‘FC Twente en Heracles strijden om topscorer Keuken Kampioen Divisie’

Maandag, 4 maart 2019 om

Mario Engels schiet dit seizoen in dienst van Roda JC Kerkrade met scherp in de Keuken Kampioen Divisie en dat levert de Duitse aanvaller de nodige belangstelling van andere clubs op. RTV Oost weet maandag namelijk te melden dat zowel Heracles Almelo als FC Twente op de handtekening van de 25-jarige goalgetter, die over een aflopend contract beschikt, aast.

Engels is op het moment met 22 doelpunten topscorer van het tweede Nederlandse niveau en kan na dit seizoen, als Roda er niet in slaagt om hem langer aan de club te binden, transfervrij de overstap maken naar een andere werkgever. De Duitser is sinds de zomer van 2017 actief in Limburg en kwam vorig seizoen tot één doelpunt in de Eredivisie.

In de Keuken Kampioen Divisie toont Engels zich echter een stuk productiever en hij is bovendien goed geweest voor negen assists. Met Roda staat hij momenteel op de zesde plaats, maar met een overstap naar FC Twente lijkt het vooruitzicht op Eredivisie-voetbal een stuk groter te worden. De Tukkers gaan met een voorsprong van negen punten op nummer twee Sparta Rotterdam namelijk riant aan kop. Heracles staat op dit moment op de zevende plaats op het hoogste niveau en mag hopen op deelname aan de play-offs voor Europees voetbal.

De kans dat Engels voor een langer verblijf bij Roda kiest lijkt overigens ook nog niet helemaal uitgesloten. Directeur Harm van Veldhoven liet vorige maand in gesprek met 1Limburg nog weten ‘volop gesprekken’ gevoerd te hebben met het kamp-Engels: “In de komende weken moeten we stappen gaan zetten. We hebben gesproken over wat er mogelijk is en dat gaan we nu uitwerken”, vertelde hij destijds.


Poll

Denk jij dat Mario Engels volgend seizoen nog voor Roda JC speelt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door twente-watcher)

Klopt hij scoort er goed op los maar lijkt me ook een jongen met de nodige kapsones wat ik er zo van terugzie in de samenvattingen (weet niet of iemand dit kan bevestigen).

Als je in de KKD er ruim 20 in kan schieten zou een club in het rechter rijtje misschien de gok kunnen wagen. Neem een Tom Boere en Arnold Mürhen als voorbeeld. Die daar de ene na de andere goal maken maar in de Eredivisie een veel lagere moyene erop nahouden.

4 maart 2019 om 13:28

Kapsones? Deze man heeft een jaar op de bank gezeten terwijl slechter voetballers als ‘Rosheuvel’ en ‘van Velzen’ wel in het veld stonden. Ik heb hem nooit horen klagen of iets slecht over de club horen zeggen. Hiernaast werkt hij gewoon hard op de training zoals je kan verwachten van een Duitser.

4 maart 2019 om 14:31

Oké dan zal ik mijn mening bijstellen. Moet ook eerlijk bekennen dat ik hem maar sporadisch voorbij zie komen in de samenvattingen. Als ze dan dat praten teveel in beeld brengen is dat verkeerde beeldvorming! Kreeg beetje gevoel dat het een kwalletje was.

4 maart 2019 om 14:05

Engels is zoals Rodajccc zegt niet echt een jongen met kapsones. Wil af en toe wel eens een gele kaart krijgen voor praten tegen de scheids, maar voor de rest doet hij gewoon normaal en heeft hij een prima mentaliteit.

Dan weet ik wel voor welke club hij kiest; FC Twente. Die kunnen natuurlijk veel meer salaris bieden dan Heracles, zelfs als ze in de KKD blijven.

4 maart 2019 om 13:44

Haha... waarvan ze dat doen weet niemand. Maar je hebt helaas gelijk. Voor zijn sportieve ambities zou hij voor Heracles moeten kiezen, rustige club waar spelers zich al sinds jaren rustig door kunnen ontwikkelen. Ik ben benieuwd of Wormuth hier nog iets ijn kan betekenen.

4 maart 2019 om 14:00

Haha waarvan ze het doen?
Onderbouw je reactie eens iets beter aub.
Dan kunnen anderen daar iets beter op reageren.
Want je suggereert iets wat niet helemaal duidelijk is.
Dus graag even een duidelijke uitleg.
Voor de KK divisie een prima spits.
Maar vanuit de club zelf is nooit concrete belangstelling voor Engels getoond.
Dus wel vreemd dat Twente partij zou zijn.

4 maart 2019 om 14:59

Ik suggereer dat Twente, wanneer het vorige week nog sponsoren zocht om de laatste centen bij elkaar te leggen, zich eigenlijk op dit moment geen hoge salarissen kan betalen. Voor zover ik weet, lijkt het me dat ze voorlopig weinig kunnen uitgeven. Maar in de praktijk doen ze het wel en ik zou echt niet weten hoe. Wellicht kun jij me dit uitleggen?

4 maart 2019 om 15:19

Heel simpel; een investeerdersgroep genaamd 'noabers'.
Daarnaast overdrijf je nogal vind je niet?

"maar in de praktijk doen ze het wel"
Kom eens met voorbeelden van die grote uitgaves?

4 maart 2019 om 15:59

Assaidi, El Hamdaoui, Maher... Zijn voor Heracles volgens mij niet betaalbaar, vind ik niet erg hoor. En overdrijven? Lijkt me niet dat ik iets heb gezegd wat voor buitenstaanders overdreven is. Ik vind het zelfs wel knap dat jullie schijnbaar toch iedere keer weer interessante spelers aantrekken. Heb er ergens ook nog wel bewondering voor.

4 maart 2019 om 16:24

Assaidi was transfervrij.
El Hamdaoui transfervrij
Maher gehuurd.

Hoezo zou Heracles dit niet voor elkaar kunnen krijgen? Ja misschien andere zaken zoals kunstgras.

Het lijkt jou niet dat je veel raars hebt gezegd terwijl je zelf aangeeft dat je geen idee hebt hoe Twente spelers betaald? Ik weet niet welk punt je wilt maken maar je lult maar wat raak.
Iets wat niet waar is is voor buitenstaanders niet opeens wél waar.

4 maart 2019 om 17:48

Daar heb je dus goed in gehandeld. En zo'n investeerdersgroep werkt ook goed blijkbaar. Ik wil hier geen club zwart maken, maar na de puinhoop die Twente was heb ik inderdaad met bewondering gekeken naar het aankoopbeleid. En ja, ik lul maar wat raak, dat doet bijna iedereen op een forum lijkt mij. Daar heeft kunstgras verder niets mee te maken toch?

4 maart 2019 om 13:46

"dan weet ik wel voor welke club hij kiest; FC Twente."

Als ik speler zou zijn en voor die keuze zo staan, dan zou ik toch eerder neigen naar Heracles. Stabiele club, gebeuren geen gekke dingen, spelen alweer veertien jaar op rij in de eredivisie en staan momenteel netjes 7e. En Twente zal ongetwijfeld wel promoveren, maar daarna is het maar afwachten of ze snel weer aan kunnen haken bij de middenmoot. En of ze niet al snel weer overmoedig gaan worden met geld uitgeven.

4 maart 2019 om 13:50

Welke gekke dingen gebeuren er momenteel bij Twente dan? Zeer benieuwd...

4 maart 2019 om 13:56

@cabinessence, het voorspellen van de toekomst kunnen we beter overlaten aan Jomanda, het medium uit Tiel . Als voetballer met enig voetbalgogme zou ik zonder na te denken kiezen voor een club als FC Twente. En in ieder geval nooit of nooit meer kiezen voor een club die zijn bestaansrecht als Eredivisieclub ontleent aan het spelen op competievervalsend en voetbalverziekend kunstgras. Om die reden heb ik het lopende seizoen ook welbewust geen jaarkaart meer aangeschaft voor mijn club, Sparta Rotterdam. En ga dat pas weer doen als die vermaledijde kunstmat daadwerkelijk uit het Kasteel is weggehaald

4 maart 2019 om 13:57

Geen idee of er momenteel nog gekke dingen gebeuren. Maar met alle gebeurtenissen van de afgelopen jaren in het achterhoofd denk ik dat het nog wel even gaat duren voordat de Nederlandse voetbalwereld Twente weer volledig vertrouwt.

4 maart 2019 om 14:07

@cabinessence, ik weet het ook niet. Wat ik wel weet/lees is dat FC Twente een grote en trouwe aanhang heeft. Ongelooflijk dat er bij thuiswedstrijden van de Tukkers in de KKD gemiddeld ruim 24.000 toeschouwers (!) de tribunes van de Grolsch Veste bevolken. Dat is een toeschouwersaantal dat het merendeel van de Eredivisieclubs niet haalt. Uiteraard met uitzondering van de vaderlandse top 3 (ajax, Feyenoord en Psv)

4 maart 2019 om 14:17

Haha verwijder je post dan gewoon man! Beetje stemming maken en zelf nog toegeven ook dat het nergens op slaat...

4 maart 2019 om 14:25

"zelf nog toegeven ook dat het nergens op slaat..."

Nee hoor, dat heb ik helemaal niet toegegeven. En ik sta nog volledig achter mijn eerste post.

Nogmaals: het zal best dat Twente nu wel al z'n zaakjes netjes regelt (het zou ook wel heel erg schandalig zijn als dat niet zo was...). Maar het zal sowieso nog even duren voordat Twente weer de reputatie heeft van een stabiele, betrouwbare club. Dat kun je leuk vinden of niet, maar dat is gewoon hoe het is.

4 maart 2019 om 15:01

Het wordt kiezen tussen een club met goed en gezond beleid vs de club die in de afgelopen jaren veel aanzien heeft verloren. Maar ook kiezen tussen spelen op kunst- vs echt gras. Spelen voor 12- of 24000 toeschouwers. ach... uiteindelijk zal het geld van grootse invloed zijn!

4 maart 2019 om 15:34

Ik heb ik geen idee of PSV de zaken wel eerlijk regelt na de omstreden verkoop van de grond! Maar weet je, omdat het vandaag regent denk ik dat ze sjoemelen...

4 maart 2019 om 16:08

"ik heb ik geen idee of PSV de zaken wel eerlijk regelt na de omstreden verkoop van de grond!"

Totaal niet te vergelijken met wat Twente uitgespookt heeft. De gemeentedeal is grondig onderzocht door o.a. de EU en helemaal in orde bevonden.

4 maart 2019 om 21:25

Ik moet even voor cabinessence in de bres springen, ik vind dat hij niks geks zegt en bovendien (in mijn ogen) zelfs gelijk heeft. Het is niet dat Twente met (eventuele) promotie zomaar even alles weer op de rit heeft. Momenteel wordt er nog altijd gezocht naar oplossingen met schuldeisers en aansluitende (langlopende) leningen om de huidige tekorten te dichten. Voorlopig kunnen er om die redenen ook geen langlopende of ‘dikke’ contracten aangeboden worden. Daarnaast dragen we uiteraard nog de smet van het recente verleden, dat heeft tijd nodig. Neemt niet weg dat de tegenargumenten (achterban, grootte stadion, kunst- vs natuurgras) allemaal ook een rol kunnen spelen. Maar zoals gestrekte poot al aangeeft, uiteindelijk zal het waarschijnlijk gaan om geld. Overigens verwacht ik ook meerdere kapers op de kust.

4 maart 2019 om 13:58

Fazter

Op basis waarvan denk je dat Twente in deze staat(!) meer salaris kan bieden? Of ben je goedkoop punten en complimenten aan het scoren omdat je Heraclied bent?

4 maart 2019 om 14:13

Op basis van salarissen die ze nu betalen, zoals bijvoorbeeld aan Xandro Schenk, die meer dan €300.000 verdiend. Bij Heracles verdienen spelers niet meer dan €200.000, puur omdat de club dat geld gewoon niet heeft. Waar FC Twente het geld (in deze staat) vandaan haalt weet ik ook niet, vermoedelijk 'sponsoren' en de gemeente, maar ik vind het opzienbarend dat zij afgelopen zomer bijvoorbeeld meer geld konden bieden dan bijvoorbeeld Sparta.

4 maart 2019 om 14:32

Xandro Schenk verdient geen 3 ton. Geen idee hoe je bij die onzin komt.
Brama is top verdiener met 2.5 ton.

"bij Heracles verdienen spelers niet meer dan €200.000, puur omdat de club dat geld gewoon niet heeft. "
Kun je nagaan hoe beroerd je ervoor stond als je op gras moest voetballen en Twente niet al jarenlang de jeugdopleiding betaalde.

Wat fijn voor je wat jij opzienbarend vind. Je geeft zelf aan niets te weten maar oh wat is het toch allemaal vreemd en raar.

4 maart 2019 om 14:49

Fazter10

Hoe weet jij dat Schenk meer dan 300.000 verdient? Staat dat ergens zwart op wit of ben je nu die ongelooflijk goede journalisten van rtv oost aan het napraten?

Als je een beetje opgelet had zou hij bij Twente meer kunnen verdienen dan Sparta dat klopt, maar was het verschil niet zo groot als geschetst is en waren bepaalde randvoorwaarden waren beter bij Sparta.
Schenk heeft later zelf zijn verhaal gedaan, zie https://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=334780 later heeft Schenk ook verteld dat TV Oost bedragen noemde die totaal uit de lucht gegrepen waren.

zie ook het Tubantia artikel https://www.tubantia.nl/fc-twente/xandro-schenk-ik...
waarin hij over het salaris van Twente en de reactie van Sparta daarop zegt: "als het zo extreem veel meer zou zijn, waarom bood Sparta me op een gegeven moment dan aan het verschil nagenoeg te compenseren? Sterker nog, bepaalde randvoorwaarden bij Sparta waren zelfs beter dan bij Twente. Maar ik wilde naar Twente, omdat het een grotere club is, dit is met afstand de grootste club van de eerste divisie. Dat Twente op gras speelt en niet op kunstgras en dat ik in het oosten kan blijven wonen hebben ook een rol gespeeld in mijn beslissing."
Schenk heeft zelfs mailcontact en appjes van Van Stee laten lezen aan Tubantia omdat hij schoon schip wilde maken.

Maar pik er vooral uit wat in jouw voordeel werkt, lekker duimpjes scoren.

4 maart 2019 om 15:03

Fazter10 zouden ze moeten bannen voor het verspreiden van Fakenews, wat een onzin. 3 ton, haha.

4 maart 2019 om 15:13

"brama is top verdiener met 2.5 ton."

Wat nog steeds een best bizar salaris is, als je bedenkt dat in de KKD bijna niemand meer dan een halve ton bruto verdient.

4 maart 2019 om 15:21

"wat nog steeds een best bizar salaris is, als je bedenkt dat in de KKD bijna niemand meer dan een halve ton bruto verdient."

Klopt, maar met Brama haal je wel een gigantisch belangrijke pion terug als je voor het kampioenschap wil gaan. Kind van de club, heeft een bak aan ervaring etc.

Als er één top verdiener mag zijn dan is het wat mij betreft ook Brama, ondanks dat dit zeker niet weinig is.

5 maart 2019 om 11:23

20.000 jaarkaarten. Per thuiswedstrijd minimaal 24.000 toeschouwers. De meeste KKD clubs hebben minder toeschouwers dan Twente meeneemt naar uitwedstrijden. Dat betekent een totaal andere exploitatiebegroting. Die halve ton bruto is voor die clubs in verhouding misschien wel meer dan 2 ton voor Twente. Na het vertrek van grootverdieners met langdurige contracten is het gemiddelde salaris bij Twente meer dan gehalveerd.
Overigens klopt van die 3 ton voor Schenk helemaal niets. Die van Stee van Sparta heeft destijds allerlei indianenverhalen de lucht in geslingerd uit frustratie.

Zonde. Ik verwacht niet dat hij voor Twente gaat kiezen omdat we hem vast geen contract langer dan 2 jaar kunnen bieden. Moet zeggen dat ik hem wel erg goed vind, afgaande op wat ik tot nu toe van hem gezien heb. Enige wat me tegenviel was het jankverhaal dat hij na de wedstrijd van afgelopen vrijdag Roda-Twente ophing over zijn directe tegenstander Gonzalez.

4 maart 2019 om 22:41

Dat hangt er vanaf. Mochten ze promoveren, zal dat een stuk makkelijker gaan. Ik betwijfel echter of deze jongen in de Eredivisie ook productief zal zijn. Ik vind deze Mario Engels bijvoorbeeld een stuk slechter dan Dessers was toen hij richting Utrecht vertrok.

Er zal sowieso een nieuwe spits moeten komen als ze promoveren, maar ik durf niet te zeggen dat deze Mario Engels ze gaat maken in de Eredivisie. Maar goed, eerst maar zorgen dat ze promoveren. Dan zal er op financieel gebied ook iets meer mogelijk zijn.

Ik zou zeggen kies voor Heracles. Stabiele Eredivisieploeg waar het type Mario Engels prima in de speelstijl past. Als je vanuit de KKD naar de Eredivisie gaat lijkt me dat een hele leuke ploeg om de volgende stap te maken, zoals veel spelers hem al voorgingen in Almelo. Jammer dat hij waarschijnlijk gratis de deur uit loopt, maar het is niet anders.

Kan een nuttige speler zijm voor een laagvlieger in de ED. Verschil is natuurlijk wel groot met de kkd.

Heb begrepen dat Utrecht ook interesse heeft. Hebbe in de winter al een poging gedaan meen ik.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Roda JC Kerkrade

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
K. LuijckxVerdediger91
S. MarzoVerdediger92
R. AlbergMiddenvelder96
R. KlaasenMiddenvelder90
P. PflückeMiddenvelder92
N. VossebeltMiddenvelder91
J. CrouxAanvaller83
Voor de complete selectie: Clubpagina Roda JC Kerkrade.

0 fans
Middenvelder, 27 jaar

In de wandelgangen

Zondag 25 oktober
Manchester City gaat toeslaan bij Partizan Belgrado. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren