee had en Lazio juist wel. Onder andere gelijkmaker 95ste minuut, winnend buitenspeldoelpunt etc. Je hoeft je als Feyenoord niet te schamen. Al met al was het ongelukkig en met wat meer geluk had je het wel gehaald.

29 november 2023 om 08:43

Als we nu als Feyenoordsupporters flink ontevreden gaan lopen doen, hebben we wel echt een enorme plaat voor onze kop. Zou dat misplaatste arrogantie vinden om eerlijk te zijn. We komen uit een diep dal als club zijnde, spelen voor het eerst CL sinds jaren met een ploeg zonder ervaring. Lazio speelt misschien ook weinig CL, maar hebben we een hoop spelers met ervaring op hoog niveau. Dat heeft kennelijk nu het verschil gemaakt. Ik baal wel, dat zeker. Vooral uit in Rome heb je het laten liggen. Het gevoel dat er meer in had gezeten is jammer. Maar als ik kijk naar het vertoonde spel stemt mij dat, als ik even nuchter kijk, vooral tevreden. De ploeg is weer iets gegroeid ten opzichte van vorig jaar. Hebben tegen betere tegenstanders echt goed voetbal laten zien. Nu nog de trekker leren overhalen op cruciale momenten (zoals Santi vlak voor de 0-2). Dat zijn de beslissende momenten die het momentum kunnen omgooien in een wedstrijd waarin je er niet goed in zit. Als ze dit meenemen naar de EL, dan is de campagne nog niet klaar.

29 november 2023 om 08:59

Laat ik het zo zeggen, dat het mij verbaast dat er vooral teruggekeken word naar de wedstrijden tegen atletico ipv de wedstrijd tegen Lazio. Als ik kijk naar zowel dit seizoen als afgelopen seizoenen, vind ik dat Lazio dit jaar schromelijk werd overschat hier in NL. Wat dat betreft vind ik echt dat Feyenoord het heeft laten liggen. Nu zie ik ook vele mensen zeggen dat je best kan verliezen van Lazio, ja dat klopt, je kan ook verliezen van Go Ahead Eagles oid. Als ajacied weet ik dat je van af en toe leuk spel niks koopt in europa (op 2-3 topseizoenen daargelaten). Winnen van AC-milan en niet overwinteren, 10 punten in de poule en niet overwinteren, winnen van barca en niet overwinteren, 4 punten tegen city en niet overwinteren. Als puntje bij paaltje komt heb je er niks aan, Dit was voor Feyenoord een poule om echt mee te strijden om overwintering en daarin hebben ze imo gewoon gefaald. En daar mag je dus best van balen als feyenoordsupporter. Ja, feyenoord is iets groter gemaakt dan ze waren, maar je hoeft ze nu ook niet kleiner te maken dan ze zijn. Want je hoeft niet te eindigen onder dit Lazio

29 november 2023 om 08:19

Heb je gezien hoe die goals vielen gister? Dat is toch gewoon pech? Ja het is de spelopvatting van Atleti om geen zak uit te voeren aan de bal en toch te winnen maar de manier waarop gister was nog vrij gelukkig voor ze. 2 eigen goals en een mislukte voorzet die wonderschoon binnenvliegt.

29 november 2023 om 08:50

Ook dat is kwaliteit of een gebrek daaraan.

Over de hele wedstrijd kan je misschien zeggen dat Feyenoord nauwelijks kansen weggaf terwijl ze heel aanvallend 1 op 1 speelde. Feit is dat Atletico niet hoefde en gewoon hun favoriete spelletje speelde met 11 man voor de pot. Zag Griezman vaak als rechtsback, vindt ik mooi dat zo'n fantastisch goeie voetballer zich niet boven de rest verheven voelt.
Je zag het in Madrid de 2e helft. Ff flink gas geven; 3-2 en weer inzakken.

29 november 2023 om 08:53

Nou ben ik het deels met je eens, het is een kwaliteit om daar op te loeren. Toch vind ik dat Atleti eigenlijk heel weinig gedaan heeft, in tegenstelling tot de pot in Madrid. Daar was het inderdaad aanzetten, erover heen walsen, en inzakken. Dat hoefde niet eens omdat Feyenoord zo ondermaats was en Atletico in het zadel hielp. De goals vond ik dus meer pech, maar ik twijfel er niet aan dat mochten ze niet op deze manier gevallen zijn, dat Atleti gewoon aan zou zetten en alsnog zou winnen. Enorm geslepen ploeg.

29 november 2023 om 13:20

Hoeveel doelpunten heeft Feyenoord gisteren gemaakt? En in Rome? En hoeveel echte kansen hebben ze gisteren gecreëerd?

29 november 2023 om 09:29

Ik vind pech wel gewoon het goede woord, kijk eens hoe die tegen goals vallen. Daarnaast moet je ook verder kijken dan alleen feyenoord voor de pech. Je hebt ook gewoon pech dat lazio zoveel geluk heeft. Die scoren in de eerste wedstrijd 2x in de 95 minuut. Dat levert ze 3 punten extra op. Bij hun zat het mee bij feyenoord tegen, het is niet anders.

Mooi hoe snel dat toch altijd gaat. Een aantal weken geleden waren ze beter dan Ajax 18/19 en nu zijn ze van Europa League niveau.

Het is geen schande om deze teams voor te moeten laten gaan in de CL. In alle onderlinge duels laten zien dat je als ploeg uit Nederland gewoonweg mee kunt doen, niet vanwege beperkte middelen alleen maar achteruit hoeft te rennen en hopen op een puntje.

Feijenoord heeft zich uitstekend laten zien, maar het was te weinig om deze teams uit te schakelen.

Uiteindelijk is dat toch geen schande? Het maximale is toch een beetje meehobbelen in de CL voor teams uit Nederland, iets wat 99% van de competities niet eens bereikt. Natuurlijk is er af en toe een uitschieter, maar dat heet een uitschieter voor een reden.

29 november 2023 om 09:44

Een beetje meer ambitie zou niet verkeerd zijn. Nu hoor ik weer van supporters 'als je ziet waar we vandaan komen', 'geen schande', 'nederlandse ploeg', sorry maar je bent uitgeschakeld door de nummer 11 van Italië, waarvan we allemaal hebben gezien dat ze er vrij weinig van kunnen. Zondag verliezen en het seizoen zit er al zo goed als op.

29 november 2023 om 09:56

Lazio is gewoon een vreemd team. Soms heel slecht, soms gewoon goed. Een beetje zoals Sassuolo.

29 november 2023 om 12:48

Ranglijsten van competities moet je sowieso niet gaan gebruiken voor Europese matches. Totaal verschillende situaties en als je daaruit conclusies gaat trekken ben je eindeloos bezig.

Je kan veel vinden van Valentijn Driessen, maar het is de enige die durft te benoemen dat Slot hier tactisch een fout heeft gemaakt door het niet opstellen van Zerrouki, iets dat hem in de vorige wedstrijden juist veel heeft gebracht. Iedereen zag dat Feyenoord totaal geen grip had op het middenveld en dat het min of meer aan Wieffer te danken was dat ze niet totaal verzopen. Ik ben vaak kritisch geweest op die jongen, maar hij was gister de enige overeind bleef en het niveau haalde waar je op hoopt. Voor mij echt duidelijk de sterkste van Feyenoord gisteravond.

Ik vond de machteloosheid en het spelbeeld gisteravond eigenlijk best wel identiek aan Arsenal- PSV, waar andere bewoordingen werden gebruikt dan nu het geval is. Dan zal er wss terecht gewezen worden naar de uitwedstrijd in Madrid, maar daar stond je tegenover een gehavend en incompleet Atletico. Als je de impact bijv ziet van zo een Gimenez aan spaanse zijde, dat is verdedigend gezien buitencategorie, waardoor het hele elftal in zijn kracht komt.

Afijn, het is en blijft zonde omdat er er wel kansen lagen in deze poule en Feyenoord hier ook dichtbij was.

29 november 2023 om 08:54

Feyenoord mistte ook een paar spelers in Madrid, dus dat is een beetje flauw om dat eenzijdig te gaan noemen.

29 november 2023 om 09:44

@arsenal890, dat eenzijdig benoemen werd helaas alleen maar vanuit Nederlandse kant gedaan, waardoor er een beetje een scheef beeld ontstond over Atletico. Het is gewoon een goede ploeg, die ook enkele sleutelspelers heeft. Kijk eens welke opties zij nu ineens hadden, notabene de bijna topscoorder van Oranje op de bank…

29 november 2023 om 09:52

Geldt voor Feyenoord toch ook? Die hadden de topscorer weer terug en de beste doelman. Atletico heeft meer dan 11 goede spelers zoals elke andere topploeg.



29 november 2023 om 08:59

Tja, na de wedstrijd is dat makkelijk bepalen. Dat is ook geen kunst. Als je een mindere wedstrijd speelt (of tegen een erg goede tegenstander) dan kan je ook met een tactisch briljant plan verliezen. Kwaliteit en vorm blijft toch bepalend. Ook met Zerrouki hadden we denk ik geen resultaat gehaald, omdat bepaalde spelers toch niet hun niveau haalde. Dan hadden we achteraf wellicht gezegd, leuk die totale controle maar je doet er Atletico geen centje pijn mee. Ik heb in ieder geval geen reden om te twijfelen aan Slot.

29 november 2023 om 09:34

Je mag toch ook gewoon kritisch zijn omdat hij een verkeerde inschatting heeft gemaakt? Dat gebeurd namelijk niet vaak en het leek alsof Slot een Guardiolaatje wilde doen. Voorafgaand aan de wedstrijd zegt hij zelf dat hij verwachtte dat Atletico snel de lange bal zou hanteren. Daarin heeft hij Atletico onderschat of zichzelf overschat. Kan gebeuren, maar opvallend is het wel.

29 november 2023 om 10:09

Kritisch zijn mag altijd maar vind het vaak makkelijk praten na een wedstrijd. Er zullen redenen zijn geweest waarom Slot dat verwachte en hij voor deze tactiek koos. Soms is het moeilijk te voorspellen hoe een tegenstander het gaat aanpakken, de glazen bol zal Slot niet hebben. Maar goed, als Slot voor Zerrouki had gekozen en we hadden alsnog verloren, dan hadden we het waarschijnlijk ook anders moeten aanpakken.

Nou nee, Feyenoord strooide niemand zand in de ogen. De media en de eigen fans hebben een gigantische overdreven loftrompet opgestoken over hoe geweldig Feyenoord wel niet was.

Ik kreeg het idee dat men Feyenoord na 2 wedstrijden al in de kwartfinale zag staan, terwijl er (voor Champions League begrippen) 2 wedstrijden aardig gespeeld was door een (voor Champions League begrippen) gemankeerd team.

Die waanzin kwam niet bij de club zelf vandaan, maar bij de mensen om de club heen.

29 november 2023 om 08:49

Niet per se de mensen om de club heen hoor. Gewoon de standaard analisten die tegenwoordig altijd zo opportunistisch mogelijk dingen roepen om op tv te mogen. Vd Vaart, Borst, dat soort figuren. En als Willem (Van Hanegem red.) dan zegt dat het wel meevalt met Gimenez en dat ie Trauner te traag vindt noemen we het met z'n allen een zeikerd.

29 november 2023 om 08:56

Ik vind de supporters hier een stuk schuldiger aan dan de analisten. Ja, zij zijn compleet in de hype meegelopen maar het zijn de supporters ,hier op de website bijvoorbeeld, die het tempo aangaven en zichzelf echt al helemaal boven Ajax uit '18-'19 zette.. Feyenoord zou wel even door de groep heen wandelen. "lazio kan er niets van, Atletico speelt alleen maar anti-voetbal en die gaan we pakken". De misplaatste arrogantie na 20 jaar ellende vind ik totaal niet bij Feyenoord passen, maar wel echt een airtje wat ze al een dik jaar uitstralen.

29 november 2023 om 09:12

Wie riep dat hier in godsnaam? 3 verdwaalde internettrollen? Als je denkt dat dit binnen Feyenoordsupporters de tendens is, ken je geen Feyenoordsupporters denk ik. Kijk maar in de topics vandaag. 100 van de mensen die roept dat we ons moeten schamen en Lazio er niets van kan zijn supporters van andere clubs.

29 november 2023 om 09:41

Ik ken er meer dan genoeg, het gaat mij om de gekkies hier.. Lees er de reacties onder de wedstrijdverslagen maar op na.. Elk beetje kritiek richting Feyenoord, iedere notie dat ze misschien niet het beste voetbalteam van de afgelopen 15 jaar zijn, wordt met agressie tegengesproken.

29 november 2023 om 10:02

Zo zijn er toch ook idiote Chelseafans die niet iedereen vertegenwoordigen?

29 november 2023 om 10:43

Haha Migi, 3 verdwaalde trollen? Feyenoorders verdedigen met man en macht hun spelers. Zelfs de vergelijking met Ajax 18/19 werd massaal verdedigd, maar zonder enige onderbouwing.

Je mag niet zeggen dat Feyenoord gunstig heeft geloot. Veelal wordt er zelfs dan naar de makkelijke poule van PSV gewezen, een poule die gewoon zwaarder is dan die van Feyenoord. In Oranje zijn de Feyenoord-spelers ook heilig. En anders kan je altijd nog Bergwijn de schuld geven.

Voor Gimenez worden bedragen van 80m genoemd, en dan mag je niet aangeven dat het onzin in, want komt niet aan hun Mexicaanse held die het ook heel goed schijnt te doen bij Mexico (6x basis, 9x invaller en 3 goals dit jaar). Die speelde gisteren zo'n slechte wedstrijd, niet normaal zeg.

Bij de aankoop van Ueda was mijn opmerking dat mijn maat - die letterlijk scout is met focus op de Belgische competitie - aangaf dat Ueda niet zo heel goed was, kreeg ik weer te horen dat dit afgunst is. "feyenoord heeft nu twee topspitsen" moet je weken aanlezen, als Ueda enkele minuten mag spelen.

Deze poule is geen zware loting als je kijkt wat de Nederlandse clubs meestal loten. Dan is het zonde dat je niet doorgaat. En om dan nu te lezen van men content is met een derde plek, dan breekt mijn klomp.

Yoericfc heeft volkomen gelijk. Enige vorm van kritiek en de burgerwacht komt hand-in-hand hun club verdedigen. Maar goed, wie ben ik, schijnbaar een simpele Feyenoord-hater.

29 november 2023 om 11:01

@lierse1997, die zijn er zeker ja maar dat betekent niet dat een groot gedeelte van er niet eens in de zoveel tijd naast kan zitten. Kijk naar de situatie rondom Mount of Diego Costa. Natuurlijk zijn er mensen die wel goed op de hoogte zijn, maar ook onder de Chelsea aanhang zijn er schrikbarend veel supporters die niet op de hoogte zijn.

29 november 2023 om 11:08

Maar dat is toch meer het voetbalzone-publiek. De Feyenoord-supporter kan hier flink doorslaan en supporters van andere clubs compenseren dat weer door kritisch weer door te slaan. Hier vind je maar weinig neutrale mensen. Als ik met vrienden of medesupporters in de Kuip praat dan hoor ik nooit iemand de vergelijking maken met Ajax 18/19. Dan word er een stuk reëler gepraat dan hier. Uiteraard wel wat positiever dan het is bij een goed resultaat, en wat dramatischer dan het is bij een slecht resultaat.

29 november 2023 om 11:55

Je hebt het er wel zwaar mee he Riddle, jeetje. Echt geen enkele serieuze poster beweert dat Feyenoord vergelijkbaar is met het Ajax van 2018. Dit is een opmerking gemaakt door Hugo Borst (of Vd Vaart). Er zullen vast een paar mensen op internet te vinden zijn die het daarmee eens zijn, maar er zijn ook mensen op internet die denken dat de Aarde plat is.

De poules van PSV en Feyenoord zijn gewoon vergelijkbaar. Feyenoord speelt tegen de nummer 11 van Italie en PSV tegen de nummer 15 van Spanje. In beide gevallen een onzinnige toevoeging, want Sevilla won vorig jaar tijdens een matig competitiejaar de EL, maar die stok moet je aan beide kanten gebruiken. Arsenal en Atletico zijn normaal gesproken altijd te sterk voor Feyenoord en PSV en Lens is wel beter dan Celtic (denk ik). Lood om oud ijzer.

Gimenez was idd matig gisteren, maar ook geen enkel normaal persoon vindt hem 80 miljoen waard. Er zijn minstens zoveel mensen op VZ die roepen haha Eredivisiespits die is niet meer dan 5 miljoen waard. Dat moet je net zo min serieus nemen. Wat Ueda goed kan weet ik na 3 maanden ook nog steeds niet, geen idee wie er obv zijn prestatie roepen dat een topspits is. Misschien dat jouw maat, die letterlijk scout is, dat wel heel goed heeft gezien.

Dat mensen niet objectief zijn, is een feit, maar met gigantische voorsprong de vermoeiendste soort poster is degene die onder een zogenaamd masker van objectiviteit in vrijwel 100 van zijn post z'n absurde subjectiviteit laat spreken.

Er wordt een hoop onzin geroepen op VZ (geloof me, ik kan het weten, ik moet verplicht alles lezen, ook het gene dat jij niet ziet omdat het weg is), sommige dingen schieten de ene kant uit (gimenez is 80 miljoen waard) en andere dingen de andere kant (gimenez is 4 miljoen waard), maar jouw vermoeiende missie om te laten zien hoe ontzettend subjectief vooral Feyenoordsupporters zijn is vrij aandoenlijk (want ik neem aan dat je je eigen subjectiviteit niet door hebt).

En content, tja, als Ajacied kan je het je misschien niet voorstellen, maar voor ons is 3e worden in de CL poule best een prestatie ja. We zijn dan namelijk wel veel beter dan het Ajax van 2018, maar we zijn hier best tevreden mee inderdaad. Soort Schrodingers supporters. Tegelijkertijd heel arrogant en veel te snel tevreden. Ofzo.

PS: Bijlow is beter dan Verbruggen (en Lev Yashin)

29 november 2023 om 13:05

Natuurlijk zijn het niet alle Feyenoorders. En wellicht is het wel een dingetje van voornamelijk op VZ, zoals Pablonino zegt.

Echter als je alles leest, dan zie je meerdere mensen opmerking maken hierover. Overigens had je dan ook wel gelezen dat ik Spartaan ben (geen Ajacied) en getrouwd ben met wel iemand die de verkeerde club support. Toch baalde ik net zo hard mee gisteren.

29 november 2023 om 13:15

Oh haha, sorry ik dacht Ajacied. Naja niet alleen VZ, meer internet, en je hebt vast mensen die Feyenoord echt zo goed vinden hoor, maar om nou te zeggen dat "we" helemaal zijn gaan zweven... Naja ik niet iig, al ben ik ook weer niet tevreden, want we hebben het laten liggen. We hebben niet de vorm van het begin van het seizoen.

29 november 2023 om 17:05

Denk dat de anonimiteit op internet ook meespeelt.

In mijn vriendengroep ook totaal niet. Wel worden de Ajacieden daar momenteel wat meer geplaagd, door bijv. een gelijkspelletje te voorspellen bij een wedstrijd van Ajax, puur om het uitlokken van reacties. Maar goed, de Feyenoorders in de groep hebben het in het verleden ook wat zwaarder gehad. En de Utrechters hebben het ook goed zwaar.

Het is bij Ajax vaak (terecht) gegaan over de dramatische transferzomer, maar Te Kloese heeft ook echt dramatisch ingekocht toch. Er zit nog geen voltreffer tussen.

29 november 2023 om 08:41

Vind dat ruim overdreven.
Heeft verschillende goede spelers binnen gehouden.
Ivanusec begon goed, maar raakt geblesseerd.
Zerrouki is een prima aanwinst.
Minteh voegt in verschillende wedstrijden wat extras toe
Lingr en Ueda laten zien kwaliteiten te hebben, maar hebben nog weinig kansen gekregen omdat de wedstrijden dat nog niet toelaten.
Beelen en vd Belt zijn voor de toekomst gehaald.
Nieuwkoop erg matig, dat wel

29 november 2023 om 12:25

Gisteren zijn ze echter allemaal fit en dan start alleen Minteh? Dat vind ik ook wel matig hoor.

29 november 2023 om 12:58

@PSV-er
Stengs was ik vergeten en die speelde gewoon.
Ivanusec is niet lekker terug van de blessure
Zerrouki was een tactische keueze.
De rest is in eerste instantie niet gehaald als basisspeler.

29 november 2023 om 08:45

Hier ben ik het niet compleet mee eens. Die Ivanusec is echt een geweldige speler die helaas vrij snel voor een vrij lange periode uit de roulatie is geraakt en ook vind ik Stengs (wat imo op het begin een hele rare aankoop leek) behoorlijk opvallen in positieve zin, zelfs in bepaalde CL wedstrijden. Het probleem is bij Feyenoord in de CL is dat imo het middenveld niet stabiel/krachtig genoeg is en dat ze te veel afhankelijk zijn van een goede wedstrijd van Giminez. Mbt aankopen moet er niet vergeten worden dat feyenoord van best ver komt en dat dit in essentie nog maar het begin is van een project. Niet alles hoeft een voltreffer te zijn, zo lang ze maar waardevol zijn en je er winst op behaald. Als feyenoord zo doorgaat is een transferklapper van 50-70mln+ een kwestie van tijd

29 november 2023 om 08:56

Gimenez is de enige met scorend vermogen bij Feyenoord. De rest scoort af en toe een goal, maar er zijn geen structurele doelpuntenmakers. Op hoger niveau breekt je dat op. Schakel Gimenez uit en Feyenoord is een stuk minder gevaarlijk. In de Eredivisie zijn de verdedigers van laag niveau, maar als je tegen kerels als Gimenez (die van Atletico) speelt, die draaien daar de hand niet voor om.

29 november 2023 om 09:05

Daar heb je helemaal gelijk hoor. Op CL heb je gewoon meerdere spelers nodig die een goal kunnen maken. Als ik nu de vergelijking trek met Ajax 18-19 bv. Als Tadic het niet deed dan was het wel vd Beek oid. Ook bij City zie je dat iedereen een goal kan maken. Feyenoord mist in dit soort wedstrijden, hoe raar het ook klinkt, een type Guus Til. Dat ik deed ooit uit mijn mond heb kunnen krijgen is echt bizar :D

29 november 2023 om 09:28

Stengs was ik even vergeten. Maar verder vind ik het echt niet overhouden hoor.

29 november 2023 om 08:50

Wat is dit nou weer voor complete onzin? Enige die echt matig is is Nieuwkoop. Verder goede spelers met Ivanusec, Zerrouki, Minteh, Stengs. Lingr en Ueda zijn ook prima alleen krijgen te weinig kansen. Beelen en vd Belt zijn meer ghaald voor de toekomst.

29 november 2023 om 09:17

Stengs doet het tot dusver top, Ivanusec komt matig terug van z'n blessure maar begon ook sterk en Zerrouki heeft een aantal uitstekende wedstrijden gespeeld. Nieuwkoop valt heel erg tegen en of Ueda goed is, vind ik lastig te zeggen tot dusver, maar spitsen hebben wel vaker even nodig onder Slot.

29 november 2023 om 10:16

Als je dit dramatisch inkopen noemt dan mag je een nieuwe term verzinnen voor hoe slecht het bij Ajax is gegaan afgelopen transferzomer. Feyenoord heeft inderdaad niet alleen maar in de roos gegooid met hun aankopen, maar zeker zich versterkt tov. vorig seizoen, vooral in de breedte. Sommigen, zoals Ueda en Ivanusec, moeten nog iets beter worden en dat zal onder Slot prima lukken.
Het is nou ook niet zo alsof alle aankopen van Feyenoord ineens nog maar de helft van de aankoopwaarde waard zijn, wat bij Ajax voor sommigen wel gezegd kan worden (avila voornamelijk)

29 november 2023 om 10:43

Ik vond Ueda onze gevaarlijkste aanvaller gisteren eigenlijk. Veel diepte en constant dreigend naar de goal toe.

Ja alleen Man City is van CL niveau, misschien Real Madrid. De rest doet mee.

Tsja, het is ook gewoon geen schande toch dat Nederlandse ploegen na de winter in de Europa League doorstromen? Natuurlijk lagen er kansjes, maar Feyenoord kreeg op de verkeerde momenten net knullige en onnodige goals tegen. De 1-0 uit in Rome, de 0-1 gisteren. Dat zijn ook gewoon hele grote leermomenten voor deze ploeg en is meegenomen. Daarnaast worden de zwakke (en sterke) plekken van een elftal op dit niveau wel meteen duidelijk. Mooi meegenomen voor de technische staf. Volgend jaar met wat meer ervaring weer een stapje verder en misschien ook dichterbij overwintering in de CL.

Aantal aankopen lijken nog niet echt versterkingen te zijn. Ivanusec, Ueda, en Lingr spelen bijna nooit. De twee spelers van Zwolle zelfs helemaal niet en Zerrouki pendelt tussen basis en bank. Misschien dat ze er volgend jaar staan als er sterkhouders vertrekken.

Typisch Nederlandse gedachte we speelden goed maar we kopen er niks van.

Europa kent andere regels dat naïeve gebeuren is de reden dat clubs uit Nederland te makkelijk denken.
Je speelt tegen een ervaren atleti en dan denk je wel even te doen.
Terug naar het niveau dat toebehoort aan een clubje als fey

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren