‘Als Ajax FC Porto loot, denk ik wel dat we direct de favoriet zijn’

Dinsdag, 12 maart 2019 om

Ajax heeft de kwartfinale van de Champions League bereikt en komende vrijdag om 12.00 uur is de loting in het Zwitserse Nyon. Welke club zullen de Amsterdammers treffen? Voetbalzone nam in 'Meepraten' een voorproefje op de loting en vroeg de fans rond de Johan Cruijff ArenA naar hun voorkeur en liet ze zelf alvast een balletje trekken.

Bekijk de video hieronder of abonneer en kijk op ons nieuwe YouTube-kanaal!


Poll

Welke club zie jij het liefst als tegenstander voor Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

50 reacties (laatste reactie door fikretçelik)

op papier zijn schalke, lyon en porto de "zwakke" teams.
lyon en schalke vliegen er waarschijnlijk deze week uit, dus blijft porto over.

naast porto misschien tottenham of united?

12 maart 2019 om 12:34

Aan de andere kant, hopen op Porto maar dan door zo'n sluwe ploeg uitgeschakeld worden is wel het allerkutste dat kan gebeuren. Dan liever een gigant waartegen je wederom niets te verliezen hebt. Ajax kan zich daartegen het beste opladen.

12 maart 2019 om 12:55

Ja dat vind ik dus ook. Ik geef Ajax meer kans tegen een Tottenham (uit vorm) dan een geslepen Porto. Want ook zij zullen hopen op Ajax omdat ze dan hun favoriete spelletje kunnen spelen.

12 maart 2019 om 12:59

Nah, doe mij dan maar gewoon een sterk team in vorm. Zijn we tenminste af van het geleuter dat Ajax blijkbaar elke keer een team uit vorm treft. Al tig wedstrijden op rij.

12 maart 2019 om 15:00

Ik geef United ook niet veel kans tegen Ajax hoor.

12 maart 2019 om 15:18

Inderdaad zie veel liever man u uit het balletje komen dan Tottenham of porto, porto is miss wel zelfde niveau maar die zijn onvoorspelbaar, Tottenham is lijkt mij over twee wedstrijden te moeilijk

12 maart 2019 om 16:50

Hahaha werd dat tijdens de El finale ook niet gezegd?? Uitslag vergeten?

12 maart 2019 om 17:28

De tijd is niet stil blijven staan sniper08. Ajax heeft meer ervaring, betere spelers en United had toen een andere trainer, die vooral tactisch Ajax bespeelde toen. Solskjaer zal nooit te nimmer de bus parkeren en een wedstrijd dood maken.

12 maart 2019 om 15:40

Denk ju oist dat een porto/Atletico je mjiet moet treffen, spelen juist gesloten, en geven weinig weg, je kan beter een team treffen die wat meer ruimtes weg geeft en dus meer aanvalt

Als Ajax Porto loot zijn de kansen ongeveer 50-50 maar tegen elke andere tegenstander zal Ajax niet de favoriet zijn. Maar dat is misschien wel een voordeel voor Ajax dat ze de underdog zijn en niks te verliezen hebben.

12 maart 2019 om 13:14

Ik zie Ajax eigenlijk liever tegen een ploeg waar ze de underdog tegen zijn. Hoe er over Porto wordt gepraat vind ik eigenlijk nu al link. Ik was bij de vorige loting al blij dat die ploeg gemeden werd. Portugese ploegen daar hebben we als Nederlanders sowieso moeite mee. Tegen Benfica ging het ook maar allemaal net goed.

12 maart 2019 om 14:22

Helemaal mee eens, 23vdv23. Tegen Benfica ging het inderdaad maar net goed. Dat had net zo goed thuis gelijk en uit verlies kunnen worden. En Porto vind ik eerlijk gezegd nog net iets gevaarlijker. Ik denk eerlijk gezegd dat we tegen geen enkele club in de kwartfinale favoriet zijn. Porto schat ik 45/55 in, de rest nog lager. Maar dat geeft niet. We doen het vaker goed vanuit de underdog positie.

12 maart 2019 om 14:38

Jullie onderschatten FC Porto, een Europese cupfighter, welke net als Ajax een hele rijke historie heeft.
Om te winnen moet je iedereen verslaan, maar persoonlijk kom ik FC Porto het liefst tegen in de finale, als Ajax zijnde.

12 maart 2019 om 20:44

Zeker onderschat ik Porto niet. Altijd gevaarlijk en geslepen. Maar als ik zie hoe Porto, Benfica en Sporting er de laatste jaren tegen Bayern en Dortmund afgingen moeten we het ook niet overdrijven. Uitslagen van 7-1, 6-1, 5-1 en 4-1 in Duitsland zeggen dan ook wel weer iets.

Om heel eerlijk te zijn zie ik op dit moment alleen Barca, City en Liverpool echt als veel betere ploegen. United en Bayern hebben veel kwaliteit maar daar zie ik wel veel kansen om te winnen. Porto en Spurs zou Ajax kunnen hebben aangezien Spurs gruwelijk uit vorm is.

12 maart 2019 om 12:38

Wat zegt vorm nou? Ajax kon eerst ook niet winnen van Heerenveen, Heracles en Feyenoord maar een paar weken later schakelen ze Real Madrid overtuigend uit in het Bernabeu.

12 maart 2019 om 12:41

Real verloor ook elke wedstrijd die ze speelden. Ookal waren het beter ploegen. Tegen de kleinere ploegen wisten ze ook niet overtuigend te winnen. Afgelopen zondag hadden ze na een kwartier al met 3-0 achter moeten staan tegen Valladolid

12 maart 2019 om 12:49

Atletico is denk de minst gunstige ploeg voor Ajax die toch graag hun spelletje blijven spelen. Atletico kan voetballen totaal onmogelijk maken en met counters fouten afstraffen.

12 maart 2019 om 12:50

Atletico was ik helemaal vergeten inderdaad. Zie ik ajax ook niet snel van winnen

12 maart 2019 om 17:52

Ben ik helemaal met je eens, ik meid ploegen als Atletico het liefst. Ook speel ik niet graag tegen Liverpool want die zouden het heerlijk vinden die hoge pressie en dan naar voren rammen zodat die voorste 3 de ruimte kunne gebruiken.

12 maart 2019 om 13:51

Liverpool is inderdaad echt veel beter, maar die lijken niet helemaal fris meer in deze fase van het seizoen.

Ik hoop Schalke

Echter: Ik verwacht geen verrassingen vandaag en morgen. Dus City, Barca, Atletico en Bayern/liverpool door. Denk dan dat de meest voordelige loting een van de teams van vorige week is, met persoonlijk als voorkeur de Spurs. Tegen Portugeze teams hebben wij het altijd lastig. Maar ook Porto zou niet gek zijn. Manu vind ik voor Ajax een lastig team. Voetballend misschien minder, maar als zij fysiek de strijd aangaan wint Ajax dat never nooit. Dat zijn zulke beren. Misschien dat ze zich er voetballend onderuit kunnen spelen, maar als Manu dat lange ballen spel uit de EL finale gaat spelen, wordt het heel lastig.

12 maart 2019 om 13:26

Daarom wel beter dat Fellaini net verkocht is..!

Ik hoop op Tottenham. Sympathieke ploeg, mooi voetbal en 4 ex-Ajacieden. Bovendien doet Ajax het vaak goed tegen Engelse ploegen. En mocht je onverhoopt worden uitgeschakeld heb je een mooie club in de halve finale.

12 maart 2019 om 13:16

Tottenham zou ik inderdaad een mooie vinden. Barca en City eveneens. Twee ploegen die willen voetballen. Waarschijnlijk een maatje te groot, maar wel leuke wedstrijden met veel ruimte. De één met Frenkie tegen zijn toekomstige ploeg, de ander een weerzien tussen Ten Hag en Guardiola. Atletico heb ik echt liever niet. Dat ligt Ajax niet. Porto eigenlijk ook liever niet. Daar is het op voorhand al waken voor onderschatting.

Ik hoop op Manu. Voetballend verreweg de minste ploeg en we hebben nog wat recht te zetten.

Ik hoop zelf op Tottenham. Engelse ploegen liggen Nederlandse ploegen altijd wel. Laten we maar niet beginnen over de verhoudingen tussen Nederlandse en Portugese ploegen. Tegen Benfica heeft Ajax weliswaar 4 punten gepakt; dit was wel met het nodige geluk. Daarbij is Tottenham een voetballende ploeg, het lijkt me dat een dergelijke ploeg Ajax een stuk beter ligt dan een fysieke ploeg als Porto. Als ze maar geen City of Barcelona loten....

Athletico en Juventus zijn allebei van die sluwe ploegen waartegen ajax in het mes loopt. Hopelijk vermijden we de ploeg die door gaat van die twee. Op zich denk ik dat City, Bayern en Barcelona veel beter zijn maar dat dat spel Ajax meestal wel ligt. Liverpool lijkt me dan weer zo'n sluwe ploeg waar ajax het lastig tegen heeft. Dit zijn toch in mijn ogen de vier zwaarste tegenstanders. United en Tottenham zijn te pakken en porto is gewoon de zwakste ploeg die er nog over is. Als de loting goed is dan hebben we nog best een redelijke kans om door te gaan.

ajax is een stuk beter tegen voetballende teams en daarom loten ze denk liever een tottenham of bayern dan tegen een atletico of porto clubs. clubs die antivoetbal spelen zijn toch altijd lastig om tegen te spelen

Ik denk dat je porto beter kan ontlopen .is een ploeg die het andere team graag ziet voetballen en komen om daarna de foutjes af te straffen. In dit stadium is elke tegenstander moeilijk, ook de andere clubs zullen nu wel op hun hoede zijn tegen Ajax

Porto en atletico moet je ontlopen. Die blijven hangen en voetballen niet mee. Barca en city ook want die zijn te goed be ik bang. Liverpool is ook erg lastig. Bayern, Tottenham is denk ik het beste voor Ajax, krijg je ruimte en voetballend kun je die wel bespelen. Het wordt sowieso moeilijk ben ik bang.
O en utd is ook een lekkere loting.

Laat ik vooropstellen dat Ajax tegen weinig clubs favoriet is. Daarentegen denk ik wel dat ze weer voor een stunt kunnen zorgen, als ze het niveau van de wedstrijden tegen Bayern en Real opnieuw weten op te brengen.

Atletico is dit seizoen niet zo goed als we van ze gewend zijn. Die durf ik als Ajax zijnde nog wel tegen te komen hoor. Real Madrid won laatst ook vrij eenvoudig bij ze. Alleen tegen Juve zijn ze naar boven uitgeschoten. Mocht Juve alsnog doorgaan wordt dat een veel zwaardere klus.

Ik denk dat Ajax tegen Liverpool en Bayern ook best prima kan loten. Er zal wederom tweemaal in een prachtige ambiance gespeeld mogen worden tegen clubs die Ajax denk ik wel liggen. Tegen Liverpool zal veel afhangen van de vorm van de voorhoede van Liverpool.

Porto hangt net als Atletico veel achteruit ja, maar laten we die nou niet omhoog gaan praten. Die staan op evenveel punten als Benfica en hebben veruit de makkelijkste route tot nu toe gehad. Hier zie ik Ajax zelfs als favoriet.

Spurs en met name United zouden ook meer dan prima lotingen zijn voor Ajax. Vooral United is los zand en daar heeft Ajax nog een appeltje mee te schillen.

Alleen tegen Barcelona en Manchester City waan ik ons kansloos.

12 maart 2019 om 13:54

Ik ben het er niet mee eens dat Ajax kansloos is tegen Manchester City,

Lyon heeft daar ook een resultaat gehaald, waarom zou Ajax dat niet gaan lukken?

12 maart 2019 om 17:59

Lyon was natuurlijk wel in de poulefase dus het was geen do or die wedstrijd voor City. Desalniettemin ben ik het met je eens dat Ajax niet kansloos is tegen City.

Tja, voor mij maak het echt niet uit wie Ajax gaat loten. Allemaal mooie ploegen in de kwartfinale toch?

Favoriet tegen Porto? Dat denkwijze dus helemaal niet. Die gaan zich helemaal instellen op Ajax, Portugese club, counteren, allemaal dodelijk. Atletico is nog erger eigenlijk. Spurs wordt onderschat met Kane. Rest is moeilijk genoeg lijkt me

toch moet je scherp blijven. tegen Porto ga je niet zoveel ruimte krijgen als tegen Real Madrid en dan staat die vervelende Pepe wat echt een beest is ook nog achterin. ik vind Ajax wel beter als FC Porto op dit moment maar op dit niveau kan je geen enkele tegenstander onderschatten. FC Porto is ook niet voor niks zo ver gekomen en die Marega voorin is wel een levensgevaarlijke spits ook als hij zijn dag heeft

12 maart 2019 om 18:00

Pepe wel de eerste wedstrijd geschorst vgm.

Schalke 04, zou natuurlijk de mooiste zijn op papier.
Echter dan heb de ploeg die Real verslaat tegen de ploeg die City verslaat. Denk niet dat het een lekker gevoel is. Het zelfde geld voor Lyon en Man U. Zie veel mensen praten over Tottenham, maar die speler toch wel lekker, hebben ook niet zo'n probleem als de tegenstander op balbezit speelt.

Denk toch echt dat de beste loting, Porto is. Hoe dan ook, als je kampioen wil worden moet je van iedereen kunnen winnen en met grote cijfers van Real winnen is een goede start.

Ik denk dat veel mensen zich verkijken op Porto. Manchester United lijkt mij veruit de beste loting. Ik zie Ajax dat makkelijk winnen tegen hun. Echter het mooist lijkt mij naar Anfield gaan, ondanks dat een veel zwaardere pot zal zijn.

Ik zie Ajax liever niet tegen porto voetballen. Moeilijke ploeg ! En persoonlijk ga ik liever er uit tegen de spurs of een city/barca dan er uit tegen een sluwe ploeg als porto. Ik hoop echt op de Spurs ! En als ik mag dromen. Een finale tegen de Spurs !! Keer wat anders dan die standaard ploegen.

Ik hoop op Tottenham. Hebben half Ajax weggekocht en op hun forum geven ze aan dat Ajax de makkelijkste loting zou zijn. Porto ligt ons dus echt to-taal niet. We verliezen altijd van Portugezen omdat zij nl alleen maar spelen om te ontregelen en te frustreren.

De enigste clubs die ik niet wil loten zijn Juve en Barca. Simpelweg omdat ze over Ronaldo en Messi beschikken. Voor de rest maakt ‘t me niet uit. Als het zo mocht zijn dat we door een gigantische stunt de finale bereiken, ontmoet ik 1 van ze liever daar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4138
2.AZ3830
3.PSV3118
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller167
L. TraoreAanvaller20
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper160
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper00
N. TagliaficoVerdediger153
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Maandag 9 december
AC Milan wil ver gaan om Jean-Clair Todibo in januari over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren