Galatasaray profiteert dankzij spectaculaire comeback van misstap Basaksehir

Galatasaray heeft de achterstand op koploper Medipol Basaksehir verkleind naar zes punten. De koploper van de Süper Lig verspeelde punten op bezoek bij Kayserispor. Galatasaray wist daarvan te profiteren dankzij een 2-3 overwinning op Bursaspor, dat in de eerste helft nog op een 2-0 voorsprong kwam. Cimbom heeft zelf nog een voorsprong van vijf punten op Besiktas, dat eerder dit weekeinde met 1-0 won van Göztepe.

Kayserispor - Medipol Basaksehir 1-1
Na vier overwinningen op rij liet Basaksehir tegen Kayserispor weer eens punten liggen. Heel lang stevende de koploper van de Süper Lig af op de eerste competitienederlaag sinds 1 december 2018, toen er met 0-1 verloren werd van Sivasspor. In de lastige uitwedstrijd tegen Kayserispor, waar Tjaronn Chery een basisplaats had, kwam Basaksehir al na twintig minuten spelen op achterstand. Een inzet van Artem Kravets kon nog gekeerd worden door Basaksehir-doelman Fehmi Günok, maar de sluitpost pakte de bal niet vast en bood Samil Cinaz daarmee de mogelijkheid om de bal over de lijn te werken.

Basaksehir, waar Eljero Elia als invaller in het veld kwam, kwam pas in de zevende minuut van de blessuretijd op gelijke hoogte. Na een handsbal van Cristian Sapunaru legde scheidsrechter Yasar Kemal Ugurlu de bal op de stip. Emmanuel Adebayor benutte het buitenkansje en behoedde Basaksehir daarmee voor een nederlaag. De Uilen hebben nog acht wedstrijden te gaan en nemen het in het volgende duel, op 7 april, in eigen stadion op tegen Konyaspor.

Bursaspor - Galatasaray 2-3
Op bezoek bij laagvlieger Bursaspor kende Galatasaray een valse start. Yusuf Erdogan leverde na een kwartier spelen de bal na een indrukwekkende rush af bij Diafra Sakho, die voor een leeg doel geen fout maakte. Voor rust wist de thuisploeg de voorsprong nog te verdubbelen. Na een snelle counter bediende Allano Henri Saivet, die op fraaie wijze vanaf de rand van het strafschopgebied raak schoot. In de blessuretijd van de eerste helft vond Galatasaray nog de aansluiting. Badou Ndiaye kopte op aangeven van Christian Luyindama de 2-1 tegen de touwen.

Kort na rust wist Galatasaray de stand gelijk te trekken. Younès Belhanda werd gevloerd in het strafschopgebied, waarna de bal op de stip ging. Mbaye Diagne benutte de buitenkans en bracht Cimbom daarmee op gelijke hoogte. Kort na de gelijkmaker maakte Galatasaray de comeback compleet. Henry Onyekuru legde de bal terug op Sofiane Feghouli, die Bursaspor-doelman Okan Kocuk met een fraai schot wist te passeren. De overwinning kwam in de slotfase niet meer in gevaar, waardoor de achterstand op Basaksehir nu nog zes punten bedraagt.

Wordt Basaksehir kampioen van Turkije?

1
2

De TFF helpt basaksehir en Galatasaray maar ik vindt dat basaksehir kampioen mag worden en dat Besiktas de 2 de plaats kan nemen

17 maart 2019 om 20:12

Wat een vreemde reactie. Heeft Galatasaray de scheids mee gehad deze wedstrijd? Iedere overtreding van Gala werd bestraft met geel, terwijl er bij alle overtredingen van Bursa niks werd gegeven. Dat is toch bizar. Keer op keer werd Belhanda neer geschoffeld en niks. Galatasaray heeft maar liefst 7 gele kaarten gekregen vs 2 van Bursa. Gele kaarten van Bursa waren voor het uitschelden van de scheids. Toch bizar.

TFF wilt een ding. Basaksehir kampioen. Zij kregen nooit geel, ook sikt emre de moeder van de scheids. Toch komt Gala eraan vriend. Dit jaar kampioen en we zijn los van de rest.

Ah, een Turkse artikel. Dank je wel Feghouli, dank je wel Belhanda, dank je wel Donk en dank je wel Ndiaye. Ik wist dat we het zouden omdraaien, dit was een ware kampioenswedstrijd. Basak moet nog tegen ons en Besiktas, het worden spannende weken. Ook leuk om eindelijk een spits te zien bij ons die wel een penalty kan scoren.

17 maart 2019 om 19:25

Maar heb je dan bijvoorbeeld wel genoten van het spel van Cimbom? Ik moet eerlijk zeggen, ik vond het niet om aan te zien. Feghouli, Belhanda, Marcao, Ndiaye en Donk zijn de enige spelers die Gala-waardig zijn van de basiselftal. Emre Tasdemir komt stap voor stap ook op het niveau van Galatasaray. Het spel van gs was dramatisch. Organisatie staat zo slecht, Marcao en Luyindama dekken allebei 2 verschillende spelers waardoor er geen rugdekking is. Een groot verschil tussen het spel van Basaksehir en Galatasaray vandaag.

17 maart 2019 om 20:18

55cimbom55

Organisatie staat slecht? Doe normaal man. De verdediging in zijn geheel is de enige die zijn werk doet. Ben je de eerste seizoens helft vergeten? Iedere hoge bal/voorzet kwam neer in de 16. kijk nu Luyindama en Marcao domineren alles. Emre en mariano staan altijd 1 tegen 2 en toch doen ze ook mee met de aanval. Tuurlijk zijn er fouten we hebben tenslotte 2 jonge cv's gekocht en geen van Dijk, maar aan hun ligt het niet.

Het probleem ligt bij het middenveld en Onyekuru/diagne. Bijna alle ballen komen terug. Diagne/onyekuru en het middenveld (muv belhanda) kan gewoon niet de balvast houden. Weet je hoe lastig dat is voor een verdediging.

Galatasaray moet volgend seizoen een temporiserende speler ipv ndiaye opstellen en onyekuru zsm naar everton bonjouren. We hebben intelligentie nodig ipv kracht. Dan gaat het weer lopen.

PS: Wat denken jullie? Is Diagne na Eren en Donk de volgende 'oplichterij' van Kasimpasa. Man man die penal kilt hij maar voor de rest doet hij gewoon helemaaaal niks. 10 miljoen he? Man man had dan wat meer gelegd voor Alan.

17 maart 2019 om 22:45

Bro, achterin staan we juist heel sterk. We hebben na lange tijd weer een fatsoenlijk achterhoede, met centraal Lulu en Marcao. Verder zijn onze backs dubbel bezet en kunnen we gemakkelijk rouleren. Het probleem is dat we een intelligente speler missen op het middenveld. Ik heb het altijd gezegd, Ndiaye doet meer fout dan goed en brengt vaak zijn medespelers achterin in de problemen. Fernando is na zijn blessure nog steeds niet fit en Selcuk verdiend inmiddels zijn geld als taartsnijder. We hebben letterlijk alleen Donk die nog redelijk speelt, maar overal is het echt matig.

Blackmambatr
2,5 mil voor Donk
4 mil voor Eren (zwaar opgelicht)
12 mil voor Diagne. (moeten we nog even zien)
Een ding is wel zeker, we hebben Kasimpasa wel rijk gemaakt.

17 maart 2019 om 23:41

BlackMambaTR, voetbal55

Als de organisatie zo goed staat, waarom is Muslera dan genoodzaakt om elke keer zoveel reddingen te verrichten? Het staat echt niet goed als team zijnde. Elke wedstrijd geven we heel veel kansen weg. Luyindama is in de opbouw zwak, Marcao moet het iedere keer doen. En hij neemt veel risico’s door elke keer in te schuiven. Bijna alle middenvelders lopen in de bal, waardoor ze alleen maar teruguit kunnen spelen. Luyindama pakt elke wedstrijd een gele kaart, hij is gewoon een wilde, domme verdediger.

Er moet veel verbeterd worden, anders gaan we nog veel punten laten liggen in uitwedstrijden.

17 maart 2019 om 19:33

Helaas is een penalty scoren ook het enige dat deze spits kan, wat een geldverspilling tot nu toe. Vraag me af waarom Mitroglou geen minuten mocht maken.

17 maart 2019 om 19:40

Galatasaray moet ook nog uit tegen Fener terwijl ibb Fener al heeft gehad. Dat ben je vergeten erbij te zetten. Ik zie qua speelschema geen voordeel voor 1 van de 2 teams. GS gaat thuis tegen ibb maar GS moet ook uit tegen Fener. Daarnaast vind ik Ibb uit veel beter spelen dan GS. In ieder geval brengt dit de spanning wel terug.

17 maart 2019 om 20:34

Wanneer wij tegen Fener spelen, speelt ibb tegen Besiktas uit vergeet dat niet.
Week 28 is Fener - Gala Besiktas - ibb

Basaksehir hun penalty vond ik persoonlijk geen penalty. De VAR heeft hun een beetje geholpen bij het gelijkspel. Basaksehir verdiende meer dan een gelijkspel om eerlijk te zijn, maar dan nog is het belachelijk.

Bursa - gala was wel een leuke wedstrijd. Er waren 2 mooie doelpunten van feghouli en saivet. Bursaspor speelde in de 1ste helft als barca en toonde gala een voetballes, maar bursa is zo voorspelbaar! Ik wist dat ze de wedstrijd gingen weggegeven nadat het 1ste doelpunt viel. Het was typisch bursa!

Alleen snap ik onze scheidsrechers voor geen enkele meter. Belhanda scheld de scheidsrechter overduidelijk uit en krijgt een waarschuwing! Hoe is dat mogelijk? En daarna emre tasdemir die een 2de gele kaart niet kreeg. Het zegt veel dat terim hem snel wisselde omdat hij ook wist dat hij rood moest krijgen.

17 maart 2019 om 19:27

Hoe is die van Emre rood aub? Was gwn een normale overtreding en de bal bleef bij Bursa vandaar dat hij voordeel gaf. Maar is toch totaal geen kaart waard? En voordat die actie tot stand kwam was Linnes al geroepen om gewisseld te worden. Dus wissel stond al vast.

17 maart 2019 om 19:31

Ook al geef je voordeel kan je een gele kaart geven aan een speler. Zeker voor zo een roekeloze overtreding. Emre was niet eens dichtbij de bal.

Het zegt denk ik veel dat terim hem zo snel mogelijk eraf haalde.

Eerste helft snel om te vergeten we waren ontzettend slecht, vooral onze middenvelders waren niet aanwezig. Tweede helft was het alles of niets en met vooral dank aan Feghouli die in topvorm is.
Al met al WİJ Worden Kampİen..!!

Cİmbombom!

De eerst helft eindigt en dan begint het feest. Sportzenders lassen een kwartiertje wedstrijd analyse in met overbetaalde ex-voetballers/scheidsrechters/maffioso. Zo ook onze Seytan Ridvan. Onze Ridvan die loofde(!) Terim om zijn geduld. Zijn geduld om Feghouli en Belhanda te laten staan. Dus eigenlijk, volgens onze Ridvan, moesten die twee eruit. Heeft onze Ridvan niet door dat deze twee spelers zowat bij elke doelpunt betrokken zijn ? Wat gaat Ridvan, pardon, onze Ridvan nu zeggen na de goal van Feghouli en steekpasses van Belhanda ? Terwijl ik aan het typen ben staat Bein aan op de achtergrond. Je kunt stemmen op de man of the match. Ndiaye, Belhanda of Feghouli. Haha. Onze Ridvan toch.

P.s.
Mijn analyticus top 3:
1. Mehmet Demirkol
2. Ridvan( als hij het bij voetbal laat )
3. Onder Ozen

17 maart 2019 om 19:38

Je vergeet Ali Ece. Ik vind Mehmet Demirkol en Ali Ece met afstand de twee beste analytici van Turkije. Gefeliciteerd trouwens met de comeback. Het was nu of nooit voor Galatasaray.

17 maart 2019 om 19:49

Dan vergeet je toch Ugur Karakullukcu en Ali Ece man. Zijn 2 hele goede analisten.

17 maart 2019 om 20:23

Ik weet niet of je sarcastisch bent, mar Mehmet demirkol is echt by far de grappigste (lees:idioot) die ik ooit op tv gezien heb. Deze vent zegt gewoon hele tijd niks. Helemaal niks. Grootste probleem van Gala luidt de titel. Zijn verhaal Galatasaray moet meer scoren. Hoe? Waar ligt het probleem aan dat wordt in welgeteld 6 minuten niet besproken. Na aankoop diagne luidt de titel Diagne heeft deze geheime skill. 5 minuten praat Mehmet over dat Diagne kan scoren, passen en drukzetten. Kijken we nu blijkt dat deze guy enkel kan koppen.

Met zijn partner is het iedere keer ziek awkward en heet mehmet letterlijk geen idee dat er nog iemand met hem die show doet. Ik zet het maandagochtend aan om te lachen. Kijk alsjeblieft een keer in je leven Match of the day.

17 maart 2019 om 20:37

Broer,

ik zeg
Ali Ece
Mehmet Demirkol
Tugay kerimoglu

Eerste helft sloeg totaal nergens op. Voorste linie deed helemaal niks. Spits die geen ballen vast kan houden zodat de verdedigers wat rust kunnen nemen. Tweede helft gelukkig wat beter. Ben benieuwd hoe het allemaal gaat verlopen de laatste weken!

Na de overwinning tegen Akhisar waar Kostas in de laatste minuut scoorde, was ik er van overtuigd dat wij kampioen gingen worden. Basaksehir speelde weliswaar erg sterk tegen Kayseri, maar ondanks hun spel gaan ze nog meer punten verliezen. Galatasaray gaar strijden tot de laatste wedstrijd en uiteindelijk gaan we onze 22ste kampioenschap vieren. Niet door het spel wat wij vertonen, maar puur door onze wilskracht. Onze motivatie. May is coming ghehe.

Het valt mij op dat enkele supporters van onze concurrenten, hopen op een kampioenschap van Basaksehir. Ik wil graag die supporters adviseren zich alleen zorgen te maken om hun eigen team. Het zou niet goed zijn voor jullie gezondheid om ook nog stress te hebben of Galatasaray wel of niet kampioen gaat worden. Ik ben namelijk van mening dat jullie al genoeg problemen hebben met jullie eigen team.

17 maart 2019 om 20:14

Hou op man. Galatasaray mag van geluk spreken dat ze net dat doelpunt voor rust maken anders was de 2e helft een heel ander verhaal geweest. Kampioenschap is zeker niet beslist maar ik weet zeker dat jij geen 1000 euro op Galatasaray zet als landskampioen.

17 maart 2019 om 20:26

Dat is waar. 2-1 was cruciaal maar dat is kampioen worden. het moet af en toe ook meezitten. En laten we eerlijk wezen jij zet ook geen 1000 euro op dat Basaksehir kampioen wordt. Het wordt spannend. Het valt of staat met Besiktas.

17 maart 2019 om 21:26

Ben je zo gefrusteerd omdat het morgen maandag is?

Als ik in iets geloof, toon ik dat niet aan door middel van geld. Dus om jou aanname te beantwoorden, nee, ik zal geen 1000 euro inzetten op Galatasray als landskampioen. In plaats daarvan heb ik vorige week een ticket geboekt naar Istanbul zodat ik in mei in Istanbul ben. Weet je toevallig waarom ik in mei naar Istanbul ga? Ik denk dat je van gokken houdt dus doe je ding