Feyenoord moet weer boeten na duel met Ajax en vreest erger leed

Vrijdag, 15 maart 2019 om

Feyenoord heeft wederom een boete opgelegd gekregen door de KNVB. Onlangs maakten de Rotterdammers bekend dat men is bestraft vanwege het afsteken van vuurwerk bij het thuisduel met PSV in december. Nu meldt Feyenoord dat men ook een sanctie heeft gekregen vanwege de aanwezigheid van vuurwerk tijdens de Klassieker met Ajax (6-2).

Vanwege het vuurwerk bij het duel met PSV moet Vak S bij de wedstrijd tegen sc Heerenveen op 4 april leeg gehouden worden. Bovendien kreeg Feyenoord een boete van 15.000 euro. De huidige nummer drie van de Eredivisie moet naar aanleiding van het vuurwerk bij het duel met Ajax wederom op de blaren zitten, zo melden de Rotterdammers.

‘Feyenoord acht het gelet op de feiten en de toepasselijke regels niet zinvol om de zaak te laten voorkomen. Inmiddels is de aanklager ook een vooronderzoek gestart naar het afsteken door supporters van ongeorganiseerd vuurwerk bij de bekerwedstrijd tegen Ajax (0-3, red.) op woensdag 27 februari’, zo meldt de club vrijdag.

‘De club doet andermaal een dringend beroep op bezoekers zich in het vervolg te onthouden van het afsteken van vuurwerk, fakkels en rookpotten. Dit gezien de overduidelijke en steeds grotere problemen die de club en (mede)supporters er door krijgen’, zo klinkt het.


Poll

Een terechte straf?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

77 reacties (laatste reactie door jaakke)

Die schandalige spreekkoren zouden ze ook nog wel een boete voor mogen krijgen.

15 maart 2019 om 13:48

Welke heb je het dan over? Dat over Nouri? Dat waren 2 of 3 man die dichtbij het geluid zaten. Daar kan je Feyenoord echt niet op aankijken.

15 maart 2019 om 13:52

2 of 3 man? Ja doeeeeg...

15 maart 2019 om 14:53

Praat geen onzin man of kijk de beelden even terug. Dit was een heel vak

15 maart 2019 om 15:08

Dat zijn vast dezelfde 2-3 man elke keer ook. Maar denk dat hij ook doelt op 'Tadic in een massagraf' en de inmiddels bekende 'Joden aan het gas'.

15 maart 2019 om 21:52

Ik heb niet de hele wedstrijd op het geluid gelet, heb dit dus niet gehoord maar geloof je (jullie) gelijk. Heb zelf een enkele keer wat over Nouri gehoord maar dat waren er een paar. Kan best zijn dat het vaker en door meer mensen geroepen werd maar dat heb ik niet gehoord.

15 maart 2019 om 13:49

Bommen op Rotterdam enz hoort niemand zeker.

15 maart 2019 om 13:50

Spreekkoren zoals Bommen op Rotterdam ( duizenden mensen omgekomen), Onze Rook is Rooier dan rooie marck is wel allemaal acceptabel? Niet zo hyprocriet doen nou een keer...

15 maart 2019 om 13:54

Laten we dan voortaan beide groepen straffen? Volgens mij zijn we het allemaal er allemaal over eens dat die onzin wel mag stoppen.

15 maart 2019 om 13:55

Nee dat wordt natuurlijk met de mantel der liefde bedekt want de supporters in Amsterdam zijn allemaal van die lieverdjes! Het is gewoon actie reactie, als je met Israelische vlaggen een stadion in komt moet je niet huilen als daar op gereageerd wordt. Pop van Vermeer, bommen op Rotterdam en inderdaad actie rondom overlijden Rooie Marck wordt al snel weer vergeten.

15 maart 2019 om 14:06

Dank voor deze reactie, FRtorres. Ik keur al dit soort dingen af en begrijp echt niet waarom er nu wordt gezegd "ja, maar in Amsterdam, etc". Al die vreselijke spreekkoren moeten gewoon worden bestraft door die personen definitief te weigeren in het stadion. Of dat nu in Rotterdam, Amsterdam, Utrecht of Den Haag is.

15 maart 2019 om 14:45

Kyle ik snap alleen die selectieve verontwaardiging hier niet, zo van zij in Rotterdam moeten maar eens gestraft worden voor al dat kwaad terwijl in je eigen keuken genoeg aan de hand is. Daarmee keur ik niet goed dat er een grens over gegaan wordt, laat dat ajb duidelijk zijn.

15 maart 2019 om 14:55

Dat mogen ze van mij ook heel hard bestraffen maar nu gaat het toch over Feyenoord?

15 maart 2019 om 15:16

Rodg. Hoe kan je die spreekkoren nou goed praten onder het mom van actie reactie?? Word gewoon misselijk van je reactie. Weet niet of je kinderen hebt, maar hoop ten zeerste dat je dit soort gedachtegangen niet aan hen meegeeft.

15 maart 2019 om 18:56

Hoe kan het dat de reactie van Rodg niet verwijderd wordt!? Deze gek praat antisemitische spreekkoren goed. Belachelijk! Alle foute spreekkoren zijn fout, of ze nou van Ajax, Feyenoord of Willem II komen.

15 maart 2019 om 14:57

Wel dat et vuurwerk wordt afgestoken dan? Dat iemand een fakkel in zijn aars stopt en de beveiliging heeft dat niet gemerkt tja.. wat kan Feyenoord daar aan doen? Beter fouilleren

15 maart 2019 om 15:50

Spreekkoren? Kom op joh, zo kun je dat echt niet noemen. Bij een spreekkoor zie ik iets voor me waarbij een (groot) deel van een stadion gezamenlijk leuzen scanderen. Niet een paar gekken die iets roepen.

15 maart 2019 om 15:55

Een paar gekken? Het was een compleet vak met het schuim op de lippen. Dit was het toonbeeld van een schandalig spreekkoor.

15 maart 2019 om 15:59

Dat over Nouri was echt maximaal 20 man.

15 maart 2019 om 17:40

Prima, als dat zo is. Maar dan wel graag uitzoeken feyenoord en die 20 man een langdurig stadion verbod, op z’n minst.

15 maart 2019 om 18:21

Ben ik het helemaal mee eens. Nergens voor nodig om daar een hele club voor te straffen.

15 maart 2019 om 18:50

Hoe kom je erbij dat het een heel vak was? En welk vak dan precies? Ik zit op de noordzijde maar heb het amper gehoord. Het kleine groepje boven op X onder op S, die zingen die zieke dingen, schat een man of 80. Niet een heel vak.

Waarom is het de ene keer zonder publiek en andere keer een geldboete? Kunnen ze niet telkens gewoon een kleine geldboete geven voor de vorm.

15 maart 2019 om 14:03

Omdat een kleine boete geen zoden aan de dijk zet.

Ik kan me ook nog de bekerfinale herinneren tussen Feyenoord en Az, waarbij az-supporters tijdens de wedstrijd veel vuurwerk op het veld gooiden. Desondanks hoor/lees ik daar nooit wat van. On-topic; keur ik dit gedrag van de supporters niet goed, zeker niet als je je eigen club benadeelt.

15 maart 2019 om 13:56

Je bedoelt dat je het niet hebt willen lezen, zodat je hier een verontwaardigde reactie kan plaatsen over het zogenaamd meten met twee maten. Dat vuurwerk van AZ is gewoon bellicht, zelfs de journalisten vakbond heeft hier aandacht aan besteed in een openbrief aan de Knvb over de veiligheid van journalisten. Maar dat soort berichten zal jou vast niet uitkomen.

15 maart 2019 om 14:06

En wat voor straf heeft AZ gekregen?

Dit is juist de charme van de wedstrijden Feyenoord - Ajax, Ajax - Feyenoord en die potjes tegen Psv. Het vuurwerk hoort bij een klassieker dit geeft een extra dimensie een extra gevoel van dit is de wedstrijd van het jaar. De Knvb volgt iets te veel de regeltjes in deze en zo kunnen ze makkelijk het potje spekken voor een leuk bedrijfsuitje of iets in die geest.

15 maart 2019 om 14:07

'de charme van de wedstrijd'.....wat is dat ook al weer. Door al dat var technologieën ben ik even vergeten wat dat was. Wat mis ik die tijden😪

Al eerder aangegeven, die boetes ivm het vuurwerk is gewoon belachelijk, sfeer verhogend en zowel clubs als Knvb maken hier foto's van en maken er gebruik van om te laten zien hoe sfeervol voetbal is !!

Pak die gasten aan die zo nodig op het spandoek een verwijzing naar Nouri moesten maken en de gene van de spreekkoren over Nouri, vind dit veel erger en walgelijk !!

Dat die laag geschoolden daar op de tribune niet snappen ze het verkloten voor hun eigen club. Mochten ze ooit weer Europees voetbal spelen zit de uefa ook al niet op ze te wachten. Feyenoord moet al op een houtje bijten dus dit soort boetes kunnen ze gewoon niet hebben.

Laten we alle mensen die ooit zijn omgekomen door een fakkel op de tribune niet vergeten en hier een minuut stilte voor houden komend weekend op alle velden. Ter nagedachtenis aan hen is een fikse straf natuurlijk hartstikke terecht en volkomen logisch.

Wat een onzin zeg. Pyro is enkel sfeerverhogend. Als protest zou iedere sfeergroep in de Eredivisie komend weekend een PYRO-actie moeten houden.

Haha als Grieken of Turken of zuid Amerikanen dit lezen lachen ze kapot. Daar is vuurwerk de normaalste zaak. Wat ze daar ook hebben zijn hekken en netten, Misschien ook een idee voor fey als ze niet meer boetes willen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Willem II13-3
11.FC Twente12-1
Voor de complete stand: Eredivisie

In de wandelgangen

Maandag 14 oktober
Mauro Icardi is nog altijd in beeld bij Juventus. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren