Furie bij Fortuna: ‘Dit is geen pech, dit is onrecht, ze tonen geen respect’

Zondag, 31 maart 2019 om

Willem II wist zaterdagavond met veel moeite te winnen van Fortuna Sittard mede dankzij een hattrick van Alexander Isak (3-2). De Zweedse aanvaller mocht drie keer aanleggen vanaf elf meter en scoorde iedere keer. Isak is na afloop verheugd met zijn drieklapper, terwijl Fortuna enorm baalt van de beslissingen van scheidsrechter Richard Martens.

Isak schreef geschiedenis door als eerste speler ooit drie keer vanuit een penalty te scoren in een wedstrijd in de Eredivisie. "Drie strafschoppen meekrijgen, dat is niet normaal. Iemand moet de eerste zijn. Of ik nerveus was? Niet echt. De eerste strafschop was de belangrijkste, omdat we net de 0-1 tegen hadden gekregen. As je dan mist... Maar ik bleef kalm, keek naar de doelman en scoorde."

Trainer Adrie Koster is blij met de goede vorm van zijn pupil. De ervaren trainer was enigszins verrast dat Isak zo koel bleef bij de penalty's. “We hebben vanavond gezien hoe hij er mee omgaat en de keeper kansloos laat. Ik heb het nog nooit meegemaakt dat ik drie penalty's mee of tegen kreeg. En ik loop al een tijdje mee", zegt Koster in gesprek met FOX Sports.

Fortuna baalde dat Martens drie strafschoppen toekende aan Willem II. "We werken zo hard en dan geven we drie penalty's weg. Ik ga die beslissingen niet in twijfel trekken. De scheidsrechter maakt fouten, hij is een mens, net als wij", zegt Michael Pinto, die verrast was dat er in de eerste helft geen verbinding was met de VAR. "Dat kan niet. De VAR moet de scheidsrechter de hele wedstrijd kunnen ondersteunen."

Teamgenoot José Rodriguez haalt na afloop fel uit naar de arbitrage in Nederland. "De scheidsrechters tonen geen respect voor onze club. Dit is geen pech, dit is onrecht", zo wordt hij geciteerd door de Limburger. "Ik heb dit ook in Spanje nog nooit meegemaakt. Drie penalty's en rood, dat is niet te begrijpen." Mark Diemers wilde niet naar de arbitrage wijzen. “Het zit ons niet mee, dat is frustrerend. Maar we moeten vooral eerst naar onszelf kijken", zegt de middenvelder.


Poll

Begrijp jij de frustratie bij Fortuna Sittard?


Gerelateerd

13 reacties (laatste reactie door pipoli)

Zoals de commentator gisteren ook zei; omdat je 2 penalty's tegen hebt gekregen, betekent niet dat je er niet nog 1 tegen kan krijgen. Het waren alle 3 terecht ook nog, dus laat Fortuna eerst naar hun zelf kijken en hoe lomp ze de duels in de 16 aangaan. Wat betreft dat de VAR 1ste helft niet deed, kwam hun alleen maar goed uit, want Novakovic stond toch wel buitenspel bij het doelpunt.

31 maart 2019 om 09:18

De frustratie van, in dit geval, Rodriguez gaat waarschijnlijk over meer wedstrijden dan alleen deze. De arbitrage heeft Fortuna dit seizoen bij momenten die twijfelachtig zijn vaak tegen gezeten.

31 maart 2019 om 09:49

Ik zeg niet dat het géén buitenspel was, maar volgens mij ziet iedereen Anita over het hoofd die op het moment van stilstaand beeld nog vóór Ninaj stond. Ik zou op basis daarvan zeggen dat ze op een lijn staan. Dus twijfelgeval.

De eerste penalty was op zich terecht, al werd een overtreding door Willem II begaan voorafgaand aan de actie waar de penalty uit valt. Met een werkende VAR werd de eerste overtreding beoordeelt en was er dus nooit een penalty en geen rode kaart geweest. Hier mag Fortuna Sittard zich dus zeker dubbel genaaid voelen. Daarnaast zet ik m'n vraagtekens erbij of het überhaupt rood was, maar dit kan ik niet hard maken.

Je mag me ook eens uitleggen hoe de tweede penalty terecht was? Rodriguez doet niks meer dan hem op correcte wijze op afstand houden en bij het voetenwerk belanden per ongeluk de voeten op elkaar. Als je 'm daar consequent voor geeft zien we er in de wedstrijden van vandaag alleen al een stuk of 25.

Neemt niet weg dat de derde penalty volkomen terecht was en de verdediging van Fortuna Sittard om te huilen was en is.

31 maart 2019 om 10:58

De tweede penalty is natuurlijk nooit geen penalty. Als je hier voor wilt gaan fluiten. Bestaan wedstrijden in La Liga voor de helft uit penalty's.

Ik kan me herinneren dat er een keer geen VAR was aan het begin van de wedstrijd. Toen was de regel dat hij later ook niet meer mocht worden ingezet. Kan me even niet voor de geest halen welke wedstrijd dat was, maar zo te lezen is dat veranderd.

31 maart 2019 om 09:41

Ajax - Heerenveen, maar in het reglement staat dat wanneer de VAR het vóór aanvang van het duel het niet gedaan heeft, deze de rest van de wedstrijd niet gebruikt mag worden. Bij de wedstrijd van gisteren deed hij het wel bij de start van de wedstrijd, dus andere regels.

31 maart 2019 om 10:00

Dank voor de uitleg! Dat wist ik niet.

Ik moet zeggen dat ik de frustraties van Fortuna Sittard begrijp. Echter als je naar de beslissingen an sich kijkt, denk ik dat alleen de tweede penalty wat makkelijk is gegeven. Penalty 1 en 3 waren gewoon terecht. Penalty 2 kan (vind ik) ook gegeven worden. Hoewel Vrousai vrij makkelijk gaat liggen blijft die verdediger wel heel breed staan en doet geen moeite om hem te ontwijken. Maar goed, daar zullen de meningen over verdeeld zijn.

31 maart 2019 om 10:27

Huh, wat zeg jij nou?

" blijft die verdediger wel heel breed staan en doet geen moeite om hem te ontwijken."

Zullen we maar geen verdediging opstellen dan? Het is toch de taak van een verdediger om een tegenstander te stoppen, juist door je zo breed mogelijk te maken en niet opzij te gaan...

Rood was natuurlijk zwaar overdreven. En penalty twee slaat nergens op. Wat veel mensen hier niet begrijpen is dat Rodriguez dit niet zegt om gisteren maar voornamelijk om het hele seizoen. We worden namelijk al het hele seizoen genaaid. Als je alle zeer discutabele beslissingen op een rijtje zet, is ons gewoon een punt of 7 gestolen dit seizoen. Daar doelt hij op. De twee standaarden dat Fortuna gewoon structureel benadeeld wordt dit seizoen.

Rode kaart is helemaal terecht: doorgebroken speler neerhalen zonder een poging om de bal te spelen!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Willem II

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Willem II44-14
12.VVV-Venlo41-16
Voor de complete stand: Eredivisie

4 fans
Middenvelder, 25 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 25 juni
Arsenal gaat afscheid nemen van Henrikh Mkhitaryan om ruimte in het transferbudget en salarishuis te creëren. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren