Slutsky laat zieke Damian (10) lachen: ‘Hij dacht nog: zou hij wel komen?’

Vrijdag, 12 april 2019 om

Leonid Slutsky en zijn assistent Oleg Yarovinsky hebben donderdagavond een training verzorgd van het eerste Onder 12-team van Eldenia. De trainer van Vitesse loste zodoende een belofte in die hij enkele weken geleden deed aan Damian Pultrum, weet de Gelderlander. De zieke Damian (10) lag in het ziekenhuis toen Slutsky hem een training beloofde.

Damian heeft de Ziekte van Crohn, een darmaandoening, en lag in maart in het ziekenhuis toen de staf en selectie van Vitesse langs kwamen. Damian vroeg of Slutsky een training van zijn voetbalteam wilde leiden en de Rus stemde meteen enthousiast in. “Damian dacht ook nog wel even: zou hij wel komen?”, zegt moeder Angela Pultrum in gesprek met de lokale krant.

“Maar toen Vitesse belde, was duidelijk dat het écht zou gebeuren. Het was echt heel leuk. Ik heb hem alleen maar zien lachen.” Met Damian gaat het inmiddels ook weer iets beter. “Voetballen gaat wel, al is het met moeite”, aldus de moeder. Vitesse staat momenteel zevende in de Eredivisie en neemt het zondag op tegen FC Utrecht.Gerelateerd

Meer sportnieuws

26 reacties (laatste reactie door xstream)

Heerlijke man die slutksy! Jochie heeft dag van zn leven!!

Zo zie je maar weer hoe makkelijk het is om goede publiciteit te krijgen.

Ergens schuurt het ook een beetje want zoiets mag wat mij betreft ook gewoon in de anonimiteit blijven. Anderzijds krijgt Damian en Eldenia wel een beetje aandacht. Zelf nog bij ESA gevoetbald dus ken Eldenia goed.
Vitesse zou ook wat meer moeten scouten in de omringende clubs. Zit genoeg plaatselijk talent wat op z'n minst een try-out zou moeten krijgen.

12 april 2019 om 16:45

Vitesse stond vroeger, geen idee hoe het nu is, juist bekend om extreem veel te scouten bij jeugdclubs.

12 april 2019 om 18:52

Ze staan nog steeds wekelijks langs de velden bij de amateurclubs in de regio.

12 april 2019 om 16:46

Volgens mij is het toch echt de moeder van die jongen die dit hier heeft verteld, snap dus je opmerking niet helemaal. Daarnaast, niet iedereen die iets goeds doet, doet het voor publiciteit. Je hoeft niet meteen overal iets achter te zoeken.

12 april 2019 om 16:49

Wat mij betreft kunnen dit soort berichten niet genoeg in de publiciteit komen. Laat dit fijn als inspiratie werken voor iedereen hoe je met een klein gebaar iets heel moois kunt bewerkstelligen. Ik vind het heerlijk om te lezen.

12 april 2019 om 17:07

Wat een walgelijke reactie. Jij kent de beweegredenen van Slutsky niet en zet het meteen weg als publiciteitsstunt. Daarnaast geef je aan dat dit soort acties best in de anoniemiteit mogen blijven. Mijn vraag waarom dan? Dit is toch het mooiste wat er is, de beste man maakt iemand dol gelukkig door iets voor hem gewoon alledaagse te doen. Het siert Slutsky dat hij tijd maakt voor de fans.

Geen wonder dat iedereen die met Slutsky gewerkt heeft zo vol met lof over hem praat, wat een geweldige vent!

Ik vind deze man oprecht een aanwinst voor de Eredivisie. Natuurlijk doet hij niet alles goed, maar hij zegt wat hij vind en doet qua sociaal-maatschappelijke activiteiten altijd erg goed mee en valt mij positief op.

12 april 2019 om 16:33

Ik vind dit ook werkelijk een fantastische man. De beleving die hij heeft, maar ook de vriendelijkheid en zijn grappen buiten de wedstrijden om.

12 april 2019 om 17:13

Ja hij is echt een karakter, heerlijk de beleving van die man en gewoon ook heel erg grappig zonder dat het genant wordt.

12 april 2019 om 17:15

Mee eens. En dat zeg ik niet alleen omdat ie nu wat goeds doet.
Ik vind z'n interviews ook altijd wel vermakelijk. Ook toen hij de scheids uitfoeterde. Wel wat teveel op de man gespeeld, niet zo netjes, maar er gebeurt tenminste weer 's wat. Van die papegaaien wordt je ook niks wijzer. Toon 's wat gevoel en passie. En, ongebruikelijk voor een Rus doorgaans, die toont hij gelukkig wel. Aanwinst voor de Eredivisie inderdaad!

12 april 2019 om 19:03

Is dat ongebruikelijk voor een Rus? Ik bedoel de vraag niet bijdehand, ik weet het echt niet. Ben er nooit geweest, maar het boeit me wel. Wij hadden ooit Dmitri Shoukov hier spelen, was ook een fijne vent.

13 april 2019 om 02:04

Ik heb redelijk veel ervaring met Russen. Zijn zeker gevoelsmensen en vol met passie. Maar vaak houden ze dat wel een beetje binnen (introvert). Meestal komt dat er na een paar wodka wel uit. Wel merk je dat er cultureel behoorlijke verschillen zijn. Zoals men daar praat en denkt over zaken als homofilie en gekleurde mensen e.d., dat is voor ons toch best wel schokkend. In die zin, qua taboes, lijkt het voor ons vaak wel een paar stappen terug qua opvatting.
Ik zie in Slutsky niet een typische Rus als je naar z'n openheid kijkt. Althans, in mijn ervaring. Er zijn natuurlijk zat Russen die zo zijn, maar als je 't wilt typeren/generaliseren dan vind ik Russen toch doorgaans wat meer introvert in hun houding.

13 april 2019 om 02:17

Een typische Rus is niet te omschrijven, net zoals een typische Nederlander dat niet is. In de ene regio is men extraverter dan in de andere.. dat zie je in ons kleine landje al. Dan kun je zelf wel invullen hoe dat is in het grootste land van de wereld.

14 april 2019 om 00:16

eens, maar het werd me gevraagd. ik denk dat elke cultuur een mix met van alles heeft. dit is puur mijn ervaing, meer niet.

Ha! Dan zit z'n wedstrijd schorsing er vast alweer op en wiebelt hij zondag gewoon langs het veld tegen Utrecht Zonder dollen, die jongen en dat team hebben ongetwijfeld een onvergetelijke training achter de rug.

Dat is het mooie aan Slutsky. Dit lijkt hem allemaal zo ontzettend natuurlijk af te gaan. Past ook wel bij Vitesse. Het is nooit saai met deze man. Wat dat betreft een verademing.

Het leuke is dat de ouders dit in de media brengen niet Vitesse of Slutsky.
Ik begin deze Rus, die in eigen land echt als topper wordt gezien, echt een aanwinst te vinden voor de Eredivisie. Ook al voetbalt Vitesse niet altijd even goed, deze man weet er wel iets van te maken.

Mooi man! Jochie vraagt tijdens het jaarlijkse bezoek van enkele Vitessenaren aan de kinderafdeling van Rijnstate of hij een training komt geven. 'Yes', zegt Slutsky. Een verpleegster vraagt hem nog of hij weet waar hij 'ja' op heeft gezegd. 'Yes, yes', zegt hij nomaals, 'no problem, I'll go'. Belofte maakt schuld, en niet zomaar even populair iets gezegd. Tof gedaan. En niet onbelangrijk...je gezicht weer laten zien in je eigen regio bij de basis van de sport.

Waarom moet dat filmpje er weer onder???

Mooi gebaar van Slutsky! Zeer blij voor hem dat het hem goed af gaat in Nederland, ook al mis ik hem wel bij mijn club. De lovende reacties hier zijn hem dan ook gegund.

Super leuk voor Damian. Ik voetbal zelf ook bij Eldenia en heb een tijd bij zijn vader in het team gezeten en ik weet zeker dat damian dit geweldig gevonden heeft. Zijn vader is een fanatieke Ajax supporter en damian een Vitesse supporter. Sinds ik hem ken gebruikt die al zijn spaargeld aan Vitesse tenues en trainingspakken. Dit is een onvergetelijke dag voor hem geweest en ik hoop dat damian net zo sterk is als zijn moeder die ook de ziekte van crohn heeft.

12 april 2019 om 19:15

Practisch niemand zal zijn moeder hier kennen...maar is dat nou wel zo handig om dat hier van zijn moeder te zeggen i.v.m. haar privacy? Jij zal haar wellicht kennen, dus misschien maakt het haar niet uit, naar dat schoot wel even door mijn hoofd. Verder mooie achtergrond trouwens. Ik heb zelf ook ooit gevoetbald (geprobeerd😔) bij Eldenia...toen waren de tenues alleen nog van katoen!😉

12 april 2019 om 20:04

Ja zijn vader baalt nog elke dag, had ze zelfs bij de Ajax fan groep ingeschreven, het mocht allemaal niet baten. Verstandige jongen die Damian

Speel bij zijn vader in het elfat, ze hebben het nergens anders over, hun zoon is echt in de wolken!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1521
2.Vitesse158
3.PSV137
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. PasveerKeeper60
E. DasaVerdediger60
M. WittekVerdediger60
R. BazoerMiddenvelder61
A. BrojaAanvaller63
O. DarfalouAanvaller62
L. OpendaAanvaller62
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.

In de wandelgangen

Dinsdag 27 oktober
Warner Hahn traint vanaf maandag mee bij PEC Zwolle. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren